Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Oliverda

titán

válasz fLeSs #76 üzenetére

"Azt elismerem, hogy az USB3+SB850-et benéztem, de az, hogy az USB3 vezérlője hova van kapcsolva még nem változtat azon a tényen, hogy a chipkészlet (890GX+SB850) mint egység lassabb."

Örülök hogy legalább azt a teljesen nyilvánvaló hibát elismered. Amit írsz az esetleg azon a tényen nem változtat hogy az ASUS ezen alaplapja így ebben a formában és ahogy te tesztelted úgy lassabb.

Amúgy a tesztkonfigok leírása is teljesen kimaradt a tesztből... Mint ahogy egy korábbi 790GX+SB750 párossal szerelt alaplap is.

Oliverda megbízásából

[ Módosította: fLeSs ]

• Oliverda

titán

válasz fLeSs #72 üzenetére

Konkrétan milyen más tesztekre gondolsz? Mutass párat.

A komolytalan jelző most számomra kissé viccesen hangzik tőled. Sajnos ez a teszt (is) erősen nélkülözi a logikát és a következetességet. Emellett ismét tele van kisebb és nagyobb hibákkal.

1. Ilyen tesztet és ilyen következtetéseket jobb helyeken legalább 2-3 azonos chipkészlettel szerelt alaplap tesztelése után mernek leírni. Ez pont olyan mintha egyetlen egy darab XY típusú CPU gyenge tuningja után kategorikusan rásütnéd az egész szériára hogy sz@rul húzható. Láma Lászlótól ez nem is lenne meglepő egy ilyen konklúzió de tőled...

2. Igen, sanszos hogy az alaplap a problémás. Az pedig hogy esetleg te nem rendelkezel ezzel kapcsolatban megfelelő mennyiségű információval (és hogy magasról teszel is rá) már nem az én saram. Az meg egy másik "érdekesség", hogyha más gyártó cuccánál botlasz valami anomália gyanús esetbe akkor ott szépen gyönyörűen újrateszteld akár más alaplappal is, meg jó előre leírod hogy az biztos nem úgy van, mert ott biztos az alaplap a hibás itt meg engem nézel hülyének meg ájemdéfannak mert nyilván az a legegyszerűbb kezelése a dolognak, meg ez téged annyira amúgy sem érdekel mert nem olyan márka aminél számítana hogy ki mit is ír róla.

"Még sosem emeltél szót azellen, hogy az LGA775/LGA1366-os procikat Asusban tesztelem."

Valóban. Nem ismerem sem az LGA775-ös sem az LGA1156-os sem az LGA1366-os alaplapokat. Sosem használtam egyet sem életem során. Ebből követezik hogy nem is érdekelnek az ilyen foglalatokkal szerelt alaplapokkal kapcsolatos tesztek és felhasználói tapasztalatok. Na most ennek tükrében mégis, hogyan és milyen alappal emeljek én szót az LGA775/LGA1366-os Asus alaplapokkal szemben? :)

"Az AMD+Asust lecseréltük Gigára mert magas volt a fogyasztás, most pár hónappal később meg már a Gigabyte-ot gagyiztad le. "

Legalább fél évig károgtam akkor is de a végén csak igazam lett, nemde? A Gigabyte-hoz nem volt normális BIOS. Vagy nem erről társalogtunk több üzeneten keresztül? Az MSI-vel hol és mikor volt bajom? Idézz tőlem nyugodtan (lehet privát is).

"A PCH ugyanazt tudja déli híd szintjén, mint az ICH10. Ezen felül vannak benne plusz funkciók, de a SATA/USB/Ethernet/PCIe vezérlés megegyezik."

Na de akkor a PCH mégsem egyenlő az ICH10-el, nem? Már a gyártástechnológia is totál más, átnevezésről beszélni pedig egyenesen badarság. Így akár azt is írhattad volna hogy az SB850 egy egyszerűen átnevezett SB750 csak van benne pár plusz funkció... :U (mondjuk én annyira nem is lepődtem volna meg ha ezt láttam volna így leírva benne) Szerintem sokszor felületesen és pontatlanul fogalmazol sajnos és ennek következtében erősen félreérhető pár mondat és teljes rész. Aztán persze nyilván az lesz a hülye aki félre meri érteni...

""Az SB850-nek mi köze van az USB 3.0 vezérléséhez??"

Ezt komolyan kérded? Az USB-vezérlő a déli hídra van rákapcsolva."

Na erről és az ehhez hasonló szarvashibákról beszélek. Amikor a fától nem látod az erdőt. A te saját teszted első oldalán van egy ábra. Nem tudom hogy ki rakta oda de gondolom van rá esély hogy te voltál:

Nézd meg alaposan...

(segítség)

Nos ennek tükrében az SB850-re kenni a külön integrált sima PCI-E sávra ültetett NEC USB 3.0 vezérlő teljesítményét is már külön díjat érdemel szerintem, és igen az ilyeneket én tényleg nehezen emésztem meg.

Szvsz ez a teszt és a konklúziója akkor bírna valamilyen alappal és akkor érne valamit ha:

1. Legalább három 890GX+SB850 kombós alaplap lett volna teljesen letesztelve benne.

2. Egy hasonló kategóriás ASUS LGA-1156-ös alaplap (Pl.: [link]) lett volna az Intel-es összehasonlítási alap ami hasonló felépítéssel tartalmazza az ugyanilyen integrált NEC USB 3.0 vezérlőt.

és/vagy

3. Az a szerencsétlen DeLock USB 3.0 kártya belekerült volna az Asus M4A89GTD Pro/USB3 lapba is a korrekt összehasonlítás kedvéért.

Kérdés: még sosem találkoztál eddigi pályafutásod során olyan alaplappal ami BIOS vagy egyéb sajátosságok miatt lett volna gyengébb mint a hasonló chipkészlettel szerelt társai? Amennyiben nem akkor ezúton is töredelmesen elnézést kérek, viszont ha igen akkor ezt mégis miért nem lehet figyelembe és számításba venni egy ilyen teszt megfogalmazása közben?

• MPowerPH

félisten

válasz fLeSs #72 üzenetére

Nem értem mit vársz tőle, ezt csinálja mindenhol. És közben persze azt hiszi, ért is hozzá.

• Oliverda

titán

válasz fLeSs #28 üzenetére

Akkor úgy fest hogy néha Asus-ék is visszafele fejlődnek. Az MSI 890GX-es lapjával és az Asus Crosshair IV Formula-val nincsenek ilyen probémák. A Gigabyte-ról pedig tudjuk hogy milyen...

• Gorneck

legenda

válasz fLeSs #28 üzenetére

Egy jó driver már tényleg nem ártana...elég régi ami fent van...

Az AMD oldalán is ez van fent...nekem pl simán felment...de ha mégse eszközkezelő driver friss és már jó is...

MSInél szerencsére jó sikerült biosból a sebességet helyretenni vagyis inkább azt mondanám, hogy optimalizálni...

• proof88

addikt

válasz fLeSs #11 üzenetére

Már nagyon várom az SSD-tesztet! :K Remélem sikerül majd beleírnod az összes okosságot, amit csak tudsz, mint az ssd-topikban.

törölt tag

válasz fLeSs #11 üzenetére

Egy különösen ajánlott plecsnit nem adtál volna neki? ;]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés