- Yettel topik
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Akciófigyelő: Februári Honor ajánlatok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Edge
veterán
Hm, ez tetszik, ha megunnám a formát akkor bicska elő és faragnék rajta
Többékevésbé: éééééééééééé bbb
-
RaveForce
veterán
válasz daniel909 #60 üzenetére
most vonatkoztassunk el a rendszerröl meg a belsőségekről, csak magáról a ház anyagáról írtam (btw, talán egy 4.0-val már lehet nem ferdülne le a szám )
[ Szerkesztve ]
„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law
-
RaveForce
veterán
hm, ebben a barnás sárgás színben nemjön be, de feketére festve és kezelve, ugy h látszik az intarzia, úgy adná a dolog, menne a hangfalaimhoz
„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law
-
daniel909
addikt
pár adat ami kimaradt: 2013 elején fog megjelenni (launch 2012), ultrakönnyű a ház miatt, 4.0-val jön, nem lesznek rajta szoft gombok a végleges verzión, vaku elég kemény helyen lesz, szerintem faszán néz ki!
forrásYoTube csatornám (nem csak tech) https://www.youtube.com/channel/UCuHjE5-zXaFdto2QQaNW5HQ
-
zeg
őstag
Nem ő hozta tömeggyártásba(nem ő végezte és végzi a valódi munkát), hanem mérnökök, több évtizedes tapasztalattal. Meglepődnék ha ennyi idősen köze lenne a gyártásismerethez egy dizájner hallgatónak.
Az általad negatívnak nevezett hozzáállásom oka az, hogy ennél sokkal különb szakdolgozatokat és találmányokat hoznak össze magyar hallgatók, de egyik sem kap ekkora figyelmet.3dfx cuccokat keresek megvételre
-
geezer
aktív tag
Nem kell hasra esni.
A cucc szép, igényes, és igen, ha jól emlékszem tömeggyártásba fog kerülni, tehát a srác összehozta valahogy.
A dizájn pedig ha nem is egyedi (mit lehet egyedit alkotni telefonban....), de kirívó a sok szürke tömegterméke között. Nem értem a negatív hozzáállásodat.Azért kell hozzákapcsolni, mert ő csinálta. Ha építesz egy házat, akkor nem hozzád fog kötődni? Letagadod, hogy te csináltad?! Pedig annak is csak falai meg teteje van, mint milliárd másik háznak, nagy ügy....!
[ Szerkesztve ]
-
zeg
őstag
Valaki elárulná, mitől oly' fantasztikus eme 'találmány'? Esetleg feltalálta és megtervezte azon eljárásokat, mellyel tömeggyártásba kerülhet? Vagy nemesített valami bambuszfélét? Valami egyedi dizájnt alkotott? Vagy mégis mi a fenétől kéne hasraesnem ezen a videón?
3dfx cuccokat keresek megvételre
-
kiskaktusz
addikt
Nagyon megfogott...
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
Mr.Csizmás
titán
khm, szerintem senkinek nem fog szétzuhanni a telefonja a hidegtől.
van egy hőtágulási együttható, ami visszafelé is működik, de ilyen kis méretben (0-5 cm) elhanyagolható mértékű, nem beszélve arról, hogy a ~40 celsius foknyi különbség (szoba +20, odakint -20) nem igazán számottevő ezeknél az anyagoknál.
esetleg ha bimetall kapcsoló lenne a telóban
a hőszigetelésről meg annyit, hogy a műanyag, és bambusz ebben a vastagságban nem igazán jelent számottevő hőszigetelési tényezőt
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
plus44
veterán
Az orosz példát arra hoztam, hogy a másik kolléga szerint tartós hideg kell a fagyáshoz (mindegy hogy mire gondolt, vagy nem gondolt, én erről beszéltem), márpedig ez nem igaz, ott másodpercek alatt megfagy a víz, itt jelenleg -19 fok van, itt sem telik órákba.
Most akkor mi is van?
Ezek szerint szerinted sem sérül könnyebben?Egész egyszerűen arról van szó, hogy én a bambuszról beszéltem először. Nyilván a gyors tágulás szétveti a fémet és a műanyagot is, csak erről most senki sem beszélt. Annyit mondtam, hogy szerintem sérülékeny, mivel fa (tudom, nem az). lehet akármilyen kemény és ellenálló, a környezeti hatások szétvethetik. Lehet szélsőséges példát hoztam, de mivel állítottam valamit, alátámasztottam.
“This is where the road crashed into the ocean...”
-
Ricardo
titán
Senki nem mondta hogy hülye lennél.
"Szép, igényes, de egyrészről drága, és szerintem elég sérülékeny is lehet."
Ebből indult. Erre volt az a reakció, hogy nem sérülékenyebb mint más telefon. Aztán jött az orosz példa, és arra írtam, hogy olyan körülmények más telefont is megviselnének, így megint csak ott tartunk, hogy semmivel nem sérülékenyebb más készülékeknél.
"Mint ahogy én is mondtam fentebb, gyakorlatilag engem igazolsz,"
Most akkor mi is van?
Ezek szerint szerinted sem sérül könnyebben?
-
plus44
veterán
"Ez bármelyik telefonra igaz lehet, legyen bármilyen jól összerakva. Ha máshova nem, hát a füles vagy a töltő csatlakozásnál, bemehet a nedvesség, és ott megfagyva szétnyomja a házat. legyen az fém, műanyag, vagy bambusz."
Mint ahogy én is mondtam fentebb, gyakorlatilag engem igazolsz, így továbbra sem értem miért én vagyok a hülye...
"Nem fontos, csak arra akarunk rávilágítani hogy semmivel nem sérülékenyebb, vagy kevésbé ellenálló ezekkel a behatásokkal szemben mint bármelyik másik készülék."
Igen, ezt érdekes módon két féle képpen is megteszitek, holott a szarkasztikusra nem lenne szükség. Én tudok nektek irónia és beszólogatás nélkül is válaszolni, bennem lenne a hiba?
-
Ricardo
titán
btw, ez már a sokadik szarkasztikus megjegyzésetek, fontos ez?
Nem fontos, csak arra akarunk rávilágítani hogy semmivel nem sérülékenyebb, vagy kevésbé ellenálló ezekkel a behatásokkal szemben mint bármelyik másik készülék. Ilyen körülmények bármelyik telefont megviselnének.
"(mondjuk simán ráolvad és befolyik egy pici víz az üveg kijelző és a bambusz találkozásánál, majd az konkrétan egyből megfagy). "
Ez bármelyik telefonra igaz lehet, legyen bármilyen jól összerakva. Ha máshova nem, hát a füles vagy a töltő csatlakozásnál, bemehet a nedvesség, és ott megfagyva szétnyomja a házat. legyen az fém, műanyag, vagy bambusz.
-
plus44
veterán
Néha nyilván a kezemben is van a telefon, mint minden normális embernek, és ahol fogom ott nyilván nem -20 fokos, de tőle akármelyik irányban, főleg a teteje felé simán lehet annyi. A tartós hidegre írtam már, hogy nem órákig kell is állni, a hó is ráeshet (mondjuk simán ráolvad és befolyik egy pici víz az üveg kijelző és a bambusz találkozásánál, majd az konkrétan egyből megfagy). Én csupán ennyit mondtam, nem kell itt arra gondolni, hogy kinn állsz 5-6 órát, akkor biztos baja lesz, mert nyilván akkor a legkisebb gondod a telefon, vagy azon belül a bambusz lesz, csak ezek szerint nyilván nem jártatok télen Oroszországban pl. ahol 5 másodperc alatt fagy meg a víz...
btw, ez már a sokadik szarkasztikus megjegyzésetek, fontos ez?
-
Ricardo
titán
Ha a zsebedben tartósan mínusz fokok vannak, akkor neked sem jósolok sokat akkora hidegben.
Másrészről, szerintem ha akkora a hideg hogy a bambusznak árt (ami egyébként kezelve semmivel sem kényesebb mint a műanyag), akkor a telefonban lévő elektronika is megsínyli a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz #32839680 #42 üzenetére
Majd utánanézek, de elöljáróban annyit, hogy ugye a bambusz is üreges szerkezetű, mint a fa, ami elég jó hőszigetelő képességet vetít előre.
Illetve műanyaghoz képest a bambuszt egy picit nagyobb vastagságban kell használni, nem?
Legalábbis ezt az unibody kialakítás miatt mondom. -
Borote
addikt
Látom, még senkinek nem jutott eszébe, ùgyhogy felvetem én a témát.
A hőelvezetést hogy fogják megoldani? Mobilok alapvetően kis teljesítménnyel üzemelnek, de a Desire révén tudom, hogy ez is tud melegedni töltés, vagy nagyon intenzív használat mellett. És ugye a műanyag sem a legjobb hővezető, de a bambusz meg egyenesen szigetel. -
plus44
veterán
válasz Gadgetfan_ #39 üzenetére
Ma -20 fok volt Debrecenben és még mindig megy a telefonom. (btw, Oroszországban van, hogy 5-10 másodperc alatt fagy meg a víz. Csupán a "tartós és erős hideg"-re reagálva)
-
Gadgetfan_
senior tag
-
plus44
veterán
válasz Gadgetfan_ #37 üzenetére
Nem tudom, szoktam télen is az utcára járni= huzamosabb ideig a hidegben lenni.
-
Gadgetfan_
senior tag
"Na azt viszont nyilván meg tudod karcolni ripsz-ropsz és akkor máris ott járunk hogy alatta ott a nyers fa, ráadásul az sem karcálló, tehát elég egy kisebb karc, repedés, onnantól meg belecsorog a víz, megfagy, kitágul, aztán előbb utóbb szépen mállik az a fa"
Te hol tartod a telefonod, kint a kertben? Már hogy fagyna bele a víz egy mobilba? Egyébként meg a bambusz nem összetévesztendő a fával, mert az nem fa, hanem egy pázsitfűféle. Sokkal ellenállóbb, rugalmasabb a fánál, nem véletlenül használják a nagy igénybe vett padlók burkoláshoz, vagy vágódeszkának. "Nyersen" is vízálló, fagyálló és nem vetemedik...
Ha meg esetleg tényleg megkarcolódna, nagy előnye a műanyaggal/fémmel/üveggel szemben, hogy egy finom csiszolópapírral rámész, egy kis lakkal javítod, aztán jobb mint újkorában![ Szerkesztve ]
"Otthon" az, ahol a telefonod magától csatlakozik a wifire
-
gybazsi
senior tag
Nagyon jól néz ki szerintem ez a telefon. Ha nagyon drága Androidos telefon vásárlásán kellene gondolkodnom, akkor sokkal inkább ezt venném, mint a MATV-ben is bemutatott TAG Heuer rettenetet.
"az LFA a LegFaszább Autó rövidítése" - Bazsó Gábor (Totalcar)
-
hitvanyalak
senior tag
A lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
ducsidu
senior tag
Nagyon szép lett Jó ötlet ez a bambusz
-
plus44
veterán
válasz #16820480 #26 üzenetére
Én a Asus-ról tudok, de végülis a történet szempontjából annyira nem is fontos. Ha már normális körülmények között 1-2-(3??) évet kibír, akkor az tökéletes. Mondom, nem vagyok tisztában azzal, hogy milyen eljárásokkal érik el a minél jobb tartósságot, de ha fent említett időszakot kibírja, akkor már jó. Itt úgyis a pénz számít, egy tömeggyártásra szánt ház esetében nem lenne olyan kiugróan magas ára, főleg ha azt nézzük, hogy a hőt szépen "vezeti el", nem úgy forrósodna, mint mondjuk egy i4-i4s oldala...
-
B1T3
addikt
Jól néz ki.
-
Totheground
addikt
Bejövős.
Nagyon is.Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
hemaka
nagyúr
Ez nagyon jó. Iphone-ra jó lenne egy ilyen hátlap.(meg is nézem, hogy van-e)
plus44
Annyira azért nem, mivel az építési állványokat is abból építik a sárgák.[ Szerkesztve ]
crazy mudi dog ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
andris1602
aktív tag
szép
-
plus44
veterán
válasz #16820480 #18 üzenetére
Most nem feltétlenül magát a bambuszt "minősítettem", hanem nyilván nem a pucér fát fogod, mert kikezdheti az izzadság, bármilyen külső tényező, tehát biztos lekezelik, esetleg lakozzák. Na azt viszont nyilván meg tudod karcolni ripsz-ropsz és akkor máris ott járunk hogy alatta ott a nyers fa, ráadásul az sem karcálló, tehát elég egy kisebb karc, repedés, onnantól meg belecsorog a víz, megfagy, kitágul, aztán előbb utóbb szépen mállik az a fa. Most nyilván nem egy 2 hónapos időszakról beszélek, csak megjegyeztem ezt a lehetőséget is.
-
szp1
addikt
"legalább négy éves, természetes úton nevelt bambusz szükséges, mely a hagyományos megoldásoknál jóval nagyobb költséget jelent"
Aztán miért? A bambusz a saját termőterületén gyakorlatilag "gyomnövény" egyes fajtái szinte kiirthatatlanok - tehát eléggé természetes úton "nevelődik". Évente több métert nő és több centit vastagszik. Inkább az lehet a költségnövelő, hogy csak bizonyos vastagságú példányok alkalmasak az ilyen típusú feldolgozásra, és válogatni kell az alapanyagot.
Ez válasz a környezetféltő megnyilvánulásokra is......[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Cathfaern
nagyúr
Nagyon tetszik, remélem elterjedtebb lesz az ilyesmi borítás, mire telefont tervezek váltani
-
-
decoati
aktív tag
na akkor keresek egy szétszedős videót sgs-hez
család, gyerek, lakáshitel, közepesen szar munka vidéken
-
gaben1117
senior tag
Nagyon jól néz ki! Biztos a fogása is kellemes lehet, mindamellett pedig súlyban sem lehet rá panasz szerintem. Nemsokára beindul a mobil-bambusz piac. Majd lesznek kis kertek, ahol külön Galaxy S4 bambuszokat nevelnek, 2 méterrel arrébb meg már a HTC bambusz növekedik.
-
kolosanyi
veterán
Na erről beszéltem! Szép, igényes, ötletes, egyedi. Le a kalappal, példás dolog a sok egyen fekete-fehér műanyag cucc között. (Sajnos bizonyosan baromi drága lesz, de ha megtehetném, már csak a kinézet miatt is megvenném.)
-
geezer
aktív tag
AKAROM!!!
-
-igu-
addikt
Kieron-Scott Woodhouse - nomen est omen
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
DeFranco
nagyúr
válasz borotvahab #5 üzenetére
A bambusz lebomlik. A műanyag nem... és gondolom a gyártása is környezetbarátabb lehet.
-
borotvahab
csendes tag
Szép, meg minden, de hogy környezetbarát
-
tjb007
nagyúr
Maga a bambusz erős és strapabíró, szóval ezzel gond nincs, persze ez nagyban függ attól is, hogy hogyan foglalkoztak vele.
Amúgy már bicikli is készült bambuszból. -
Apika
addikt
Egyedi... Bár, ha beindul a tömegtermelés...
-
veterán
Tetszik!
-
plus44
veterán
Szép, igényes, de egyrészről drága, és szerintem elég sérülékeny is lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest