Új hozzászólás Aktív témák
-
antikomcsi
veterán
válasz
- = Zk = - #546 üzenetére
Rossz helyre születtünk.......
-
antikomcsi
veterán
Azt értsd meg, hogy nekem itt van a gépben egy 8150, és a műszer is be van kötve, és tisztában vagyok vele, hogy mennyit fogyaszt. Elhiheted, hogy nem akarlak becsapni, amikor azt mondom, hogy nincs számottevő fogyasztás különbség az FX, és az előző "csúcs" AMD cpu-k között.
Szóval, ha egy x4 belefér az ésszerűség kereteibe, akkor egy FX-nek is ott a helye.
-
antikomcsi
veterán
Értem én, hogy magas, de akkor a 4 magosított phenom 2 procidé is az.
Amúgy én azt tapasztalom, hogy valóban nem fogyaszt kevesebbet az újabb gyártástechnológia ellenére, viszont kimutathatóan többet sem az előző x6, vagy x4 processzoromnál.
Szóval lehet annak ezer oka, hogy nem vált az ember, de ne a fogyasztásra fogjuk, mert egy kicsit túl van lihegve a dolog érzésem szerint.
-
antikomcsi
veterán
Na, ezt a sztorit akár meg is lehetne filmesíteni.
(#378) Beri
Azt kiszámoltad, hogy az a chip mekkora lenne 40nm-en, vagy tudod mennyit fogyasztana, ha lehetett volna gyártani?
Ez most jobb, az tény, és össze is lehet hasonlítani, egy több éves termékkel, csak épp értelme nincs.
És amíg az AMD okosan kivárt, az NV lekaszálta a piacot.
-
antikomcsi
veterán
Érdekesek vagyunk mi, fórumozók. Amikor jött a gtx 480 és ~20%-al megelőzte az 5870-et, egy teljesen új gpu-val, akkor az semmi volt. A felépítést sokan egyenesen kudarcnak ítélték meg, és, hogy az AMD megy jó irányba.
Most, ennyi idő elteltével, az AMD is kezd rálépni arra az ösvényre, amit a konkurencia már tapos, és új vga-ja cirka 20%-al jobban teljesít, akkor minden pompás, és zseniális.
Elég ironikus ez a történet.
-
antikomcsi
veterán
Én csak a BF, és Crysis teszteket néztem, és azt kell mondjam, hogy az a 10-15% plusz a gtx580-hoz képest elvárható volt.
Viszont ekkora időbeli lemaradással kicsit azért kevésnek érzem. Nem a kártya teljesítményét, csak a különbségeket. Jobban örültem volna, ha az új felépítést már az előző generáció(k)nál bevezetik. Csak ugye az nagyon nagy lapkát eredményezett volna, amit az AMD nem igazán kedvel.
Azt sajnálom a legjobban, hogy ezek a kártyák egyelőre nem igen fogják befolyásolni az előzőek árait. Ilyenben nem is gondolkodom mármint se hd79xx, se gtx6xx, de egy 2 gigás moddolható 6950-et nem bánnék olcsóbban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- Asus ROG STRIX RTX 4090 EVA-02 Edition Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest