- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovike
tag
válasz
Fitzgerald #19 üzenetére
Kíváncsi vagyok, hogy ettől le fog-e szokni bárki a cigiről...
-
Fitzgerald
veterán
"kiraktam az asztalra, fogdoztam, nézegettem, kvázi teszteltem magam"
Ez a módszer talán még egy fokkal jobb is, mint egyszerűen nem rágyújtani többet.
Én is abból tudtam hogy végre tényleg sikerült leszokni, hogy amikor hónapokkal később először ittam komolyabb mennyiséget, akkor sem gyújtottam már rá. Sőt, voltam már merev részeg is azóta többször is, kínálgattak is piázás közben, de nem. Tehát ott volt a kísértés a gateway drogként felfogható alkohol formájában, de mégsem csúsztam vissza.Amúgy sokan az első pár napon adják fel, amikor általában még nagyon erős a fizikai függőség. Kb. 2 hét után viszont ez szinte teljesen megszűnik. Ebben a szakaszban ettől még egyszerű visszaesni, ha dohányosokkal lóg az ember, mert a pszichés függőség viszont még mindig nagyon erős. Az csak hónapokkal később múlik el teljesen. Gondolom te is álmodtál leszokás után pár hónappal. Az a pszichés függőség végének a közeledtét jelzi.
-
waccamár
senior tag
Hogy miért nincs magyar nyelv? Mert aki idősebb, ÉS nem tud angolul, ÉS dohányzik, az úgysem egy app-al fog leszokni, már ha egyáltalán le akar.
Egy fiatalabb, ÉS dohányos, aki viszont használ annyira okostelefont, meg appokat, hogy egy ilyet kipróbáljon, annak illene legalább annyira tudnia angolul, hogy egy ilyen app használata ne okozzon problémát.Jópofa egyébként tényleg az app, sokaknak hasznos lehet, de ahogy már többen írták, akaraterő nélkül ez sem megy, ez csak egy mankó lehet.
Én nem gyújtottam rá december 27 óta. Sokat dohányoztam, de nem dobozosat, hanem vágottat. Sokkal finomabb volt, dobozos cigit egy idő után nem is nagyon akartam szívni.
Egy slukkot sem szívtam kb. fél éve. De pl. tegnap éjszaka is azt álmodtam, hogy rágyújtottam.
És még mindig sokszor előtör bennem a vágy, hogy rágyújtsak.
A dohányzásról nem lehet leszokni, csak abbahagyni. Ezt egy volt tanárom mondta, aki szintén tizenév dohányzás után szokott le, tizenévig nem gyújtott rá, aztán egyszer mégis. És vissza is szokott.
-
wertigo1984
őstag
A keprol hirtelen az Agymanok cimu mese jutott eszembe.
-
KicsiBank
csendes tag
Magyar alkalmazásban nincs magyar nyelv?!
-
moleculez
veterán
Soha nem értettem, miért szokik rá valaki? Az első mindenkinek kellemetlen, miért próbálja meg újra? Az app meg valszeg úgy született, hogy a kedves dev ezzel kötötte le magát, amíg kattogott. Értelmesebb kimentele lett, mintha dohányzott volna. Aki leszokott a környezetemben (nem egy ember), az a fenti módszerrel. Hanyadika van ma? Na jegyezzük meg, mert mától nem cigizek. És pont. Tapasz/rágó, kicsi, kevés/light/mentolos f@szság. Csak brutálba megy.
-
kromatika
veterán
Köszi a bemutatót.
-
twollah1976
őstag
En is meg szoktam pofozni a sovargo szornyet....
-
Pr3ciSioN
aktív tag
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Fitzgerald #1 üzenetére
Egyetértek. Úgy kell/lehet leszokni, hogy leteszed, és kész.
Ha valaki igazán le akar szokni, akkor annak menni is fog. A többi csak mellébeszélés.
Nekem 8 év kemény bagó után lett elegem abból, hogy egyre jobban viszi a pénzt, büdös mindenem, sárgák az ujjaim, fogaim, stb., és már az élvezeti értéke sem volt olyan, mint régebben. Így hát egyik nap eldöntöttem, hogy akkor ennyi. Ez már 15 éve volt.
Nálam más volt a helyzet az utolsó dobozzal. Majdnem tele volt, hurcoltam magammal még napokig, kiraktam az asztalra, fogdoztam, nézegettem, kvázi teszteltem magam. Aztán szépen lassan elosztogattam, és ennyi, azóta még egy slukkot se.
És már napokkal, hetekkel utána iszonyatosan zavart, ha valaki más dohányzott a közvetlen közelemben. Ez azóta sem változott.
-
Pr3ciSioN
aktív tag
Azt megtudná nekem valaki mondani, hogy a magyar alkalmazásokban miért nincs benne a magyar nyelv?
-
Cigarettát kipróbáltam, de sosem fogott meg, pedig Édesapám annó sokat szívta.
Ő egyik nap influenzas tünetek miatt ágynak dőlt, felkelt és utána soha többet nem gyújtott rá.
Én meg sosem éreztem késztetést, hogy "raszokjak" , csak köhögni tudtam tőle, semmi élvezeti értékkel nem bírt számomra.
Ellenben a kávé. De az másik story
@kovaszoskeny: Kérlek! Próbáld már ki, hogy normálisan fórumozol, nem bántásképp, de ne csak ilyen 1bites véleményekkel bombazd a fórumokat, nem vagy te h.lyegyerek... Szerintem
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
kovaszoskeny #2 üzenetére
Nem a cucc az, hanem hogy szükség van rá (már ha az appra gondoltál).
-
kovaszoskeny
aktív tag
Szánalmas cucc...
-
Fitzgerald
veterán
Leszoktam 2.5 évvel ezelőtt mindenféle segítség nélkül, 16 év dohányzás után. Erős dohányos voltam sokáig, azt hittem ez lesz a legdurvább függőség az életemben. Egyik nap eléggé szúrt a tüdőm, akkor döntöttem úgy, hogy vége. A nálam lévő közel egy doboz cigit összetörtem, kivágtam. Leszokni csak így lehet.
A "csak még egy szál, csak még egy doboz" mentalitásúak sosem fognak leszokni. Azóta sem szívtam egy szálat sem, de még egy slukkot sem. Kb. 6 hónap elteltével kezdtem álmodni. Leszokóban lévőknek ismerős lehet a dolog: arról álmodsz, hogy rágyújtottál és visszaestél, és nagyon szarul érzed magad.
Aztán felébredsz és rájössz, hogy csak álom volt az egész, és kurvajól érzed magad.
Úgyhogy doboz cigiket most azonnal összetörni a rákba mindenki, és nincs több dohányzás.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Szokj le a dohányzásról a hazai kódolású Unsmok'ddal! Megpofoztuk a sóvárgószörnyet, jól esett.
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Cyberpunk 2077
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Politika
- További aktív témák...
- XPS 15 9500 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H GTX 1650Ti 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Logitech g920 váltóval
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest