Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Berci77

tag

válasz yarsley #74 üzenetére

A más nézőpont szemléltetése miatt hoztam fel. A legtöbben a Hitachi cuccáról a következőt írták:
    - kicsi a kapacitás
    - drága ,lesz az olvasó
    - mehetek üvegeshez ha újat akarok
    - hogyan írom majd erre fel a letorrentezett filmeket?

Azért linkeltem a rosettát, hogy világos legyen: nagyon nem ilyen jellegű igények kielégítése a cél. Vannak olyan információk, amik tárolásánál szinte egyáltalán nem szempont az ár, az olvasási sebesség és a tárkapacitás/m3 arány. Ha ezek lennének minden esetben a kizárólagos szempontok, akkor már eltüzelték volna a korvinákat. Jelenleg az évtizedek óta (lassan 100 éve) archivált újságok, bírósági dokumentumok jelentős részét még mindig mikrofilmen tárolják. mert nem volt eddig biztosabb lehetőség (már ami gazdaságosan megvalósítható). Ezen információkat több száz évre szeretnék megőrizni. Erre egy DVD, mágnesszalag (vagy bármi hasonló) nem alkalmas. Na ilyen jellegű felhasználásra alkalmas egy ilyen eszköz. A rosetta nyilván a másik véglet: léteznek olyan információk, amik tárolásánál egyáltalán nem szempont az olvasási sebesség, költség, stb. Az egyedüli fontos, hogy extrém hosszú távon is megbízhatóan visszaolvasható legyen. Olyan információk, amik ha egyszer elvesztek, akkor már nem állíthatók helyre. Érezzük ugye, hogy ez nem feltétlenül a családi-összejövetel-a-7végén című fotóalbum kategória. Nyilván azért az sem megoldás, ha gizike egymás után gyártja a biztonsági másolat másolatának másolatát DVD-re, csak hogy biztos legyen a tuti, majd 1 év múlva kezdi elölről.

Na erre akartam rávilágítani.

Új hozzászólás Aktív témák