- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android szakmai topik
- iOS alkalmazások
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geri Bátyó
addikt
Az 5.7" 18:9 képaránnyal az majdnem 3mm-el szélesebb, mint az 5" 16.9-el. 5.5"-nál lenne kb. azonos a szélesség.
"a kijelző is biztosan szélesebb?" Persze én nem tudhatom, de Pitagorasz tudja."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Geri Bátyó #45 üzenetére
3 mm-rel szélesebb, a kijelző is biztosan szélesebb?
A képek alapján a káva szélesebb lett.
Ha egy 18:9-es kijelző olyan széles, mint egy 16:9-es 5"-os, amin a HD elég jó, akkor mi is a gond?
[ Szerkesztve ]
-
joci86
senior tag
Csak nekem fura ez az 5,7"?
Kizártnak tartom, hogy Redmiből ekkora méret lesz a "kicsi". Tepsinek ott van a note változat. -
<Adamsky>
nagyúr
Nézzétek meg a méreteket! Ez így sokkal inkább a Note 4 kávamentesített, 2:1 képarányosított (de szép szó) változata. Minden logikát nélkülöz ez a lépés.
A HW ill. a tudás közben szinte teljesen ugyanaz a két készüléknél, kivéve, hogy a Note 4-ben nagyobb az akksi. Magyarán, akinek mindegy mekkora a telefon - szerintem - jobban jár a Note 4-el.[ Szerkesztve ]
-
fuze
őstag
Most ezt mi a halálnak kellett 5.7-esre csinálni? Oké, hogy kávamentességre mennek, de szerintem pont az lett volna a poén, hogy 5 collal kisebb telefon méret, vagy inkább az eddig bevált készülékméreten növelik a kijelzőt. Viszont ez így felejtős... az 5 col is éppen használható kategória...
adms.hu | UI Designer
-
martonx
veterán
Nagyon vártam az 5-öst, asszonynak sima 4-ese van 5 colos képernyővel 3/32-es kiszerelésben, és durván ár/érték bajnok. Gondoltam én meg majd váltok 5-ösre úgyis mindjárt itt van. De ez a 18:9-es képernyő, és kisebb akkumulátor nagyon nem jön be Miközben ahogy nézem a kávák se lettek keskenyebbek.
Én kérek elnézést!
-
Geri Bátyó
addikt
Gratulálok, a Redmit is sikerült elqrni. Nem a 18:9 a baj, hanem a 73mm-es szélesség és a csökkentett akkukapacitás (illetve ebben a méretben a felbontás is kevés lehet).
(#27) Duliee: Nem csak hosszban került bele plusz, mert 3 mm-el szélesebb a készülék, azonos(nak látszó) kávák mellett. Ez nagyobb pixeleket jelent még mindig.
[ Szerkesztve ]
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
TATU
csendes tag
Ezt a december hetedikét nagyon várom...
és a Note verzióra is kíváncsi leszek! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz Luck Dragon #39 üzenetére
+1. Ez nemes egyszerűséggel egy kalap ...
A gyártók sajnos teljesen rá vannak csavarodva a 2:1-es képarányra. Én személy szerint attól tartok, hogy 2018 másról se fog szólni. Kávamentes 2:1-es, stílus és egyéniség nélküli telefonokat fogunk látni egy halomban.(#31) vegyszer
"... a 18:9 képarány mivel jobb, mint a minden marketinget nélkülöző 2:1?"
Nyugtass meg, hogy ezt viccnek szántad.[ Szerkesztve ]
-
válasz #65577472 #10 üzenetére
Én nem nevezném utódnak, ez nem méltó rá.
Egyszerűen amiért szeretjük a R3 és 4X-et ebben nem teljesedik ki. Elvész a nagy akkumulátor, cserébe kapunk egy nagy kijelzőt, vége a kompakt méretű praktikusan jól használható készülék sorozatának!
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Griff55
senior tag
Szóval még mindig a redmi note 3 a legerősebb redmi a note szériában... Kicsit frissíthetnének a hardver palettán xiaomi-ék mert nagyon unalmas, hogy mindent ezzel szerelnek. Már a redmi 4 is csalódás volt és most ez is.. Azt a csúnya hátlapot se sikerült szebben megcsinálni.
PS5 | iPhone 13 | Xiaomi Pad 6 8/256
-
Swinegod
őstag
Mindig máskor pedig szar. A tartalom amit ma fogyasztasz, annak a 100%-a 16:9-es (kivétel a retro) vagyis le fogja vágni a telefon, ami tetű ronda + IPS-nél még az aksinak is betesz a fekete káva oldalt, AMOLED-nél pedig sokkal később fog "elhasználódni" ami miatt a 2 oldalsó sáv nagyon zavarni fog
[ Szerkesztve ]
Huawei Mate 9 | Custom PC | Acer Nitro 2016 17.2" || Steam: swinegod
-
AllTheBest
őstag
Hát ez most annyira nekem nem jön be, a note 5 remélem nem a 625-t kapja meg...
Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb
-
vegyszer
addikt
válasz #65577472 #32 üzenetére
De gyakorlati haszna mi van annak, hogy egy nem elterjedt kijelző arányunk van?
Se a HD nem passzol rá, se a szabvány fényképezőgép méretarány nem ez. Egyszerűen nem vágom, hogy ez hol ad bármi pluszt?
Világositsd meg elmém homályát, kérlek."Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
typical
csendes tag
Pár hónapja még nagyon más specifikációval mutattátok hivatalos képeken a Redmi 5-t.
( https://mobilarena.hu/hir/hivatalos_kepeken_lathato_a_redmi_5.html)
Akkor most melyik lesz a Redmi 5 - ha ez, akkor mi lesz (lesz-e egyáltalán) a júliusi cikkben hivatalos képeken szereplő telefon? Én azt nagyon vártam volna. -
vegyszer
addikt
Azt árulja el valaki, hogy a 18:9 képarány mivel jobb, mint a minden marketinget nélkülöző 2:1?
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
batai15
félisten
Tetszik be kell rá nevezni.
-
dave987
aktív tag
Valójában ez egy Redmi Note méretű ház, meg a kijelző is akkora területre nézve mint 5.5" 16:9-ben.
-
-
Swinegod
őstag
Lehet én vagyok szar matekos
"A lapkakészletet Snapdragon 625-nem tippeljük, annyi viszont biztos, hogy nyolc, maximum 1,8 GHz-es magot listáztak."
De 2Ghz-en megy minden magja a 625-nek ami több, mint az 1,8Ghz[ Szerkesztve ]
Huawei Mate 9 | Custom PC | Acer Nitro 2016 17.2" || Steam: swinegod
-
Graphics
Jómunkásember
Szerintem a Plus variáns lesz 5,7-es, és remélhetőleg lesz egy kisebb a sima Redmi 5.
Én várom, tegnap használtam egy Redmi 3S-t kis időre, rájöttem lehet ez is elég nekem méretben már.
-
johnahex
tag
ez így nagyon gyenge...egy snap 820 befigyelhetne...na meg csak HD kijlező
-
törölt tag
-
Teo.
aktív tag
A bajnok üzemidőt leszámítva még mindig jó ajánlatnak tünik.
5110\3410\OT565\6600\6630\5800\N97mini\710\N93\625\640\1020. 3S\Note4\Note5\Mate20\Mate20X⁵G. 13ProMax - ThinkPadT500\T520
-
zzz03
őstag
nem fogja valtani a note 4-et...
[ Szerkesztve ]
-
xTech
tag
Ekkora méret mellett lesz Note variáns is? Vagy a Plus lenne az?
-
Csapoati
nagyúr
A 2/16-os változatot lassan elfelejthetnék.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
Ricardo
titán
5,7-hez nem lesz karcsú a felbontás?
-
törölt tag
Várhatóan S450 lesz benne, a Plus megkapja a S625-öt.
-
tothmaxy182
őstag
Kár... Pedig lehet, hogy a páromnak jövőre vettem volna egyet, de ilyen mérettel kizárt...
Minden szavam magánvélemény!
-
Wesder
félisten
Dec. 7.-èn minden kiderül, akkor mutatják be az 5 ès 5 Plust.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
- iPhone 14 Pro 128 Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest