- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
finest
addikt
A balti államok, Ukrajna szempontjából Oroszország az agresszor, mert az orosz kisebbség megvédésére hivatkozva foglalták el a Krímet. A csehek, lengyelek történelmi tapasztalatai miatt kifejezetten nem rajonganak az oroszokért. A románok, bolgárok, magyarok sem szerintem. Egyedül viszont ezek az államok gyengék, katonailag, gazdaságilag egyaránt. Hozzátartozik, h a NATO nem engedte volna, h létrehozzanak valamilyen saját katonai szövetséget a Varsói Szerződés után. Szóval a NATO csatlakozás ésszerű és elkerülhetetlen is volt. Egyszerűen ez a realitás számukra.
A fehérorosz-lengyel hajcihő után, nehéz elképzelnem, h hogyan lehet a dolgokat úgy értékelni, ahogy te teszed.
Az USA fő ellensége Kína, arra összpontosítanak, szerintem ettől ilyen vakmerő Putyin. Az, h az USA itt valamit akar, agresszorként lép fel, ha többfelől olvasod az infókat, még érthetetlenebb. A veszélyt éppen az jelenti, h az USA erőtlennek mutatkozik. Mi előnyük lenne abból, ha Kína mellé, kapnak még egy súlyos problémát? -
k-adi
nagyúr
"Ha eszkalálódik a helyzet, (a NATO-tag) Horvátország egyetlen katonával sem fog részt venni (...)
Ez a megjegyzés azért is érdekes, mert a lengyel elnök kedden azt nyilatkozta, hogy minden NATO-tag ugyanazon az állásponton van Ukrajnával kapcsolatban."
..hát ez kínos. -
Gargouille
őstag
Picit mintha fordítva lenne az a ló alattad. Egy szuverén ország maga dönt arról, hogy kit enged be, vagy kit nem a saját területére, ahogy arról is, hogy mit telepít hova. Szemmel láthatóan nem szeretnék az Oroszokat beengedni, az USA-t meg igen. Ehhez joguk van, az ő országuk. Tudtommal Oroszország sem kért engedélyt Ukrajnától, hogy a saját határain belül mit és hova telepíthessen.
-
L3zl13
nagyúr
"Ukrajna nem NATO tag."
Hát persze, mert az oroszok nem engedik."A külföldi fegyverek és zsoldosok kivonása, illetve az illegális fegyveres csoportok leszerelése."
Most is pont ezen dolgoznak az ukránok, a külföldi (orosz) fegyveresek leszerelésén."Ha tudnád,hogy fizikailag semmi, a védekező rakétarendszerből bármikor lehet támadó rakétarendszer,és ez vissza is igaz."
Öööö, nem? Főleg visszafelé nem. Hacsak úgy nem érted, hogy a legjobb védekezés a támadás. -
törölt tag
"Ukrajna nem NATO tag"
Nem is rájuk gondoltam, hanem azokra akiket írtál.
"A Román,Bulgár,Lengyel,stb? Na szerinted miért? Erre azért kíváncsi vagyok.
"
Én is, azért kérdeztem az előbb.
(De szuverén országok, nem hiszem, hogy bárkinek beleszólása lenne abba, hogy melyik szövetséghez tartoznak és ugye feltétel volt, hogy lépjenek ki.)"Csak egy pont az egyezményből, eleve be sem taartottak az ukránok. (A külföldi fegyverek és zsoldosok kivonása, illetve az illegális fegyveres csoportok leszerelése.)"
Miért a másik oldal betartotta?
"Ez jó! Ha tudnád,hogy fizikailag semmi, a védekező rakétarendszerből bármikor lehet támadó rakétarendszer,és ez vissza is igaz."
Ez ilyen formában nem igaz, természetesen van olyan védelmi rendszer, ami igen átalakítható, viszont a legtöbb a struktúrális kialakításból adódóan nem. Pl: a Vaskupola ( támadó feladatokra alkalmatlan), ami elvileg sőt, ahogyan én tudom már alá is lett írva itthon, hogy telepítik nem tudom milyen stádiumban van jelenleg a kiépítése, de az összeg felfoghatatlan.
Akkor jó, ha így látod, nincs szükség háborúra, főleg nem itt a szomszédban nem.
-
Elvonod Ukrajnától - mint független államtól - azt a jogot, hogy maga határozza meg külpolitikáját és hogy milyen rendszerekhez, szerződésekhez, szövetségekhez kíván csatlakozni/tartozni? Értem, hogy Putyint zavarja, ami a szomszédban/közelében történik, de ezt fegyveresen nem intézheti el.
Ha kicsit jobban odafigyelsz az RT-re, Putyin még tőlünk is el akarja ezt a jogot vonni, amikor azt követeli, hogy a NATO (amihez mi csatlakoztunk, saját döntésből, népszavazással) vonuljon ki a volt VSZ országokból.
-
törölt tag
Hát persze, a keleti politika szerint ez biztosan így van. A Nato, mint katonai szövetség miben is állapodott meg? Miért is csatlakoztak ezek az országok a Natohoz? De vajon miből is született a minszki egyezmény? A védelmi eszközök telepítése és a támadó egységek telepítése között azért van különbség nem is kicsi. Joga van védelmi rendszereket építeni minden országnak. Egy pár kérdés a sokból.
Nem vagyok a háború híve, sőt mindenki maradjon a seggén nem kell háború, nem kedvelem sem az USA-t sem pedig egyiket sem. Viszont ne gyere, hogy ne csak nyugati híreket olvasson az ember, amikor Te meg kizárólag keleti hírekkel példálózol. Az igazság valahol a kettő között van. De egyik sem ártatlan bárány. -
Érdekelne, hogy az amerikaiak hogyan vették rá az Ukrajnában élő orosz nemzetiségűeket arra, hogy elfoglalják a Donbasz vidékét és főleg hogyan vették rá Putyint, hogy Oroszországhoz csatolja a Krim félszigetet.
Mert szerintem ezek a fő okai a levegőben lógó háborúnak és nem az, hogy mit csinálnak az amerikaiak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Formula-1
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Linux kezdőknek
- Trollok komolyan
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest