- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
beleszólok
senior tag
Privát véleményem: undorító ez az egész cirkusz, mindkét fél részéről.
Mert ha jól veszem ki a cikkből, akkor itt nem tényleges érdekvédelemről van szó, pusztán arról, hogy most a szabadalmakkal (vissza)élve próbálják tönkretenni egymást, vagy legalábbis minél nagyobb anyagi és/vagy erkölcsi kárt okozni a másiknak.
Szánalmas. -
hugi0
őstag
Sracok azota itthon is ezen szabaly szerint elek.
- nem ertem miert feltetelezitek, hogy ezek utan idehaza maskepp cselekszem.
-
hugi0
őstag
Sracok, a koreai ceg nem folyamodot volna ehez a lepeshez ha nem kenyszeritik bele.
- en igy gondolom.
Az a mentalitas ami naluk van irigylesre melto.10 napot toltottem Soulban.
Egy rovid tortenet:
Megerkezesem utan nem sokkal go varosnezes.
Buszmegallo, ragyujtok nezelodok, elhajitottam a cigaretatt.
Oregaszony odamegy, eltapossa, papirzsepibe csomagolja, kidobja.
Eget a pofam mint a reistag !De ami ennel is fontosabb.
Gondoltam ha mar igy vigyaznak, hat en tobbet nem gyujtok ra a hazajukban, ezzel vigyazva a kornyezetukre.
Kidobtam a cigaratat es az ongyujtot.Mit tettek ?
Aki ott volt mindenki meghajolt !
- megkoszontek !
Azok utan, hogy csak ugy elhajitottam az ego cigit. -
Dare2Live
félisten
Hogy van pofája a Samsungnak http://hexus.net/mobile/news/general/58389-samsungs-galaxy-s4-features-benchmarkbooster/
-
-
jacint78
addikt
Csak tűnne már el a samsung a föld színéről.
-
Csak épp egy magánszemélynek, vagy kis cégnek eléggé esélytelen levédetni egy találmányt. Nem kevés pénzbe kerül ugyanis. Számos híres találmányunk akad, ahol a szabadalom tulajdonosa nem tudta tovább fenntartani az oltalmat.
És épp ez az undorító a nagy trollokban, hogy még az eredeti feltalálótól is van képük beszedni a pénzt, vagy letiltani a saját találmányáról.
-
rodrigez
senior tag
Na de pont ezt mondom, hogy aki kisemberként levédett egy jövedelmező szabadalmat, az igenis őt védi. Ha eltörölnénk 5 év után, akkor kár volt egy magánembernek vagy egy kisebb cégnek éveket és egy rahedli pénzt vagy akár egy élet munkáját/kutatását beleölni a fejlesztésbe, hogy mások simán lophassák az ötletét. Nekem volt egy öreg ismerősöm, sajnos már meghalt, aki orvosi, tán hallókészülékek kapcsán talált ki dolgokat, de nem védette le. Megtette más és őt meg felszólították, hogy fejezze be a lopkodást...
-
Ööö... Én eddig azt hittem, hogy a 386-osban több mint negyedmillió processzor van, így egy-az-egyben elég munkás lett volna lemásolni. Ha megnézed a magokról készült fényképeket, az i386-nak egészen más a belső elrendezése, mint az Am386-nak. Esetleg arra gondolhatsz, hogy az Intel jogászai megpróbáltak belekötni a lábkompatibilis megoldásba, de még nekik sem sikerült megfúrni az Am386-ot. Másolás esetén nyilván azonnal lecsukathatták volna a boltot.
Amennyire tudom, a Super386-oknál merült csak fel visszafejtés alkalmazása bizonyos részeknél.
(Hülyeadat: Haverom mikroelektronikai technológia doktoraként foglalkozott egyszerűbb IC-k mikroszkóp alatti visszafejtésével. Hát azért az nem úgy megy, mint ahogy Móricka elképzeli...)
-
Cathulhu
addikt
Ahh, szoval jelenlegi adatlapom = lelki elkotelezettsegem. Nagyon mellelottel.
Kb 5 eve hasznalok AMD termekeket, elotte nVidiat, az elott S3-at, most is van intelem is otthon, elotte megszamlalhatatlan mennyisegu variacioban volt az is, meloban intel + nvidia mar vagy 6 eve. Sot meg Cyrixom is volt par (sajnos).
Better luck next time. -
Egon
nagyúr
És jó látni azt is, hogy ilyen sokan képesek a fanboiságon túl látni.
LOL, az adatlapod elnézve, ez neked (meg még többeknek) pont nem sikerült...
Érdekes, hogy ha az AMD (amely egyébként gusztustalan egy az egyben másolásra is vetemedett a processzorgyártási tevékenysége elején, a 386-os érában) esetleges csődje, felvásárlása van napirenden, egyből jön az AMD fanboyoktól, hogy milyen drágák lesznek az Intel CPU-k stb., az iparág érdeke az AMD fennmaradása. Érdekes módon a diszkrét grafikus kártyák piacán - a jelek szerint - már nem fájna nekik (nektek) a monopolhelyzet... Biztos véletlen...
Kár reménykedni: az nV már többen próbálták temetni - és akinek halálhírét költik, az sokáig él, bármennyire is fáj ez egyeseknek... -
Cathulhu
addikt
-
PetX
aktív tag
Hát igen, ahol lőnek ott vissza is lőnek...
Nekem kifejezetten tetszik a Samsung hozzáállása, igen is ott kell visszavágni ahol a legjobban fáj és ahol a legnagyobb kárt lehet okozni.
off:
Rambusról nincs valami hír? Vagy kifogytak az ötletekből, szabadalmakból? Kezdek aggódni értük -
Sir Ny
senior tag
En ezt nem neveznem szabadalomnak, se masok talalmanyanak utolagos levedesenek.
Szerintem kvazi jogos igeny, hogy egy divatcucc eseteben ne keszitsen senki megtevesztesig hasonlo keszulekeket.Valahogy ez ne tortenjen:
smartphones-before-after-iphone.jpg
(ertelemszeruen a nokia-sony-htc-lg-(ubuntu) telcsik tudnak mashogy kinezni, csak a samsung mernokei keszitenek kozelrol is iphone-nak latszo gepeket. Mondjuk nem tudom hogy kerult ez egy szabadalmakrol szolo temaba)
-
Sennalacy
aktív tag
A fagyi jól visszanyalt.
Nyilván nem az igazság fog győzedelmeskedni így, de ügyes taktikai lépés volt.
Alapvetően a baj a szabadalmi joggal van. Egy viszonylag egyszerű megoldás van erre, hogy a szabadalmakat csak ideig óráig lehessen birtokolni. Iparágtól függően pl. az informatikában rövidebb orvoslásban hosszabb..stb. Nyilván ezt mindenhol be kell lőni optimálisan.
A lényeg, hogy így az olyan egyértelmű "szabadalmak" hamar kikopnak a rendszerből amik lekerekítésre és hasonlókra vonatkoznak viszont a technikai fejlesztésekből továbbra is versenyelőnyt lehetne kovácsolni, csak rövid távon ott ahol gyors termékciklusok vannak. Az idő leteltével pedig az emberiség javát szolgálandó szépen közzé lesz téve szabad prédának.
Így akkor azok a fiók mélyére süllyesztett szabadalmak is teret nyerhetnek, amit szándékosan igyekeznek eldugni a cégek annak érdekében, nehogy számukra kedvezőtlen piaci változásokat okozzanak.Akárhogy is de az egész szabadalmi rendszert meg kell változtatni, mert ez így senkinek nem jó. Főként nem az emberiség egészének akit elvileg képviselnie kellene a jogalkotóknak.
-
Egyesével könnyebb és gyorsabb leszalámizni a partnereket, mint az nVidiát direktben támadni. Az nV is így tett, tulajdonképpen nem a Samsunggal van baja, hanem a Qualcommal, de Tajvanon is úgy érezték, hogy a partnereket könnyebb lenyomni. A többi Qualcomm partnerrel nem is lett volna gond, csak a Samut kihagyták a számításból.
-
azopi74
addikt
Kissé vicces azt olvasni, hogy egy ilyen rendkívül okádék ügyben az egyébként magukat PC-pártinak tartó emberek az utolsó PC mentsvárnak tekinthető nVidia megfingatásán, és a Samsung gusztustalan izmozásán örömködnek...
-
RetepNyaraB
veterán
Eddig is ruhelltem a Samut, az almával vallvetve. Nagy jót tennének a világgal, ha megrohadnának. A Vidia közömbös volt. Most szurkolok nekik.
-
Nem akartam ilyen régi példát hozni, ezek a mai fiatalok... (Nekem is volt Aureal hangkártyám, és milyen jó volt.)
De hasonló még a Netscape vs IE. Ott is halottnak volt a csók az MS-t elmarasztaló ítélet évekkel később. Mondjuk a RealPlayer kihalasztásáért (ami miatt lett a Windows N) nem fáj a szívem.
-
Habugi
addikt
Remélem jól meglesznek fingatva..!
"Az NVIDIA véleménye szerint stratégiailag nem fair.."
Na!
Megéltem a pillanatot amikor az NVIDIA szájára merte venni, hogy szerintük mi a fair és mi nem!
Elképesztő!Köszi a cikket!
-
ismét csak tippelni tudok, de szerintem több okból is.
egyrészt olyan szabadalmak megsértésével vádolja a vm-et, amivel az nvidiát nem. ha az nvidiát nem is sikerül elítéltetni, de a vm-et igen, akkor ezt már továbbgörgethetik a többi partnerre.
másrészről pedig a vm egy kis cég, de akkor is a teljes nvidia termékpalettához hozzáfér. a méretbéli különbség miatt hamarabb bele lehet kényszeríteni alkuba, ami miatt a többi, szintén kisebb nvidia partner azt fogja látni, hogy a zöldek nem képesek megvédeni őket. ezzel az nvidia vásárlókat, partnereket veszít.
hogy miért pont a vm, miért nem más? a vm kicsi, és feltehetőleg nincs üzleti kapcsolata a samsunggal. ezért sem a htc-t rángatták bele az egészbe, mert velük vagy van, vagy potenciális üzletfélként tekintenek rájuk, és nem akarják felégetni azt a hidat. -
Cathulhu
addikt
-
lenox
veterán
De ez az erveles ott hibadzik, hogy ha nem perelte volna a samsung a velocity microt, csak az nvidiat, akkor is tiltanak az osszes nv cucc forgalmazasat, tehat akkor se tudna senki nv-t arulni. Mi tesz hozza ehhez a VM perelese? Raadasul usaban koreai termek forgalmazasat picit eselyesebb elerni, mint amerikait. Biztos vagyok benne, hogy megvan az oka egyebkent, hogy a VM-t perlik, az a problemam csak, hogy nem ertem.
-
én úgy látom, hogy a samsung taktikája az, hogy a perektől való visszalépésre késztesse az nvidiát, és ezt úgy akarják elérni, hogy olyan helyzetbe hozzák őket, hogy többet veszítsenek, ha végigmennek a perek, mint amennyit nyernek vele.
emiatt pont úgy revolverezi az nvidiát, mint ahogy az nvidia a samsungot.
az nvidia a kifogásolt qualcomm socok kapcsán kéri minden, ezeket tartalmazó samsung termék forgalmazásának betiltását.
a samsung pedig a velocity microval csinálja ugyanezt kifogásolt nvidia kártyák? socok? okán. a két per nagyon hasonló, esélyes, hogy ugyanaz lesz a végkimenetele, ha végigviszik őket. lehet futottak még cég, a lényeg, hogy nvidia partnerek. ha meglesz a precedens, végig lehet vele revolverezni az összes nvidia partnert, erre mutogatva. mivel a vm a teljes nvidia palettát (geforce, quadro, tesla) árulja, ez potenciálisan azzal fenyeget, hogy az nvidia bebukja a hazai piacát. a samsung képes más socot használni a jövendőbeli termékeiben, ők maguk is gyártanak saját néven ilyet, ha viszont nem lehet eladni nvidia alkotót tartalmazó terméket a jenkiknél, abból a buliból az nvidia már nem tud jól kijönni. -
Cathulhu
addikt
De megakadályozza azt, hogy nagy cégek vegyenek kisebb cégeket, cincálják szét őket aztán éljenek vissza az IPvel. Valamint megakadályozza a szabadalmi trollokat is, akik mögött nincs valós teljesítmény, csak összevásárolnak minden szabadalmat és aztán pereskedésből és zsarolásból éljenek. Azzal nincs semmi baj, ha egy cég feltalál valamit, azt levédeti. Kis változtatások meg nem mennek át új szabadalomként a hivatalon.
Szabadalmaztatni nem akkor kell, amikor eszedbe jut valami, hanem amikor nyilvánosságra akarod hozni. Lehet mondjuk 10 évig titokban fejleszteni valamit, aztán piacra kerülés előtt levédetni. Ha viszont azonnal levédeted mint most, akkor másnak esélye nincs megcsinálni, akármennyit szuttyogsz rajta.
-
lenox
veterán
De ok egyreszt eladnak, masreszt meg nem is hallottam roluk, ellenben azt tudom, hogy adnak el a dellnel, hp-nal, stb, az nv site-on ez is egy futottak meg ceg. Szoval en csak annyit latok, hogy huszadrangu. Azt megnezem, amikor a samsung bepereli a dell-t meg a hp-t.
#49 mire? Megijed a hp, es nem fog tobb quadrot arulni?
-
mzso
veterán
-Ez nem akadályozza meg a cégeket, hogy mindent amit csak lehet szabadalmaztassanak. Vagy újraszabadalmaztassák majdnem ugyanazt egy kicsit specifikusabban/praktikusabban.
- Nem mindent lehet kifejleszteni 5 év alatt. Vagy csak simán kivárnának öt évet mire piacra dobnák a terméket amit fejlesztenek. Saját maguknak meg jóval kevesebben tudnak kifejleszteni valamit mint kitalálni.
-
Cathulhu
addikt
Most is tartom azt a véleményemet, hogy szerintem két dologgal meg lehetne oldani az egészet.
1) szabadalommal ne lehessen kereskedni, jogutódláskor meg azonnal veszítse érvényét
2) legyen a max érvényesség 5 év. Ha valódi, jó szabadalom, akkor 5 év alatt meg lehet valósítani, és ennyi exkluzívitás elég arra, hogy megtérüljön. Ennél hosszabb időtartam csak gátolja a versenyt és a fejlődést. Másrészt ha olyan a szabadalom, hogy 5 éven belül nem megvalósítható, akkor az nem is igazi találmány szvsz, csak valaki flashelt valamit, amit valaki más gyanútlanul megcsinál 20 év múlva, emez meg leperli a gatyáját is. -
mzso
veterán
Pedig pont erre jók a szabadalmak. Az erősebb cégek felvásárolják, összelopkodják őket hogy hülyére keressék magukat. Aki meg tényleg kitalálta a dolgot az nem kap kb semmit. Ezen kívül meg levédetnek minden egyszerű, nyilvánvaló, általános dolgot amit lehet.
Én egy az egyben eltörölném a szabadalmakat. Esetleg magánszemélyeknek hagynám csak meg.
-
nemlehet
őstag
Ezt kb úgy képzeld el, hogy van egy éttermed és a helyi termelőt akitől a krumplid veszed a konkurens étterem tönkreteszi ilyen olyan módon. Te elégedett voltál vele, megbízhatóan szállította a minőséget jó áron, erre nézhetsz más beszállító után aki lutri milyen lesz. Nem vág azonnal a földhöz de baromi kellemetlen. Aztán ha ugyan ez megtörténik a henteseddel, zöldségeseddel majd a mosodáddal is akkor viszont már igen nagy gázban leszel, pedig a te éttermed jól megy csak éppen a működés feltételei szűnnek meg.
-
lenox
veterán
En amugy azt a reszet nem latom, hogy oke, hogy a samsung valami kis ceget is perel, es ezzel lehet hangulatot kelteni, hogy milyen gaz a samsung, de amugy az nvt mennyire erdekli ez? Ha erdekli, akkor tud neki segiteni, ha nem, akkor meg leszarja, ez mennyire valtoztat a dolgokon? Semennyire?
-
Gilberto
aktív tag
Biztos, hogy számoltak vele, csak nem így. Ez a sztori azért valahol nagyon tetszik. Persze lehet rángatni az oroszlán bajszát, csak egy bizonyos pontig.
-
lenox
veterán
Amugy nem tudom az felmerult-e valakinek, hogy lehet, hogy az nv szamitott ra, hogy a samsung visszapereli? Mennyire realis azt gondolni, hogy nem?
-
rodrigez
senior tag
Pedig tényleg nem olyan ördöngösség rákeresni.
-
smkb
őstag
USA-ban azért a Samsungnak nem egyszerű ez akkor sem, amikor igaza van, nemhogy egyéb esetben. Az USA-ban elég erős a protekcionizmus. Hazai cégeken nehezen talál fogást egy ázsiai. Sok pert láttunk már, ahol ázsia nagy cég ment neki usa kisebbnek, és lepattant, vagy simán kigolyózták akár megnyert tenderekből is. Az meg, hogy ebből az NV valamit is szívna, igen csekély az esélye.
Nehogy a Samsung kapjon egy olyan vádat az USA versenyhivataltól, hogy erőfölényéből élve egy hazai céget próbál meg zsarolni, fenyegetni, aztán kap egy mélytorkost. Könnyen fordulhat ez ebbe az irányba.
-
Goblin12
őstag
Abu ki ez a cég: Velocity Microt ? Mert 4 bekezdésen át ugyan azt mondtad kb, csak arról nem esett szó, hogy ez a cég miért olyan kegyetlen fontos az NV-nek?
Persze utána nézhetek Google-ban, de szerintem így értelmetlen a cikk, hisz nem esik róla szó, hogy mégis kik ők. :S Ha elkerülte a figyelmemet és bent van a cikkben akkor sorry.
-
vigyori78
őstag
Ezek az nvidiáék hülyék mit kell kekeckedni
főleg az egyik beszállítójukkal ,lehet unatkoztak vagy az nvidia jogászainak nem lett volna meg erre az évre kiírt per százalékuk
Decemberre lehet felmennek az nvidia vga árak
-
Cathulhu
addikt
Nem, a Samsung feljelentette az nVidiat, hogy kamuzik a reklamjaban. Nem vagyok jogasz, de szerintem ha igazat adnak akkor az tuti, hogy az nVidia tobbet ilyet nem allithat. Lehet nyilvanos helyreigazitasra kotelezik oket. Aztan fizethet birsagot a vasarlok megteveszteseert (sot, akar meg vasarlo is perelhetne oket karteritesert, mert meg lett tevesztve), illetve a jogosan elso helyezett is perelhetne. Igencsak meglepodnek, ha egy ilyen elmarasztalas automatikusan egy 3. cegnek jelentene bevetelt.
-
.LnB
titán
Nvidia jól belecsapott a trutyiba. Most meg sír mert a képébe fröccsent
Szerencsétlen egy banda
-
Duck663
őstag
Nagyon helyes! Én eddig is szerettem a Samsungot, de ezek után imádni fogom!
Sokat akar a szarka, de jön a gumicsizma!
-
Cathulhu
addikt
Miert kellene lennie a Samsungnak gyorsabb tabletjenek? A cikk szerint pont arrol van szo, hogy a Samsung tamadja az nVidiat, hogy az hamisan a shieldet reklamozza a leggyorsabb tabletkent. Ha mutat akar egyet is a piacon ami nem shield (akar az altalad emlitettet) akkor mar tudja bizonyitani az igazat.
-
nonsen5e
veterán
Tablet alatt az androidos arm kategóriás táblákat értik, vagy van a Samsungnak az i7-es Surface Pro 3-nál gyorsabb megoldása?
-
Cathulhu
addikt
Ha a samsung akarna, per nelkul is tonkre tudna tenni, egyszeruen olyan iszonyatos kulonbseg van a ket ceg merete kozott. Ha nagyon akarna meg is vehetne kilora, nem igazan erezne meg a koltsegvetese. Szerintem ez csak egy nagyon eros jelzes, hogy nem kellene az oroszlan bajszat cibalni, ha az nV most behuzott farokkal menekul, akkor szerintem beken lesz hagyva.
-
Kíváncsi vagyok rá,hogy mi lesz a vége.Az nvidia tönkremegy vagy megegyeznek a háttérben,habár az Nvidia nem annyira gazdag,hogy pénzel megváltsa ezt az ügyet.Lehet befellegzett a zöldeknek?
-
Cathulhu
addikt
-
ALLAT001
senior tag
-
A cikkben is írva vagyon: "a cég annyira pici, hogy egy ilyen támadásba jó eséllyel beleroppan még azelőtt, hogy a per befejeződne."
A befektetői elmenekülnek, további új forrásokat nem kap. Tehát nem a bírság, jogdíj stb. dönti majd csődbe, hanem ezeknek a majdani lehetősége. -
NEOSIGNAL
tag
Egy linked dobna valaki hogy mi történt köztük?Érdekelne.köszi
-
De, az voltál. Az okos gyerek a tényleges találmány kitalálása helyett inkább szabadalmi troll akar lenni, aki az Apple módjára levédeti azt, amit ugyan más talált ki, de annyira alapnak tartotta, hogy ő nem védette le.
Az egészben azért elég kevés szó esett a szerencsétlen kis cégről. Persze, collateral damage a két nagy háborújában, de azért bárki elképzelheti, hogy a saját, sok munkával felépített cégét darálják be. (És bár "legkisebb", azért szerintem mindegyikünk szívesen elfogadná.)
-
ALLAT001
senior tag
válasz
Meteorhead #6 üzenetére
Én se voltam hülye, amikor gyerek fejjel azt mondtam, hogy feltaláló akarok lenni!
Tényleg van pár pofon egyszerű cucc, amit levédettek -
rodrigez
senior tag
válasz
Meteorhead #6 üzenetére
És mindig az erősebb kutya b@szik.
-
rodrigez
senior tag
Mondjuk nem ezt mondanád, ha a bevételeid zöme az általad megkonstruált szabadalmakra épülne. Ha feltalálsz valamit, aminek felhasználásából egy másik, mondjuk a tiedénél jóval tőkeerősebb cég hülyére keresné magát akkor az nem igen nevezhető fairnek, hogy a Te munkádból más gazdagszik meg. Nyilván a nagyok esetében ezek már csak milliárdos cicaharcok, de ugye nem csak a nagyok léteznek szerte-e világon.
-
Meteorhead
aktív tag
Ezen a híren nagyon nagyot röhögtem.
A szokásos hármasfogat (Intel-NV-AMD) erőviszonyaihoz képest mókás, amikor az NV egy nálánál lényegesen nagyobb (de legalábbis összemérhető) céget perel. Tanulság? Mindig van nagyobb hal (de legalábbis gátlástalanabb).
A szabadalmak elévületlensége valóban baromi káros. Ha valaki anno szabadalmaztatta volna a kereket (ami egy teljesen valid mérnöki találmány volt a maga idejében)... képzeljük csak el....
-
speedyx86
tag
Szerintem meg a Samsung visszaél a lehetőségeivel. A virginiai bíróságnak pedig nagyon kell figyelnie arra, hogy IGAZSÁGot szolgáltasson, és ne hagyjon tönkremenni egy kis céget azért, mert a nagy multik fújnak egymásra.
-
dzso22
senior tag
Az Nvidia soha nem tud megülni a fenekén?!
-
huszar90
aktív tag
Ezt az egész szabadalmasdit lelehetne zárni annyival hogy húznának egy felső határt mondjuk 5 évet az elévülésüknek. Nagy károkat okoz a fejlődésben a mostani rendszer
-
ALLAT001
senior tag
Helyes amit a Samsung csinál. Miért pereli az NVIDIA (pofátlanul) az egyik saját beszállítóját. Érthetetlen kapzsiság ez már....... Én se hagynám a dolgot az tuti!
Új hozzászólás Aktív témák
ph A vállalat kíméletlen stratégiát dolgozott ki az NVIDIA ellen. A cég partnereit szeretnék összeroppantani.
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest