- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
f(x)=exp(x)
őstag
...és megjelent a hivatalos Office androidra.
-
válasz
quailstorm #61 üzenetére
Köszi a konstruktív választ!
-
quailstorm
félisten
válasz
AxBattler #60 üzenetére
Ha portolsz rá, akkor egészségedre. De grafikus driver SGX540-hez nincsen linuxra, legalábbis normálisan elérhető. Linuxnak meg ugye nem akadály az ARM. OMAP4460-as tablet gyári ubuntuval már járta meg a kezem, de inkább frissítettek JellyBeanre, mert graf driver nélkül használhatatlan volt.
Azon a lőcsön inkább a Win7 lenne érdekes, de az is megoldhatatlan elvileg.
-
válasz
quailstorm #57 üzenetére
És mi van akkor, ha x86 alapú tableten akar az ember Linux-ot futtatni?
Pl. Asus Fonepad-ban Atom proci pörög... -
quailstorm
félisten
fordítva, ubuntu oldalról szűnt meg a támogatása... nem is volt
Persze droid oldalról is, megálltak a 4.2.1-nél. Azóta sehova tovább. Pedig chipset alapján is kijárhatna a 4.3, dehát az munka ugye...Az ubuntu az ICS mellé érhető el, méghozzá egy elég tré ICS mellé. Valamint sok benne a kínai szöveg, és nincs hardvergyorsítás (SGX540 driver hiányában). Sokat nem ér sajna... Persze az office megy, ha ezzel megelégszel.
-
vamzi
senior tag
válasz
quailstorm #53 üzenetére
Smartq t20-ra pl hivatalosan létezik ubuntu. Ha nagyon elszánom magam, akkor ki is próbálom majd, mivel úgy érzékelem, hogy android oldalról megszűnt a t20-as támogatása. Egy dualbootban gondolkodom.
-
Lambach
tag
válasz
quailstorm #55 üzenetére
mindenütt azt látom nyavalyogni, hogy x86 progi nem megy arm-on. Akkor ezek szerint ezen se fog működni semmi? egyáltalán hogy lehet telepíteni bármit erre az emulált windowsra?
-
quailstorm
félisten
[link] [link] [link]
A BOCHS nevű appal meg tudod oldani. Régebben még a DOSbox-ra is feltettük 98-ig bezárólag, de az nem volt valami szuper. Aztán erre meg Office XP ha 98, vagy akár 2010 ha XP. Bár ahhoz rendesen fel kell frissíteni, alapból tán a 2003 mehet el.De kétségeim vannak hogy ez kényelmes lenne. Asus transformer tabon esetleg.
(egy normális linux telón ez a probléma egy csettintés alatt megoldódik...)
-
Lambach
tag
válasz
quailstorm #53 üzenetére
Most láttam, hogy valami ezeréves szar androidos telefonra xp-t tettek fel. Azok egymagos telefonok voltak, lassan bootolt minden lassú volt. Nekem 4 magos telefonom van 2 giga rammal. Ezen már elvileg lehetne normálisan működtetni az xp-t, vagy a 98-at. Ezeken pedig futna rendes Word. Erről mit gondolsz?
-
quailstorm
félisten
Nem, csak felraktam egy csomó embernek ROMokat...
Eddig volt:
LG GT540, Xperia X8, X10 minipro, SGS2, Note N7000, DPS dream7, HTC HD2, SmartQ T20, S5830i (a topicját is én nyitottam, tartottam egy darabig). Röviden a tapasztalatom. Persze volt még más is a kezemben, csak nem annyi ideig.
De jóformán tényleg csak másoknak segíteni. Pl hamarabb raktam fel LG GT540-re CM7-et, mint hogy be tudjak lépni a beállítások menübe. Ez van. Lehet kifejezni a nemtetszést.Meg jelenleg is van a Nokiámon egy ratyi droid port.
De birtokolni, vagy huzamosabb ideig használni, na olyan nem volt. Éppen ezért nem volt soha időm eljutni idáig, hogy chrootolva rakjak mellé asztali disztrót. De haver rakott és mutatta. SGS2-őn. Ennyi maradt meg belőle. Még az egeret is be lehetett állítani touchpad emulátorra, és nem kellett mütyürészni.
Na meg Samsung Omnia 2-őn is droidoltam 2.2-vel, nem semmi kínlódás volt
-
Nara19
aktív tag
válasz
quailstorm #51 üzenetére
A cikk címében androidos officok vannak. Te úgy mondtál itt nagy okosságokat, hogy még soha nem volt androidos készüléked? Androidot használtál egyáltalán?
-
quailstorm
félisten
Halvány gőzöm nincs mert sose volt droidos készülékem. Root meg úgyis alap (nálam)
De kell hozzá persze: ezzel az appal tán könnyen fog menni. -
Lambach
tag
válasz
quailstorm #49 üzenetére
Ez a Linuxos mágia nekem magas. Rootolni kell hozzá meg ilyesmi nem? Hogy van ez az egész. Elejétől a végéig érdekelne. Tudon google a barátod, de ha leírod nekem, azt hálásan megköszönöm!
-
Lambach
tag
válasz
quailstorm #46 üzenetére
Nyelvi ellenőrzést tud?
-
quailstorm
félisten
Már az értékelése is mutat valamit. Ami 4 alatt van az jó nem lehet... Gondolom csak kersztfordították és felhányták a netre. Ha nincs említve talk.maemon szerintem meg se találjuk.
Amit tudok javasolni, hogy chrootolva felraksz egy debiant a droidos táblára, és azon belül libreoffice. Laggos lesz a helyi VNC miatt, de menni fog. Az fullos, én ezt használom, igaz debianból debianba. Maemo linuxon meg van documents to go.
-
Lambach
tag
válasz
quailstorm #44 üzenetére
Ez a program egy kaki, már bocsánat. Nem látja a szöveget. Pl nem tudok benne keresni. Beírom a leggyakoribb szót, ami a szövegben van, és nem látja.
Mutat egy rakás funkciót, mint a gépes progi, de nem csinál semmit. A nyelvi suport emeli többek között az MS Office-t az Androidos progik fölé, és tökre megörültem mikor láttam, hogy ilyet is tud, de valójában nem tudja.
Mindenesetre köszi a tippet azért -
Lambach
tag
válasz
quailstorm #42 üzenetére
Remek.
Most azt áruld el nekem, hogyan lehet bekapcsolni a nyelvi ellenőrzést. Mert nem működik. -
quailstorm
félisten
Ez a program pont idevaló.
OpenOffice androidra. -
vamzi
senior tag
-
Lambach
tag
Az egyik androidos progi tud sortkizártba bekezdést rendezni, a másik tud docban lementeni. Az egyik megnyitja az rtf-et a másik szerkeszti
ezért agyalok többek között Windows (akár RT) tableten.
-
sztanozs
veterán
válasz
#06658560 #20 üzenetére
Csupán megjelenítésre nem kell a pixel pontosság, de szerkesztésre nagyon is igény van rá:
Excel:
Pl kijelölés/cella sarkának az eltalálása, oszlop-sor szélesség-magasság beállítás, chart adatsorainak/oszlopainak eltalálása szerkesztés céljából...
Pppt:
Fontos, hogy az elemek szép renben álljanak és ne össze-vissza legyenek feldobálva. feldobott "összeköthető" rajzelemnél is fontos, hogy az elemek pozíciója pontosan beállítható legyen. -
quailstorm
félisten
válasz
CoolBoy323 #34 üzenetére
Nekem is az van, és remek cucc. Nem kell chrootolnom debianba hogy legyen office, hanem 3 másodperc és van.
-
Nara19
aktív tag
Nagyon köszönöm a hozzászólásokat, ezekből is lejön az, hogy nem vagyunk egyformák. (a "cikk" végére írtam : Fontos: Az itt leírtak saját véleményemet tükrözik, másnak más szempont lehet fontos.)
Igen, a nagyvállalati környezetünkben a 2003-as Office-t használunk. Sőt, adott berendezéseink vezérlését WIN 98-on futó szoftverek végzik
Ez van.
A szösszenetem lényege az volt, hogy veszem a kész MS alkalmazásaimat, aztán megnézem, mit lehet vele kezdeni a tableten (mivel otthon a gyermekeim számítógépén csak "időbérlő" vagyok
)
A függvények és egyéb elemzéseket nem néztem, (azt majd más megírja ide
), nekem az volt fontos, hogy az animáció és a makró fut-e. (Nyilván tudni lehet előre a választ).
Még egyszer köszönöm, hogy elolvastátok a cikket és időt szakítottatok a vélemények írására is.
Üdv: Nara
-
CoolBoy323
nagyúr
DocToGo-t javasolnám én. Én évek óta azt használom, nagy megelégedettséggel.
Próbáld ki, hátha
-
vamzi
senior tag
Azért nem, mert itt az a vita tárgya, hogy mennyire egyszerű dolog az ujjhegyeddel tartalmat előállítani vagy szerkeszteni.
Mikor a tabimon RDC-vel felmegyek a notimra, olyankor egy USB-s hubbal mindig fel van csatlakoztatva egy bill meg egy egér. És még több eszközt is simán elbír.
-
válasz
#06658560 #25 üzenetére
Viszont az újabbaknak más a formátuma, szóval így a formátum össze hasonlítás nem az igazi, mivel nem az adja meg egy program értékét, hogy hogyan nyit meg egy ősrégi formátumot, amikor a 2003-ast csak az használ aki még nem jött rá, hogyan kell letölteni a libreoffice vagy nem vette meg a 2007-est és a cégek nagy része is minimum 2007-est használ.
-
törölt tag
képletbe, szövegbe pozíciót fogni ma is teljesen jól lehet pl. Androidon, is iOS sem rossz. Cella tartalmát másolni pedig meg lehet oldani, hogy ne csak a jobb alsó sarkával megragadva lehessen. Pl. ennek is kellett volna lennie a teszt/összehasonlítás egyik elemének.
Egyébként a 19"-os monitor hol definiálja a képlet nagyságát?
-
vamzi
senior tag
válasz
#06658560 #18 üzenetére
Azért ennyire nem egyszerű a helyzet...
PPT-t szerencsére nem sokat gyártok, így arról nem nyilatkozok, de egér nélkül nekiállni buzerálni egy 40-50 MB-os excel táblát, amiben olyan függvények vannak írva, hogy a 19"-es monitoromon 2 sorban fér csak el, hát nem tudom...Ha például egy hosszú függvénybe szeretnék belejavítani, akkor tudni kell pontosan beleállni a hibás részhez. Vagy a cellát meg kell tudjam ragadni a jobb alsó sarkában. De formázáshoz is jól jön a pontos irányítás.
Persze "=A1+B1" szinten kielégítő lehet tapicskolni a 10 soros excelt.
A cikkhez:
Sajna többet vártamexcel lutri, illetve ne legyen túl nagy elvárása az embernek. PPT meg kuka. Jó lenne végre valami normális szoftver, mert szeretném én is használni a tabim ilyenekre. Office 365 meg érdekesmód nem kompatibilis egyik kütyümmel sem, pedig az olcsó kínaitól a drága márkásig minden van a listában...
-
nextman
aktív tag
Office 2003-at hasznalsz?
2013-ban?
Nem tunt fel a 2007, 2010, majd 2012-es verzio?Tudom offtopic, de nekem ez tunt fel a cikkben, hogy nalad a komoly nagyvallalati kornyezetben 2003-at hasznalnak...
-
quailstorm
félisten
válasz
Armagedown #21 üzenetére
kb sehogy...
legalábbis egy alap 2010 a friss ODF-fel nem bír -
Armagedown
őstag
Azt is meg kellene majd nézni hogy a MS Office mennyire jeleníti meg helyesen az alternatív termékek állományait !
-
törölt tag
válasz
E.Kaufmann #19 üzenetére
Mi oly fontos excel esetében pl. ahhoz, hogy stylus pontosságot igényeljen? Prezentáció során?
-
törölt tag
válasz
E.Kaufmann #17 üzenetére
Egy táblázatot, prezentációt vígan el kéne tudni készíteni tableten is-hisz egyik esetben sem a pixelpontosság a lényeg.
-
törölt tag
Ez eddig ok, de itt jön a következő kérdés: egyéb formátumokat hogy jelenítenek meg, valamint ugyan ezeket a dokumentumokat mennyire lehet kényelmesen, gyorsan létrehozni Androidon.
-
Jó cikk, köszi!
De nem úgy volt, hogy az MS is kiadja az Office-t, vagy legalábbis egy reader-t a Droid-ra, meg iOS-re is? -
Jó írás lett.
Én még bele vettem volna a driveot is. Én a kingsoftot használom, mert gyors, jó az ui-ja, jól jelenít meg szinte mindent, ppt-ban vannak animációk is. -
szponzor
senior tag
Jó írás, bár engem az Excel függvények használhatósága és mennyisége érdekelne. Az gondolom alap, hogy a függvény neve angol, de kb. mennyit ismernek a 2003-as Excel-hez képest?
-
psziroot
csendes tag
A teszt file-okat meg lehetne osztani? Kíváncsi lennék az eredményre más készüléken, más alkalmazásokkal megnyitva is.
-
Totis
aktív tag
Nagyon jól körbejártad. Köszi az írást!
-
E.Kaufmann
veterán
Jó téma és egyre aktuálisabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Micro Four Thirds
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest