- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- MIUI / HyperOS topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudi
nagyúr
Igen, a felhasználók igénye a mérvadó. Viszont! Szerintem marha soknak túlértékelik az optikai meghajtót. Azaz ODD-s gépet vesznek, aztán max a zabpelyhes dobozban talált repi CD-t teszik bele. Ma már az Acer, Asus és MSI sem (nagyok meg még régebben) ad optikai lemezen semmi értelmeset a gépeikhez, mert fenn van az oprendszer telepítője a merevlemezen. Persze, ha egyedüli gép lesz a családban, akkor nyilván kell rá ODD azokhoz a ritka alkalmakhoz, amikor tényleg szükség lehet rá.
-
rudi
nagyúr
Szerintem szakmai fórumon irogató ember szemével nézed az eSATA-t és túlmisztifikálod. Mezei júzerek többsége még csak nem is hallott róla. Szerintem abszolút rétegigény, akárcsak az ExpressCard. Mert ott a gépben az n-es Wi-Fi, a Bluetooth, a webkamera és a 3-4 USB, ami a felhasználók 95%-ának bőven elég. A maradék 5%-ra meg nem éri meg terméket formálni. Ha az lenne világ szinten, hogy az eSATA és ExpressCard nélküli gépeket egyszerűen senki sem venné meg, az eSATA+Express Cardosakat meg vinnék mint a cukrot, akkor hidd el, hogy már régen minden gépben alaptartozék lenne.
-
rudi
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #37 üzenetére
Mondom, vicc, tréfa, nem komoly!
De akkor kérek bocsánatot is, ha nem érted. Mert ma nagyon nem akarod venni az adásomat. Beszéltem én itt archiválásról? Kis, csip-csup fájlocskák átvitelére gondolok meg ilyenek. Új catalyst például, ezt csak érted már?!
-
rudi
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #34 üzenetére
Akkor most megint szólok, hogy a driver, júzersz manuál, pár kis file, maximum oprendszer szintű dolgokra gondolok, azokkal kapcsolatban tartom tök fölösnek az ODD-t, és azokra tartom sokkal hasznosabbnak a kis, flash alapú, elég sokszor írható tárolókat. Azt nem vitatom - pontosabban vitatom, de nem kapcsolódik a témához - hogy sok adatnál lehet értelme a CD-nek, DVD-nek.
Moderáltam magam, szroi Rönk!
-
rudi
nagyúr
Akkor 99%, hogy a HDD a ludas a lassúságban. X40-ről X60-ra váltva nekem is annak a tempója tűnt fel leginkább. A Toshibának már vannak 160 GB-os és nagyobb 1,8"-os winchesterei is, persze durva áron. Lehet, hogy náluk a szintén ritka 1,8"-os SSD-k jobb alternaítvák. Az E sorozatos Latitude-ra váltástól meg sok céges Latitude D tulaj retteg. Állítólag nem oktalanul...
-
rudi
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #25 üzenetére
Eszedbe jutottak már valaha a memkártyák, amiket 1000 Ft/GB környékén adnak akár micro méretben is, adapterrel? Hogy használhasd telóban, fényképezőben és netbookban, meg még kitudja mi mindenben. Tudod, "PC-n kívül is van élet".
Ami meg a pendrájvot illeti, manapság a DVD lejátszók, tévék és nyomtatók is kezelik. De természetesen gyakran besz@rik a kicsike, mert nem a ki-be digdosásra találták ki. Nálam is folyamatosan halnak meg.
-
rudi
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #19 üzenetére
Nem, nem az 1080p-s videók kis notebookon lejátszására gondoltam, és nem is a TB-os HDD kis notebookba rakására. Hanem oprendszerre, driverre, júzersz manuálra és ilyen apróságokra, amik egy könnyű notebook kapcsán sokkal sűrűbben előfordulnak.
A "lemez nem fog elkopni" dologra meg inkább nem reagálok
-
rudi
nagyúr
Szerintem is tök fölös az optikai meghajtó. A mostan flas kártyák és pendrive-ok meg az internet korában már jól el kellene felejteni. Mennyivel korrektebb lenne memkártyán kapni a drivereket, az oprendszert meg már egyre több gyártó felteszi a HDD-re visszaállítható formában. Azokból még kalóz verziót sem olyan egyszerű csinálni mint a lemezesből.
-
rudi
nagyúr
Nem lehetséges, hogy nálad egy 80 GB-os 2,5"-os, ne adj isten egy 1,8"-os HDD szab gátat a ficánkolásnak? Nálam az 500 GB-os HDD-vel szerelt CULV gépek egészen fürgék szoktak lenni betöltésben meg úgy általában is. A privát 1,8-as Core 2-s notim is csak akkor vált feljebb az alapórajelről, ha fotókat kezdek retusálni vagy nekiállok tömöríteni.
-
rudi
nagyúr
Szerintem inkább az van, hogy létezik a felhasználóknak egy olyan csoportja, akik desktop gép helyett vesznek notebookot. No, nekik aztán egyáltalán nem fontos a kis méret, a hordozhatóság és a hosszú akkus üzemidő. Az USA-ban úgy tűnik, hogy ezek sokan vannak.
És itt van a szokásos pénzkérdés is. Egy Acer Aspire Timeline 3810T kétmagos, 1,4 GHz-es procival és kis diszkrét VGA-val annyiba kerül mint egy 15,6"-os gép 2-2,2 GHz-es procival és egy kategóriával erősebb VGA-val. Szóval a profitból kellene engedni kérem szépen!
Elsősorban az Intelnek, aki az 1,40 GHz-es SU9400-as CULV procit 262 dolcsiért adja, miközben a nem éppen olcsó, 2,40 GHz-es P8600 is 50 dollárral olcsóbban kapható, az optimális T4000-T6000 árát meg ki sem merik írni (tudtommal $100-150).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Bontatlan MacBook Air M4 13"/16GB/256ssd/1 Év Apple Gar./p4372
- Latitude 5330 13.3" FHD IPS i5-1245U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Újszerű MacBook Pro 14" M3 Pro 100%-os Akku, karcmentes!
- LOQ 15IRX9 15.6" FHD IPS i7-13650HX RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest