- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Yettel topik
- Már a héten bejelentheti az Apple az új iPhone SE-t, állítja a Bloomberg
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskeni
aktív tag
válasz
dabsibetti #106 üzenetére
Mint minden főverziófrissítésnél, ennél is érdemes FR-t nyomni. Nekem az S9-emmel nincs gond, FR nélkül is jó volt, de végül nyomtam rá egyet frissítés után.
Két rák találkozik. Kérdezi az egyik: - Te is folyami vagy? - Nem, én tüdő
-
kiskeni
aktív tag
válasz
AlexWolf #107 üzenetére
S9 Android 10 TMH ROM, nálam tökéletes minden. Üzemidő nem változott, SOT értékek ugyanazok, értesítési LED jól működik és az animációk... Wááá, kicsit refresh-nek hat, nagyon király. Persze azért durván lelombozódtam, mikor MediaMarkt-ban megnyomkodtam az S20-akat, majd megnéztem mit tud a 120Hz... Jött az érzés, hogy kukába dobom a telóm
Szóval ja, szerintem jó a 10 update, nekem legalábbis hibamentes.
Szerk.:na jó, picit hazudtam. A billentyűzet kicsit bugos, elég gyakran ledobálja a kezdőképernyőre a telefon magát miközben írok (gyorsabban) és van amikor rá nyit egy Google asszisztenst is vagy mit. Vagyis kiírja, hogy figyelés és hallgatja mit mondok. Na most, ez fura, mert nekem a Kugli asszisztens tiltva van mert nem használom. Néha a kugli keresést nyitja meg, de az azért, mert ahogy írkálok és a Home-re ugrik, rányomok a Kugli kereső widget-re.[ Szerkesztve ]
-
AlexWolf
senior tag
Sziasztok,
Tegnap raktam fel Galaxy S9+ telóra az android 10-et.
Kerüljétek amíg tudjátok vagy még véletlenül se rakjátok fel!A legnagyobb probléma: eddig kb 1-1,2 napot simán bírt a teló, frissítés után jó ha fél napot bír (azonos használat mellett).
Fórumokon olvastam, hogy kb mindenki is erre panaszkodik, működő megoldást nem tálaltam.AW /// Az ÉLET egy olyan betegség, mely nemi úton terjed és 100%-ban halállal végződik!///War. War never changes!
-
dabsibetti
friss újonc
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni,hogy aki telepítette hivatalosan az Android 10-t, találkozott-e olyan problémával, hogy a galériában a képek nem jelentek meg?
Samsung Galaxy Note 9 telefonra került rá és sajnos telepítés után, nem jelennek meg. ☹☹☹Segítséget előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
FunPro
őstag
Sziasztok!
Olyan problémával találkozott már valaki, hogy néhány zenelejátszóban nem működik a hangszínszabályzó?
Android 10 alatt elfüstöltek a beállításaim, ami elég zavaró.
U.i.:
Ha átrakom a hangokat mono-ra sztereo helyett, akkor minden működik, csak éppen a hang lesz elfogadhatatlan.
I'll try my best, and that's the best anyone can do.
-
Bóti
senior tag
En tovabbra is attol vagyok ki, hogy meg mindig nem lehet ertesiteseket pinelni...
Harom olyan alkalmazast is hasznalok, amik folyamatosan jeleitenek meg ertesitest: AccuBattery, Notification shortcuts, MiBand Tools, es akarmennyire tolom fel maxra az ertesitesek fontossagat, mindig van 1-2 app, ami elerakja a sajat ertesiteseit.
Egy huzosabb munkanap utan, amikor nincs idom megnezni a telefont, van, hogy kb a lista aljan vannak.
Semeddig nem tartana megoldani.. Hosszan nyomsz az ertesitesre, pin it, aztan ott rohad meg a lista tetejen, de nem... -
Bozek
nagyúr
"az alapszoftverek közül már csak az üzenetküldő, a Play Áruház, a Play Zene és a Térkép villan fehér háttérrel"
Az üzenetküldőben már régóta van sötét téma (igaz, nem AMOLED, csak szürke), valamint a Play Áruház is arra vált, ha be van állítva a night mode (9-esen a fejlesztői beállításokban benne van és működik).
-
Schuler888
senior tag
"a felhasználónak kell a beállítások/programok menüben turkálni"
Mondjuk egy valamennyire profi/felprofi program kapasbol az aktualisan kert beallitashoz "dob", es nem kell keresgelni semmit csak a csuszkara ranyomni"Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
kiskeni
aktív tag
Jogos, igazad van, ez gyártói fícsör. Ez viszont nem változtat a tényen, hogy a Google nem viccből szedte ki ezt a funkciót, hanem azért, mert nem tudott globálisan megfelelelni mindenki jogrendszerének és nem akartak kockáztatni (+GDPR). Elvégre a végén csak a Gúgl lenne a hibás visszaéléseknél és végül csak velük pereskedne mindenki (is)... Én megértem a döntésüket. A kameráról meg leírtam mit gondolok, de attól még akár igazad is lehet ebben is
Ez a politika már csak ilyen...
-
Somatom
veterán
Már a 9 -esből is kiszedték és én úgy tudom, hogy a 10 -ben még szigorított ezen a Google. De, amúgy is válasszuk külön a két dolgot! Ebben a topikban a Google-féle Androidról van szó, te viszont egy olyan készüléket említesz, ami nem ilyet futtat. Az S9 -en a hívásrögzítés gyártói feature.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
kiskeni
aktív tag
Tudnék erről regényeket írni, de hagyjuk... Persze így sem feltétlen leszek rövid, de igyekszem. Igazából de, igenis pont hogy készíthetek bármikor és bárkiről videót/képet, amennyiben az tömegképnek/tömegvideónak számítana (pl. városban). HA annyian vannak, hogy LEHETETLEN kikérni mindenki engedélyét egyesével (a tömegfelvétel ezt takarja) vagy adottak a körülmények, hogy az érintet(tek) ráutaló magatartással beleegyezhessenek, akkor lehet képi- és hanganyagot is készíteni. Nyilván hogy ráutaló magatartással egyezzél bele a felvétel készítésébe, ahhoz tudnod kell előzetesen arról, hogy a területen ahol vagy felvétel zajlik (pl. látod a kamerát, DE NEM mész oda szólni, hogy ne). Tehát ha nincsenek körülötted rengetegen (azaz nem beszélünk tömegfelvételről) és téged zavar, ha videóznak akkor megtilthatod, a felvételt készítőnek pedig kutya kötelessége leállítani a rögzítést és törölni az eddig felvett anyagot (vagy kivágni/takarni rólad téged), viszont hangrögzítésnél, pontosabban telefonálásnál picit más a helyzet. Itt nincsenek olyan körülmények, melyek biztosítanák a ráutaló magatartás meglétét, illetve ez a tömegfelvételtől is baromi messze áll, így mivel köteles vagy engedélyt kérni, ezért mindenképp meg kell kérdezned a hívott felet, azaz az érintettet. Azt viszont Ő nem tudhatja, hogy te tartottad is az Ő tiltásához magadat és nem rögzítetted a beszélgetést, míg pl. egy Telekom-ot ha felhívsz, addig Ők tudják neked biztosítani a döntés lehetőségét visszakövethető, megbízható módon. Mondjuk egy Telekomnál pl. pont nem ez a rögzítés oka, mert nekik pont hogy jogszabály írja elő a felvételek készítését, azonosítóval való ellátását és valahány éven keresztüli megőrzését. Épp ezért elég nagy butaság bekeverni és a szolgáltatókkal dobálózni...
A lényeg, hogy beleegyezés mindig kell (kivéve ha jogszabály írja elő a rögzítést Számodra, mint pl. Telekomnál), de hangfelvételnél csakis közvetlen módon rákérdezéssel kérhető, ami meg vagy bejön, vagy nem. Vagy rögzítenek vagy nem, az érintettnek erre nincs rálátása bárhogy is dönt.
És amúgy most realizálom, wtf? Nem szedték ki a hívásrögzítést egységesen, csak egyes régiókban. Az S9/S9+ fórumban pl. ezt úgy oldották meg, hogy átállították a telefont THL (Thai) régióra, amit elvileg úgy is lehet, hogy Thai SIM-el csinálsz egy FR-t, de amiről először hallottam az a Thai ROM felrakása.
-
Somatom
veterán
Ez nem igaz! Idehaza sem ütközik jogszabályba. Pl. a szolgáltatók ügyfélszolgálatai is használják. Csupán arról van szó, hogy a használata feltételekhez kötött. Pl. ahhoz, hogy a másik fél beleegyezése is kell hozzá. De, ha ez megvan, akkor nagyon hasznos feature lehet.
A kamerával sem készíthetsz felvételeket szabadon bárhol, bármiről (bárkiről). Annak is megvannak a jogi feltételei. Szóval, akkor miért is nem tiltja a Google a kamera használatát?[ Szerkesztve ]
-
Teljesen jó rendszerfrissítés lett
-
zizidor
őstag
Használja valaki Oneplus-on a gesztusvezérlést? Az érdekelne, hogy marad-e a régi, alulról felhúzós forma, vagy átállnak-e ők is a Google-féle oldalazósra.
„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
Ezzel sem fogják megváltani a világot.
duree54
-
kiskeni
aktív tag
A nagyobb ikonokat/grafikus elemeket meg tudom érteni, elvégre ez megkönnyíti a nagy kijelzőjű telefonok használatát. A többi "újdonság" viszont ugyanúgy rejtély számomra is, nem értem a miértjét...
-
efi99
őstag
Az Android fejlesztése is kezd elmenni a Windows 10 féle update vergődésének irányába. Értsd: mivel letelik az 1 év, muszáj (?) kidobni valami nagy rendszerfrissítést, de az 80%-ban nem szól másról, minthogy beépítünk olyan dolgokat, amiket külső appok már rég megoldottak, kavarunk kicsit az ikonokon, menük helyén, na és persze betesszük itt is ezt a hatalmas programozói bravúrt, hogy megfordítjuk a háttér meg a betűk színét. A maradék 10%-ban korlátozgatunk (pl a 9-esben a másik fél hangjának rögzítése, 10-esben vágólap kezelés), végül az utolsó 10%-kal meg próbálunk haladni a korral. Ja és sajnos abban is hasonlít rá, hogy itt is egyre sematikusabbak az ikonok és hogy focipálya méretű helyek maradnak kihasználatlanul. Itt van pl ez [link] vagy ez [link] . Normális, hogy 6 colos kijelzőkön ujjnyi széles sorok vannak a menüpontok között, vagy hogy hangyaszempillányi betűk bújnak meg a hatalmas pusztaságokon?
Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
stickermajom
addikt
Úgy érzem az elmúlt években főverzió váltáskor több feature került az aktuális vanilla OS-be, ettől valahogy nem dobtam hanyatt magam.
-
Somatom
veterán
Pont ez hiányzik nekem. A francnak sem kéne külsős vágólapkezelő, ha a gyári nem lenne buta, mint a főd. Értem én, hogy biztonság, de ha ezt csak úgy képes a Google növelni, hogy közben lebutítja a telót egy 3210 -es Nokia szintjére, akkor azzal nem lett jobb a helyzet. Legyen az alap vágólapkezelő olyan, hogy ne legyen igény külsősre! Ezt persze általánosítsuk a többi funkcióra is.
-
sxxorp
őstag
-
shaddam
aktív tag
A gördülő screenshotot még mindig nem képesek belegányolni? Xiaomimon évek óta vígan megy
RájzenHét 1700|GTX 1060 #TeamZsarnokgyík #Internetesvérpistike Retro multis mókák---> http://szondi.ninja
-
fehér_ember
addikt
OK. Értem. Igazad van. Nagyon hasznos hozzászólás
ugyanis ennyire nem mindenki gondolt bele azok közül sem akik amúgy belegondolhattak volna.
Mentségünkre legyen mondva, ha a mi haszontalan hozzászólásaink nem születtek volna, akkor a te hasznosod se olvashattuk volna; szóval végülis a haszontalan is hasznos volt. Így végül jobban képbe kerülhettünk.
U.I.:
Látszik már este van[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz
fehér_ember #68 üzenetére
Ilyenkor nem ez lényeg. Hanem az, hogy ezekre hivatalos API készül, így az összes telefonon működni tud. Például a sötét módhoz tudnak igazodni az alkalmazások, ha aktív a rendszer szintjén. Gyártói UI-khoz ez nem menne, mert annyira szerteágazóak, hogy nem fogják az összeshez leprogramozni.
Példa rá: ha aktív az Android 10 alatt a sötét mód, akkor a Smart Launcher vagy az Action Launcher is tud már igazodni hozzá és átvált sötét módba. Így úgy működik együtt a rendszerrel, mintha a része lenne. Ezt meg lehet fejelni a Taskerrel (időzítés) és már rögtön tök jó lesz a dolog. Ez EMUI vagy MIUI alatt nem menne, hiába tudja "szabványon kívül".
Vagy a másik példa. Ameddig nem tudta az Android az osztott képernyős módot, addig a programozók sem tették bele a lehetőséget, hiába tudta az LG vagy a Samsung. Android 5 óta a rendszer része és azóta mindenki támogatja.
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
fehér_ember #68 üzenetére
Ez olyan mint az Iphone a bluetooth-al.
Végre van, nagyon jó dolog de a többieknek már több éve vanSamsung Galaxy A35
-
kiskeni
aktív tag
Ami nekem tetszik:
-fejlesztett engedélykezelés
-a helyadatokhoz előtérben férhetnek hozzá az appok, ami nagyon tetszetős
-a biztonsági intézkedések a MAC, IMEI címek kihalászása ellen
-engedélymegkerülés nehezítése
-scoped storage
-project mainlineA többi vagy nem érdekel, vagy már eleve elérhető a Pie-alapú S9-emen.
-
fehér_ember
addikt
válasz
vodrosjozsi #53 üzenetére
Én is csak a cikk olvasása közben döbbentem rá, hogy jé, hát ezek egy része már simán benne volt a sony telómban is, meg a mostani huawei-ben is. Szóval akkor igazából ezek egy része csak a vegytiszta android hiánya volt, nem pedig azoké, amikkel a felhasználók többsége találkozott.
-
pomorski
őstag
Köszi a hasznos cikket!
-
Az Google jobban összefogta az engedélykezelést: immáron minden app mindegyik engedélye egyenként elutasítható.
Ha jól nézem, ez 9-es rendszer alatt most is így van.Logitech G203, RBG-s egér mindössze 7k-ért ---> https://hardverapro.hu/apro/logitech_g203_slch/hsz_1-50.html
-
DaveHutt
őstag
Sötét téma, gesztusvezérlés? Lassan utoléri az IOS és az Android a Nokia N9-et.
-
atike
nagyúr
9.1....
Korábban azért nagyobb változások kelletek a főverzió növeléshez...
-
GSP
aktív tag
Hmm nem rossz.
[ Szerkesztve ]
~~~ Ha szereted az életet, ne vesztegesd az időt, mert az idő maga az élet. ~~~
-
K0vasz
aktív tag
de az asztali mód nemcsak azt csinálja, hogy ablakos módba teszi az appokat egy normális méretű kijelzőn (monitoron/tévén)? mert attól még a mindenféle spéci, csak x86-os programok továbbra sem fognak futni, aminek meg van droidos verziója (office stb.), az meg anélkül is működik
úgyhogy nem látom, miért váltaná ki a PC-ket egy asztali mód -
sxxorp
őstag
válasz
enginev3.0 #31 üzenetére
Böngésző: Kiwi browser, teljesen támogatja a sötét módot (és telepíthetőek rá a Chrome-bővítmények) [link]
Facebook & Messenger: akku zaba helyett Friendly AMOLED móddal [link][ Szerkesztve ]
-
vodrosjozsi
addikt
Basszus, van olyan ebben a rendszerben amit már az S9+ban benne volt tavaly
Samsung Galaxy A35
-
Fall-N
veterán
A Nova nem az újabb Launcher 3 (Android gyári launchere) alapra épül, mint az Oreo és a Pie így elvileg "elavultabb". Van pár effekt amit nem is tud támogatni emiatt. Például az ikon színéről függő shortcutok háttérszíne (ikonon hosszan nyomás utáni menü). Meg az üvegszerű parallaxis effekt nevű kinézet a dokkon és az alkalmazástárban. Ettől függetlenül én is szeretem és használom, de érdemes feltenni egy Lawnchair 2 alfát, hogy miről van szó. Ha stabil változat lesz akkor nem lesz rossz.
Launcher 3 alapú a legtöbb módosított Oreo és Pie alapú launcher úgy mint a Rootless Launcher, Hyperion, a most népszerű alfa verziójú Lawnchair v2.
Így ha egyszer át is veszi az Android valamelyiket az nem a Nova lenne, hanem Lawnchair például. Az nem is áll messze az alap Androidostól.
-
batai15
félisten
Szerintem a Google direkt nem elégít ki minden igényt a Vanilla droiddal. Sok fejlesztő le húzhatná ha a userek nem használnák az appjaikat ,és végülis a Google se profitalána annyit . Ez valahol igaz a pixel mobilokra is , mert tudnának olyat készíteni (lásd például a pixelek előkelő helyen vannak fotós képességekben ) ahol mint a belso és külső is megfelelő ,akkor monopol helyzetbe lennének és nagyon sok gyártónak esélye sem lenne profitálni és végső soron a Googlenek sem ez által .
Így viszont egy szűkebb rétegetnek van termékük ,akinek meg nem akkor máshogy profitál.
Sajnálom is mert igazán lehetne hivatalos pixel forgalmazás és Google now magyarul ithol . -
ShadowX
őstag
Én is szeretem a material designet de némelyik alkalmazásnak olyan ocsmány az ikonja, hogy rossz ránézni (szögletes, kerek, körbevágott, stb). Semmi következetesség.
Vagy a másik, amit nova tud, hogy grid size növelés/csökkentés vagy olyan egyszerű dolog, hogy átnevezhető az alkalmazás vagy ha két sorban jelenik meg a neve, akkor írja ki teljesen és ne "..." legyen a vége. De az új gesztusvezérlés se működik (ezt elvileg majd orvosolják). Tényleg megvehetné a novát mondjuk.
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
miert nem lett vegre asztali mod?!?!?!?! :(
teljesen kivalthatna a telefon a pecet egy dokkoloval.... a "semmiresejo" chromecastot bezzeg nyomjak :(
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
harry3
őstag
Tudom szubjektív, és nem mindenkinek számít, de szerintem ezekkel az apróbb változtatásokkal csúnyább lett a UI. Az animációk viszont végre fejlődtek, ami piros pont.
[ Szerkesztve ]
-
ShadowX
őstag
2019 van...és a gyári launcher még mindig nem ér semmit. Zéró a testreszabhatósága.
Azzal is kezdhetne már valamit a google, hogy az alkalmazások ikonjai ne legyenek ilyen gagyik. Ha nem tudják ezt megoldani akkor legalább a gyári launcher legyen témázható.
Viszont tényleg fürgébb lett a rendszer.
-
Pioneer
őstag
Érdekes...
[ Szerkesztve ]
PROFESSZIONÁLIS Delid / Relid Intel és AMD Processzorokhoz, garantált minőségben! LGA1150-től LGA1851-ig + AM4/AM5! Link: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/pioneer/index.html
-
K0vasz
aktív tag
válasz
enginev3.0 #31 üzenetére
Firefox alá van olyan plugin, ami "befeketíti" a hátteret, biztos van Chrome alá is ilyen
ezzel együtt én se hiszem, hogy pár percnyi SOT-nál többet lehetne ezzel nyerni, de én nem is ezért szeretem az amoledet, hanem azért, mert a fekete végre nem világító szürke színű
-
vicze
félisten
válasz
iMaverick #32 üzenetére
Hivatalosan a biztonsági frissítések dátuma adott hónap vagy elseje vagy 5.-e. Mindegy, hogy mikor jelenik meg.
1. = Android rendszer(kernel és keretrendszer) szintű biztonsági frissítések.
5. = Driver szintű biztonsági frissítések.Nyilván a végleges Pixel verziók tartalmazzák a driver szintű javításokat.
3rd party gyártók esetében esik meg, hogy csak 1.-ei a frissítés dátum, így könnyen meglehet, hogy a OnePlus-okon az van.Ritán előfordul + dátum is ha valami pont kiadáskor jön közbe valami, egyszóval a dátum inkább verzió jelölő, nem valósan egy dátum.
[ Szerkesztve ]
-
m_makai
tag
Reggel óta használom, elsőre kényelmes az új vezérlés a "vissza lépést" kell még szokni hogy oldalra került, a többi tetszik. Az appok meg nem változtak.
-
-
iMaverick
addikt
Nem kötekedésnek szánom, de az "Telefonról" menü képe eléggé érdekes... LINK
Az Android biztonsági frissítés dátuma... Szerintem még csak 4-ke van.
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
válasz
tothmaxy182 #30 üzenetére
Minimálisat, mivel senki nem a naptárat nézegeti, vagy a beállításokat, hanem a chrome-ot meg a facebookot amik meg hót fehérek általában
Szerencsére fekete youtube van ami jó, meg egy két app még
De nagyrészt minden más világosA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
tothmaxy182
őstag
Csinálnotok kéne egy üzemidő tesztet, AMOLED kijelzős telefon, egyszer világos, egyszer sötét témával. Kíváncsi lennék, hogy mennyit számít ez a gyakorlatban.
Minden szavam magánvélemény!
-
vicze
félisten
válasz
aprokaroka87 #25 üzenetére
Mert a codece-ek nem szabadon felhasználhatóak, bárki írhat dekódert, de ha el akarod adni, pl. egy telefonban akkor fizetned kell érte.
-
vicze
félisten
válasz
aprokaroka87 #23 üzenetére
Akkor azt csak CPU-ból oldja meg. SW dekóder sose használ semmilyen HW elemet alapból.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz
aprokaroka87 #17 üzenetére
Ha van Mali-V61 benne akkor támogatja, elméletileg Mali-V550 van abban a SoC-ban, és csak VP8-at gyorsít, de van OpenCL VP9 codec ami valamennyit átrak a GPU-ra, persze nyilván ez is sokkal pazarlóbb mint a valós HW gyorsítás.
-
joey04
titán
Majdnem bealudtam a cikk olvasása közben, annyira vérszegény az újdonságok listája. Plusz sajnos valóban évek óta a gyártók hozzák az újdonságokat az egyéni megoldásaikkal a droidba, nem a Google.
-
domel
tag
Ami nektek újdonság, az nekünk (programozóknak) szívás lesz. Minden új android verziónál valamit megtiltanak, valamit kivezetnek, valami probléma megoldásához a felhasználót kell megkérni, hogy állítsa be ezt meg amazt, mert a program nem kapja meg hozzá az engedélyt. És ami a legjobban felháborítja az embert, hogy amit nekem nem lehet, azt néhány kivételezettnek meg lehet: Facebook, Runtastic, stb.. Csak egy példa: sport tracker-hez kell a háttérben való futás még abban az esetben is, ha a felhasználó teljesen kilép a programból. Erre az engedélyt Oreo óta nem kapom meg, a felhasználónak kell a beállítások/programok menüben turkálni, de pl a Huawei telefonoknál ha a telefon töltőn van, akkor ez a menü meg sem jelenik, vagyis egy mezei felhasználó valószínűleg ezt nem fogja tudni beállítani, éééés akkor ott a Runtastic aki kivételezett, neki meg van hozzá az engedélye. Az android Pie-ban pl megtiltották, hogy programból ki-be kapcsolgassam a bluetooth-t... na az kit zavart? átálláskor egy hétig keresgélem a hibákat, amik 99%-a hülyeség. És akkor minden évben kiadnak egy új android verziót...
-
aprokaroka87
nagyúr
Ez az amit sose értek.
Pl az én telefonomban mediatek 6750 chipset van.
Leirás szerint h264/h265 hardveres gyorsitás adott csak, de a vp9 1080p@30 fps youtube videót is viszi alapból, hardveres gyositással, bár az tény hogy jóval jobban terheli a cpu-t, mint a másik két páros. -
Z_A_P
addikt
Ha kikapcsolod, vannak app-ok amik nem fog rendesen mukodni.
Ahogy irja @enginev3.0, a 0.5X a jobb megoldas.[ Szerkesztve ]
OK
-
-
batai15
félisten
Ismét tetszetős lett az új verzio,már várom hogy pixel tulaj legyek .
-
vicze
félisten
válasz
aprokaroka87 #11 üzenetére
Mert a frissítés belerakja a SoC-ba a HW dekódert? SW dekóder nyilván működni fog, csak dög lassan.
Talán jövőre lesz HW dekóder, de inkább 2021-re várd.[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
Az av1 támogatás a jelenlegi soc-el is támogatott lesz?
Vagy csak a majd következőben megjelenő soc-k tudják? -
vicze
félisten
Az Input method alkalmazásokat (pl. billentyűzet) nem érinti.
[ Szerkesztve ]
-
erer1000
őstag
mivan?
ennek mi értelme?
Blackberry Keyboard-nál is azt imádom az egyik legjobban hogy vágólapon 5-10 stb elemet is tudok tartani.. mindent ki kell herélni?M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
Somatom
veterán
Jó lenne, ha ilyenkor nem csak az új lehetőségekről esne szó, hanem az új korlátozásokról is. Pl. aki külsős vágólapkezelőt használ, az bukja a frissítéssel.
-
vicze
félisten
válasz
enginev3.0 #3 üzenetére
Ha meg kikapcsolod őket még gyorsabb lesz...
Placebo a köbön.
@ulmikukac:
"Beta users who install the official Android 10 update will no longer be able to downgrade to Android 9 Pie via OTA. Once the official release is installed, any time you un-enroll from the Beta your device will automatically be put back on the public track and your device will not get wiped.
Un-enrolling your device from the Beta program prior to receiving the official Android 10 update will wipe your device."
Tehát most maradtál a béta programban, a korábbiakkal ellentértben mikor automatikus opt out volt megjelenéskor.[ Szerkesztve ]
-
ulmikukac
tag
Eddig betas voltam pixel 3a-n. Tegnap megkaptam a végleges frissítést. Ekkor ugze át kéne a stable release-re térnem ha jól tudom, viszont pl a bekapcsoló gomb hosszan nzomásánál még ott van a bug report. Ilyenkor mit lehet tenni?
Pixel 8 Pro bay
-
Tegnap felraktam Oneplus 7 Pro-ra, és tetszenek az új animációk, gyorsabbnak hat tőle a telefon
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
tybsen
addikt
Köszi a cikket!
Focus mode nálam sajnos nem jött a végleges frissítéssel sem, 10 bétában sem volt sajnos (és nem egyedi a dolog, másoknak is van ilyen problémájuk).
Itt van még valakinek hasonló gondja? Gondoltam csinálok egy teljes visszaállítást csak nincs kedvem a macerához... Jeleztem a Google-nak a dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Oda az édességes név, van viszont rendszerszintű sötét téma, (majdnem) teljes képernyős gesztusvezérlés, hajtogatható eszköztámogatás és a remény, hogy a frissítések gyorsabban jönnek – de érdekel ez még bárkit?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Politika
- Milyen videókártyát?
- 5 napot ad a Sony a PlayStation Plus-tagoknak a leállás miatt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Micro Four Thirds
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nők, nőügyek (18+)
- Ukrajnai háború
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok