- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- Magisk
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
adamka16
őstag
Az frankó...
És xp-vel kapcsolatban ki mit tesz majd? Nálunk probléma win7-re váltás egyik telephelyen a gépek felében 256 mb ram van és esély sincs bővíteni (abyagiak ugye...). Ahol most vagyok se sokkal jobb a helyzet, zömében 512, 768 vagy maximum 1 gb mellettük celeron 2,4 vagy 2,8. RDP-t szeretném a régebbi gépekre, de a szerverben kevés a memóriám is, szóval az sem járható út. De ez szerintem nem csak nálunk jelenthet problémát. -
adamka16
őstag
Tisztaszoftverről tud valaki valamit, vagy kezdhetünk telepíteni linuxot a gépekre?
-
adamka16
őstag
Jogos, ennyire sajnos még nem látok bele a dolgokba, hogy mit ki csinált, kinek volt a hatásköre.
Igazad van, csak felületesen futottam át, mert egyenlőre annyira nem érdekelt csak hogy kapunk egy switch-t amire igencsak nagy szükségünk lenne az egyik suliba.
Sávszélesség csak városban érdekes dolog, van ahol örülhetünk ha 3/0.02 -es a net 2014-ben! ÉS ami vicc, hogy most gyorsították ennyire. Lehet máshol a router a korlát, de inkább a kiépítettség az ami ratyi, igaz ez a netszolgáltatók sara már. Mondjuk amennyi pénzt beleöltek már ezekbe a fejlesztésekbe, már nyugodtan lehetne a sulinetnek bérelt vonala is.
-
adamka16
őstag
+1
Tényleg ez a szomorú valóság.Bár még mindig nem értem mi értelme ennek a nagy gigabitesrouterrevalócserének, mert kb pont felesleges pár Bp.-i iskolát kivéve. Meg ahogy ez fel van konfigolva... Van olyan suli ahol nincs külön switch, csak a cisco-s jelenlegi, na most ha nem kéri a suli, hogy maradjon ott, akkor egy nagyobb géptermet hova köti az ember? arra a 4 szerencsétlen portra? nem értem ezt a logikát. Részemről az új egységcsomag az lenne, egy gigabites 24+x portos switch + meg egy erősebb router.
visszatérve erre a vékonyklienses dologra: szép álom marad, meg sajnos egyenlőre az is, hogy minden gépen ugyan az az oprendszer legyen, de ami most van... 2 féle windows, 2-3 féle office. vicc...
-
adamka16
őstag
válasz
kraftxld #128 üzenetére
Lehet, de rendszerint nem azt veszik alapul, hogy később ez nekünk miért lesz jó, meg a mostani gépekkel is mit csinálunk, bár ha megoldható egy közintézménynek, simán lehetne dobni a kútba a mostani gépeket és az árukon ki lehetne hozni egy vékonyklienses rendszert úgy, hogy nem is lenne, vagy csak elenyésző ráfizetés. Időtálóbb, rugalmasabb és ha elfogyna a vas, elég csak a szerverhez nyúlni a kliensekhez meg nem.
Ezek a vékonykliensek amúgy mennyi bírkóznak meg a flash tartalmakkal? Mi az ami gyenge pont lehet egy ilyen hálózatban?
-
adamka16
őstag
válasz
kraftxld #126 üzenetére
pontosan! de ha most ilyen ötletet felvetsz egy gazdaságisnak, mondjuk egy kis vidéki ált. isk-ban, akkor elküld a ha...l f...ra és még finoman fogalmaztam. de még lehet egy nagyobb suliban is azonnal dobják az ötletet. egy kb 30 gépet kiszolgáló szervernek mekkora teljesítménynek kellene hogy legyen? 16gb ram, 2*4 xeon? meg gondolom ajánlott a gigabites háló is vagy elég a 100-as hozzá?
-
adamka16
őstag
válasz
KINKY_007 #124 üzenetére
Sulix vagy más alternatíva... Bár ezzel is vannak gondok, memória az ugye mindenképp kevés. 512mb-on nagynehezen de elfutkorászik normális sebességgel. De, hogy ezt miért év vége előttre pár hónappal kellett időzíteni...
Véleményem szerint a legjobb megoldás az lenne, ha mindegyik régi gépbe menne egy ssd, már amelyik sata-s ugye, és nem is lenne gond fél gb memória+ -nál se. De ezekkel a régi ide, korai sata-s hdd-k eszméletlen dögök, meg ugye ha elfogy a fizikai memória, akkor marad a hdd. Bár ahogy olvastam az ssd se szereti a swap-ot túlságosan, illik tiltani rajtuk. -
adamka16
őstag
válasz
kraftxld #122 üzenetére
Tudom, nem véletlenül tettem oda
-t.
Elég nagy érvágás lenne így tanév vége előtt x hónappal, mivel a tanulók gépinek elég nagy %-a még mind XP, van olyan ahol gépek több mint fele alkalmatlan még XP-hez is (256Mb ram), ugye pénzt meg nem adnak rá. Kíváncsi leszek mit fognak kitalálni. -
adamka16
őstag
Minden bent van ami kellhet az oktatáshoz. Samba, nyomtatómegosztás, tanári felügyelet, belső email, csoportos fájl beszedés, ha kell windows-al is tökéletesen együttműködik(tartomány, tanári felügyelet is).
Ingyen van és nem windows meg van egy normális support mögötte.
Klienseken túlnyomórészt XP fut, win7-et képtelenség futtatni rajtuk, így marad ez memória upgrade után..
Meg ugye, egységesíteni szeretném mindenképp a gépparkot minden hozzám tartozó suliba. Mert az nem megoldás, hogy aki win7-et használ office 2007 vagy jobbal dolgozik, akinek a gépén meg xp van , azon meg office 2003 rendszerint. Persze lehetne xp-re is 2007-et, de minek? és akkor még az újabb office-kat nem is említettem. Xp támogatás április elejétől off, meg nincs függés a központilag megkötött microsoft liszenszhez, az maradjon csak meg a gazdaságisoknak.
Szerintem ennyi bőven elég. -
adamka16
őstag
Ők állítják, hogy tapasztaltak már hasonló problémát ezzel a típussal. Most kikapcsoltam a bios-ba a raidet és a sulix csinált saját maga egy raid1-et, most kíváncsi leszek rá meddig bírja majd.
Hdd-k 91 órát futottak összesen, 100% egészség, hibás szektorok nélkül. Hdsentinel is ezt mondja, meg a Sulix SMART tesztje is. Innentől tényleg csak a raid vezérlő lehet bibis. -
adamka16
őstag
Sziasztok!
Ti milyen szervert használtok a sulitokba?
Van egy fuji tx 100 s2 szerverem az egyik sulimba, de már másodszorra szopatott meg. Először a win2008 r2 fosta össze magát, kegyetlenül belassult a szerver, kb 10 perc volt az indulás. Újratelepítettem rá a windows servert, akkor is lassú volt mint a rossebb egyből telepítés után 1. Indításnál. Szétszedtem a raid 1 tömböt, majd újra felépítettem. Akkor jó is lett. Úgy döntöttünk később, hogy kipróbáljuk a sulixot, ezért került a szerverre egy sulixerver a jelenlegi raid 1-re. A probléma ott kezdődött, hogy nem volt net a diákok szgépén, szerver megunta a dolgot, reset, utána már semmi életjele nem volt a sulixnak egyedül a grub maradt meg, de ahogy néztem live unixal tök üres volt a raid tömb, ergó kuka.
Na most... A sulix ügyfélszolgálata szerint vannak gondjai ennek a típusnak a raid vezérlőjével, több iskola is jelezte már feléjük.Ti találkoztatok hasonló raid problémával ezen a típuson?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest