- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
Hátha valaki válaszol.
Barátnőm eldobhatós palackos bubis vizet iszik. Mindenhonnan hallani, hogy a PET palackos vizek által mikroműanyagok és hormonszerű vegyületek kerülnek a szervezetbe, emiatt gondoltam, hogy esetleg szifonra válthatna. Például egy ilyenre:
https://szifonbolt.hu/termek/liss-retro-szodaszifon-polirozott-1-liter/Kérdés, hogy a modern, rozsdamentes acél szifonok belső fele műanyag bevonat nélküli acél vagy itt is van valami bevonat? Beleszagolva teljesen semleges?
A szifonfej mindenhol műanyagból van, ez mennyire semleges, mennyire bízhatok meg benne, hogy nem oldódik semmilyen vegyület a vízbe?
-
Freeman007
senior tag
Remek írás, jó volt olvasni, köszi
-
-
föccer
nagyúr
2.: A co2 elég nehezen oldódik a vízben. Ez viszont nyomás hatására javul. Ezért van, hogy ha felnyitsz egy szénsavas üdítőt, elkezd kipezsegni belőle a szénsav. Ha 1 liter vizet töltesz a 2 literes palackba, a belenyomott 1 patron co2 nem fog elegendő nyomást létrehozni a palackban, hogy diszpergáljon a vízben. Kvázi nem lesz elég bubi benne.
üdv, föccer
-
Mauzes
addikt
Kicsit felélesztem a topikot dilettáns kérdésekkel:
1. Meddig eltartható a szóda a szifonban (hűtőben)? A rozsdamentes acél (Liss) szifonom tájékoztatójában az van, hogy legfeljebb 2 napig tároljam. Oké, nekik az az érdekük, hogy használjak új patronokat de gondolom van valami alapja a dolognak. Hogy van ez, mi baja lesz a csapvíz+CO2-nek a zárt rendszerben, mennyi idő alatt következhet be, ilyen dolgok érdekelnének engem.
2. Az tényleg úgy van, hogy tele kell tölteni a szifont, mert csak akkor oldódik a CO2? Mert a 2 literes szifonba 2 patron kell, de mi van, ha nekem csak 1 literre van szükségem? Ha félig töltöm és egy patront használok, akkor ugyanolyan jó lesz (jól felrázom) vagy gyengébb?
Előre is köszi!
-
Tibor_560sec
aktív tag
Elolvastam remek cikk
gratulálok
-
rainmen
aktív tag
Asszony vagy elolvasta a cikket vagy csak egyszerűen rájött a hoppáré, rendbe rakatta velem a szódásszifont, azóta az 5. patron van benne...
-
callmeakos
veterán
A legjobb.... Fényévekre van még a legjobb ásványvizektől is... Csak kár hogy Pesten nem nagyon kapni... :S
-
Nagyon jó hiánypotló kis cikk lett.Örülök neki,hogy ilyet is olvashattam
-
Findzs
addikt
gyerekkoromban napi szinten készítettem a szódákat ehhez hasonló szifonokban
mi olyat is csináltunk, hogy teát öntöttünk bele víz helyett
betettük a hűtőbe és valami nagyon remek szénsavas ital lett az eredményrégi szép idők
-
SzalaiG
addikt
Tök jó. Az üveg is. A polgármesternek meg mondom délután, h mi igyon.
-
dave666
aktív tag
Köszönjük az írást
Minden jót a Magyarok találtak fel -
deathtania
senior tag
maximálisan megértelek
annyiból szerencsém van, hogy barátosném nem érzékeny ennyire, és ő a csapvizet is megissza
a jó sörhöz nem csak víz, hanem kiváló minőségű árpa, de szerintem inkább búza és persze komló is kellenek. akármelyik gyengébb, gyengébb lesz az ital minősége is. igyál inkább bort szódával. éljen a fröccs!
-
válasz
deathtania #112 üzenetére
"ez azért mennyire paraszt má"
Mosméééé
Ő akkora kényes, hogy ő érzi a különbségetEgyébként a jó sör alapja a legjobb víz.
-
deathtania
senior tag
"Én csapvizet iszok (meg sört ) de 1. semmi bajom 2. több marad sörre
Másrészt asszonyt beszívattam már 1-2 alkalommal, hogy töltöttem neki az ásványvízbe csapvizet, meg helyette, észre se vette..."ez azért mennyire paraszt már
de a csapvíz tényleg szinte teljesen olyan. sőt sok helyen a sima csapvíz megfelel egy enyhe ásványvíznek is az oldott ásványi anyag tartalom alapján. -
"honfitársaink elkezdtek irtózni a csapvíztől, pedig a hazai csapvíz kiváló minőségű"
Mondjuk ez eléggé túlzás; már hogy kiváló minőségű. De attól még röhögök, hogy mindenki hordja a pár liter ásványvizeket, horror áron, mert a cspvíz az fúj.Én csapvizet iszok (meg sört
) de 1. semmi bajom 2. több marad sörre
Másrészt asszonyt beszívattam már 1-2 alkalommal, hogy töltöttem neki az ásványvízbe csapvizet, meg helyette, észre se vette... -
shadeofme
tag
"Akiknek nem futja szifonra..." Az egy doboz Carlsbergért kap tőlem egyet.
Van egy pár, azt' úgyse' használjuk már.
-
atee
őstag
Jó írás!
Nálam rendszeres a Hosszúlépés nyáron.
Igazi kontár vagyok mert a legjobb borokat is képes vagyok felcsapatni
Igaz rossz borból a fröccsi is xar... -
rainmen
aktív tag
Ha már szóba került az ásványvíz: emlékeim szerint csak a "natúr" vizet lenne szabad ásványvíznek nevezni, amint "kiegészítik" bármivel, CO2, szörp, bármi, onnantól nem ásványvíz. De javítsatok ki, ha rosszul tudom.
-
JanFe
aktív tag
Koszi az irast. Erdekes cikk
-
deathtania
senior tag
ez meghozta a kedvem, hogy gyermekkorom egyik kedvenc italát megint mindennapos fogyasztásom tárgyává tegyem! amint lesz egy kis időm (így vizsgaidőszak közben) beszerzek egy 2L-es szifont!
gratula az íráshoz, nagyon színvonalas lett! Jedliket még ált suliból tudtam, mert egy róla elnevezett fizika versenyre készültem, ahol az életrajza alap volt
grat még egyszer
ja igen, és engedelmeddel posztoltam facebookra a cikket
-
Gude
senior tag
Szóda+meggy szörpi=tökéletes szomjoltó
-
buherton
őstag
Teljesen jogos!!!
.
(#86) Geller_1972: Ha van akkor sem lehet túlságosan káros, mert akkor a mai idősek (akik ezen nőttek fel) nagy részén ki lehetne mutatni elváltozást vagy valami hasonlót, de erről személy szerint nem tudok, hogy lenne ilyen tanulmány.
(#96) JetiRulez: ha 2 literes azaz üveg, akkor 30-40 huf/liter, ami nem olyan vészes.
(#100) Lewzke: Ez attól függ, hogy hol laksz. Ha nagy városban mint pl. Kolozsvár, Marosvásárhely, vagy éppen Brassó, akkor a csapvíz nem kútból jön, hanem tárolóból. És azt a vizet erősen kell klórozni, hogy tiszta legyen. Míg ha kisebb városban/faluban laksz, akkor nem biztos hogy egészségesebb, mert azok jó részt kútból kapják a vizet. Nálunk Békés megyében pl. a lőkösházi sóder kúpból kapjuk a vizet, és ez jut el a megye nagy részére. Ez egészségesebb, és tisztább víz, mint ami Budapesten, vagy pl. Szegeden van, mert azok a Dunából illetve a Tiszából veszik a vizet, amit erősen klórozni kell.
-
Lewzke
őstag
Szeretem a fröccsöt szódával de a mindennapi fogyasztásra nem egészségesebb a természetes ásványvíz? Hangsúlyozom természetes, például az erdélyi Borszék vagy Tusnád.
-
JetiRulez
őstag
Jól reméled. Tetszett.
Pár éve Vateráztam valami 500 Ft-ért egy retró szifont. Üveg, fémháló borítással. Néha napján használom.
A sarki boltban van szóda, valami 60-80 Ft/üveg cserével, egyébként közel a 200 Ft-hoz úgy emlékszem. Nekem kicsit sok. De ott alapvetően minden nagyon drága. -
luw2win
őstag
Nemreg neztem utanna a froccsoknek es wikipedian talaltam egy ilyet hogy Krúdy-fröccs 9dl bor, 1dl szoda, ugy tunik Krudy nem volt egy ketsegbeesett hogy mennyit igyon.
Koszi az irast nagyon jo, vegre egy erdekes tema
-
simatteo
csendes tag
Ezt elszúrtam---
mert a 6-os hozzászólást egészítettem volna ki... -
simatteo
csendes tag
Csatlakozom az elöttem szólóhoz-mivel valóban haszálták az említett célra-de ezt kivédendő-a gyártók a szifonfejre a kifolyócsőre egy tátott sascsőrt applikáltak...
így már nem lehett az említett célra használni... -
tobal
tag
A mi falunkban is van szikvíz üzem, kis koromban jártam is oda szódáért.
-
(ÉN)közPONT
őstag
Jó kis írás volt
-
Köszönöm, remek írás!
Asszony pont tegnap kapott születésnapjára egy ilyen sodastream masinát, (kicsit önös érdekből is) és eddig nagyon meg van elégedve vele! Viszont a szifon az igazi... Annak a hangulatát semmi sem éri utol!
-
Jó a cikk, köszönöm én is.
Annyival kiegészíteném, hogy felénk (Balaton parton) a csapvíz klórtartalma a háromszorosa a megengedettnek, valamint a coli-baktériumok szintje is a megengedett felett van. Ez az elöregedett, lukas, karbantartás-mentes vízhálózat eredménye.Van itthon egy régi, üveg szifon, rajta drótháló. Mai napig működik
-
HunZoli
csendes tag
Sziasztok ha további informácio kell nyugodtan keressetek meg .
Immár 10 éve dolgozom maszekba egy Szódás Cégnél.
Megjártam a szmár létrát .
Kérdezzetek bátran -
ndavid
tag
Kiskoromban sokszor csináltam szódát a pirosas színű, egyliteres szifonunkkal, csak attól féltem mindig, h hozzáfagy az ujjam, úgyhogy általában konyharuhával tekertem be a patront
Amúgy igen, nekem is eszembe jutott a fény... ami a Veszprém környékieknek, meg pláne az egyetemistáknak sztem egybeégett ez a Bárka nevével(ha minden igaz, tényleg onnan származik)
-
Geller72
veterán
A hosszútávú élettani hatásaira kíváncsi lennék. Azt tudom, hogy a dokik a szénsavas ásványvizet nem igazán javasolták anno nekem..
-
kpal
nagyúr
Imádom szódát.
-
Köszönjük a tájékoztatót lassan olyan lesz a ph mint a wikipédia
-
JSaN
addikt
Jo kis cikk, ilyen 1 literes lila szifonunk nekunk is volt regen.
Talan meg most is megvan valahol a pinceben.
-
hoffman_
nagyúr
Elsőre nekem is doc forumtárs egyik gondolata jutott eszembe, ami nem a sör
De ez csak egy
Alapvetően jogos tehát a feltevés. Bár én a szikvizet nem venném egy kaptafa alá a szex és a sör páros mellett... Ellenben a FÉNY, ahogy olvasom már nekem is bejövős, az mehet a sör és a szex közé. Mindenképp kipróbálom. Csúnyán beüthet
Ha jóféle, akkor asszem én is áttérek erre a fény-étrendre, és fényevő leszek, ami dívik mostanság. Remélem azért kizöldülni nem fogok
-
doc
nagyúr
hoffman_ csak dusitott asvanyvizrol beszelt, nem sorrol
meg amugy is, a sorben sok a vitamin, vannak rola tanulmanyok. de ha ez nem eleg, csak eleg meginnom par uveg sort, es maris sokkal erosebb, okosabb es szebb vagyok, mi ez ha nem pozitiv hatas?
na fel is hajtom gyorsan ezt az uveg Erdingert itt elottem...
egyebkent a tul sok szensavat en sem szeretem, nekem pl mar az 'enyhe' asvanyviz is sok
a sorben levo mennyiseg pont jo -
buherton
őstag
Nem biztos, hogy megéri, mert tényleg drága. De viszont szifonból inni szódát, az ad egy fajta hangulatot, amit az ásványvíz nem tud.
(#70) hoffman_: Mondj három olyan dolgot, ami élvezetes és nem egészségkárosító
.
(#74) trassher: hmm, erről még nem is hallottam. Sikeres álomvizsga esetén kipróbálom
. 2 literesbe sok vodka elfér
.
Nagyon örülnék, ha visszakerülne a mindennapokba a szóda. Majdani unokákat is rá kéne szoktatni erre
.
-
hoffman_
nagyúr
A szódával és/vagy co2-vel dúsított ásványvízzel szervezetbe kerülő szén-dioxid elvileg nem hat előnyösen a szervezetre. A szénsav hatásáról nem tudok, de szerintem az is inkább egészségtelen, mint jó. Bár én kölyök korom óta nem vagyok rajongó, mert "csíííp" és azóta az ellenszenv
-
-
gamek!ller
őstag
Nagyon jó cikk, nekünk is van itthon szifon.. Szerettem kiskoromban csinálni vele szódát, mert mindig bederesedett a patron..
6-7 éves fejjel nagy ováció követte az eseményt mindig..
-
Lenry
félisten
banyek, most a cikked hatására gondoltam bele, hogy itthon egész sok ásványvizet iszunk, kis utánaszámolással lehet, hogy jobban megérné egy szódásszifon. be is dobom lakótársaknak az ötletet.
-
nightmare13
őstag
Szóda a király, van is itthon 2 szifon, igaz, még "boldog békeidőkből" való
A habpatron esetében meg nagyon meglepődtem, amikor nekiálltam olvasni, aztán láttam, hogy a töltőgáz N2O -
trassher
addikt
Érdekes írás, köszi.
A szifon láttán csak nekem ugrott be először a Fény? -
Zewa
senior tag
Nagyon frankó írás! Jól összeszedted a dolgokat, öröm votl olvasni!
Esetleg kivánsz még a témában vagy másban írni azt hiszen szívesen fogom olvasni!Fény miatt a fiatalok körében is népszerűbb lett msotanság...
-
daninet
veterán
Vodkával a legjobb.. Kicsit nagyobb "feles" poharak kellenek, tehát ne ez a 2centes, rendes feles. Aljába kicsi szörp. Jéghideg ugye a szifon fala, mert fagyos a vodka ami benne van. Felrázod az üveget, és megkérsz valakit, hogy óvatosan nyomja tele a poharad, de legyen tempója is azért. A kifolyó vodka olyan lesz mint a tejszín. Addig kell meginni, míg habzik, tehát kapkodós a művelet. A vodka ízt alig érezni, a végén a szörp azt a keveset is semlegesíti. Én személy szerint 20ig jutottam, de 15-re emlékszem. Jó este volt
-
rolkaDb
aktív tag
Jó kis írás lett, köszii!
-
Srodney
senior tag
a fröccsös rész kifejezetten tetszik!!!grat!
-
duli
tag
Jó kis cikk , grat hozzá. Gondolatban nosztalgiáztam és felidéztem magamban egy két szifonos sztorit . Pl gyerekkorunkban nagy kihívás volt hogy ki meri megnyalni az éppen kiürült patront ami kb egyenlő volt egy szánkótalp nyalással
-
szcsi
tag
Remek írás.
Mi másfél éve álltunk át a házi szódagépre. Hasonló mint a linkelt német. vagy egy kb literes co patron a gépben, rácsavarod a vízzel töltött üveget, megnyomod párszor a gombot a tetején, és van egy liter szódád.
Hipermarketekben 10-13ezer körül van a gép teli patronnal meg két palackkal. Egy palack kb 80 liter szódára elég, kicsit több mint 2000Ft-ért cserélik. Sajnos a számolt literára nem olcsó a szódák között, de a kartonosnál mindenképp jobb. Kényelmesebb mint a szifonozás, viszont +1 dolog a konyhapulton.
Nálunk 3-4 hetente fogy egy patron, nagyobb boltokban cserélik. InterSparban pl a dohánypultnál.Kiegészítésként: Irodai munkásoknak és ülőmunkát végzőknek (pl hivatásos sofőrök) állítólag a magas ásványi anyagok miatt nem is ajánlott a bolti ásványvíz, vesekövet okozhat.
-
a2d2
addikt
Mi valahogy hosszú évekig elvoltunk szóda nélkül. Aztán pár éve újra rákaptam a dologra. Először palackos formában vettem, aztán elegem lett a cipelésből és leporoltam apám régi szifonját, szétszedtem, felújítottam, tökéletes.
Ma már el sem tudnám képzelni, hogy ásványvízzel igyam a fröccsöt. Ég és föld a különbség! -
GreenWalker
újonc
Szerintem is jól összeraktad a cikket. A szódagép fel is keltette az érdeklődésemet, utána is nézetem, és nem mindegyik típusnál írják, hogy ennyi mindent szűr ki a vízből mint az itt belinkelt készülékek. Kíváncsi lennék, hogy a multiknál kapható "széndioxiddal dúsított természetes ásványvíz" valójában az-e amit a palackra írnak. Lehet hülye a kérdés, de régóta foglalkoztat az is, hogy az 50°-os nyári kánikulában a műanyag flakonból oldódhat-e ki bármi olyan anyag ami nem kifejezetten egészséges.
-
thyeby
őstag
válasz
Thunderzolee #52 üzenetére
Tévedtél!
Az ö helyett az x-et nyomtad meg. -
thyeby
őstag
Érdekelt az olvasása, köszönet a fáradozásért!
Van Móra Ferencnek egy novellája ezzel a címmel: Kalcinált szóda
Vagy másfél évtizede olvastam, és azóta sem tudom, mi is (és hogy létező dolog-e egyáltalán) a kalcinált szóda. Nem mint ha ez bármit is gyengített volna ominózus novella élvezhetőségén és értékén.
Fenti írást elolvasván ez ugrott be rögtön. -
Fősulin pont Jedlik Ányosról írtam egy több mint 10 oldalas házi dolgozatot.
A szódáról jópár oldal volt. -
T×k jó írás! Köszi!
-
doc
nagyúr
nagyon korrekt cikk, gratula!
egy ismerosomnek volt szodas vallalkozasa, faluhelyen meg megy a bolt. mondjuk a gep amin dolgoztak, nem sokkal lehetett fiatalabb mint a belinkelt kep -
^Clown
addikt
Remek írás, mi most vadászunk egy jó minőségi üveg szódásszifonra. Az alumíniumot szerintem kerüljétek, káros lehet a szervezetre.
-
Solten
őstag
Hianypotlo, erdekes cikk
-
rainmen
aktív tag
Kösz a cikket, nagyon jó! Nálunk, falun még működik a "szikvízgyártás", láttam a gépet is, nagyon egyszerű. Általában szombat délelőtt megy a platós autó, aki nincs otthon, az kirakja egy szatyorban az üres üvegeket a kapura meg az aprót és cserélik telire.
Sőt, a feleségeméknél, városban is működik a dolog. -
lapa
veterán
nagyon hasznos témát foglaltál itt össze, csak elolvasni nagyon fájdalmas. én abbahagytam félúton, pedig érdekes dolgokat írsz.
vannak olyan mondatok benne aminek se füle, se farka. a vesszőkből sportot űzöl, rengeteg vessző van feleslegesen.
szerintem olvasd át alaposan, és javítgass meg csiszolgass a megfogalmazáson.
-
shenmuedc
tag
Soha nem értettem miért kell egy folyadékba szénsav. Nem,nem szeretem a sört sem.
-
zazahoho
őstag
jó írás
,dunakeszin jó pár éve még hordta egy bácsika abban a nagy fadobozos kiszerelésben házhoz is.
-
Klinyo
csendes tag
Tetszett az írásod nem árt egy kis reklám a szódának!
Én pár éve szoktam rá a szóda vízre, azóta van szódaszifon itthon, most már egy 2l szifon, abból nyomatom a szódát. Ezerszer többet ér mint a Tescos szódavíz (ásványi anyagokkal dúsitott víz) és 10db patront könnyebb hazacipelni mint egy karton vízet.
Amióta munkahelyeken megjelentek a ballonos "vízgépek", úgy vettem észre, hogy egyre többen isznak szódát, és remélem újra temészetes lesz hogy van otthon mindekinek szóda szifonja, vagy akár szódagépe. -
buherton
őstag
Én kíváncsi lennék rá
.
(#34) szaszlaci: Ami nekem volt régi 1 literes, abból nem lehetett kivenni a nívócsövet. Semmilyen bevágása nincs.
(#35) 3psilon: a fiatalság rövid úton az összes agysejtjét elpusztítaná.
- meg is találják az alternatívákat
.
(#37) wxppro: Huuuh az komoly
. Ha valakinek ilyen lenne, akkor tegye folyó víz alá a kezét, és azonnal elengedi
. Nagyon sok mindennel ki lehetne egészíteni, erre most kezdek rájönni
. Pl: szifonfejet ráteszed egy ruhaszövetre, szorosan lenyomod, és betekersz egy patront. Akkor látsz élőben igazi szárazjeget.
Nem mondod hogy képesek voltatok annyit belenyomni
Jóságos ég!!
-
Brutális eb
addikt
Hinnye a betyár mindenit be jó kedvre derített ez a cikk.
Főleg a fröccs része.
Megyek is oltom szomjam egy polgármeterrel..
Köszönöm -
lorenzen
aktív tag
A németek is fogyasztják a szódavizet.
Talán a WasserMaxx megoldása a legelterjedtebb.
Egy kicsit más rendszerű szifont (szódagépet) használnak.
A vizet és a gázt műanyag palackban elegyítik. Az elkészítés után kupakkal zárható a palack. A patronok, típustól függően, 40 - 60 liter szóda elkészítéséhez elegendő gázt tartalmaznak. A üres patronokat gyűjtik, egyes fajták vissza postázhatóak a gyártónak. (A postázás költségét az eladó fizeti, pontosabban eleve bele van építve az árba.)
A szolgáltatás nem lenne teljes a szódát ízesítő szirupok nélkül.A legnagyobb érvük a szóda fogyasztás népszerűsítésére, hogy nem termelődik tömegben az egyszer használható műanyagpalack.
Ez Magyarországra is igaz. A szóda környezet kímélő ital.
-
wxppro
aktív tag
Jó írás, gratulálok...
Azzal még kiegészíteném, hogy a patron becsavarásánál a szifonba vigyázni kell, hogy ne markoljuk 'telibe' amit tekerünk, mert amikor a szénsav átszabadul a szifonba, nagyon sok hőt von el a patron környezetében, és frankón odafagyhat a kezünk. Haverom így járt, és a kórházban bányászták ki a markából a patront...
Szerk.: természetesen a húsvéti locsolkodásnál is egy szódásszifon a tuti...az egy literesbe mi bele szoktunk tolni 2-3, vagy ha már "elég bátrak" voltunk, akár 4 patront is, aztán lett ám vízágyú...
-
Akybron
aktív tag
Jó kis cikk!
Nem sokkal szódaivás után olvastam el
A nívócső az én szifonomban kifejezetten laza, így nem kell a patrontartóval kierőszakolni, simán ujjal kihúzható. -
3psilon
aktív tag
Na igen, vodkával még nem próbáltam. Mekkora ötlet!
Egyébként remek, színvonalas cikk!
Nagyon drágák ezek a szifonok, szerintem a kis forgalom miatt. Kevesen veszik meg, és nem igazán azért, mert nélkülözhetetlen, ergo "luxuscikk", tehát sokat lehet kérni érte.
Másrészt mindenki tudja, mire használják még a habszifont. Ha nem 10000, hanem 3000 forintba kerülne, a fiatalság rövid úton az összes agysejtjét elpusztítaná.
-
szaszlaci
addikt
Nagyon jó cikk, szeretem, mikor egy egyszerű dologról ilyen alapossággal és tárgyilagossággal beszélnek.
Azonban:
"A nívócső igen csak megnehezíti a dolgunkat"Csak régi szifont láttam, de ott a patron becsavarója pont beleillett a tetejébe, azzal ki lehet emelni.
Aztán tudni kell, hogy a mai savas táplálkozás mellett a szénsavas dolgok nagyon nem jók.
Meg még. A csapvíz tényleg kiváló összetételű hazánkban, de sajnos még mindig koszos. Meg kell tisztítani, a klórt legalább, abból törvényileg többet tesznek bele, hogy ne szaporodjon el benne semmi. Hihetetlen káros dolog.
Egy olcsó aktív szenes szűrő csodákra képes. Katonák, túlélők sem használják a ma oly divatos és drága berendezéseket, megmaradnak ennél. -
buherton
őstag
Igen sajna nem olcsó
. Nekem is barátnőm vette meg, mert tudta hogy nem áldoznék rá ennyi pénzt. Pedig itt a koleszban csak és kizárólag szódán élek
. Más részről, nagyon igényes munka. Sehol nem találtam sorját, nagyon szépen el van dolgozva. Nagyon-nagyon igényes. Kínai minőségtől távol áll.
(#28) Zoleee19: Ez bizony tényleg így van. Nagy hőségben munka közben legjobb a szóda. Nem tudom miért de az ásványvíz nem esik olyan jól.
-
buherton
őstag
Köszönöm szépen a dicséreteket!
Igyekeztem színvonalas írást összedobni. Külön
köszönöm a moderátornak a top írások közé bejutásomat.
(#6) marcus14: Beöntésre? Komoly, de mi végett?
(#10) Latissimus Dorsi Ahol van a két szifon egymás mellett ott a jobboldalinak is a patrontartón van ilyen T végződés. Csak azt tudd, hogy az új szifonoknál nagyon passzentos a nívócső.
(#13) Warpig: Dede, nézd meg jobban azt a képet, ahol be vannak számozva az alkatrészek. Ott képileg utal is rá
.
(#24) Móci: Nekünk is még van valahol a spájz mélyén habszifon. Csak az a baja hogy nagyon drága hozzá a patron
.
(#26) EczkE: Kíváncsi lennék arra a cikkre, mert csak futólag láttam, hogy hogyan is mennek a dolgok.
-
daninet
veterán
Én 500Ft-ért két nagyon jó állapotú szifont vettem egy cigány asszonytól (bocsánat roma) az ócskapiacon... Mindenképp musthave kategória, ha vodkát nyomunk bele az külön élvezet.
Tessék kijárni az ócskára, ott lehet venni olcsón, max egy felújító készlet kell hozzá klasszik vasedény boltból max 500ft...
Szuper az írás, Vörösmarty idézeteit a fröccsről és a szódáról külön élvezet olvasni -
fixedgear
tag
Rajos szikvíz
a legrajosabb -
Zoleee19
csendes tag
Mikor nagyanyámnál valami meló van nyáron a 35 fokban akkor szeretek rájárni a szifonra. Száj kinyit, kar lenyom, blugy-blugy!
Sokkal jobban csúszik mint az ásványvíz. Frissít és jól leviszi a munka porát az ember torkából.
-
finest
addikt
Hűha, nézem a 2 literes szifon árát, hát, 9.000Ft-ért nem éppen olcsó.
-
EczkE
veterán
Hm. Én is gondolkodtam egy ilyen íráson, mivel a családi vállalkozás egyik része a szikvízkészítés.
-
Móci
addikt
Jó írás lett, köszönet érte! Nálunk még van itthon szódásszifon, na meg habszifon is, ráadásul mindegyiket használtam már.
Amúgy a szifonokhoz: van külön tejszínhabos szifon, és van a szódásszifon. Természetesen mindegyikben csak azt lehet készíteni, amire való.
Habszifon:Egyszer régen 'véletlenül' kipróbáltuk, hogy milyen a tejszínhab CO2 patronnal. Hát, érdekes íze volt, de meg lehetett enni.
-
Nem gondoltam volna hogy ilyet olvasni fogok, de jóóó!
-
Warpig
aktív tag
Már nem adnak az új szifonokhoz nívócső kiszedő műanyag izét? Nekünk van az ósdi szifonunkhoz. Így sokkal egyszerűbb a tisztítás, kijön az összes víz a szifonból.
-
kts88
aktív tag
Köszönjük! Jó olvasni a szódáról. Nekem a kedvencem, és szerencslre a falunkban még van..
-
remek írás
köszönjük -
Latissimus Dorsi
senior tag
A régi szifonokból, legalábbis amikkel találkoztam, a patrontartó végén lévő T alakú "kulccsal" könnyen ki lehet húzni a nívócsövet.
-
mrhitoshi
veterán
Jó írás lett.
Amúgy a kis szifonokkal ma jól el lehet játszani.
-
banhammer
veterán
Veri, mint szódás a lovát.
-
marcus14
tag
Tetszett egyébként az írás
-
marcus14
tag
Régebbi Időkben házilag alkalmazták beöntésre
Nem vicc
-
aram01
nagyúr
frankó írás -
szp1
addikt
Színvonalas írás, nagyon jó összefoglaló.
Gratulálok! -
Apone33
őstag
Grat az íráshoz. Nekem nagyon tetszik.
-
Boxi88
őstag
Miket meg nem tud az ember ezen az oldalon?!
Köszi az írást, jó volt nagyon!
-
caleb
aktív tag
Köszi a írást,tök jó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85M-D3H B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Új! Bomba áron! 0km-es /N7Pro/ - /iScooter/ Elektromos Roller
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Tab S8 Graphite Használt, karcmentes állapotban
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest