Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• malystryx

senior tag

válasz Aby_2014 #41 üzenetére

Végeztem azokkal a dolgokkal amiket meg szerettem volna nézni, de ha bezárom a játékot, azonnal leesnek az értékek, inkább naplóztam. Feltettem őket egy Mega mappába, ha úgy játszik, szívesen elküldöm a linkjét, és akkor nem kell nekem se írogatni, és Te is bele tudsz nézni, azokba az oszlopokba amik kellenek. Majd elküldöm pm-be ha úgy jó, ne rólam szóljon már ez a topik. :B
    Holnap sok dolgom lesz, lehetséges hogy csak este tudom majd küldeni, miután hazaértem. :R

• malystryx

senior tag

válasz Aby_2014 #39 üzenetére

Ez alatt a pár nap alatt az a tapasztalat, hogy a visszavett frekvenciával nem fagyott meg egyszer sem, a fogyasztás nagyjából 100 W-nyi értékkel lejjebb ment, tehát ahol a játék megkajálta a 320-at ott most 220-nál nem megy nagyon feljebb. 1 órás teszteket már csináltam a Skull and Bones, Once Human-al, a HW infóval csináltattam egy naplózást, de arra nem jöttem rá, hogy kell csak azokat az értékeket jegyeztetni vele amik kellenek. Kismillió oszlop lett benne, és vagy 5-6 mb-os file-ok .csv kiterjesztéssel. :B
    Majd valahogy megoldjuk. Az egyedi ventillátor görbét a laphoz tartozó programmal, az A-Tuning-al lehetne csinálni, de laikusként nyilván nem értek ehhez sem, nem szoktam bántani. A CO-t szintén. :D
    Ma dokihoz kell mennem, de dél körül még tudok pár tesztet csinálni, pénteken remélhetőleg készen leszek. Majd jelentkezem. :R

• malystryx

senior tag

válasz Aby_2014 #37 üzenetére

Akkor a SAM-et letiltottam, de sajna a következő pihenőmben tudok rendesen tesztelni. Jövő hét közepe..

A BIOS-ban minden default-on van, azt nem bántottam, és a boltban is direkt úgy kérték hogy semmit ne kapcsoljak be, a memóriák voltak az elején expo-ban, de most azok is auto-n vannak. Egyedül annyi hogy az alaplapi gpu-t letiltottam. Valamint az Adrenalin-ban a max fps-t meghatároztam 90-ben, felesleges hogy túlpörögjön. Ez a 2 dolog van amihez hozzányúltam. A negatív CO nem tudom mi, de alapvetően a bios-hoz nem nyúlok ha nem muszáj. :B

HwInfo-m van, szoktam is használni, az előző tesztes 3070 TI kártyánál muszáj volt nézni a hőfokot, mert annyira felpörgött szegényem (Zotac-os volt), hogy hangosabb volt mint egy porszívó. De amint játékból nyomtam egy alt-tab-ot, hogy meglessem mennyin van a hőfok, már le is vette a teljesítményét. 90 fölé is elment, amíg a Radeon-om 67 fok felett még nem nagyon láttam. 1 hónapja a gép kapott még egy ventit, hogy még jobb legyen a hűtés, jönnek a melegek. :) Most hogy visszavettem 200 mhz-el a max frekvenciát, a fogyasztás is durván lejjebb ment, az adrenalin-ban egy kis táblázatot be tudok kapcsolni a képernyőre hogy játék közben mutassa mi hány fokos. Ez azért nem olyan rossz dolog.

Tegnap próbáltuk a Diablo 4-et kb. 3 órát, és utána megnéztük ezt az új ingyenes lövöldét, a First Descadent-et, itt azért vannak elég nagy lagg-.ok, mint a videóban is látszik amit linkeltél, hasonlók. De ez lehet szerver lagg, és nem a driver hibája. Kollégának meg intel/nvidia van, neki is ugyanúgy volt ilyen para.

Majd jelentkezem a tesztekkel, csak időt kérnék szépen, holnaptól meló. CP 2077 lesz az egyik, már feltettem, a Skull and Bones a másik tesztalany, mert az sokat fagyott, és a Superposition. Megnézem teljesen alap beállításokkal és az általatok javasolt GPU max frekvencia -200-al első körben. :R Nagyon szépen köszönöm a segítséget Mindenkinek. :C

• malystryx

senior tag

válasz Aby_2014 #34 üzenetére

Szia,

köszönöm szépen a gyors választ, csak most értem haza és tudtam a géphez ülni. Azt az információt kaptam hogy elvileg minden lefrissítve, nos nem lett, a BIOS is 2 verzióval régebbi. Most megcsináltam minden fontos frissítést, beleértve a chipset-et is. :B Az általad javasolt helyen 200-az lejjebb vettem a frekvenciát, a VRAM-hoz nem nyúltam. Próbálgatom így, most lesz rá időm ma és holnap. Hálás köszönetem, mindenképp jelzem hogy mi lett az eredmény, de 1-2 nap távlatából nem vonok le semmit. :R :C

szerk.: Bocsánat, megjegyzésként annyit, hogy az Adrenalinban minden le van tiltva (RSR, Anti-Lag. Boost, stb.) és a boltban még a Smart Access Memory-t is letiltották. A frissítésekkel ez most visszakapcsolódott. Ez maradjon, vagy kapcsoljam ki? Régen volt már AMD-m, talán a HD korszakból.. (HD4870 :D ) Köszönöm! :))

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés