Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• LvFord

csendes tag

válasz Krystal_s #17 üzenetére

Vásárlási viszontagságok:

Régebben egy Yuandao N101 -et akartunk venni, de itt az üzletben nem lehet kapni, csak magán importból, és a kínai gari elég hosszadalmas dolog, ha gond lenne vele. Még szóba jöhetett a Trekstor 9.7, de ennél 4:3-as a képernyő.
    Ekkor láttam meg a Lenovo A2109-et, ez már Tegra3, 9 inch, GPS-szel, a képernyő nem IPS, mindez 250 Euro -ért.
    Meg is vettük, de az orig. csomagolás kibontása, majd a gép bekacsolása után rögtön képernyővibrálás fogadott. Gyári hiba. (Érdekes, hogy az 1.1 inch, ami nem sok, de mégis mennyire érezhető.)
    Másnap visszavittük, a szervizes mondta, hogy ez az első példány amivel eddig bármilyen gond volt, de ez már nem vígasztalt.
    Közben jött áru és megláttam a Trekstor 10.1-est, ami szinte mindenben azonos a Trekstor-ral, 200 Euro -ért. Ez nagyon jó ár és legalább a MM -ban van a garancia, helyben.
    Minimum1 órán keresztül nézegettem, próbálgattam a tableteket, már majdnem megőrültem, hogy mit tegyek, nézegettem mindenfélét. Végül a Lenovo-ra fizettünk rá még 150 Euro-t és vettünk egy Acer A700 -ast, 400 Euro -ért.
    Aki azt mondja, hogy ennyit nem ér annak igaza van, nekem is ez a véleményem, még 200 Euro sem kevés, de ezen az áron tényleg jó egy Trekstor, Myaudio vagy a hasonmásai, ár és szolgáltatás szempontjából is jobb választás.
    De a telefonom is régi, a PC sem mai gyerek, évek óta nem vettem semmi új cuccot magamnak, úgyhogy nem érdekel, beleszerettem a Full HD képernyőbe. Az összes market-es program fut rajta, korlátozás nélkül.
    Sajnos csak angol, német, francia, spanyol és olasz nyelvű. Lehet frissíteni magyarra is, de akkor garvesztes lenne, ezért még várok vele. Egy root-oltnál lehet CPU frekvenciát is növelni, de nekem így megfelel, erősebb grafikánál néha, nagyon ritkán egy pillanatnyi akadás már előfordult, de nem zavaró a dolog.

Minden külső eszközzel kifogástalanul és stabilan működik.

Wifi: igen erős, a hátlap műagyag és nem árnyékolja le, mint a fém.
    2 szintes a házunk és a betonfödémen keresztül is, még a legtávolabbi ponton is van jel, tehát ezzel nekünk nincs gond. Ettől függetlenül nem lehet tudni, hogy más építésű háznál milyen lesz a jelerősség.
    Amúgy is létezik már különböző erősségű router, ami akár 3 szintet is simán átvisz, vagy wifi repeater.

Nem akarok senkit rábeszélni, én kb. fél éve nézegettem a tableteket és a 400 Euro-s maximális határt meghúzva nekem ez bizonyult a legjobb választásnak az alábbi szempontok szerint:
    BT, SD kártyahely, USB csatlakozás, HDMI kimenet, GPS. A Full HD kijelző nem volt szempont, mert inkább a TV-n nézi az ember a filmeket, de nem bántam meg, mert szép a képe.

Új hozzászólás Aktív témák