- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen GPS-t vegyek?
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Murphys2
tag
Sajnos újat kell venni. Én két évig szenvedtem vele, próbáltam mindent. Hol a mobil net fagyott le, hol a GPS, hol a wi-fi. Pedig amikor vettem, nem is volt egy olcsó telefon. Támogatás, frissítés összesen 1x volt. Alcatelt (és Concordot) többet soha nem veszek, mivel ezt a típust vettem páromnak is anno. Persze a hibák azonosak. Szóval nem tudlak bíztatni...
-
Murphys2
tag
Nekem is autóban már a legkisebb melegnél túlmelegedést ír. A GPS szépen merít, egy fél napot sem bír ki. De a legidegesítőbb, hogy a mobil netet negyed óránként eldobja... majd gondolkozik 1-2 percet és visszajön. Nem hiszem, hogy a blue mobil szórakozik velem, mivel a páromnak is pont ilyen telója van, és nála is nekiállt a net szórakozni. Egyre gyakrabban van az is, hogy ha hív valaki, akkor nem cseng ki a telefonom, majd 1-2 perc múlva megkapom SMS-ben, hogy a "fenti szám xy-kor keresett...".
Ezeket leszámítva megbízható kütyü. Az ébresztést minden reggel becsületesen elvégzi. -
Murphys2
tag
1, Személyek, névre rákat, beállítások, szerkesztés, név melletti üres képre rákatt, innentől már egyértelmű.
2a, Gyári zenelejátszóban a zenére hosszan katt, és ott csengőhang beállítás.
2b, Csinálsz a kártyán (Javasolt inkább a belső tárhely) egy "media" nevű alkönyvtárat.
Bele a következő könyvtárakat:
- "notifications"
- "ringrones"
- "alarms"
. "audio"A zenéket belemásolod az értelem szerinti mappákba és a rendszer látni fogja utána már. (Ha nem, akkor újraindít, és utána)
-
Murphys2
tag
A rendszer alaphelyzetbe állítását próbáltad már? Valószínűleg egy feltelepített alkalmazás -ami nem kompatibilis a telóval- nem engedi a tárcsázást. Az avast néha a proc idő 100%-át használja, a comodo legújabb verziója pedig ha valki rád csörrent, akkor lenémítja a telót...
-
Murphys2
tag
válasz
mol_pepe #326 üzenetére
Sajnos minden gyártó készülékébe lehet rosszabb minőségű készülék. Párom régi Samsung-ja haldoklott folyamatosan. Nekem a GPS rendben van. 2x fagyott eddig, de arra is van ellenszer. A beállítások/fejlesztés/összes ANR mutatása mellé egy pipát tenni. Hívás után a kijelző néha tényleg nem éled fel, de a felső gomb nyomására azonnal megjelenik. Hát igen, nem szabad tökéletességet várni, de az árban ez benne van. Én elégedett vagyok vele. A kamerát meg úgyis a legtöbben csak az orvosi rendelés lefotózására használják. Kicsi optikával, kicsi érzékelővel csak drágán lehet jó kamerát csinálni. A4-es lapokat szépen lehet fényképezni. Nekem ez volt a lényeg, mivel egyszerűbb így jegyzeteket másolni, mint fénymásolni
-
Murphys2
tag
Nekem is 2 kártya van bent, de akkor megpróbálom kicsit részletesebben leírni.
"Személyek" ikonra kattints rá. Nem telefonkagyló, hanem ember alakzatú zöld ikonja van. Ezt tényleg rosszul írtam.
Válaszd ki azt az ismerősödet ott, akit be akarsz állítani.
Válaszd ki azt a telefonszámát, amelyikre SIM-et akarsz párosítani úgy, hogy hosszan nyomva tartod.
"Sim kártya társítása" menüpontot kiválasztod, és ott a kívánt kártyát.Nekem van olyan név, akinek egyik számát egyik kártyával, másik számát másik kártyával hívom. Ezt a beállítást használva nem lehet belekeveredni.
Remélem így már sikerülni fog.
-
Murphys2
tag
Személyek menü (Zöld telefonkagyló)
Személy kiválasztása
Telefonszámra hosszan rányomni
Sim kártya társítása menü.Ha az alapértelmezett megegyezik a kiválasztottal, akkor kérdés nélkül tárcsáz. Ha azonban az alapértelmezett más, mint a beállított, akkor rákérdez, de kijelzi, hogy melyik lett a számra beállítva. Ez így logikus, mivel ha például lefogy a kártyáról a pénz, akkor is tudd a számot hívni, ne keljen minden beállítást megváltoztatni.
Lehetséges, hogy valahogy át lehet fixre állítani, de nem hinném.
-
Murphys2
tag
válasz
atonement #306 üzenetére
Nekem még sosem volt ilyen. Programok közötti váltást a 3. gombbal csinálom, kilépést pedig a középsővel. A legtöbb program az első gombbal be is zárja magát. Nekem MX Player, Chrome és minden egyéb folyamatosan fut, sosem fordult elő, hogy a filmet ne tudtam volna folytatni, vagy a honlap ne jött volna elő egyből.
A futtatható alkalmazások száma nekem korlátlanra van állítva. Ez az alap beállítás is.
Nem lehetséges, hogy valamilyen biztonsági vagy memória optimalizáló progi bezárja automatikusan az alkalmazásokat? -
Murphys2
tag
válasz
black_retek #303 üzenetére
Van a bal felső sarokban egy led. Az kb 3 óra múlva mutatja, hogy feltöltődött... pedig az aksi akkor már vagy egy órája 100%-on van. Kicsit kaotikus, de nincs vele baj. A "battery monitor widget" nevezetű progi grafikonon is mutatja a töltési ciklusokat, miliamperokat, %-okat. Intelligens kis jószág, már a régi telómmal is azt használtam. Ugyanezen cég "system tuner" alkalmazása meg minden egyebet megmutat. Melyik alkalmazás hány %-ot vesz el a rendszertől, mennyi memóriát eszik... Okosan auto killeket is be lehet állítani. Ez a két program szinte mindent ellát.
A video lejátszásról még 1-2 szó. A beépített video lejátszó a 720p-s videot nagyon szaggatja. A hardveres lejátszás MX Playeren is hasonlóan rossz. Ott a szoftveres dekóder használatával lesz szép egyenletes a film. De hogy ezt hogy oldja meg (Pl: rosszabb képminőség), azt nem lehet tudni. Vagy csak egyszerűen a hardveres ennyire gyengére sikerült. -
Murphys2
tag
válasz
krumplista #293 üzenetére
Ez a tok nem kemény műanyag, hanem szilikon. Szerintem sokkal jobb, kevésbé csúszós. Ha rendelnél, dobj rám egy privát üzit, mert ez nekem is tetszik.
-
Murphys2
tag
válasz
black_retek #285 üzenetére
Nem töltődik ez lassan. A töltődési ciklusa a következő.
15%-ról 100%-ra kb 1,5-2 óra alatt megy fel. Ez után egy kb 1 órás csepptöltés következik, majd lekapcsolja a töltést. Ez 4200 mV-nál teszi. Megvárja, amíg 4100 mV-ig lemerül, majd ismét kezdi elölről a töltési ciklust. Szóval olyan 3 óránként max-ba tölti magát. Sok panasz van arra, hogy a töltőről levétel után egyből 99-98%-os az aksi. Ez akkor van, amikor a ciklus lemerítési ágán húzzák ki a töltőt. Már írtam az Alcatelnek eről, hogy ez mennyire befolyásolja az aksi élettartamát... semmi válasz nem jött.Mx player-rel a régi 600MHz-es ZTE Bladem is viszonylag akadás nélkül vitte a 720p-s videót.
-
Murphys2
tag
válasz
black_retek #273 üzenetére
http://www.alcatelonetouch.com/global-en/support/faq/ot-992d.html [link]
Elméletileg tudja...
De ha ezt valaki megerősíti, akkor egy adapterre én is beruházok. -
Murphys2
tag
Szia
Azt hogy érted, hogy az Ő segítségével rendelted? Én is régen rendeltem volna, de nincs net kártyám. Utálom a netes rendeléseket. Továbbra is él az ajánlatom, ha valaki magának rendelne, keressen meg, mert 2 db (egy fekete és egy rózsaszín) kellene nekem is. Az ügyintézés díját is felszámolhatja
-
Murphys2
tag
Ez a tok is tetszik! Ha valaki rendelne, keressen meg legyen szíves. 2 db nekem is kellene. Akkor a páromnak is lehetne fekete telót vennem, mert ez a piros védő szépen átszínezné. Remélem azért nem lötyög a telefonon, és jól takarja. Az USB fedelét ki lehet azért hajtani? Úgy látom, hogy elég kicsi helyet hagytak neki.
-
Murphys2
tag
Sziasztok. Továbbra is érdekelne szilikon tok a telefonra. Piros vagy sárga színben is keresek páromnak ilyen telót. Az enyém (fekete) nem tetszik neki. Ha találsz valahol, dobj ide egy üzenetet légy szíves. Köszi előre is.
-
Murphys2
tag
válasz
The IT guy #210 üzenetére
90%-ig nagyon hamar lefut és ott megáll. 2 napot simán elmegy átlagos használattal.Az első feltöltés nekem se bírta fél napot sem. Én is vissza akartam vinni, de most már nagyon megszerettem a kis buta hibáival együtt. Egyébként SMS-re valakinek sikerült már vibra jelzést varázsolni? Vagy hangosodó csengést rendelni névhez?
-
Murphys2
tag
Launcher a régi, azzal nincs baj szerintem. Törölni különben sem lehetne de még letiltani sem, ha jól látom. Csak a "kényszerített leállítás" menü aktív.
Kicsit más téma. Ha valaki sárga vagy piros színben találkozna a készülékkel, akkor szóljon, mert vennék a páromnak is egy színeset. -
Murphys2
tag
Én szinte mindent töröltem, tiltottam róla. A Touchpal billentyűzet és összes komponense tiltása után a memória fellélegzett, mivel vagy 50-60 mega volt csak ez a szar. Én az Anysoft billentyűzetét ajánlom, mivel ott van külön ö,ü és minden ékezetes. A szótára elég gagyi, de azt nem is használnám. Ha venni akarsz, akkor pedig a Swiftkey a nyerő. Próba verzió csak asszem 1 hónapig jó.
Eddig nem találkoztam olyan alkalmazással, ami valamiért nem működött volna rajta. Ha találtok ilyent, akkor osszátok már meg velünk. -
Murphys2
tag
válasz
gyulaszu #182 üzenetére
A levél elküldve Fb-n az Alcatel One Touch Magyarországnak.
"Tisztelt Alcatel!
Egy OT-992D telefon tulajdonos vagyok. Sajnos két hibát vettem észre a készüléken.
Az egyik a csepptöltés teljes hiánya. A telefon feltölt 4200 mV-ig, majd kikapcsolja a töltést. Amint a merülés 4100 mV alá süllyed ismét bekapcsol. Ez a folyamatos töltés-kisütés biztosan nem hosszabbítja meg az akku élettartamát.
A másik hiba a digitális iránytű hiánya. A honlapotokon a készülék leírásában szerepel (magyar, angol szintén). Rengeteget túrázom, így ennek hiánya nagyon zavar.
A válaszotokat (amennyiben engedélyezitek) felteszem a mobilaréna ezen készülékének fórum oldalára, mivel ez sok embert érdekel.Köszönöm előre is a válaszotokat: Tóth Gábor"
Remélem érkezni fog válasz...
-
Murphys2
tag
Valaki már próbált a szervizben érdeklődni a digitális iránytű hibája miatt? Nálatok működik? Van, akinél ugrál az iránytű, nálam csak áll északi irányban.
-
Murphys2
tag
válasz
atonement #172 üzenetére
Ledobni még nem dobott le, pedig távoli, több falon keresztül jövő jelet is használok. Régi telefonommal teszteltem. Az sokkal több wi-fi jelet lát. Viszont szinte pontosan ugyanott bontott jelet. Én úgy gondolom, hogy inkább csak a gyenge jelű hálózatokat nem mutatja. Próbáld ki régi telóddal.
-
Murphys2
tag
Sziasztok! Én is egy ilyen telefont vettem. Sajnos az akku töltéssel problémám van. 4200 mV-ig feltölt (ez a 100%), majd hirtelen lekapcsolja a töltést, és 99%-nál (Kb 4100 mV) újra be. Ezt kb 4 óránként. Szóval nincs szinten tartó töltés. Más típusú telónál fixen tartja a töltést. Félek, hogy ez hardveres hiba lesz. A "battery monitor" progival is ellenőriztem, ami grafkusan is ábrázolja a töltést. Ez azért is zavaró, mert amikor leveszem töltőről, máris 99%-ról indul és 2-3 másodperc után 98 lesz. Félek, hogy ez az állandó töltés-kisütés csökkenti az aksi élettartamát. Ha van ilyen tapasztalatotok, azt szívesen venném. Egyébként tényleg nincs benne digitális iránytű. Ezeket leszámítva nagyon jó kis gép.
-
Murphys2
tag
Sziasztok!
Én szeretném kihasználni a 2 sim adta előnyöket, így a Viber program futna az egyik sim netkapcsolatán, a másik sim pedig a normál mobil hívásokért lenne felelős. Lehetséges ez a párosítás? A Viber programot próbálta már valaki futtatni? Ha bug nélkül megy, akkor én is beruházok egy ilyen telefonba.
Köszi a válaszokat előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen autót vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged