Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
Weareus #1177 üzenetére
Ezen a témán is gondolkodtam.
Nyilván a bányászat és a konzolok előretörése egy logikus indok.De nem lehet hogy szimplán a gyártás technológiai fejlődés lelassulása is okozza hogy ilyen mértékben drágultak a grafikus kártyák?
Úgy értem, fizikailag több alkatrészt, bikább VRM-et, RAM-ot igénylő dolgokról beszélünk, és a miniatürizáció üteme eléggé lelassult. Na meg az egész rendszer is sokkal komplikáltabb mint anno. Megtervezni, kivitelezni, megfelelő hibarátával gyártani sem ugyanolyan kihívás mint régen.Nem akarom védeni a gyártókat persze, csak tisztán elméleti síkon. Nekem is eléggé keserű volt 2017-ben 200k-t kiadni egy GTX1080-ra.
De úgy tűnik azért egy ideig még el leszek vele, szóval legalább relatíve tartós kiadás volt.
-
nexplo
őstag
válasz
Weareus #1177 üzenetére
Meg ez a fránya bányászat ugye. Ez is beleszól az üzletbe. A 7970 után jött az RX 280-as széria ami alig volt gyorsabb. Csak 4 giga ramot kapott ugye. A 290 és a 380-390 pedig a 8 giga rammal és erősebb kivitelben már sokkal sokkal drágább volt. Furcsa a piac és kicsit viccesen azt szoktam mondani hogy nem az árak drágák hanem mi keresünk keveset. Ez a szegény ember mottója
-
nexplo
őstag
válasz
Weareus #1175 üzenetére
Én is imádtam azt a kártyát. Brutál méret (nekem ASUS volt) és tök jó teljesítmény, elérhető áron.
MÁS.
Ahogy látom a GTX 1080TI sem egy mai fejlesztés. Ehhez képest az AMD válasza sem "mai" alapokra épül. Szerintem nincs ebben semmi rossz. Próbálnak csiszolgatni hogy olcsón megússzák. Egyedül az árakkal van bajom... Az sok Kva sok.
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év gari
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest