- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Új hozzászólás Aktív témák
-
PandaMonium
őstag
válasz
SirCsimbók #73 üzenetére
OpenCL közel áll az Nvidia-hoz? Láttál te már Nvidia vs. AMD OpenCL teszteket? Egy HD7850 jobban teljesít OpenCL-ben mint egy GTX680.
-
PandaMonium
őstag
Igen, ezekkel tisztában vagyok, csak az a gond, hogy pl. AMD driverekből már most is van nyílt forráskódú és közelében sem jár stabilitásban és teljesítményben a hivatalos zárt drivernek. Legalább is ez volt a helyzet mikor legutóbb linuxal foglalkoztam egy AMD HD7870 XT-n, azóta persze lehet, hogy változtak a dolgok.
-
PandaMonium
őstag
Ez a maffia történet nekem nagyon irreális (még ha van is mögötte logika), Abu.
Tudsz mondani olyan példákat amiben az NV eltérne az OpenGL specifikációtól? Nem kötekedésből kérdezem, hanem egyszerűen azért mert nekem szöges ellentéte ennek a saját tapasztalatom. Rendszeresen járok StackOverflow-ra is OpenGL-es ügyekben és a problémák jelentős százaléka kb. az, hogy AMD-n valami nem megy úgy ahogy kellene a szabvány szerint (persze ez általában nem szándékos, hanem bug a driverben). Kíváncsiságból most gyorsan rákerestem az OpenGL tagnál az "AMD" kulcsszóra, 4 találat amit gyorsan elcsíptem: Link1, Link2, Link3, Link4
Mind a 4 esetben az AMD drivereivel van a gond, van ahol a shadert nem képes a driver rendesen linkelni, van ahol a parancsok sorrendjétől függően crashel az alkalmazás, meg van ahol nem annyira toleráns mint a többi gyártó drivere (ez persze nem feltétlenül hiba).Linuxosokat nem értem olyan szempontból, hogy miért gond ha a driver zárt?
Szerintem fontosabb, hogy stabil legyen a driver mintsem, hogy lehessen benne matatni.Őszintén szólva már az is nagy előre lépés volna ha egységes shader compiler/linker volna mint a D3D-nél, nem pedig vendoronként különböző.
-
PandaMonium
őstag
Haha, ezen jót röhögtem, köszi.
Egyetértek a cikkel (bár igazából csak átfutottam rajta, holnap alaposabban átolvasom), túl fragmentált az OpenGL jelen pillanatban (mondom ezt úgy, hogy naponta fejlesztek vele), nagyon sokan ragaszkodnak a legacy cuccokhoz ami egyértelműen visszatartja a fejlődést, már rég megmondták, manapság már a state machine dolog nem a legjobb megoldás, gyenge dokumentáció (legalább is ami a 3.1+t illeti, legacy tutorialokból annyi van mint a fene), kevés debugolási lehetőség (már a glGetError() -on túl
), ami van az is pedig elég vicc szinten van a Direct3D megfelelőkkel szemben. AMD-ékről rég tudjuk, hogy nem tudnak OGL drivert írni, az Intelt már meg sem említem, azt viszont furcsálom, hogy állítólag az NVidia sok helyen eltérne az OpenGL specifikációtól, nekem nem ez a tapasztalatom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Revolut
- Energiaital topic
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Google Chrome
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- HP OMEN 3080Ti
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest