- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- iPhone topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xero
nagyúr
Na igen mások az igények. Nekem pl a modem nem szempont. Van ugyan egy mobil hotspotom, de évente ha egyszer használom. Legtöbbször bőven elég telefonról osztanom. Nyilván abba raknám a hotspot kártyáját, ha lenne de elvagyok bőven nélküle.
Az aksi nekem általában bír 6-8 órát, ami szintén bőven elegendő.
A gari is helytálló, bár nem nagyon makkant meg gépem 15 év Mac-ezés alatt. Volt egy powermac ami lehasalt, de azt intézték visszahívásban, ahogy az előző MBP gpu-ja is beadta a kulcsot, de abban is cserélték a lapot gratis úgy 3-4 évvel a vásárlás után.
Ha valami megdöglik, az úgyis elpusztul az első évben, ami pedig utána pusztul el az valószínűleg széria probléma és visszahívásban intézik.
De ahogy kezdtem is a mondókát, nyilván mindenki el tudja dönteni, hogy neki kell-e vagy sem és egyáltalán megéri-e neki az árát.
-
Xero
nagyúr
Mobil gépnél? Dehogy van.
Desktopon össze lehet úgy legózni, hogy relatív rendben legyen (anno nekem is backupnak épült a pc ha lehasalt volna egyszerre a mp és a mbp is, amiből a gameboypc lett), de egy laptop már nem egészen ilyen.A MBP kicsivel több mint egy éve bruttó 900 fölött fizettem. Ezért kapok i7-t, 16GB Ram-ot, PCIe SSD-t, dedikált VGA-t, normális üzemidőt, hidpi kijelzőt, és azt kezelni képes rendszert. Ha ezeket nem is veszem figyelembe, akkor is kapok rajta egy OS X-t és Xcode-ot amit nem tudok megkerülni.
Az előző mobil gépem szintén egy MBP volt, mid 2007. Az akkor olyan bruttó 500 körül mozgott és kiszolgált több mint 6 évig, egy ideig elsődleges gépként is.
Ha ezeket számításba veszem, akkor marhára nem olyan nagy kaland az árazásuk.
Amennyiben valaki termelő eszköznek vásárolja, onnantól nem is kérdés a dolog. Ha magán célra kell, akkor pedig egybe kell kötni egy US utazással, racionalizálni kell az opciókat és jónapot.
(#30) Madwe: Azért a Mac-ek sem tartják már úgy az árukat mint 8-15 éve. Még mindig kisebb az értékvesztésük mint a többi hasonló kategóriás gépnek, de nem tudsz kiszállni belőle netto áron 1-2 év után. Mondjuk ezt szerintem kár is vizsgálni. Nem Picasso ez, hogy befektetésnek vásároljuk.
-
Xero
nagyúr
Akinek normális hidpi kezelés kell, xcode-ot használ, vagy csak sok az Apple eszköze annak nem alternatíva egy Thinkpad.
Én is bőven ellenék gyengébb vason is mobil vonalon, de nagyon megszoktam a hidpi lehetőséget és ha megkergülök is kell az xcode, szóval nincs más.
Akinek ezek nem szempontok annak nyilván teljesen más az értékrendje és így a lehetőségei is.
-
Xero
nagyúr
Én használok tb külső racket, mert muszáj. Kicsit olyan ez mint anno az usb - fw páros. Hiába jobb ez utóbbi, ha magasan tartják az árát és csak a pro scene-t célozzák vele.
Ettől függetlenül jó megoldásnak tartom, de sokkal jobban kellene nyomni az alaplapokban, valamint pörgetni a win/linux támogatást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- EA Sports WRC '23
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen videókártyát?
- Filmvilág
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest