- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
Új hozzászólás Aktív témák
-
winhate
őstag
Az uj kartyakkal az a baj a kimenet elcsesztek ,semmilyen vga-dsub megoldas nincs rajtuk.
Dobd ki lassan az osszes regi "xar" cuccodat hogy a "minosegi" uj hw -ket hasznalhasd.
Nesze neked fejlodes. -
winhate
őstag
Koszi a tesztet !
Meg mindig nem eri megvenni 1060 at
-
emiki6
veterán
Ne már! Asszem ideje lenne váltani!
-
djculture
félisten
Mondjuk a bf-nél pont divat lett később odaadni az összes dlc-t ingyen, bf4 is 1200 volt bundle csomagba utána szépen odaadták hozzá ingyen az egyiket majd a másikat végül az maradék dlc-ket.
De amúgy egy filléredbe nem kerül uplayra ingyen adták még a the crewet is már újabb cucc. Moist meg az ac 3-at adják ingyen.
-
-szabi-
addikt
Hi
Röviden említettem a cikkben, a kiadók hozzáállása miatt nincsenek ennél újabb játékaim.
Dirt, Dirt 2, Grid, Dirt 3 megvannak utána a játéktartalom átkerült DLC-kbe. Ezt nem fogom kifizetni.
Battlefield szériából is megvan 1942, Vietnam, BF2, BF2142, Bad company 2, BF3.
Utóbbinál lecsapta nálam a biztosítékot, hogy a mesterlövész fegyverhez nem volt alapból távcső unlock vagy mikró-tranzakció. Így következőket már nem vettem meg.Még sorolhatnám, de ez az oka amiért újabb címek nincsenek.
üdv
-
pergabb
senior tag
full hd-ba, nekem egy gtx 1060-as g1 gaming, de csak 3 gigás kártyával eddig minden ment maxon és kipróbáltam a legújabb játékokat is. Az más kérdés, hogy jövőre már nem fog minden maxon menni, de most még megy
Vki előre gondolkozik akkor megéri a 6 gigás, sőt ajánlott, perpill mindent elfuttat a 3gb-os is, ráadás ezekbe az 1060-as kártyákba durva tuning potenciál van, persze a vram kifogyására az nem kifogás, de nálam tényleg semmivel nem volt eddig gond, mondjuk 16 giga mellett úgy, hogy virtuális memóriát ssd-re pakoltam és igen is bekapcsoltam min 16-ra max 32-re, nem volt problem. Mondjuk cod2 multi az örök, többi nem annyira köt le
Ennek ellenére meló miatt úgy tűnik meg fogok válni tőle hamarosan és egy 1080-as lesz belőle, ha akarom, ha nem.
A teszt pedig igen is jó, mert vga terén jelentős előrelépés van, kellenek az ilyenek. Procik terén pedig lófütty, megállt a fejlődés.
-
hemaka
nagyúr
Jo ez a 1060, most en is azt vennek. Az en 960-am csak 9600-at tud csak guritani 3DM11-be i5-tel.
-
Analog303
tag
válasz
bastya2100 #111 üzenetére
AZAZ!
Tisztán él az emlékeimben amikor x850-es kártyával épp egy játékot nyomtam és nem látszódott valami nagyon fontos a játékban az SM3.0 hiánya miatt és nem tudtam tovább jutni...fhuuuu! De egy utolsó húzás az ilyen...(azt hiszem Cryostasis beta verzió volt és valamit valahol okosítani kellett,hogy tovább lehessen tolni..a kérdéses rész pedig egy film vásznon megjelenő monszter volt).
-
bastya2100
tag
válasz
djculture #109 üzenetére
Hát igen! Ha már grafikai előre lépés nincs csak a 4K ami indokolná pl egy r9 380 cseréjét, de rájöttek, hogy az nagyon sokára lesz még igény bárkinek is átlag fogyasztók közül.... akkor már behozzák azt, hogy majd csak a shader 6.0 lesz a minimum XD mert akkor mekkora gyorsulás lesz...de hát aki régi motoros ismerős lehet már neki ez a szisztéma, huu mekkora nagy lázadás is volt anno mikor megvették az x850 xt-jüket, és rá nem is sokkal, a játékok SM 3.0 minimum követelményesek lettek, mert csak a dx 9 c lett az Isten XD Évről évre ez van VGa átcímkézések, "nem lesz új dx vedd meg nyugodtan ez is támogatja a dx12-t" ja majd valami még se lesz vele kóser.
Ez nem meglepőmáshogy nem is lendülne a piac
csak a fogyasztók maximális hülyének nézésével
-
djculture
félisten
Helyi irás:
A WDDM 2.2 némi áldozatot is követelhet, ugyanis a Microsoft a Shader Model 6.0-val egy picit engedni akar a fejlesztők igényeinek és leszűkítik a célozható hardverpalettát. A jelenlegi Creators frissítés fejlesztői verziójában a Shader Model 6.0 minimum igénye a D3D_FEATURE_LEVEL_12_0. Ha ez a végleges frissítésben is így marad, akkor az azt jelenti, hogy a Shader Model 6.0-ra írt játékok csak AMD GCN2, GCN3 és GCN4, NVIDIA második generációs Maxwell és Pascal, illetve Intel Gen9 architektúrára épülő (vagy még újabb) grafikus vezérlőkön fognak elindulni. Mindegy tehát az, hogy például az AMD GCN1, az NVIDIA Kepler és első generációs Maxwell, valamint az Intel Gen7.5 és Gen8 architektúra is támogatja a DirectX 12-t, a Shader Model 6.0 minimum követelménye nem fogja engedni az alkalmazások futtatását.
A probléma sajnos komplex, mert például az NVIDIA GeForce GTX 750 és 750 Ti, vagy az AMD oldaláról a Radeon R9 370 még ma is kapható, és ezek a jelenlegi állás szerint a nem támogatott hardverek sorát gazdagítják. Ugyanakkor a Shader Model 6.0 egy lényeges előrelépés a piacnak, mivel végre szabványosan lehetővé tesz számos olyan függvényt, amelyeket az Xbox One-on már használnak a fejlesztők, és amelyek hiányában az alternatív PC-s shaderek lényegesen lassabban futnak.Régi gcn1-es radeonok és a 7xx nvidia széria nemsokára használhatatlanná fog válni újabb játékoknál.
-
törölt tag
válasz
bastya2100 #107 üzenetére
A 1060 3GB volt már 60ezer környékén is nem is olyan régen. Csak most itt a Karácsony, kicsit meglódultak az árak (most 69e a legolcsóbb sajnos).
-
bastya2100
tag
Nagyon jó teszt gratula hozzá! Valóban néhány újabb játék is lehetne benne, de tény, hogy maxon két vállra fektetné már a lassan 5 éves 7870-est pl egy Rise of the Tomb.... és az összegzésből az Alien-t kivenni...
Talán a cím ami rosszul van kiírva...itt nincs semmi féle "VS" "csak" egy szép upgrade
Hasonlóan 7870-esem van, kb 10% tuning még simán van benne, de számomra mindenre elég, csak a fogyasztás miatt fogom lecserélni jövőre. FHD med-high beállításoknál még mindent eldöcögtet ami nekem kell.
7870-től kb 10%-al gyengébb az rx 460 ami jelenleg is 38000 Ft, míg egy használt 7870 20-25 ezer..
1060 3gb-os vezió kb 80000 ft, szóval semmi különös nincs itt, várható eredményeket hozta a pénzéért, és szerintem még jövőben sem nagyon kellesz grafikát lejjebb állítani semmilyen new game-ben, ha ezaz igény
Míg a 7870 és társaival (270x, 370, rx 460) inkább már a med-low környékén kellesz böngészgetnie az opcióknálha nem akar epilepszia rohamot kapni, a képregény vetitésnél :S
Szóval magam is eme irányba upgrade-eltem volna ügyesen tetted. Jó szórakozást hozzá, használd ki amennyire csak tudod!
-
Vadhattyú
csendes tag
Nekem az a Riva elvitte még a Moh:AA t full low beallitasokkal
-
aginor
veterán
Jó az elgondolás, hogy régebbi kártyákat is bevettél, így aki váltás előtt áll, az láthatja hogy kb. mire számítson, de komolyan nem tudtál volna szerezni pár újabb játékot?
Sajnos így SZERINTEM nem ér sokat a teszt, mert a régebbi játékokkal elboldogul a 7870 (270X, 370X) is, de pont a lényeges újabb produktumokkal nincs összehasonlítási alap.
Azt jól látni a tesztből, hogy ha csak ezekkel játszol, akkor neked mekkora ugrás az új hardver, de ezekhez meg amúgy kár volt ekkora VGA-t venni szerintem.Elég kötekedő lett a hozzászólásom, remélem nem haragszol meg érte.
-
kenwood
veterán
Azt jo latni ,hogy a regebbi jatekok ala meg a 1156os rendszerek is jok,viszont minden mas infot fenntartasokkal kezelnek,ez a teszt a valosagnak csak egy szeletet mutatja meg.
Ha lenne minimum fps is mindenhol,es bekerultek volna a (manapsag igen gyakori) cpu igenyes jatekok, akkor nagyon maskent festene a helyzet.
A hozzaszolasok alapjan sokan meg vannak gyozodve rola,hogy egy i7 860 meg manapsag is elegendo a kompromisszumoktol mentes jatekhoz,pedig ez tuning nelkul tavolrol sem igaz.
A regi procikkal egykre gyakoribbak az ilyen eredmenyek :
[link] -
ledgeri
nagyúr
6850 tulajként köszönöm a tesztet, külön tekintettel arra, hogy egy i5-2400-am is van!
-
Petya XT
senior tag
Köszönjük a tesztet, nagyon érdekes volt!
-
bazs0811
tag
Hi! Én most váltottam 7850 2GB-ról 1060 6Gb-ra. Az utolsó Nvidia kártyám a Riva TNT2 volt. Ez megy mint az állat, bepattintottam, driver fel és kész. Asus Strix kari, 3 ventis és elég halk...ellenben bárka méretü. Az RX 480 volt még kiszemelve de végül a 1060 maradt mert hajtott a kíváncsiság az Nvidia felé.
-
Analog303
tag
Hiánypótló teszt volt,nekem nagyon tetszett..főleg az,hogy a procik valós teljesítménye játékokban mennyire jelentkezik az i7 kategórián belül (kortól függetlenül)
bigup!
-
Kroni1
veterán
Nagyon jó teszt lett, gratulálok hozzá!
Én most egy HD7850-et használok és pont a GTX1060-assal szimpatizálok, hiszen remek áron kapni, az én kártyámhoz képest ~2.5X gyorsabb és igencsak jó fogyasztású, ennek kapcsán remélhetőleg halk kis kártya lehet. (A 7850 Idle alatt kicsit hangos nekem sajnos) Az én számomra aki el voltam veszve az átcímkézések után a generációk tudásában nagyon jókor jött ez a cikk! Egy darabig próbáltam követni hogy a HD7xxx melyik tagja lett ráncfelvarrottan a 2xx, meg 3xx meg kitudja. De itt most végre tisztán látni, hogy mire számíthat az aki nem minden generációváltásnál cserél, hanem csak ritkábban érzi szükségét. Sajnálom, hogy electrodoki nem fogta fel a teszt értelmét, ami nem az volt hogy gyorsabb-e, hanem az, hogy mennyivel.
Érdekes látni azt is, hogy nagyon sok játék szinte semmit sem gyorsult az újabb i7-el a régihez képest, egy-két cím viszont igen, még ha nem is jelentős mértékben. Azt hiszem még mindig igaz, hogy játékhoz elsősorban erős VGA kell, a CPU szerepe - nyilván ésszerű határok közt - továbbra is másodlagos.
-
Alister71
nagyúr
Nálam is hasonlóan mentek a cserék, VTX6850 - Sapphire 7870 (RIP) - Gigabyte GTX1060 3GB
A 1060 nagyon erős vga lett, jó választás. -
Departed
őstag
válasz
#24845312 #58 üzenetére
A Witcher 3 pont egy olyan példa ahol a gyönyörű grafikához optimális videó memória használat párosul.
Max beállításokon játszom 1060 6GB-ossal FullHD-ben és 2GB vram használatnál följebb nem megy, bőven elég hozzá a 3GB-os 1060-as.
Ha minden játékfejlesztő értene ennyire ahhoz amit csinál, a jövőben is mindenhez elég lenne. De maximális beállításokon RoTTR-ben és DE:MD kifogyogat belőle, pedig nem szebbek W3-nál. De majdnem maximálison minden OK a "kisebbik" 1060-assal is.
A cikket köszi, én HD6950-ről váltottam augusztus végén, azóta is vidámít a soksok esetben 3szoros FPS érték.
-
dealerman
aktív tag
válasz
->Raizen<- #70 üzenetére
Win 10 alatt az AB nem működik rendesen ! Én is szívok vele, (OC) és még sokan mások,ez nem vörösek hibája,a túlhajtásból eredő problémák meg főleg nem
-
Hunter2
addikt
képes voltál az i7-860-at alap órajelen használni?
-
ncc1701
veterán
válasz
->Raizen<- #70 üzenetére
Mekkora lol. Fordítom: béna volt a spanod, túltolta a tuningot, lefagyott a gép. Nyilván a vga hibája, nvidia karival ilyen sosem fordulhat elő. Omg.
-
Praston
tag
válasz
->Raizen<- #70 üzenetére
LOL
-
Trebron09
őstag
Jó kis teszt volt
nekem is még egy Asus 7870 van, ha majd eljön hamarosan a csere, én is elgondolkodok egy GTX 1060-an, 2500K csak elég lenne hozzá valamelyest.
-
válasz
->Raizen<- #75 üzenetére
Tényleg? Én meg vegyesen használtam AMD és Nvidia kártyákat, és egyikkel sem volt soha semmi bajom.
És akkor mi van? -
törölt tag
Nincs semmi gond az AMD kártyákkal. Én konkrétan többet szívtam Nvidia driverekkel, mint AMD-vel, pedig volt már egy rakással mindegyikből.
Azt valaki elárulhatná, ha tudja, hogy mitől van, hogy ahányszor alaplapot cserélek, annyiszor kell újra föltelepítenem az Nvidia drivert. És ráadásul nem is hajlandó föltelepülni, csak miután DDU-val letakarítottam, csakis azután. (A 10XX sorozatú kártyákig soha nem kellett DDU-t használnom.)
AMD kártya esetén nincs ilyen szívás.
Ez mitől lehet?
(A hardverek, így az alaplapok is elég sűrűn cserélődnek nálam, minden drivert mindig rendesen föltelepítek/eltávolítok, szóval nem azzal függ össze, az tuti.) -
bozont
veterán
válasz
->Raizen<- #75 üzenetére
A Fury X az azért elég felemásra sikeredett sajnos. Én is mókoltam a 270X-et, azzal sem volt probléma.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
->Raizen<- #75 üzenetére
Most erre mondjam azt hogy a 8800GT-m dobott a anno mindig monitor standbyokat játék közben majd egyszer csak úgy is maradt. Nekem ez is pl elég durva.
Mindig Nvidiám volt ezért is tudom hogy isteníteni a céget felesleges, ezekkel is lehet szívni. -
->Raizen<-
veterán
válasz
AxBattler #74 üzenetére
Én is mókoltam a 970-est adtam a szájának, venti profilt is mókoltam és semmi probléma nem volt meg lehet nézni a blogomban lévő tesztet róla.
(#73) Dr. Romano : Azért amd kariknál előfordul durvább probléma, elég ha megnézed a fury/x topicot, oldalakon keresztül beszéltek a problémákról, a 2d-s képhibázásokról stb. -
válasz
->Raizen<- #70 üzenetére
Tehát a Radeon-t addig mókolta AB-val, amíg crash-elt, a GeForce viszont gyönyörűen fut gyári beállításokkal.
Értem. Ez fantasztikus, köszönjük!
-
Dr. Romano
veterán
válasz
->Raizen<- #70 üzenetére
Nekem ilyen volt az Nvidiás plug and play korábbi Zotac GTX 460-as AMP kártyámon:
Driver felrak játszadozás egy idő után TDR tonnányi mennyiségben, hajtépés fórumozás, rakd fel ez + azt a drivert stb szerencsétlenkedések.
Végül az afterburnerrel némi feszültséggel való játszadozás, próbálkozás után és ventilátor fordulatszám optimalizálással sikerült használhatóvá tenni. -
pet007
aktív tag
válasz
->Raizen<- #70 üzenetére
En se vennek most radeont, de az, hogy afterburnerrel piszkalgatta, elallitott valamit majd csodalkozott, hogy valamit nagyon elbaszott nem epp osszevetheto az nvidias plug&play resszel. Ha radeont nem piszkalgatta volna valoszinuleg az se kekhalalozott volna..
-
törölt tag
válasz
->Raizen<- #70 üzenetére
Nem mindenkinek való egy Radeon, kell hozzá egy életszemlélet. Pont, mint az olasz autókhoz
-
->Raizen<-
veterán
-
törölt tag
válasz
->Raizen<- #67 üzenetére
csak a matek kedvéért: ~12%-kal gyorsabb és ~19%-kal drágább, ha jól számoltam. (FHD-ban)
-
-
->Raizen<-
veterán
válasz
#51736960 #65 üzenetére
Hallod?! Nem kicsit jobb. Megelőztek a belinkeléssel.
Nv teljes pályás letámadása tarolta idén az amd-t a felső karikra nem is tudtak egyáltalán reagálni. /gtx 1070 1080, a legújabb titan meg egyszerűen vadállat. A vega meg valószínűleg gtx 1070/1080 közé fog beékelődni kb 300w fogyasztással jövőre. Ami nem jó deal.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
->Raizen<- #63 üzenetére
Nem tudsz véletlenül linkelni egy tesztet, ahol össze vannak hasonlítva? Én csak olyat találtam amiben 1050 ti van az rx460 ellen.
Egyébként azért árban van különbség, az rx460-at sapphire-ból 36k-ért meg lehet venni, míg az 1050 41k-nál kezdődik, de az is Palit, amit én személy szerint nem vennék meg. Utána jön az Inno3d, amiről szintén nagyon rossz emlékeim vannak
A legolcsóbb normális 1050 az MSI, de az már 43k, így ~20%-kal drágább mint a radeon... Vajon gyorsabb is ennyivel? -
Zicokuka
senior tag
Minden igény na meg pénztárca függvénye,6850-7850 és most egy R9 380-am van.Bár a 6850 ha lehet mondani a best buy kártya,mert még mai napig megbirkózik az új játékokkal is(persze vissza kell venni az igényekből)A két kari 1Gb-s volt,és manapság azért az erősen a kevéske kategória,de egy 7850 2Gb-s változatban még mindig nem vall szégyent.GTA5 azért több mint 2 Gb vramot megeszik úgy hogy nincs fhd monitorom,persze minden be is van kapcsolva amit lehet.
-
törölt tag
válasz
->Raizen<- #57 üzenetére
Van, aki ár/teljesítmény alapon választ, én legalábbis így tettem az évek során, ezért volt sokféle kártyám már, sosem néztem a színüket. Érdekes módon most egy RX460 tűnik a legjobb választásnak, új áron 36k-ért. A teszteket olvasgatva nincs olyan nvidia jelenleg, ami ennyi pénzből ekkora teljesítményt kínálna. De nyugodtan javíts ki, ha tévedek
-
Shing
őstag
A játékok megtöltik a VRAM-ot akkor is ha nincs feltétlenül szükségük rá... Én 1GB-os HD6870-el toltam végig a Rise of Tomb Raider-t.
1280x1024, medium texture, többi beállítás többnyire low, pár high. Nyilván közel sem max, de van aki olyat állított annál is, hogy 4GB alatt nem érdemes nekimenni, mert neki RX480-as 8GB-ból leszívott 6-t... jaj hagyjuk már.
-
->Raizen<-
veterán
Még egy amd fan tért át a zöldebbik oldalra.
Ez a tendencia megállíthatatlannak tűnik. Az árak meg valóban elszálltak ha egy 5 évvel ezelőtti középkategóriás vga árát hasonlítjuk össze egy maival, gyanítom 2x a szorzó. Ma már nem elég igérgetni ahogy tette ezt az amd évekig, a konkurencia a fejére nőtt.
-
kormoskandur
tag
jó cikk
-
pet007
aktív tag
Erdekes, nalam ha jol emlekszem meg witcher 3 is megette majd mind a 4et gtx980on. RS siege, Gta v biztos, ark meg 6ot is siman megeszik. Persze ezek mind beallitasok kerdese. Meg lehet lenni 2-3 gigaval is meg fullhd-n, de ha most veszel kartyat akkor nem ertem miert venne valaki 2-3 gigasat amikor 1-2 even belul biztos, hogy keves lesz meg fullhd-n is.
-
tigerk
tag
Hát jó is hogy letűnt a HD7870 annál rosszabb kártyá(i)m még nem volt életemben...Pedig mindig is radeon párti voltam de az a széria finoman szólva se volt tökéletes.....De most esélyes egy NVIDIA kártya következőnek
-
SutPet
aktív tag
Gratula a teszthez! Jó látni ilyet, én is egy sokaknak őskövületnek számító 7850-el tolom de még elég sok mindenhez nekem. De jó volt látni hogy kb mekkora előrelépést érhetnék el egy cserével
-
Köszi a tesztet, érdekes volt! A Tomb Raider benchmark képe előtt meg vagy 3 percen át bambultam, hogy ez mi?!
-
olbaidhun
őstag
+1 több mint durva amit a processzorok közötti fps eltérés mutat.. Egy 2. Gen sandynél nyilván még elenyészőbbek a valós ingame fps különbségek. Valahogy mégis mindenki megeszi a marketinget.
Természetesen a korszerűbb intel i7 procik valós előnyeit elismerem: lásd kevesebb fogyasztás, jobb igp.. nem vonom kétségbe, de ez a gamerek számára kevésbé releváns, amikor az árkülönbözetből 1060ra is futná.
Köszönöm a tesztet!
-
traz75
tag
válasz
#24845312 #44 üzenetére
Ez nem erő kérdése. Van egy-két játék ami a beállításoknál konkrétan kiszámolja és írja hogy mennyi Vram szükséges neki az éppen aktuális beállítások mellett. Ha jól emlékszem, pont ilyen például a Deus ex Mankind Divided is. Nem játszottam vele csak gyorsan csekkoltam hogyan fut a gépemen - ilyenkor kezdetnek felnyomok mindent ultrára-, de itt mégsem nyomtam fel mindent, mert ahogy nyomtam fel a dolgokat, láttam hogy már túlfutottam a 3 giga Vramomon.
-
Picturemaker
őstag
Köszi a tesztet!
(Nálam is most volt egy "körcsere", 260X helyére ment a tesztben is szereplő 7870, azt pedig egy 1060 váltotta)
-
-szabi-
addikt
válasz
djculture #42 üzenetére
Hi
Mikor még új volt 3.8GHz-n tudtam használni, ahogy korosodott kímélni kezdtem, manapság már csak alapjárat.
SZERK: Korábbi tesztemben még 3.8GHz-n használtam.
üdv
-
traz75
tag
Hát igen, a GCN elég sokat jelent az új progiknál. Azért is gondolkodom a 6850 cseréjén az öcsém gépében annak ellenére hogy egyelőre nincsen teljesítmény problémája, mert most még egy 10es felett el lehet passzolni. Egy fél év-év múlva már végképp lowend kártya lesz, míg a 7x széria nem biztos hogy veszít a használt árából.
Ez egy olyan dolog hogy med-high beállításokhoz nem kell annyi Vram. Aki a topgrafikás játékokban mindent fel akar nyomni ultrára, neadjisten 4Kban akarja tolni, annak már most kevés a 3 giga is. Más kérdés hogy utóbbihoz nyert erő is kell, mert attól hogy 4674 giga ram van egy kártyán, még nem lesz gyors.
A lényeg az egyensúly.. én sem vennék 60Kért egy 2 gigás kártyát. Igaz, 4+ gigásat sem, mert nincs rá feleslegesen kidobandó pénzem.Ja, én is abban reménykedek, bár tartok tőle hogy az E4500-as proci visszafogja majd.
-
zolee1984
senior tag
A régi konfig is húzva van? Csak a tisztán látás kedvéért
-
traz75
tag
Pontosan erről írtam... Igények. Ha jól meg van írva egy játék, kis túlzással egy kenyérpirítón is elmegy.
Viszont általában az ember ha "mai játék"-ról beszél, akkor általánosságban beszél, és nem csak (sajnos) néhány kivételről - és semmiképpen nem low beállításokról. A Doom egyébként talán az egyik legjobban optimalizált játék mostanában szerintem, a Vulcan nagyon megdobja még az én kártyámon is, pedig a tiédhez hasonlóan csak GCN2. Ilyen 120-130 FPSsel pörgött amikor kipróbáltam (DX alatt 90 környékén volt ugyanott), nem igazán nevezném ezt az átlagnak.
Egy Witcher3 esetén már a felének is örülök, és az egy tűrhetően megírt játéknak számít szerintem. Medium-low beállításokkal az öcsém gépén is egész jól fut, de tegnap kipróbáltuk a 6670-es kártyát vele (ami kb r7 250 kategória), azzal már döcögött rendesen - bár még mindig egész jól futott ahhoz képest amire számítottam. Nem volt játszhatatlan, de beszaggatott, számomra ez már alkalmatlant jelent. Az öcsém számára nem. Igények... -
Az R7 250X-ben 67%-kal több a számolóegység, mint egy sima R7 250-ben (640 vs 384 shader), szóval nagyon nem egy liga a két kártya. A 250X kb HD6850 szint már, újabb játékokban le is nyomja.
A HD6670 szép nagy ugrás lesz a 2600XT után, az biztos.
VRAM mizéria: új játékok egyre többet kérnek, ha van lehetőség, én is inkább a több memóriával rendelkezőt venném. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy akinek kevés VRAM van a kártyáján, az dobja el. De ha valaki most vesz, akkor törekedjen a minél többre, szerintem.
-
kokokka
addikt
Igen, csak a Gb-os vita miatt írta példának. Le írtam azt is, hogy nem egy erőmű a kártya. De amit írsz, hogy használhatatlan a mai játékokhoz az nem igaz, előbb írtam le, hogy miért. Persze van amelyikkel biztosan az, de a SWB azért még mainak számít ugye? Alsó beállításokkal a fiam végigtolta vele az új DOOM-ot is, az sem régi játék....
-
traz75
tag
Igaz, de alapvetően a 4Gb volt a hozzászólásának a lényege... Márpedig a 6850en is csak 1Gb van, és lowend kártyának lehet mondani. Amire én utaltam, az az hogy egyszerűen mások az igények, így soha nem lesz egyetértés a júzerek között.
És igen, egy 250x természetesen szerintem is használhatatlan a mai játékokhoz. De attól még nem "szar", csak más igényeket elégít ki. Barátnőm kislánya egy 6670-et fog kapni a core2 duojához, és garantált hogy örülni fog neki, mert egy 2600 XT-t fog leváltani. Igaz, ő végképp nem full HDban tolja. -
traz75
tag
válasz
djculture #26 üzenetére
Azért ennyire szerencsére talán még nem szar a helyzet. Öcsém gépében a mai napig egy FX4100 mellett egy HD 6850-es "tombol" és igaz csak 1680*1050ben tolja vele, a mai napig teljesen jól el van vele (és nem feltétlen minimumon tolja). Csak egy-két olyan progi élvezhetetlen rajta mint pl a rendkívül jól megírt Mafia3, ami olyan sok embernek csal örömkönnyeket a szemébe az értékelések szerint...
Nekem egy FX 8320-E mellett egy 7950-es van a gépemben (jó, mondjuk egy igen jól sikerült OC verzió ami simán megy 1100 Mhzen feszemelés nélkül így kiröhög néhány erősebb kártyát is), és JELENLEG az égadta világon semmi nem okozott még problémát, 30-40 fps alá nem nagyon esik normálisan megírt progi, pedig általában high beállításokkal tolom, 1920*1080-ban.Persze ha valaki ahhoz szokott hogy 60+ fps a minimum annak kínszenvedés, de a hozzám hasonló 40+os emberkéket akik annó 386-osra váltottak C64-ről, általában nemigen zavarja a 25-30 FPS sem, csak legalább az legyen meg.
Egyébként tetszett a teszt, éppen gondolkodtam rajta hogy karácsonyra lecserélem az öcsém kártyáját egy 7870re, és azon filóztam hogy nem volna-e túlságosan overpower a procihoz. A teszt megmutatta hogy valószínűleg nem, bár a tesztben szereplő gyengébb proci is kb 2* olyan gyors mint a kis buldózer.
Persze eredetileg azon gondolkodtam hogy megkapja az én kártyámat és magamnak veszek valami komolyabbat, de nem minden a teljesítmény, az árat is kell nézni... 7870est 20-25 között szinte bármikor lehet venni használtan, egy új GTX meg 3* annyiba kerül, használtan meg nincs.Egy kis pontosítás a cikkel kapcsolatban, a 6xxx kártyák azért kerültek a legacy csoportba, mert nem GCN-es kártyák, ergo nem tudnak hozzá direct-x 12 támogatást biztosítani - ami a jövőben már alapnak számít majd valószínűleg, legalábbis az AMD reményei szerint biztosan. Ugyanígy Nvidia oldalon sincsen DX12 támogatás csak a Fermi utáni kártyákra, pedig annó "kis csúszással" ígérték Fermire is aztán semmi nem lett belőle. Én spéci emiatt is cseréltem le a GTX 580-amat a HD 7950re, szerencsére pont jókor.
Egyszóval a támogatás hiányát a régi kártyákra szerintem nem lehet az AMD szemére vetni, legalábbis ez esetben. -
Wiipera
csendes tag
Remek teszt lett
-
kokokka
addikt
A TV-n még nem próbáltam, de a monitorom 1650-es. Ezen tolom a Star Wars Battlefront-ot high beállítással. Persze ultrán már kiakad, de ha figyelembe veszem, hogy már médiumom is jó a textúra, akkor a High bőven jó. Így azt hiszem tarthatom magam ahhoz, hogy nem kell 4-6Gb-os kártya egy új játék futtatásához. Ahogy J.J. András írta, a 3Gb -nak elégnek kell lennie a High-hoz is. Ráadásul a gép többi perifériája is nagyon de nagyon befolyásolja egy játék smooth futását! Kártyáknál meg az ár érték arányról már ne is beszéljünk.....
-
s.bala31
őstag
Attól függ ez, ki mennyire köt kompromisszumot textúrák terén, a legmagasabb beállításhoz a mostani játékokhoz a 4 Gb is kevés. A tesztben szereplő játékok nem mai nevek, ezekhez elég a 3 Gb, de jelen és jövő AAA-s játékaihoz szerintem ez kevés lesz kivéve persze ha az illető megelégszik alacsonyabb felbontású textúrákkal és az élsimítás kikapcsolásával.
-
kokokka
addikt
-
kisbalázs
tag
Nagyon jó teszt, köszönjük.
Nekem még mindig 6870 em van nem volt okom leváltani amikkel játszok azok futnak rajta tökéletesen. Most viszont mindenképpen lecserélem egy újabbra. Elég jó teszt. Lövésem se volt hogy ekkora a szakadék az új kártyák és az én régim között. De a cserével mindenképp megvárom az AMD csúcs sorozatot. És majd kiszámolósat játszok
kokokka: nekem meg egy 7850k apu van és az tolja ki a nagyon nagy ledre a képet és ha nem lenne olyan munkám aminek a nyers cpu erő kell nem lenne okom egy erősebb gépet tartani. A DK2 tökéletesen fut még mindig
-
J.J. András
őstag
Szerintem 3G memória elég VGAn, mondjuk nem játszom komoly játékokkal, de mi eszik meg 3G-nál többet ? (WoT és CS1.5 az tutti nem, mivel a GPU-Z ilyen 1÷2GB-ot ír max.)
És ha meg is eszi, akkor kiírja a RAMba a driver, tehát azért ettől nem kell megijedni.
Vagy csinálsz egy RAMDISK-et ha pagefile-ozna valami régebbi játék, aztán kész..... szerintem. -
djculture
félisten
6870-ben 1120 shader van, elvan írva a táblázatban
-
ncc1701
veterán
FHD felbontáshoz mén már nem vettem volna 4G memória alatti kártyát. Igazából inkább már 6-8G kell rá, h pár évig még ne fusson ki belőle. Nálam ezért esett ki rögtön a 1060 3G verziója.
-
J.J. András
őstag
sziasztok,
én is így vagyok vele, kell az ilyen "független teszt", meg ráadásul nincs mindenkinek legmodernebb vasa az otthoni PC-ben. Nagyon jó kis kiinduló alap VGA-váltás előtt állóknak.
Én vakon a HD7850-esemet GTX1070-esre cseréltem, de a 3szoros FPS többlett kijött, igaz kellett is 1 teljes havíi fizumat rákölteni.
Köszi a tesztet a cikk szerzőjének -szabi-! -nak !!!
-
nyakdam
aktív tag
Nagyon remek és hiánypótló teszt! Köszi
Nagyon jó, hogy régi procival tesztelted, így támpont lehet vásárásnál. A régi kártyáknál pedig azért a 7870-el belőhető elég sok kártya teljesítménye +-10-20%-al (Pl: 260X,265,270,270X,370, 660,760, 950,960 stb)
-
Shing
őstag
Én személy szerint pont HD6870-ről akarok frissíteni GTX1060-ra, úgyhogy ez a teszt nagyon jól jött, köszi! A régi szériákat már nem teszik be a tesztekbe így sokszor csak elképzelésünk lehet arról, hogy mekkora javulást fogunk kapni, így már világos a dolog...
-
válasz
electrodoki #1 üzenetére
Miért ne lenne releváns? Vannak, akik csak 3-4-5 évente vesznek VGA-t, de akkor a felső kategóriából - a teszt remekül szemlélteti ezt a helyzetet.
Köszi a tesztet, érdekes volt!
-
Áfogat
csendes tag
Sziasztok!
Szerintem kellenek az ilyen tesztek, meglepő látni mennyire nincs hatása a processzor teljesítményének a valós beállítások mellett.
Egy megjegyzés lenne a teszthez is. Ha végignézed az összesítő táblázatot, akkor látod, hogy van egy kiugróan magas eltérés az Alien esetén. A tesztnél írod is, hogy valamilyen anomália lehet a háttérben, amit nem sikerült kibogozni, de még a 6870 is elverte a 7870-t. Ennek ellenére az összesítésnél figyelembe veszed ezt az értéket is, és ezért lesz 250%-os előny. Szerintem nem jó ötlet a tudottan hibás teszteket benthagyni a végső értékelésbe, mert nem lesz igazán objektív (kivéve, ha pontosan tudod, hogy a hiba mindenkinél ugyanígy előjön).
-
-szabi-
addikt
Sziasztok,
(#1) electrodoki
Mivel néhány évente cserélek csak kártyát (gondolom van ezzel más is így), ez az összehasonlítás ilyen középkategóriás kártya-generációkon átívelő cpu-gpu összehasonlítós egyveleg lett.(#5) Csupingo
Volt vele, pont jól jött ki, eltöltöttem pár napot otthon innen jött az ötlet megnézem a veterán gépet is.
Nincs szégyenkeznivalója, régi seprű, de jól seper.(#6) pet007
Nem a gyári hűtővel használom.
Eléggé anti-tuning darab, 4.2GHz a max amit léghűtéssel ki tudtam belőle préselniüdv
szabi -
ghodyl
tag
Nagyon jó teszt. Szerintem van létjogosultsága mert vannak még páran akik HD7870-et használnak, és nekik így látható hogy mekkora előrelépést jelentene egy GTX 1060.
-
kokokka
addikt
válasz
electrodoki #1 üzenetére
Én meg téged nem értelek. Az, hogy néha megtudjuk, mennyire vakítja szét a szemünket a marketing, igenis jó dolog! Nekem tetszett a teszt, arról nem is beszélve, hogy nem 10 percig tarthatott elkészíteni!
Köszönjük! -
válasz
electrodoki #1 üzenetére
A marketing évről-évre nyomja a szövegeit a világmegváltó / forradalmi / egyedülálló új termékekről, úgy hogy közben ezek többsége valójában egy egyszerű ráncfelvarrás vagy redesign. Szóval igenis van értelme egy másik nézőpontnak, még akkor is, ha neked ez nem mondott semmi újat.
-
Ugyanezen a 6870, 7870 körön voltam és én is RX Radeont akartam. Végül egy R9 380x-et vettem.
-
pet007
aktív tag
Szia! 4770k-n gyari huto van? Azert kerdezem, mert erdekelne hogy 4.6on is csak ekkora kulonbseg lenne-e regi i7 meg uj i7 kozott. Valamint ja regi i7-et huztad volna, akkor az hozta volna egy alap 4770k teljesitmenyet jatekokban?
-
Csupingo
veterán
Köszönjük a tesztet! Azért lehetett vele munka!
(#3) electrodoki: az ember gyakran összehasonlítja az előző (előzők) kártyáját az újabbal. Ez egész természetes szerintem.
-
Hannibhál
őstag
válasz
electrodoki #3 üzenetére
"nem gondoltam, hogy ennyire kap ki." Ezen mit nem lehet érteni?
persze lehetne hasonlítani egy 290x-hez, de az egy felsőkategóriás vga, míg a hd7870 gtx 1060 és a hd 6870 elviekben középkategóriásak(voltak a maguk korában)
-
Hannibhál
őstag
Szerintem király teszt lett, nem gondoltam volna mondjuk, hogy ennyire kikap a hd7870, de jó látni, hogy jó vga-t vettem
Gratula a teszthez jó volt olvasni
-
electrodoki
aktív tag
Most tényleg egy 7870-et (ami 5 éves kártya) hasonlítasz össze egy 1060-nal?
Gyerekek.... Mégis mit vártál a teszttől? Komolyan érdekelne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest