- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ulkesh
őstag
"viszont azt még vedd figyelembe hogy a droid még egy fiatal rendszer "
Az Android fejlesztését 2005 júliusában kezdték, az első készüléket (G1) 2008-ban adták ki.
Szóval a fejlesztése nagyjából egyidős az iPhone-al, készülékszinten meg 1 évvel fiatalabb csak.
Igazából a szándékosan szabadra vett filozófia a két rendszer és az alkalmazásaik közötti különbség legfőbb oka.
Ezt meg lehet figyelni az Androidnál és a Maemonál is.
Minél nagyobb teret engednek a felhasználóknak és a fejlesztőknek, annál kisebb a rendszer stabilitása és az alkalmazások minősége.Az igazán jó megoldás az Apple vasszigora és a Google teljes megengedő politikája között lenne szerintem. De erre kicsi az esély (talán a HP a WebOS-el valami ilyet talál majd ki), mert egy már hosszabb idő óta működő rendszert megreformálni nem igazán könnyű, vagy nem is lehetséges, ellenben egy frissen induló talán egy jobb úton kezd majd el haladni.
"az egész OS összehasonlításnak semmi értelme mert mindet célközönsége válogatja."
Mindkét rendszernek azonos a célközönsége, mégpedig azon vásárlók, akik érintőképernyős smartphone-t akarnak vásárolni.
-
Ulkesh
őstag
"viszont miért is akarnánk egyszerre két telefont használni?"
Nem egyszerre
"Remélem nincs rejtett jövőbelátó képességed"
A lottószámokkal még csak 4-esig jutottam, de edzésben vagyok
"valamint remélem hogy a Google tovább lát a Microsoftnál…"
A Microsoft tanult a hibáiból és most változtatni akar (az más kérdés, hogy mintha most meg átesne annak a bizonyos lónak a túloldalára).
A Google akkor tenne jót az Android jövőjéért, ha szintén megállapítana egy minimum hardvert, amit mindenképpen megkövetelne minden gyártótól amelyik az ő rendszerét használja és ez a hardver minimum nem azt jelentené, hogy a legkevesebb amin még elfut, hanem amin már tökéletesen működik minden.
Másrészről bevezethetné a Marketbe kerülő alkalmazások minőségi és alkalmazhatósági ellenőrzését és kikukázná a haszontalan és/vagy hibásan működő szemeteket.
Lehet, hogy sokan szidják az Apple cenzúráját (szerintem is túlzásokba esnek nem egyszer), de teljesen biztos vagyok benne, hogy egy alkalmazás áruház nem működhet megfelelő szűrés nélkül, mert a sok szemétből nagyon nehéz kiguberálni a valóban használható megoldásokat. -
Ulkesh
őstag
" aki iphone hívő az meghalna se ismerné be az iphone hibáit"
Dehogynem, csak éppen aki használja és elégedett vele, legkevésbé azokat a dolgokat tartja hibának, amit a fikázók felhoznak.
Pl. én egyedül azt tartom hibájának amit a 4.0-ban sem oldottak meg, hogy nincs egy közös adatterület, ahol egy lementett fájlt minden telepített alkalmazás láthat, ez is megoldható egy symlink-elt mappával és iFile-al, de jobb lenne, ha gyárilag lenne egy normális megoldás rá.
A többi kifogásolt marhaságra meg van általában jól használható megoldás." véletlenül SEM maga a készülék érdemeit dícséri ez, hanem a marketing és a hype erősségét. ami ugye nagyon nem mindegy!"
No ez nem igaz.
A Nokia 15 millió dollárt költött az N95 bevezetésére, valamiért mégsem lett olyan sikeres, mint az iPhone. Az Apple meg gyakorlatilag pár TV reklámon kívül semmit nem költött reklámra, mert ezt elvégzik a készüléket forgalmazó szolgáltatók.Tudod, ha valami nem jó, azt nem tudod 55 millió példányban eladni, akármilyen hiper marketinget is nyomatsz.
-
Ulkesh
őstag
válasz
Dare2Live #31 üzenetére
"sztem hiba avval áltatni magad, hogy ez csak átmeneti dolog. decsak nyugodtan."
Ha ez nem történt volna meg már, akkor azt mondanám, hogy igazad is lehet, de már 2x is előfordult (3G és a 3GS bevezetése előtt is) és mindkétszer nagyobbat ugrottak az eladások, mint előtte bármikor. Minden gyártónál teljesen természetese, hogy adott termék eladási mutatói csökkennek a következő generáció bejelentése és piacra dobása előtt.
Egyébként meg nem áltatom magam, mert nem különösebben érdekel, hogy az USA-ban mennyi készüléket adnak el (egyébként is szégyen az Androidra nézve, hogy 4-5 gyártó 10-15 modelljével tudják megszorítani egyetlen gyártó egyetlen modelljét /ha jól tudom arra fele már nem nagyon kapható a sima 3G/). -
Ulkesh
őstag
Office-ra és a QuickOffice Connect-et használom ami alapból offline, de nekem éppen azért jött be, mert a Dropbox-on tárolt doksikat tudom vele szerkeszteni anélkül, hogy szinkronizálgatnom kéne azokat 2-3 gép és a telefon között. Filekezelőnek meg az iFile-t, de az esetek többségében inkább Terminal-t használok.
-
Ulkesh
őstag
Ez nem az adott platform piaci részesedése, hanem 2010 első negyedéves eladások, lehet, hogy így hatásvadászóbb a cikk, de sajna nem igaz
Az Android alapú telefonokból messze nem adtak még el 55 milliót (ha meg az összes iPhone OS-el szerelt eszközt vesszük, akkor 85-90 milliót) és a Market is igen messze van még az App Store-ban lévő alkalmazások mennyiségétől és minőségétől.
Az meg mint a cikk is írja nem meglepő, hogy pillanatnyilag pang a vásárlási kedv, hisz a legtöbb potenciális vásárló kivár az új modell megjelenéséig. Ez volt a 3G megjelenése előtt is, aztán egyetlen hétvége alatt elfogyott 2 millió darab belőle (csak halkan jegyzem meg, hogy a legsikeresebbnek számító Android modellből (Droid/Milestone) ennyi kelt el egy negyedév alatt). Majd ezt a grafikont nézzük meg június második felében, tartok tőle, hogy az Androidot favorizáló emberkék nem lesznek ennyire lelkesek
--
Az Android nagyon ígéretes rendszer, de amilyen gyorsan növekszik, olyan gyorsan fog bukni is, mert ugyanazt az utat járja be sokkal gyorsabb fejlődés mellett, mint a Windows Mobile.
Azonos rendszert raknak mindenféle hardverre, megfelelő optimalizálás nélkül, a fejlesztők meg ha azt akarják, hogy az alkalmazásaik minél több készüléken fusson a leglassabb hardverhez kell igazodniuk, így az erősebb hardverű készülékekben rejlő potenciál kihasználatlanul marad (ezért nincsenek még csak hasonló alkalmazások sem, mint iPhone-ra). Az ellenőrzés nélküli alkalmazásokról nem is beszélve, ahol minden gány kód felkerül a Marketbe és nem meglepő, ha alkalmazások akadnak össze és okoznak komoly problémákat.
Az meg, hogy az iPhone zárt rendszer egy dolog, de nincsenek olyan ostoba korlátozások, mint Androidon. Nem tudom ki volt az a marha aki kitalálta, hogy nem lehet SD kártyára telepíteni alkalmazásokat, csak a viccesen kevés belső memóriába? Pl. 140 MB van a Desire-ben arra fenntartva, hogy alkalmazásokat telepítsen az ember (egy iPhone-ra írt komolyabb játék már nem férne el). Az is biztosan kedvezően befolyásolja a fejlesztők hangulatát, hogy fizetős alkalmazások nem mindenhonnan érhetők el (pl. innen sem lehet vásárolni), akkor egy komolyabb fejlesztő csapat, vagy cég minek öljön bele időt és pénzt, ha a piac jelentős része nem is férhet hozzá a termékéhez?
IPhone-t is jailbreak-eli az ember, de nem azért, hogy egyáltalán tudja használni, mert 4-5 telepített alkalmazás után sipákol, hogy elfogyott a rendelkezésre álló hely, mikor ott a félig üres memóriakártya, vagy milyen eszement dolog az, hogy azért törjem meg a készülék rendszerét, mert esetleg nem akarok warezolni és meg szeretnék venni egy alkalmazást...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fűnyíró topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- BestBuy ruhás topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Villanyszerelés
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Eredeti játékok OFF topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest