Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• imibogyo

veterán

válasz Aucor #77 üzenetére

Én is pont ezt akartam megfogalmazni, hogy akik itt ki vannak akadva az 5V 50A-en, azok ugye számítógép tápot sem használnak otthon? Ahol nem ritka a 12V 100A sem, de a 30-50A az már-már mindennapos.... Gondolom az 5-600W-os tápjaikat is kidobálták már, mert a 25-50A-es terhelést úgy sem viseli el a 16A-es lakás hálózatuk, meg úgyis bikakábel kell hozzá a falban, és nem elég nekik a standarad 1,5-es.... :U

Szabadon szerelt kábelek esetében a 1,5 mm2-es réz kábel 25A maximum terhelést visel el (irányszám, elméleti maximum). Innentől ha többi problémaforrástól eltekintünk (nyák terhelése, akksik melegedése, csatlakozók kialakítása a telefonon stb.) már csak annyi a dolgunk, hogy az egy pár vezeték helyett, mondjuk 2-3 párat használjunk és máris eloszlik a kábelek terhelhetősége. Gondoljunk csak a számítógép belsejében futó kábelekre. Az EPS kábel is 12V-on nagyságrendileg 28 A-es maximális terhelhetőséggel rendelkezik és még mindig nagyon hajlékony. Szóval igen, vastagabb, vagy több kábel kell ekkora A átviteléhez, de megoldható, még értelmes keretek között. Úgy méregettem a kábeleimet este, hogy egy kicsit vastagabb HDMI, vagy vékonyabb SCART kábel méretben meg lehetne oldani.

DE + (#82) e-newsee: szerintem ha meg is valósul a koncepció, akkor is inkább ilyen dokkoló szerűségekkel lenne ez megoldva és nem úgy, hogy állandóan hordod magaddal az 50 A-es töltőt. :DDD Gondolom úgy vizionálták, hogy lenne egy otthon, a munkahelyen stb. fix helyeken. A többi esetben meg megoldod szivargyújtóról, vagy normál töltőről, vagy powerbank-ról, vagy tartalék akksiról. Tehát ezt (jelenleg és szerintem) nem teljesen a normál töltés kiváltására szánják, hanem annak kiegészítésére, hogy ha rohansz valahová, vagy melóból ki kell ugrani terepre, akkor rá tudd rakni a telefont és "boost"-olsz egyet rajta. A sivatag közepén meg úgy sincs 230, szóval ott ez amúgy sem segít (ahogy a normál töltő sem). :B

• e-newsee

addikt

válasz Aucor #77 üzenetére

250W--tal számolva igen, de a kommentből, amire reagáltam, az jön le, hogy úgy általában mire képes a hálózat. A lényeg az, hogy ki lehet venni 30A-t a hálózatból, csak legyen az a kanóc, ami elviseli. Meg huzalozás a telefonban. Amúgy az sehol nem volt a cikkben, hogy 5V-on kell érteni a 40-50A-t, egyszer csak megjelent a hozzászólások között.

Új hozzászólás Aktív témák