Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter Kiss
őstag
válasz
mitulabattyi #264 üzenetére
Alakul ez, nekem Sony aksim van, de tulajdonképpen a Sanyo-tól származnak a benne lévő cellák.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
kempelen77 #253 üzenetére
Tegnap, vagyis ma ilyesmit próbáltam, csak linuxszal. Nekem egy centit se javult, bár elsőre úgy tűnt a becsült töltési időből, de a végén ugrott egy nagyot, 100%-osre töltötte (ami az eredeti kapacitás 30%-át jelenti).
-
Peter Kiss
őstag
Egyébként vannak programok, amikkel lehet turkálni az akku EEPROM-jában, csak azt nem tudom, hogy szimplán beépítve lehet-e, vagy kötelező hozzá külső kütyü. Amennyiben lehetséges beépítve is nyúlkálni benne, akkor bármi elképzelhető.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Misi1979 #205 üzenetére
Az lenne a baj, ha nem így csinálná. Ha mindkét aksit egyformán használja, akkor egyik sem kerül olyan helyzetbe, hogy mindig arról meg az akkumulátoros üzem, míg a másik állandóan pihen (és fordítva). Olyasmi, mint az SSD-knél a wear leveling: minden cellát azonos mértékben használ.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
hackeeeee #161 üzenetére
Akkor meg nincs mitől tartanod, már ha bele tud táplálni. Ha nem, akkor ugyanúgy megszívod. Nekem is szűrőbe van dugva, de nem táplált az aljzat (Delta aPFC töltőt nem dughatok kvázi-szinuszos UPS-be). Így tönkremenni nem fog a hálózat felől túlfesz miatt, de ha van egy néhány tizedmásodperces áramszünet, akkor azt már megérzi, ami baj.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
hackeeeee #159 üzenetére
Az necces. Nálam a gép sokszor kapott ilyen pillanatnyi áramszünetet, mindegyiket 2-3%-os romlással jutalmazta (Vista). Így csökkent kb. 20%-kal az akku kapacitása, ezt követte a 70%-ra ugrás az említett visszatöltéskor (7).
De mint kiderült, nekem szar aksi van a gépben.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
hackeeeee #130 üzenetére
Az, hogy szar aksikat gyártanak.
---
A te problémádat talán úgy meg tudod oldani, hogy törlöd az Eszközkezelőből (Telepek) a szünetmentest, újraindítasz, majd hagyod, hogy újból felismerje. (Most megnéztem az enyémet, a driverek 2006-ból valók, tehát a Vista-nak is ezek vannak.) -
Peter Kiss
őstag
válasz
Barthezz2 #118 üzenetére
Kicsit olvasgattam, és nem hiszem, hogy tönkre tenné az aksikat. Olyan előfordulhat, hogy indításnál kiírja, cseréld ki azonnal, mert 0%-on van, vagy épp nincs is jelen. Ez abban az esetben fordulhat elő, ha a BIOS és a Windows nem megfelelően kommunikál.
Arról, hogy a Windows kezd-e valamit az aksival, nem találtam semmit, így szerintem csak monitorozza. Amelyik akkumulátor tönkrement (mint az enyém), az tönkrement volna magától is.Valószínűleg ez lesz a hivatalos vég is.
-
Peter Kiss
őstag
Apró gondom van azzal, hogy sokan képtelennek minősítik az esetet. Ha így lenne (tehát a Windows csak állapotról tájékoztat, nem vezérel), akkor nem kezdett volna el vele foglalkozni a Microsoft, márpedig nála jobban senki és semmi sem tudja, mit csinál az operációs rendszere.
Majd kiderül, mi lesz.Egyébként a gépemben Sony aksi van, márpedig köztudott (remélem), hogy a Sony SZAR aksikat gyárt. Nem egyszer fordult már elő, hogy a saját VAIO gépeik gyulladtak ki. Így azt is aláírom, ha szimplán az aksi trágya.
-
Peter Kiss
őstag
Nézzetek hülyének, de amikor feltelepítettem a végleges 7-t, akkor egyszer merítettem le kezelésből az aksit (2-3 hete volt fent), mikor visszafelé töltött, már kihullott az akkumulátor 70%-a. Szerintem van benne valami, hogy hibás az akkumulátorkezelése, vagy legalábbis vannak olyan géptípusok, amelyekkel nincs kibékülve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 7440 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- G.SKILL Trident Z Neo 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C16D-64GTZN
- Thinkpad X13 Gen2i 13.3" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe gar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest