- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
nevemfel
senior tag
Az kizárt dolog, hogy ne érveljen az Apple akármilyen idióta húzása mellett az, aki már korábban letette a voksát az iPhone-ok mellett.
Nekem egy iPhone a főtelefonom, mégsem tetszik ez a töltőelhagyás dolog. Ha mindenkin Stockholm szindrómát vélsz felfedezni, az lehet a Parkison szindrómája.
-
nevemfel
senior tag
Ha minden igaz, akkor EU-s direktíva van születőben arról, hogy a gyártók ne rakhassanak minden telefon mellé töltőt. Az Apple feltehetően jó kapcsolatokkal rendelkezik a politikai szférával, így talán már tudják is, hogy ez mikor lép életbe. Szóval az is lehetséges, hogy úgy voltak vele, ha már nem tudják megakadályozni a dolgot, akkor az élére állnak, és még a zöld-megmentő szerepét is eljátszhatják közben.
Lehet, hogy anyagi motivációik is voltak, de szerintem nem ez volt a fő ok, ami miatt elhagyták a tartozékokat a telefonok csomagjából.
-
nevemfel
senior tag
válasz
aprokaroka87 #116 üzenetére
A Macbook, az iPad Pro töltői már így működnek. USB-PD + type-c. Előbb-utóbb elkerülhetetlen az iPhonenál is a váltás. Persze próbálják kihúzni a saját szabvánnyal, ameddig csak lehet.
-
nevemfel
senior tag
válasz
aprokaroka87 #108 üzenetére
Amúgy szerintetek mennyi az esély rá, hogy az Apple 1-2 éven belül szépen megszünteti, vagy nagyon be limitálja a 3. fél által gyártott töltök támogatását?
Semennyit. Minden az usb-pd felé konvergál, a gyártóspecifikus gyorstöltés szabványok (amik ugye valójában nemszabványok) ki fognak halni. Ha az Apple meg tudja tartani a lightning csatlakozót, az is maga a csoda lesz.
-
nevemfel
senior tag
válasz
aprokaroka87 #100 üzenetére
A jack elhagyása szerintem is hiba volt.
-
-
nevemfel
senior tag
válasz
DeathAdder #66 üzenetére
Mindenesetre látszólag jól el tudják adni a marketingesek, hogy itt nem az újabb pofátlan spórolás, és lehúzás a céljuk, hanem a bolygó megmentése
Szerintem ez egy ilyen kötelező kör. Manapság kötelező, elvárt egyrészt marhára toleránsnak, másrészt zöldnek lenni, vagy legalábbis annak látszani.
Én azt gondolom, hogy egyébként, valójában nemhogy a cégeket nem érdekli a zöldellés, hanem a többséget sem. Egyszerűen kényelmetlen, és plusz kiadás külön venni a töltőt.
Abban egyetértek, hogy a legkörnyezetbarátabb megoldás az, ha nem évente cseréled az elektronikai cuccaidat. Én is egy iPhone7 cseréjén gondolkozok.
-
nevemfel
senior tag
Az időzítés akkor is rossz. Évekig valóban ugyanazokat a töltőket csomagolták a telefonok mellé, de most pont egy generációváltás történik a töltők terén is. Így aki új iPhonet vesz, azok nagy része kénytelen lesz új töltőt is venni. Keveseknek van Macbookja, és még kevesebben vannak azok, akiknek tökéletesen megfelel az, hogy kizárólag a gépükről töltsék a telefonjukat.
-
nevemfel
senior tag
-
nevemfel
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged