Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nkmedve

őstag

válasz RaveForce #96 üzenetére

Alapvetően nem csak szimmetriával lehet elérni az egyensúlyt, az mondjuk a legegyszerűbb út :) Ha a Pixelt szimmetrikusra akarjuk csinálni, akkor rakunk felül és alul egy-egy hangfalat, igy megvan a Stereo hangzás is, tehát még hasznos is (csak talán kicsit unalmas). Lehetnek viszont más lehetőségek is, mondjuk az Apple és Samsung gombokat tett oda, ami már nem teljesen szimmetrikus de kiegyensúlyozza a fenti komponenseket (hangfal/kamera) és plusz funkcionalitást ad.

Az S853 inkáb különlegesség, nekem is bejön pont azért mert nagyon más, még az akkori hasonló gombos telefonokhoz képest is, és ott leginkább a funkcionalitásra mentek rá, az átlagnál több kezelőszervet adni a user-nek. Ha mondjuk akkoriban a telefonos kamerázás olyan elterjedt lett volna mint ma, akkor a telefon másik oldalára lehetett volna tenni még néhány kamera-gombot is. Na az lett volna az ultimate kezelhetőség :)

• nkmedve

őstag

válasz Dr. 444Hertz #92 üzenetére

Persze van akinek igy is bejön, ahogy a Google-nél is valaki elfogadta ezt a dizájnt, de ettől eltekintve az a nagy üresség a telefon alján egy negativum. Minden vizuális alkotásban fontos valamilyen szintű egyensúly, ez alól az ilyen termékek dizájnja sem kivétel, másképp az emberek nagy részének valamilyen hiányérzete lesz ha ránéznek (ahogy ennek hangot is adnak sok fórumon). Emiatt a kis hiba miatt tűnik úgy mintha a termék nem ment volna át egyetlen dizájner kezén sem, hanem mérnökök tervezték volna, mint ahogy azt egy prototipusnál szokás (ott abszolút nem számit a dizájn, és nem ritkák az ilyen nagy üres kávák).

Ez most ilyen lett, ezt el kell fogadni, remélhetőleg a következő verziónál legalább egy második hangfalat raknak oda, ami úgy dizájnban (egyensúlyba hozza az előlapot) mint funkcionalitásban (stereo hangzás) pozitivum lenne. Ha elég sokan mondjuk ezt, akkor nagyobb az esélye hogy meglépik. Plusz nem ártana normális vizállóság, fémrács a hangfalra (ez alapján valami szövet van rajta, ami nem túl jó az élettartamra nézve). Szerintem a második generáció üthet nagyot ha ezeket a hibákat mind kijavitják.

• nkmedve

őstag

válasz ollie #90 üzenetére

Mindenképp tudatos döntés volt, de erre utaltam:
    "A káva meg azért olyan, mert ilyenre tervezték (mint ahogy az iPhone-oknak pl még nagyobb a kávája), nem azért, mert nem tudnák kisebbre csinálni."

Úgy értettem, ha valami technikai oka volt annak hogy ilyenre csinálták (pl. valami hardver elem van ott a burkolat alatt ami miatt nem lehet egy hangszórót vagy akármit oda rakni, vagy kissebbre csinálni a kávát) azt esetleg megértem. Lehetnek ilyen limitációk néha, még ha el is várható hogy egy ekkora cég megoldja őket egy ilyen árú terméknél.
    Ha viszont nem volt semmi ilyen limitáció, és szándékosan/tudatosan ilyenre dizájnolta valaki (és egy vezető ezt elfogadta) "jóleszezigy" alapon, akkor valaki nagyon rosszul végezte a munkáját.

• nkmedve

őstag

válasz ollie #84 üzenetére

Ha tudatos döntés volt hogy ilyenre csinálják, akkor nagyon sürgősen ki kéne rúgni néhány dizájnert (ha volt egyáltalán ilyen a projekten). Nem kell mindig az iPhone-t felhozni ellenpéldának, elég megnézni a Nexus 5X-et. Itt sem nagyon kicsi az alsó káva, de legalább van ott valami, igy egyensúlyt teremtve az előlapon (szerintem nem csúnya). De vehetjük pl. a HTC One M7-et is másik példának, aminek ugyancsak hatalmas kávája volt (hangszóró + HTC logó van rajta), de ettől eltekintve a mai napig egy nagyon szép telefon.
    Ha már mást nem akartak, akkor legalább egy Google vagy Pixel logót rakhattak volna oda, bár az se lett volna túl szép, de legalább az tényleg tudatos döntésnek tűnne, és a telefonra ránézve nem lenne az az érzése az embernek hogy egy prototipust néz. Szóval összegezve, nem a káva mérete a gond, hanem hogy mennyire nem kezdtek vele semmit.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés