- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
nuke7
veterán
"alap videólejázsót" - ez gondolom videolejátszó akart lenni...
amúgy ennyire szereted a twitter-t..? kétszer is írod a kliens meglétét... -
osztraksajt
őstag
A telefon hangszórója (nem a külső, azt olvastam, hanem a beszélgetésre szolgáló) milyen?
A Pulse-tól amiatt vettem búcsút, mert gyakorlatilag nem lehetett hallani semmit kicsit zajosabb helyen, pedig nem rossz a fülem.
-
nuke7
veterán
nem lenne érdemes kikapcsolni a gps-t a videó erejéig..?
úgy tudom, az nagyon sok erőforrást eszik, és hétköznapi használatban nincs is mindig bekapcsolva.
-
nem rossz, igaz alcatel nem a szívem csücske
-
zsoltyyy
senior tag
válasz
Armagedown #38 üzenetére
Te azt honnan veszed, hogy nincs feketeben ?
-
Napfénysüti
nagyúr
Elég korrekt telefon lett az Alcateltől, le a kalappal előttük.
Ennek ellenére én még mindig inkább a ZTE Blade-re voksolnék.
-
Armagedown
őstag
Két dolog nem teszik benne , az hogy nincs feketében , és az hogy rajta van az Alcatel felirat , azon kívül nem rossz
-
BalanceR
addikt
Van a böngészőben flash támogatás ?
(szerintem érdemes lenne minden belépő-androidos telótesztbe beleírni, mert nem álltalános, de fontos funkció...) -
blackydan
senior tag
Nafene ez az alcatel telefon jóra sikerült
Jó ilyen dolgokat is látni, egy kicsit jobb akkuval maga lenne a csoda
-
energy_
senior tag
én ezt azért nem érzem olyan best buynak,jóval alatta lehet kapni bladet és x8-at is szóval szerintem ez felejtős,majd ha olyan 30 körül lesz az ára
-
zsoltyyy
senior tag
Feketében egész jó, már csak azt az alcatel feliratot kéne róla leszedni.
-
Telomanikus
senior tag
nemrossz nem rossz...csak alcatel
-
manoarc
senior tag
-10k és best buy
-
JanFe
aktív tag
Nem is rossz keszulek, nekem tetszik
-
mkRoland
senior tag
Nekem meg mindkettő kell!
Tök jók ezek a kínai cuccok! Most vodás kártyám egy Huawei-ben van, ha lenne a 20-as kártyámhoz Blade-em (még 1-2 hét és lesz) meg egy Alcatel-em a cégeshez, kiegészítve valami Made in China cipővel, meg szereznék egy kínai barátnőt, akkor aztán minden kínai lenne rajtam!
Bár lehet, hogy az egyiket egy Tablet-re kellene cserélnem! -
zsoltyyy
senior tag
Kinézetre azt hittem, megint egy 2,8" 1,3mp.
Egyértelműen a Blade ellenfele, csak szerintem ezzel már kicsit elkéstek.
Ha jóval olcsóbb lesz akkor oké, de egyébként meg már akkor a Blade. (de inkább egyik se)
-
EczkE
veterán
Korrekt cucc!
-
daninet
veterán
Véééégre valami színes.. hol volt ez a telefon, amikor a csajomnak válogattunk???
-
Saccco
nagyúr
Kicsit sajnálom a felbontást. WVGA kijelzővel bestbuy lenne.
Ettől eltekintve jó.
-
legiaap
félisten
És hol a videó???
-
tjb007
nagyúr
Itt van a videó, szerintem csak véletlen maradt ki.
-
tjb007
nagyúr
Az összeállítás pont jó így ahogy van.
Ez a felbontás pont elég ahhoz, hogy (annyira) ne akadjon. A kamera az sosem volt az Alcatel erőssége, az összeszereléssel sem szokott (általában) gond lenni (az már egy másik dolog, hogy az "első fecskéknél" odateszik magukat a többinél meg mintha valaki más csinálta volna).
Cserélni én sem cserélnék rá, nem látom értelmét, majd talán a 995 -re vagy a 910 -re, persze csak ha meg is jelennek. -
Gál István
senior tag
Nagyon izgalmas telefon.
-
ben11
őstag
Nagyon korrekt készülék lett,de az Optimus One-om nem adnám érte..
-
mkRoland
senior tag
Szerintem 2.2 és azutániakba nem muszáj Galaxy S-méretű ROM-okat nyomorgatni (na nem mintha a gyártónak nem csak párszáz forinttal többe kerülne nagytételben), lehetne (ésszel) használni erre a memóriakártyát is! Ennél az Alcatelnél pedig nincs is hot-swap funkció, a mai wifi-s időkben pedig nincs is olyan sokat használva az USB-kábele adatátvitelre, hogy emiatt kényelmetlenné váljon pont egy SD-ről futó alkalmazást kilőni a gyors adatátvitel miatt. Ami még jópofa köztes megoldás lenne, az az, ha minimális mennyiségű ROM-mal érkezne a telefon, és 2 microSD kártyával lehetne bővíteni, amik közül az egyik nem leválasztható lenne (kvázi ROM-bővítés). Ennek nagyobb értelmét látnám, mint a sok-sok gigás ROM-oknak (nem azt akarom mondani, hogy az rossz)!
-
hemaka
nagyúr
Az a lockscreen tök jó, tetszik.
-
Nem a fotók minőségével vagyok elégedetlen, hanem a kiválasztott témák és helyszínek, lehettek volna jobbak. Ez érvényes, szinte minden tesztre.
-
Maxentius
addikt
Már csak egy jobb akku kellene és nagyjából best buy lehet akkor a kategóriájában.
-
RepeatSector
senior tag
Szép,
+ a kameráért dicséret
-
csigacska
tag
Szép kis teló, a kezdő ára pedig igen kellemes, ZTE Blade kihívója szerintem is. Ha most vennék telefont, akkor szerintem ez lenne a választott, a 600-as proci pedig elég lenne pl.: nekem, nincsenek túlzott igényeim (a mostani Galaxy 3-mam se tud sokkal többet).
-
fattyu
veterán
Teljesen vállalható. Középkatra elmegy a 7227 ha tesznek alá elég ramot.
-
ThorsHUN
őstag
Haaat nagyon vegyes a kep bennem.
Amit en mashogy csinaltam volna:
ROMbol tobbet!!!!!
Procibol ma mar a 600as nem el meg, tessek 800ast belerakni legalabb!!!
Amin sporolni lehetett volna a proci huzasanak es a ROM bovitesenek ellensulyozasakent az a kepernyo. Mehetett volna bele egy 3"os kepernyo, az olcsobb (?).Tudom orok elegedetlen vagyok, de ugy nezek a telefonra, hogy ezt vajon ajanlanam e?
Amit alacsony arkategoriaban szuksegesnek tartok:
a 320x240es felbontast instant elfelejteni. Ez a 320x480as jo. Kapacitiv, de multitouch nem feltetlenul kell.
Jo a regi proci is, de legyen minimum 800ra felhuzva, ugy sokkal kevesbe akad.
Memoriaban ki lehet egyezni a 256-tal (bar az 512 mar sokkal jobban hangzik), de ROMbol mindenkeppen szukseg lenne sokkal tobbre (512, amibol megeszik a rendszer is vagy 100at)
A tobbi az a 3,5es csatlakozo, esetleg hardveres gombok. Fenykepezogep nem kell nagy, ledes vaku jo ha van. FM radio is need.
Ennyi. Plusz a kulsoben a kulonbozo szinu boritasok.Ezt ossze lehet hozni 40 korul szerintem. Csak senki nem csinalja meg.
-
AS
félisten
Ez jo
Nagyon jó hogy nem csak rádobta a 2.2-öt hanem szépen raktak programokat is rá
-
mkRoland
senior tag
Nekem tetszik, az van benne, ami nekem kell: 2.2 (adja az ég, hogy az Alcatel igazat mond, és 2.3 is hamarosan lesz), 512 RAM-mal, LED-del, kapacitív, multi-touchcsal, viszonylag nagyméretű kijelzővel, jó videófelvételi felbontással (bár a teszvideó minősége annyira nem okés... talán szoftveresen javítható még) és jó áron. Engem az ekkora kijelző-mérettől elvárt felbontásbeli elmaradás nem tántorít el.
Csak én voltam figyelmetlen, hogy nem találtam említést egy esetleges proximity-szenzor meglétéről?
Szerintem én vagyok a célcsoport, mint nem márkahű, és olcsó de nem gagyi okoskát keres. Számomra ez a ZTE Blade kihívója. -
tommjee
senior tag
Nem rossz ! Amikor megláttam a képet azt hittem hogy 2,8-as kijelzője van
A kamera jó benne ! Csajos telefon szerintem
-
r4z
nagyúr
Kihívóra talált a Galaxy Gio?
IMHO kissé Wildfire-kopp elölről, de tény, hogy jól néz ki -
kcsa
veterán
Telenor One Touch / Alcatel One Touch 990
A telefon teljes specifikációját itt találjátok meg:
http://www.gsmarena.com/alcatel_ot_990-3799.phpA telefonhoz tartozó PC szoftver és drivereket itt találjátok meg:
http://www.alcatelonetouch.com/support/download/ot-990.htmlDriverek /_csak_Windowshoz_/:
A fent említett oldalról letötitek az Alcatel One Touch Upgrader programot, ezután fel kell telepíteni egy Windows rendszerrel rendelkező számítógépre, majd rákötni a telefont a PC-re egy USB kábellel. Ezek után a rendszer felismeri az eddig ismeretlen komponenseket.Röviden összefoglalva:
600 Mhz-es Qualcomm MSM7227 processzor (Többek között ez található az SE x10 miniben, LG Optimusban, HTC Legendben SE X8ban, ZTE Bladeben stb.)
512 MB RAM / 512 MB ROM
3.5"-os kapacitív a kijelző, mely 320*480-as felbontású TFT.
5.0 MP-es AF-es kamerával és vakuval bír.
Wifi, GPS, Bluetooth 3.0, Gyorsulásmérő, 3 tengelyű mágneses szenzor, fényérzékelő, közelségérzékelő és előlapi kamera.Fontos!
Aki életében most vett először androidos telefont, tegyen meg annyit a fórumozók és a saját lelki nyugodtságáért, hogy végignyomkodja a beállítások menüpontot a telefonban! Sok kérdésre magától is megtalálja az ember a választ. Természetesen, ha nem megy, azért van a fórum, szívesen segítünk (azt hiszem, nem csak a magam nevében mondhatom ezt).
Miért van az, hogy 1 napja használom a telefont és már nincs pénz a kártyámon?
Az android rendszer lételeme az internet elérés. Emiatt alapbeállításon kérdés nélkül barangol az interneten.
Könnyen kikapcsolható: Beállítások -> Vezeték nélküli kapcsolatok (felül) -> Mobil hálózatok (alul) -> Adat engedélyezve -> Pipát vegyük ki, ha be van pipálva.
Kapcsolgatni is lehet, ha erre van szükség, ugyanis a telefon alapból rendelkezik ilyen szoftverrel/widgettel (Adatforgalom be/ki), illetve APN Switch widget használata érdemes még!Widget elhelyezése a képernyőn:
Hosszan lenyomjuk az ujjunkat a főképernyőn, felugró ablakból rányomunk a Widget nevű lehetőséget, és onnan válogathatunk a lehetőségekből, majd elhelyezhetjük tetszőlegesen valamelyik főképernyőn.Hogyan tudok saját csengőhangot/SMS hangot betenni?
Az SD kártyán egy ilyen stuktúrát kell létrehozni:
/media/audio/alarms
/media/audio/ringtones
/media/audio/notifications
Vagy Marketből is leszedhető egy erre képes app, pl RingDroid.Task Killer, kell ez nekünk?
TaskKiller, kell ez nekünk?Nem szeretném, hogy minden kép megjelenjen a Galleryben, mit tegyek?
Amelyik könyvtár tartalmát nem szeretnéd viszontlátni a Galleryben, oda hozz létre egy filet .nomedia névvel.
Ez egy olyan fájl, aminek csak kiterjesztése van. Létrehozása: Pl. total commanderrel Shift+F4 az ablakba beírod .nomedia. A tartalma nem számít. Elmented és készen is vagy.Fájlokat szeretnék másolni a telefonom és a PC-m között, megoldható ez kábelek nélkül is?
kelzsoca leírásaTudtok-e ajánlani xyz programot?
Van saját topicja: Android AppzGoogle Play asztali gépen:
- https://play.google.com/store/<- Hivatalos Market
- http://www.androidzoom.com/
- http://www.appbrain.com/ <- AjánlottNéhány ajánlott app:
SMS kliens – Handcent SMS, GO SMS Pro
Böngésző – Dolphin Browser HD, Miren Browser, Opera Mini, Opera Mobile,Skyfire
Hívás költség követésre – Call Meter NG
Videó lejátszásra – MoboPlayer, yxplayer, mvideoplayer, Rockplayer
File kezelő – ES File Explorer, Astro, Root Explorer
Rendszerfigyelő – Quick System Info
Sebességtesztelésre – NeoCore, Quadrant, LinpackHogyan tudnék átrakni programokat könnyedén a telefonmemóriájából az SD kártyára?
App2SD program a marketről, automatikusan felajánlja, ha átrakhat egy programot az SD-re!
Link2SD használata. Leírás itt: Link2SD - érdemes az SD-n egy ext2 partíciót létrehozni.
Move2SD Enabler (root kell hozzá)Kamerahang eltávolítása:
/custpack/JRD_custres/audio/ui/camera_click.ogg eltávolítása megszünteti a kamerahangot!Pár tesztfotó pnauser kollégától!
teszt fotó
Hasznos programok:
hasznos programokAlapok:
Mi az a wipe?
Wipe az amikor mindent törölsz a telefonból. A recoveryből elérhető a wipe/factory reset menüpont alatt.
Mi az a recovery?
A recovery az utolsó mentsvár ha baj van. Ez a telefon vészvisszaállító helye. A gyári recoveryvel nem lehet sok mindent kezdeni. Ezért szokás a ClockworkModot feltenni. Amivel lehet biztonsági mentést csinálni/visszaállítani, flashelni.
Mi az a flashelés?
A recoveryből felteszünk egy ROMot, vagy egy bármilyen modosítást/update-t amit csak így flashelve lehet feltenni.
Mi az a bootloop?
Ha valami probléma történik flasheléskor vagy valamit felflashelünk amit nem kéne vagy nem úgy kéne akkor jön elő ez a jelenség. A telefon nem tud talpra állni, betöltéskor megáll a betöltő képernyőn, villan majd újra. Nem tud elindulni ezért újraindul, újra és újra.A következő üzemmódok helyes működésének előfeltételei, hogy a készülék driverei rendesen fel legyenek telepítve a számítógépre!
Recovery:
Akksi ki-be, kikapcsolt állapotban a telefon bekapcsoló gombját + hangerő FEL-t kell egyszerre nyomni, bejön egy zöld droid majd megkell nyomni kicsit a bekapcsoló gombot hogy behozza a recoveryt.Figyelem ha droid-doboz alatt végigmegy a töltőcsík akkor a rendszerünk HR-t azaz Hard Resetet kapott, gyári beállítások lesznek ismét, minden program,sms, eltűnik a telefonból és friss,gyári rendszer lesz.
Alcatel HS-USB Diagnostics:
A kikapcsolt készüléken a Home gombot lenyomva tartva és a számítógépre kötve USB-n hozzuk be.Fastboot:
Telefon kikapcsolt állapotban, bekapcsoló gomb + hangerő LE nyomásával tudjuk behozni. Ha bejött a zöld droid utána még egy 4-5-6 sec-ig nyomva kell tartani a hangerő LE gombot. Akkor sikerült ha csak a kapacitív gombok és a képernyő feketén világít.ClockworkMod/CWM:
http://androidportal.hu/2011-06-01/clockworkmod-recovery-hasznalata
A ClockworkMod, vagy más néven Clockwork (röviden: CWM) - egy custom recovery az Android telefonokra és tabletekre, amely lehetővé teszi, hogy mentési, helyreállítási, javítási és karbantartási műveleteket végezhessünk el a készüléken.CWM futtatása telepítés nélkül:
http://mobilarena.hu/tema/zte_blade_olvasd_el_az_elso_hsz_t_fuggetlenites_ti/hsz_4278-4278.htmlKöszönet érte: rum-cajsz, tlac kollégáknak és az androidportal.hu-nak
Csak Windows rendszeren!
ROOT:
Ha úgy érzed nem vagy biztos a dolgodban NE állj neki! Csak saját felelősségre alkalmazd!
Ez a megoldás csak a 2.2.2-es rendszeren működött!Garanciavesztéssel járhat a dolog! (Természetesen van visszaút is – Unroot)
1. Telepíteni kell a Java SDK-t és az Android SDK-:
http://logout.hu/bejegyzes/qltsar/az_android_sdk_telepitese_hasznalata/hsz_1-50.html
Alaposan olvassátok át!
2. Letöltöd a SuperOneClick 1.9.5-et:
Leírás, angol tudás szükségeltetik hozzá:
[link]
3. Meg kell nyitni a SuperOneClick-et (rendszergazdaként futassuk), a telefont az USB kábellel-géppel összekötni, nem kell kapcsolódni SD-vel! Alkalmazások -> fejlesztés -> USB hibakeresésnél pipa BENN legyen!
4. ROOT gomb megnyomása
5. Pár perc alatt végig fut a program, kiír minden infót, hogy épp mit csinál stb. Majd kiírja ha végzett.
6. Leveszed a telót ha elkészült, és újraindítod! Hosszú lesz az első boot! Légy türelemmel!
7. Ha rootolás során "step 4, ..karakter lánc hosszabb, mint a startindex.." hibaüzenettel leáll a művelet, akkor a "SuperOneClick v1.9.5" programot használva hiba nélkül lefut a művelet (ez a verzió is megtalálható a fenti linkekben.)
Rootolás után a sikert a RootChecker nevű programmal ellenőrizni érdemes!HIVATALOS Gingerbread elérhető a Telenor One Touch 990-re!
Frissíteni érdemes a legújabb OTU-al.
http://www.alcatelonetouch.com/global-en/products/smartphones/ot-990.htmlUsb hibakeresés-nél a pipát vegyük ki!
GB Telenor ROM rootolása:
qltsar kollégának köszönhető:1. USB Debugging / USB Hibakeresés : BE!
2. A készülék driverei legyenek feltelepítve!
3. A telepítő az install.bat file-al indítható az előző két feltétel megléte után parancssorból.
LetöltésTelenor One Touch Minimal Edition v1.0
Jellemzők:
- root
- conservative CPU skálázás (ondeamand továbbfejlesztettje)
- dalvik-cache a custpack particióra helyezve --> 151MB szabad hely a felhasználói terület indulástól számítva
- Stock Gingerbread Launcher
- Stock Android Music Player
- RealCalc
- YaffsExplorer (Root filekezelő, segítségével tudtok készíteni mentést a custpack particióról)
##A fent említett alkalmazások _eltávolíthatóak_ mindenféle trükközés nélkül, helyük a /cusptack/app/removable##
- Dalvik-HEAP 64MB
- gpu renderelés a menüben, és a videólejátszáskor
- gapps frissítve
- számos build.prop tweak
________________________________A csengő és üzenetjelző hangok nagy része eltávolítva, mindegyikből 1db maradt. Alapértelmezetten _nincs_ beállítva csengőhang, figyelembe véve a felhasználók ízlésvilágát, így az első indítás után _szükséges_ beállítani mindegyiket!
A felhasználó védelmében a mobilinternet profil-t csak a Beállítások -> Vezeték nélküli kapcsolatok -> Mobilhálózatok -> Hozzáférési pontok nevei menüpont kiválasztása után elérhető.
A ROM magyar nyelvű, alapja a legfrissebb Telenor által publikált firmware.Telepítés:
- letöltöd a zip file-t
- kicsomagolod egy tetszőleges helyre.
- megbizonyosodsz, hogy a telefonod driverei megfelelően felvannak telepítve az általad használt operációs rendszerre.
- engedélyezed az USB Hibakeresést
- install.bat-tal indítod a telepítőt
- sikeres telepítés után a készülék automatikusan újraindul, és elindul a kész rendszer
MINDEN FELHASZNÁLÓI ADAT TÖRLŐDIK A KÉSZÜLÉKRŐL!
Letöltés
Patch 1.1A készülékben okozott károkért felelősséget nem vállalok! qltsar
Sok sikert és jó munkát!
zedok, qltsar
Köszönöm mkRoland, milangfx, szezso15 kollégáknak és még sok embernek /ZTE Blade topik lakóinak/ akik segítettek összehozni ezt a leírást.
---------------
Az eredeti hozzászólás:úgy látom a "masszív" szó Bog után megfertőzte a szerzőt is
Viszont a gyárilag telepitett ledes zseblámpa app nyerő[ Módosította: #65675776 ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma Megérkezett szerkesztőségünkbe az Alcatel második androidos készüléke, amely a színvilágával és a formatervével leginkább a fiatalabb korosztályt célozza meg.
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- Aktiválatlan Apple IPhone 16 Pro max 256GB kártya független 1Év hivatalos apple garival
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Samsung Galaxy XCover7 5G 128GB 6GB RAM Dual Mobiltelefon
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest