Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Xero

nagyúr

válasz ibmfan #32 üzenetére

Na igen mások az igények. Nekem pl a modem nem szempont. Van ugyan egy mobil hotspotom, de évente ha egyszer használom. Legtöbbször bőven elég telefonról osztanom. Nyilván abba raknám a hotspot kártyáját, ha lenne de elvagyok bőven nélküle.

Az aksi nekem általában bír 6-8 órát, ami szintén bőven elegendő.

A gari is helytálló, bár nem nagyon makkant meg gépem 15 év Mac-ezés alatt. Volt egy powermac ami lehasalt, de azt intézték visszahívásban, ahogy az előző MBP gpu-ja is beadta a kulcsot, de abban is cserélték a lapot gratis úgy 3-4 évvel a vásárlás után. :K Ha valami megdöglik, az úgyis elpusztul az első évben, ami pedig utána pusztul el az valószínűleg széria probléma és visszahívásban intézik.

De ahogy kezdtem is a mondókát, nyilván mindenki el tudja dönteni, hogy neki kell-e vagy sem és egyáltalán megéri-e neki az árát.

• Xero

nagyúr

válasz ibmfan #29 üzenetére

Mobil gépnél? Dehogy van.
    Desktopon össze lehet úgy legózni, hogy relatív rendben legyen (anno nekem is backupnak épült a pc ha lehasalt volna egyszerre a mp és a mbp is, amiből a gameboypc lett), de egy laptop már nem egészen ilyen.

A MBP kicsivel több mint egy éve bruttó 900 fölött fizettem. Ezért kapok i7-t, 16GB Ram-ot, PCIe SSD-t, dedikált VGA-t, normális üzemidőt, hidpi kijelzőt, és azt kezelni képes rendszert. Ha ezeket nem is veszem figyelembe, akkor is kapok rajta egy OS X-t és Xcode-ot amit nem tudok megkerülni.

Az előző mobil gépem szintén egy MBP volt, mid 2007. Az akkor olyan bruttó 500 körül mozgott és kiszolgált több mint 6 évig, egy ideig elsődleges gépként is.

Ha ezeket számításba veszem, akkor marhára nem olyan nagy kaland az árazásuk.

Amennyiben valaki termelő eszköznek vásárolja, onnantól nem is kérdés a dolog. Ha magán célra kell, akkor pedig egybe kell kötni egy US utazással, racionalizálni kell az opciókat és jónapot.

(#30) Madwe: Azért a Mac-ek sem tartják már úgy az árukat mint 8-15 éve. Még mindig kisebb az értékvesztésük mint a többi hasonló kategóriás gépnek, de nem tudsz kiszállni belőle netto áron 1-2 év után. Mondjuk ezt szerintem kár is vizsgálni. Nem Picasso ez, hogy befektetésnek vásároljuk.

• Xero

nagyúr

válasz ibmfan #24 üzenetére

Akinek normális hidpi kezelés kell, xcode-ot használ, vagy csak sok az Apple eszköze annak nem alternatíva egy Thinkpad.

Én is bőven ellenék gyengébb vason is mobil vonalon, de nagyon megszoktam a hidpi lehetőséget és ha megkergülök is kell az xcode, szóval nincs más. :)

Akinek ezek nem szempontok annak nyilván teljesen más az értékrendje és így a lehetőségei is. :K

• Xero

nagyúr

Én használok tb külső racket, mert muszáj. Kicsit olyan ez mint anno az usb - fw páros. Hiába jobb ez utóbbi, ha magasan tartják az árát és csak a pro scene-t célozzák vele.

Ettől függetlenül jó megoldásnak tartom, de sokkal jobban kellene nyomni az alaplapokban, valamint pörgetni a win/linux támogatást.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés