Hirdetés
- Google Pixel topik
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mauzes
addikt
Ezt írtam én is, hogy nálam is tökéletesen működött a hangalapú keresés Android Autón (2018-as Passat). Nekem nem is nagyon volt olyan cím, amit ne talált volna meg. De mióta valami frissült a telón, azóta az történik, amit fentebb írtam, és kizárólag pötyögve tudok címet beállítani. Ez sokkal-sokkal kényelmetlenebb Budapesten belül közlekedve, ahol majdnem mindig mindenhova navigációt használok.
-
merqree
őstag
Nekem 2019es Tucsonom van beépített navigációval. Tehát elég friss az autó.
Első alkalommal csak bluetooth-ot használtam zenelejátszásra, így a párosítás valamilyen szinten már eleve megvolt. (A félreértések elkerülése végett: az AndroidAuto tudomásom szerint nem működik bluetooth-tal, ezt nem is állítom, és nekem sem működött.)
Amikor összepároztattam kábelen, akkor behúztam a kéziféket, és utána dugtam össze őket.
A telefonon kellet azt hiszem engedélyeket megadni.Azóta, beülök a kocsiba, bedugom a telefont, gyújtást ráadom. Mire a kocsin lefut az önteszt, addigra már a fejegységen is aktív az android autó.
Hang alapú keresést használom a google maps-en, van, amikor megtalálja amit keresek, van, amit nem. Ilyenkor megállok, kézifék behúz, és begépelem a keresett célt.
A hang alapú keresés automatikusan felugrik, ha mozgásban van az auto, és a gépkocsi kijelzőjének alján a google-féle színes pontok "pulzálnak". Pittyen egyet, és után figyel, erre már rájöttem. Aztán vagy van találtam, vagy azt mondja angolul, hogy "Bocsánat nem találtam semmit, megismételné". -
atiro
csendes tag
válasz
Véreshurka #243 üzenetére
Tuti a Google kefélt el valamit. A telefonom (S10+) Android 10 van :(
-
Véreshurka
senior tag
Mivel én nem használom ezt a funkciót, és mások is jelezték, hogy nem működik a dolog + 9-es androiddal van használva ezért tippeltem csak. Simán kinézem a google-ből. Illetve mert eddig minden frissítés jó volt, de a legutóbbinál már nem engedte feltenni a store-ból (pedig már vagy jó 10 éve az amerikai store-t használom), csak APKMirror oldalról tudtam frissíteni, így arra gondoltam olvasva a hozzászólásokat, hogy valamit tuti a google reszelt már megint.
-
-
dionaea
őstag
Ja nálam s8 android 9. Szerintem AA -nál nagyon fontos szempont a készülék és droid verzió
-
merqree
őstag
válasz
Véreshurka #236 üzenetére
Ez nem igaz.
Nekem tökéletesen működik és frissül.
Android10 a megoldás kulcsa.
Nekem még a facebook messenger uzeneteit is felolvassa. -
dionaea
őstag
Nekem ment tegnap előtt és múlt héten frissítettem azóta nem próbáltam de megnézem hogy megy-e a hang alapú keresés.
-
Véreshurka
senior tag
Arra tudnék tippelni, hogy attól függetlenül, hogy nem volt Mo. támogatva ugyan ment a dolog, de valószínű sok panasz érkezhetett arra, hogy ez nem megy, az nem megy, a google pedig megelégelte és inkább teljesen ellehetetlenítette a használatát, mint hogy energiát fektessen bele.
-
atiro
csendes tag
válasz
Véreshurka #236 üzenetére
Lehetséges, igen. Bár az, hogy csak a Google Segéd hangvezérlését korlátozta volna, elég értelmetlennek tűnik. Minden más tök jól működik, zenél, navigál stb. :)
-
Véreshurka
senior tag
Az nem lehet, hogy mivel Magyarország a nem támogatott országok között van most google szigorúbbra vette a korlátozásokat? Nálam egy hete frissült az AA, gondolom ezzel egyidejűleg csinálhattak valamit.
-
Mauzes
addikt
Nekem ugyanez van, és szétb*sz az ideg, hogy nem tudok hang alapon címet keresni autóvezetés közben. Nem tud rá valaki megoldást? Egyáltalán hol van a Google Assistant a telefonban, lehet azt az appot kellene kirtani?
Szóval a következő a helyzet: korábban tökéletesen működött az, hogy vezetés közben az AA képernyőn megnyomtam a mikrofon gombot, és bármilyen magyar címet tök jól felismert. Pár napja jött egy frissítés vagy Google Assistant aktiválás vagy nem tudom mi, és azóta ha AA-n a mikrofonra tapizok, akkor egyrészt
- felugrik ez a notification a telefonon: [kép]
- és az alábbi üzenetet mondja be nekem a rendszer, érthetetlen "magyart-angolul" verzióban: [link]Természetesen amit én mondok, azt nem ismeri fel, nem is veszi be. Ha a telefonon rákattintok a notification-re (vezetés közben nagyon biztonságos), akkor bejön a Google Assistant és várja tőlem a mondandómat, de kizárólag angolt ismer fel.
-
atiro
csendes tag
Sziasztok, a segítségeteket kérem. Egy ideje, ha az AA-ban a Google Segédet szeretném használni (pl.: OK, Google kimondásával), üzeneteket olvastatnék fel vagy a hangkeresést használnám a Google Maps-en, felugrik a 4 pötty, rögtön utána megpróbál felolvasni nekem egy magyar nyelvű hibaüzenetet, de az angol szövegfelolvasóval, pesze így szinte érthetetlen. Valami "...koppintson a ..., amikor biztonságos..., .... Google segíti vezetés közben" vagy ilyesmi, de csak találgatni tudok. Ezt követően nem keres. App memória, cache törlés, telefon újraindítás, AA újratelepítés megvolt. (korábban kiválóan működött) Bárkinek ötlete?
-
Helios
tag
válasz
bioengin #230 üzenetére
Kíváncsi vagyok az eredményre... Sokáig egy noname 1,4 méteres micro USB kábelt, 50 forintos kínai micro USB <-> USB C konverterrel használtam és még azzal is jó volt az AA. (Viszont a konverter miatt - akár autóra akár bármilyen töltőre dugom a telefont - kb. minden második csatlakozásra érzékeli csak a kábelt a telefon, amit már kezdtem unni az autóban, ezért gondoltam veszek egy "jó" kábelt.)
-
bioengin
tag
"IKEA hosszú (1,5 m) type C kábellel nem megy az AA, tölteni sem tölt. (Telefon és AA érzékeli, h bedugtam vmit, de kiírja, h nem tudja használni."
Jééé. Csak mert nekem megy a röviddel, de kipróbálom holnap a hosszút is. De jót is lehet ezzel szívni... Kíváncsi leszek, hogy az adott darab kábel, a hossz, a teló vagy a fejegység maga, ami ilyenkor bekavar...
-
-
Helios
tag
válasz
bioengin #226 üzenetére
A Suzuki SX4 S-Cross-ban lévő Bosch fejegységben is AA indulása után át lehet váltani rádióra majd vissza AA-ra. Kormányról szépen vezérelhető marad a rádió, és szintén lehalkítja a navi beszéde alatt.
IKEA hosszú (1,5 m) type C kábellel nem megy az AA, tölteni sem tölt. (Telefon és AA érzékeli, h bedugtam vmit, de kiírja, h nem tudja használni.) -
-
bioengin
tag
Jelentem, IKEA rövid (0,4 m), type C-s kábellel megy az AA.
Ellenben amit nem tudok: hogyan kell (lehet) rádiót hallgatni, ha megy az AA? -
Véreshurka
senior tag
Kábel témához: nálam ezzel a kábellel ment az aa három autoban is (opel, ford, renault).
-
dionaea
őstag
válasz
Gabesz87 #223 üzenetére
Hát ez a gond AA n nem megy a sebesség kijelzés és a jelentések maps -nál. De miért? Simán telefonon futatja az ember akkor megy. Állítólag jogszabályi gondok voltak és már release elik. De hát hány év múlva kapjuk meg. Az AA sem hivatalos miért? Én a waze t használom a jelentések miatt de csak amiatt. Ha ismeretlen helyre kell mennem úgyse tudom hogy melyik a jó útvonal ha meg ismerem a célt akkor az útvonalat is és dönthetek hogy arra megyek amerre a navi mondja vagy nem. Dugóban meg a több év tapasztalatom, hogy a waze is tud baromságokat mondani. Sőt
-
Gabesz87
veterán
Ha a Google térkép lenne olyan jó mint a Waze, használnám, de szerintem sokkal korlátozottabb, és navigacioban is jobb a Waze. AA-n pl nem.jelzi ki a sebesség hatarokat és a trafi/baleset stb. Jelzéseket? Mert én nem nagyon láttam. Beállítások közt sem. Szlovéniában meg tavaly nyáron volt egy hely, ahol balra kellett volna fordulni egy parkolóházba, a Waze tudta, de a Google szerint ott nem lehet balra fordulni, helyette menjek meg vagy 1.5km-t, ahol is vissza lehet fordulni. Csak egy példaként hoztam fel. Ha a megane-on tudna a carplayt, apple-re valtanek amugy.
-
dionaea
őstag
Waze egyre problémásabb ez lehet gond nekem állandóan újra indul AA val. De az AA se egy hibátlan rendszer. Igazából nincs más. Valahogy érthetetlen hogy minden fejlősök ez a kettő meg helyben toporog
-
Gabesz87
veterán
Lehetséges hogy az újabb AA verziókat már nem annyira viseli jó egy régebbi fejegység? 2016-os Megane-om van, amiben csak tavaly tudtam életre kelteni kis trukkozessel, szoftver frissítés után az AA-t. Nem is volt gondom vele túlzottan, de úgy 2 hete feltettem a legfrissebb AA-t, Waze-t használok mindig, és baromi bug-os volt. Lassu, voot hogy megállt a navi, vagy csak kilépett, és újra megnyitás után sem töltődött be a Waze, csak fekete képernyő. Nem tudom ez most az új AA verzió hibája, vagy valami Waze update, vagy netán amit írtam, hogy a régi fejegység nem bírja már
Visszatettem egy korábbi AA verziót, ez jobbank tűnik, de tegnap így előfordult egyszer hogy kilépett és nem tudtam visszahozni újra a Waze navit, csak üres képernyő volt. A Google működött.
-
A Play áruház miért írja azt az AA-ra, hogy "ez az elem nem áll rendelkezésre a te országodban"? Több Gugli fiókkal próbáltam, mind magyar, mindnél ezt írja. Xiaomi Redmi Note 8 Pro, PPR1.180610.011 az Android verzió.
Szerk.: közben látom, hogy Playről nem tölthető le, bocsi.
-
tyielow
aktív tag
Nektek szokott minden ok nélkül, random újraindulni a fejegység az autóban? Csak AA közben produkálja. 2019-es Octavia.
-
dReFiX
senior tag
Sziasztok!
Bocsánat a láma kérdésért de android 10 alatt azt olvasom hogy integrálva van az AA de ebben a régióban nem engedélyezett.
Ha frissítem a telefont 10re akkor fog működni vagy sem minden mókolás nélkül mint eddig 9 alatt ?
Köszönöm előre is! -
kispesti
csendes tag
Sziasztok!
Felsorolnátok mely alkalmazások mennek Android Auto-n? Jó lenne tudni mik a lehetőségek, miket lehet használni.... Válaszotokat előre is köszönöm!!! -
dionaea
őstag
Formázás megoldottá. Bar a biztonsági frissítéssel jott egy idegesítő dolog, hogy minden újraindításnál az autóban engedélyezni kell a használatot. Jók ezek a frissítésék, bar tartanak meg maguknak
-
dionaea
őstag
Most én akadtam el. Gondoltam kipróbálom a mirror linkel a samsung autót hát nem kellett volna mert pocsék de szerencsére azóta AA sem megy vissza raktam de amint rányomok az engedély megadására vissza ugrik a teló és nem történik semmi. Szerintetek mi lehet a gubanc? Másik telóval megpróbáltam azzal megy és ugyan azokkal a beállításokkal de semmi. Telefon formázását ki szeretném hagyni olyan sok mindent kell újra állítanom. S8 a teló
-
Bal0924
senior tag
Sziasztok
Mit kell beállítanom vagy visszabutítanom, hogy az AA-ban újra működjön a hangvezérlés?
(Eddig: Mikor megnyomta a kocsin a hangutasítás gombot, bemondtam a címet és kiköpte az eredményt. Most meg: gomb nyomása után, a mondandómból nem is hall szinte semmit) -
tyielow
aktív tag
Egyik napról a másikra az üzenet-felolvasó hangasszisztensem átváltott angol nyelvre. Egy szót sem értek abból amit felolvas. Hol tudnám visszatenni magyarra? Ahol találtam Google appon belül, meg egyebek, ahol lehet átraktam magyarra. Valaki tudja pontosan?
-
dionaea
őstag
Hát én sajnos nem tudok egyik témában sem segíteni. Mivel elég kevésen vannak a topicban így sztem esetleg egy külföldi fórumon lehet választ kapsz a kerdesekre
-
kispesti
csendes tag
2. CarStream telepítése android auto-ra, android 10 alá. Szeretnék youtube videókat megjeleníteni az autóm infotaintment rendszerén.
Biztos sokan ismeritek ezt a videot:
[link] (Hogyan istalláljuk CarStream-et android 10 alá.)Sajnos nekem a Patch-elés elakad... ötletek? Hátha valaki szintén így járt.
-
kispesti
csendes tag
Szerusztok!
Alábbi problémám lenne...
1. Google naptár
Sajnos az android 10-be beépített andorid auto-ban ki van kapcsolva a Google naptár, így nem tudom az autó infotaintment rendszerén használni.
Tudtok erre megoldást, hogy hogyan tudnám "bekapcsolni"??
Az alkalmazásengedélyeknél szerepel a naptár, de mégsem elérhető az infotaintment rendszeren. Ötletek? találkozott már valaki ilyesmivel?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megint elérhetetlen a Fortnite az iPhone-okra
- EA Sports WRC '23
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Google Pixel topik
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest