Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• atesss

addikt

válasz rudi #41 üzenetére

Hát úgylátszik az átlaguser szeret megőszülni az USB-vel másolás sebességével.
    32MB/s sebességgel 500GB-ot 4,5 óra olvasni, és 22MB/s-el több mint 6 óra írni.
    És 500GB nem mondható soknak már manapság.
    Ilyen alapon akkor minek nekik az ilyen gépekbe 500GB-os HDD ?
    Mondjuk ha jól sejtem sokan csak megveszik ezt a vinyót, aztán felét se használják ki soha.

De lehethogy igazad van, mert az USB-t ismeri csak mindenki.
    Ezért kéne azt továbbfejleszteni, mert azt mindenki ismeri és elfogadja.
    Elvileg meg is történt az USB 3.0-val, csak már most is késő, pedig még kb. semennyire se terjedt el.
    A jelenlegi árával meg aztán végképp nehezen fog.
    E-Sata azért tud(na) viszonylag olcsó lenni, mert nem kell hozzá vezérlő (de amúgy így is drágán adják, pedig kb. csak egy csatlakozó kell).

ODD-re viszot szerintem is tényleg van igény - sajnos.
    Áthoz egy haver pl. egy filmet megnézni, még mindig a DVD a legelterjedtebb.
    Meg ha laptophoz nem is, de csomó mindenhez így adják még a drivereket, pl. BT adapter (bár az egy normális laptopban már van), nyomtató.
    Több ismerősöm van, aki simán megtehetné, hogy vesz egy külső vinyót, és azon hordozgat, meg arra archivál, de ehelyett még mindig DVD-re írja ki, mert azt szokta meg.
    180e-ért vesz egy laptopot, de még egy normális (1GB-nál nagyobb) pendrive-ot sem vesz, 2,5" külső vinyót meg végképp nem...
    És a leghosszabb idő az ilyen megszokásokat megváltoztatni.
    Erre az lenne szerintem a jó megoldás, hogy magához a laptophoz adnak egy külső ODD-t, és akkor nem kell külön venned, hanem a leírásban / csomagoláson lehet hirdetni, hogy van hozzá "Ajándék" :) DVD-író.

Én DVD-re archiválok, de ennek csak egyetleg oka van: kiszámoltam, hogy még mindig majdnem 1,5x drágább lenne ugyanazt winchesteren tárolni.
    És elég nagy adatmennyiségről van szó, úgyhogy az árbeli különbség hosszabb távon nem kicsi.
    De már én is gondolkozok rajta, hogy winchesterre váltsak, mert a sokkal kényelmesebb használat a 1,5x árat már lehethogy megérne lassan.
    Meg az 1080p-s MKV-k közül jópár már két DVD-re darabolva sem fér el, hármat használni egy filmhez, az meg már egy kicsit sok.

Ezzel a netbook / CULV notival az a gond így, hogy az eddig is elég erősen korlátozott bővíthetőséget még megnyirbálják.
    Pl. ha jobban elterjed az USB 3.0, egy ExpressCard-os notiba csak veszek egy adaptert, de annak hiján cserélhetném le az egész gépet...
    Mondjuk a gyártók valószinűleg pont erre hajtanak, hogy vegyél újat. :W

Te milyen olyan CULV-s notit ismersz, amin van E-Sata ?

• kekegsm

őstag

válasz rudi #41 üzenetére

Ti most mint hozzáértő felhasználók/informatikusok nézitek a problémát, de a vásárlók legnagyobb része, nyugodtan mondhatom, hogy kb 85-90% nem profi, hanem teljesen amatőr.

Nekik fontos az optikai meghajtó. Ezt keresik, kész. Majd a szoftvergyártók kiadják a szoftvereiket memóriakártyán is, és a hanglemezek/filmek is mind memóriakáryán jelennek meg, akkor nem lesz szükség az ODD-re.
    De egyenlőre nem keresik a noODD gépeket. Nálunk van MSI, Lenovo, Acer, Asus, ODD nélkül, meg van Acer Timeline (14") ODDvel. Az ODD nélküliekből eladtunk 3 darabot összesen fél év alatt, Acer 14"-ből 26-ot.

Ami szerintem fontos lenne egy ilyen gépnél:
    -kétmagos proci, hagyjuk már az egymagos megoldást. Kevesebbet fogyaszt picit, de nem arányosan
    -ODD, mert keresik
    -HDMI 1.3, mert nagyon keresik
    -4 USB, mert a 3-nál fanyalognak
    -5.1 hangkimenet
    -és legyen elegáns a kinézet. ne brutális (thinkapad), ne mókás, ne csinicsajos, hanem elegáns. Pl Lenovo U350 a pezsgőmetál/barnabőr kinézetével csodás

• atesss

addikt

válasz rudi #18 üzenetére

Az optikai meghajtó elhagyása az oké, de miért kellett az ExpressCard-ot is kigyomlálni ? :O
    Nálam alap lenne, hogy egy külső vinyót dugnék a subnotira, amihez meg E-Sata kell.
    Persze jobb megoldás lenne, ha az E-Sata rajta lenne az ÖSSZES CULV-s notin (mondjuk pár tényleg nagyon olcsó kivételével), nem értem ennek mi az akadálya, talán egy olyat láttam eddig, amin volt.
    A legjobb persze az lett volna, ha már minden cucc USB 3.0-s lenne, de amit az Intel csinál vele, lehethogy sosem fog igazán elterjedni. :(

Pedig tetszenek a 12-13,3" CULV-s notik, de így asszem maradnak a használt 12" Core Duo ULV-s üzleti subnotik (pl. Dell D420).
    Legalább az összeszerelési minőség sokkal jobb.

Ezeknek a subnotiknak meg a legfőbb baja az 1,8" vinyó.
    SSD-t lehet belerakni, az gyors is, csak már a 64GB-os is iszonyat drága, pedig az még kevés lenne, 128GB meg horror árban van.

MOD:
    Rakjon az Acer a CULV-s notijaira min. E-SATA-t, de inkább Express-Card-ot is, és legyen normális minősége (nem a néhány évvel ezelőtti átlagos Acer "minőség"...), és máris megnőhet a profitjuk, mert én benevezek egyre. :D

törölt tag

válasz rudi #36 üzenetére

A driver, user manual és hasonló sallangok esetére szerintem kitűnő megoldás az, amit pl a Huawei alkalmaz a modemjeinél. Integrálva van rajta egy kis flash memória, amin ezek rajta vannak. Flash memória meg manapság szinte mindenen van (firmware, BIOS és hasonló csúnyaságoknak), ebből kellene egy némileg nagyobb példány, és ez meg is lenne oldva. Költségvonzata meg szinte nulla lenne, ráadásul mindig kéznél lenne, nincs az, hogy elveszett a lemez.

• VaniliásRönk

nagyúr

válasz rudi #36 üzenetére

Ehhez humorhoz gratulálok, remélem a moderátorok is értékelni fogják. ;)

Az flashmemóriás archiválás meg no comment.

• Gusztáv

addikt

válasz rudi #33 üzenetére

Azért én remélem hogy jövőre rendelhetek párat. Nekem bejön az új design és az akkus üzemidejük is sokkal jobb mint a D630 szériájé. A német kollégák eddig még nem panaszkodtak rá.

És ne felejcsük el a legfontosabb fejlesztést, a világító töltőcsatlakozót :DD .

• Gusztáv

addikt

válasz rudi #9 üzenetére

Valószínüleg ez is a probléma része, egy 60 Gb 1.8" merevlemez van benne. Meg persze tele is van mindenféle jóval is: VPN, ISA Server cilent, UMS client, Norton Antivirus, PC suite, device monitor a hálózati nyomtatókhoz stb :D . Meg ahogy észrevettem az AD környezet sem tesz jót a sebességnek, pl egy Latitude D600 noti érezhetően lassabb a céges installal mintha én raknák rá egy Win Xp-t. Lehet hogy le kéne cserélni, de az új E4300 ami van helyette potom 650 000 egy 64GB-os SSD-vel :( .

A optikai meghajtót Dellnél ügyesen oldották meg: van hozzá egy Mediabay, amit rá lehet az aljára pattintani, abban van a DVD író. Különben meg docking stationként funkcionál.

A sok ablak azért rendesen be tudja lassítani.

• VaniliásRönk

nagyúr

válasz rudi #22 üzenetére

Ez csak egy példa volt, másnak is lehet nagy helyigénye, ami nem kell állandóan, ezért nem célszerű háttértárat pazarolni rá semmilyen formában. Nekem speciel elég gyakran kell DVD-t, vagy akár CD-t írnom, sok szituációban könnyebben használhatóak mint egy pendrive, ugye a PC-n kívül is van élet.

Látom sok noname lemezt írtál gagyi meghajtóval. :)) Én meg már láttam elég döglött pendrive-ot

#20 WN31RD: Rendkívül nagy súlya van egy ilyen slim meghajtónak, nehogy beleszakadj. :DDD Kényelmesebb szükség esetén a külső meghajtót cipelni, vagy vakargatni a tarkódat, ha épp nincs nálad amikor kéne.
    Az hogy nagyobb az adatsűrűsége az biztos, csakhogy ez nem feltétlenül szempont, a kényelmesebben használható pedig erősen felhasználásfüggő.

• Loha

veterán

válasz rudi #4 üzenetére

Sztem inkább leszámítva pár nagyobb várost az USA-ban, nem jellemző hogy az emberek saját maguk hurcolásszák a notijukat, hanem a kocsi viszi helyettük. Azon a pár 10m-en amíg a kocsiból beviszik a házba vagy az irodába a notit, 1-2kg ide vagy oda nem számít.

• VaniliásRönk

nagyúr

válasz rudi #18 üzenetére

A flash memória még mindig megbízhatatlanabb mint egy jó minőségű optikai lemez, ráadásul ez a használattól is nagy mértékben függ (a lemez nem fog elkopni), ha már tárolásról van szó. Nem mellesleg lassan elterjednek a HD anyagok, és a hordozásukra alkalmas BD lemezek, flash memórián pláne, de akár HDD-n sem gazdaságos ekkora méretű fájlokat tárolni. (egyetlen 1080p-s film 15-25GB, pillanatok alatt megtelik egy TB-os HDD is ilyenekkel, nem beszélve arról, ha éppen egy eredeti lemezt akar valaki megnézni.
    Egyre ritkábban van ugyan szükség optikai meghajtóra, de akkor ugyanolyan kellemetlen a hiánya. Nem olyan drága, és egy 13-14"-os gépbe nem is olyan nehéz beépíteni, csak a gyártó így nagyobb profitot tud rárakni a masinára, és ha ne adj' Isten a szerencsétlen vevő vesz tőle egy külső meghajtót is, akkor már duplán hülyére kereste magát rajta.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés