- MIUI / HyperOS topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elég káosz ez a táblázat.ha ez a mobil verzió ,( amire van esély mert elég sok GPU van benne amobil szegmensből) amit év elején mutatnak be, akkor igen.Ha desktop akkor nem lesz Ti csak 1070 / Vega 56 kb.Aztán ki tudja mi lesz itt még... az ár a döntő, rossz kártya nincs , csak drága.
-
hát 3 éves kártyát talán illő lenne főleg, hogy ugyan annyiért akarják eladni mint az Rx 480 és Rx 580 variánst anno új néven. Az alapórajeles 1070 től meg az általad linkelt tesztben 15-20 % lemaradásban van összességében
A probléma ez lesz: [link] Kb 1070TI szintű alapórajelen. -
válasz
AxBattler #295 üzenetére
Icon másik melohelyen van már, remélem megtalalja a számításait, anno beszélgettünk priviben mikor váltott. Nekem az utóbbi idők legjobb ilyen jellegű cikkirója volt és sokra becsültem, hogy páratlanul tenyszeruen fogalmazott elkerulve bárminemű találgatás vagy elhamarkodott következtetést.
rudirol semmi hírt nem tudok én személy szerint, egyszer csak eltűnt sajnos. -
válasz
Remus389 #289 üzenetére
Milyen alkalmazott? már csak Abu van aki ezzel a fő műfajjal foglakozik, VGA, CPU a hírek is tőle jönnek ezekkel kapcsolatban, itt is hiába Wombath a névadója a cikknek, Abu van mögötte. icon sincs már sajnos, pedig ő egy frankó független tag volt, aki hidegvérrel és mérnöki fejjel dolgozott.rudi sincs már.
Pedig jó lenne a mérleg másik felébe egy hasonló kaliberű tesztelő,cikkíró, mint volt anno fLeSs/ oliverda aki legalább elbillentette a másik irányba is azta bizonyos mérleg nyelvét. Lehet itt köntörfalazni, de felesleges.Mindenki tudja és látja hova húz a király szíve és ennyi a sztori.Hogy ez rövid távon mire elég? A túlélésre, gondolom nincsenek jó anyagi helyzetben, ha nem így lenne, lenne még legalább egy főszerepet betöltő tesztelő Abu mellett.Hosszútávon mire elég? lassú színvonalbeli leépülésre.na nem Abu miatt mert ő jó szakember, hanem mert egy irányba és tílusba viszi az oldalt és ez soha nem jó.És tudomásul kell venni, hogy az ezeken aberkekben megjelenhet 10 SSD teszt meg 5 gamer egér teszt vagy monitor teszt, soha nem ér fel a CPU és VGA tesztekkel se olvasottság ,se hozzászólások se fontosság terén. Erre sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni, bár tudom, hogy ezt könnyebb kimondani, mint megtenni, hisz tudjuk, hogy nincs könnyű helyzetben az oldal anyagilag. Én nem is sírok RTX teszt után, mert 8 játékkal megkapni 2 hónap után értelmetlen, nem is lesz mérvadó, mint ahogy ez sem lesz maximum iránymutatónak jó, hogy 590 legerősebb most a többi közép kártya közül aztán a részeltekbe meg nem szabad belemenni, sajnos. mert ha belemész jönnek a gondok.ha drága az RTX ne legyen teszt ha ez segít az oldalnak.
ha tovább épül a színvonal lefele csökken a támogatottság kevesebb esély lesz normális, minőségi hardverekre és tesztekre. Reméljük nem így lesz -
Na most tényleg tegyük félre a köztudott Nvidiához való kötődésemet és azt elkerülve, hogy bárki akár te vagy bármelyik emberke itt a fórumon erre fogná a dolgot, de indokold már meg , hogy működik az egy tesztnél te azt mondod , hogy nem ad hozzá dx 12 profilhoz semmit az utolsó 3 generáció driver, nem optimaizál egy játéknál se, instabil, szernted és ez a legjobb.ezért nem rakod fel.
Ha hozzá rak, ha nem, mit veszítettél volna azzal a te állításod szerint legstabilabb,egyébként pedig bármelyik nvidia topikban megkérdezhetően legrosszabb és legtöbbet lassító( nem nem a zöld vér mondja ezt, ez tény)drivert teszed fel. Egyébként nem 415, hanem 416 a sorszáma, csak szólok.
Én elismerem hogy van szakmai tudásod és elismerem a múltadat meg hogy hozzáértőbb személy vagy mint Én de abban biztos vagyok, hogy nem értesz jobban hozzá, mint az Nvidia mérnökei. Szinte azon nyomban kidobták a 416.34 frissítést, miután visszavonta Micro az őszi updatét, nem véletlenül. ez nagyon gáz, ne haragudj meg, hogy egyik gyártónál 2 napos drivert teszel fel a másiknál meg másfél hónapost azzal a felkiáltással, hogy ez a jobb és szerinted ezt kell használni.és telelököd a technikai rizsával a választ.megindolkolva hogy kihagytál 3 driver updatét. EZ mint írtam nem befolyásolja az 590 mivoltát se az 580 kártyáét, de a hozzáállás és a teszt minőségét és a ti megítéléseteket szememben ( már ha ez számít valamit) hitetlenné teszi még jobban, pedig nagyon szeretnék abban hinni, hogy pártatlanul/ nem elfogulva az AMD irányába csináljátok meg a teszteket.
részemről lezárnám a vergődésemet ezen a dolgon, mert értelmetlen látom én is. -
És ezzel mit akarsz bizonyítani nekünk? hogy az egy kifogástalan driver és összeesküvés elméletet szervezünk a PH és Abu ellen.
? Hidd el, hogy problémás driver volt,amit én is belinkeltem feljebb Nv találgatósba zajlott párbeszéd még több mint egy hete zajlott, ezen teszt megjövetele előtt. azóta már kijött 3 másik. 16.34 állította vissza nagyjából a 16.16 előtti állapotot, de ott is írták többen, hogy még az sem igazi. A legrosszabb WW2 ben az FPS drop volt vele, brutál nagyokat botlott.16.16 ról mindegy, hogy előre vagy vissza állítasz drivert, csak jobb lehet annál.
Mindenki azt gondol amit akar, én úgy gondolom minden tesztnél a legújabb ,a gyártó a VGA hoz ajánlott driverét kellene használni, ha már Abu szertint a Hitman korrekt dolog volt ilyen szempontból, hogy ők nem tehetnek róla, hogy NV nem támogatja már.( ez nem igaz)
Ha AMD nél 2 napos drivert használunk akkor NV nél ne 3 driverrel, és másfél hónappal ezelőttit használjunk,szerintem, bármi is az eredmény. különösen , hogy AMD és NV is most ad ki Hitman 2 höz frissítést , a legújabb driverben, ami ugyan ezt a motort használja.[link]"Provides the optimal gaming experience for Battlefield V, Fallout 76, and Hitman 2"
És ez nem változtat sem az 590 előnyén semmit, inkább az 1060 szempontjából lett volna csak korrektebb. szerintem max 5 % kal beljebb lett volna, de ez mindegy. Inkább fair play miatt érdekes ez a dolog, ha már így is elfogultság van mindig szóba a PH tesztjeinél, akkor én biztos elkerülnék minden hasonló bakit , hogy ne verjék a hátamat .
-
Az még mindig nem magyarázat arra miért lassabb nálatok a Hitman, mint a többi oldalnál, de amúgy igen , meg van miért azért mert 416.16 driverrel teszteltetek ami minden játéknál rontott a teljesítményen mert alapból az októberi nagy win frissítéshez készült amit visszavont ugye Microsoft. Miért 3 lépcsővel ezelőtti drivert használtatok nvidiánál és a radeonnál 2 naposat? Ez volt az utóbbi idők legproblémásabb drivere.
Már itt is erről volt szó korábban.[link] -
Nem értem hogy ha már dx 12 és az AMD számára előnyös játékokról beszélünk akkor például miért nem a mostanában megjelent és valóban dx 12 címet képviselő Strange Brigade- hez hasonló fejlett motoros és nem elfelejtett játékot tesztek be.Abban is elveri az 580 szépen az 1060 kártyákat, de legalább elmondható a játékról hogy valóban előre mutató, igazi Dx 12 cím, és a 15-20 % előnye az AMD kártyáknak jogos.
Ez így értelmetlen szokás szerint, mikor egy játék valami varázslat miatt 50 % különbséget abszolvál nálatok. Ilyen kevés játékban nem szabadna ezt elkövetni, hisz nem 20+ címmel átlagoljátok ki az eredményt hanem 8 ból, bármi is a magyarázat erre. Egyébként Más oldalakon nem volt visszaesés a Hitmanban, TPU nál ultra beállításokkal 88 fps-t mértek egyébként. -
válasz
Remus389 #136 üzenetére
de te az 580 ról beszélsz a cikk témája meg husky is az 590 ről..
Mirt ne lenne Fair összevetni? 10-15 % kal alacsonyabb teljesítményű és 65 % kal kisebb fogyasztású.Senkit nem a villanyszámla érdekel, hanem a hűtés ebben a szempontból és a hang.
Ez a lépcső nem egy távolság. ahova nem lesz elég az 1060 vagy az 580 ott az 590 is megy a kukában ezek egy kategóriában játszanak, amin belül van gyorsabb és lassabb, játéktól függően.Nem egy GTX 1070 vagy Vega 56 kártyáról/ lépésről beszélünk, hisz több játékból álló tesztekben ( pla fentebb linkelt TPU,[link] ahol 24 játék van) sok játékban még az 1060 az 590 mellett vagy az 580 és 590 között áll.
természetesen ha most váltanék ebbe akategóriába én is a leggyorsabbat venném közölük, de nem minden áron. Úgy gondolom az 590 legnagyobb vetélytársa most az 580, egyszerűen jobb vételnek tartom, mert kb 20-25 % kal olcsóbb és 5-10 % kal lassabb.
-
nem értem hogy jött ki ez a 20 % eredmény a GTX 1060 hoz képest ,se a + 10 % az RX 580 hoz sem a 109% fogyasztás. Mi ez már megint ? megnéztem több oldalt [link][link] fogyasztás meg duplája a GTx 1060 nak és kb 20 % kal szárnyalja túl alapon az RX 580 kártyáét. érdekes tesztet sikerült összehoznotok. ahol egy játék 50 %-s elborulása elvitte a tesztet véletlenül kissé pozitívabb irányba.Ráadásul TPU nál 88 FPS-t tud Hitman valami csoda folytán az 1060 kártyán ...
Legtöbb oldal már ki is listázta ezt a játékot, gondolom nem véletlenül nem alkalmas már a tesztelésre.
8 darab játék esetén ez kicsit nevetséges hiba, nem ad reális eredményt, pedig pont annak kellene lennie a célnak nem?jelenleg az Rx 580 best buy Alzán 75 K ért,.[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PROHARDVER! - abszolút kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lèpj be a jövőbe! Kamatmentes rèszletre is!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest