- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
p87
senior tag
Értem, illetve azt nem, hogy hogy a viharba lehet ha lecsökkentjük a maghőmérsékletet lassabb a kártya...
Mikor az tiszta fizika, hogyha nő a félvezető hőmérséklete nő a tranzisztorok D-S ellenállása amitől többet fogyaszt az egész GPU, tehát alacsonyabb hőmérsékleten több 10W- fogyasztáscsökkenést lehet elérni.
Így bőven marad felhasználható teljesítmény TDP keretből amit a magasabb órajelre költhetne a kártya.Viszont ha ezt nem így teszi a kártya ahogy mondod hanem még lassul akkor ott valami nagyon el van szúrva.
Amúgy elég sokan cserélik le a gyári ref hűtőjüket erősebb légre vagy vízhűtésre és ahogy néztem semmi olyan gond nincs, hogy csökkenne a teljesítmény, sőt elég komoly eredmények is vannak 1200MHz körüli órajelekről is és cseppet se ugrál magórajel.
-
p87
senior tag
Nem értem az AMD-t...
Fognak jönni a custom hűtéses 290/290X-ek, amik idővel teljesen leváltják a ref verziókat, ahogy eddig is.
De azt írtad már többször, hogy valahogy kontrollálni akarják, hogy ne legyenek gyorsabbak a jelenlegi ref-eknél.
Kérdem én miért?
Egy normális hűtés ha 70 fok körül tudja tartani a GPU hőmérsékletet és a VRM-ek hőmérsékleteket is alacsonyabban mint a ref. akkor az egész kártya hatásfoka jobb lesz, és csökken a fogyasztás pár 10W-ot, így amit nyer a kártya azt a magasabb GPU órajelre tudja költeni és akár az 1000MHZ-es alap órajelet is tartósan tartani tudná.
Így a Mantle miatt sem lenne ekkora órajel visszavétel vagy egyáltalán nem lenne mert lehet bírná. -
Atom_Anti
senior tag
Itt nem jön be valami fizikai törvény, hogy egy azon architektúrából, egy bizonyos fogyasztás mellett nem lehet nagyobb teljesítményt kinyerni?
Vagyis arra gondolok, ha egy GPU korlátozva van pl. 50W-re akkor az nem fogyaszthat annál többet, tehát nem lesz többlet teljesítmény. Vagy ha Radeon R9 290x-t a hőmérséklet tartja vissza és 93 foknál a powertune működésbe lép, akkor Mantle esetén is megteszi és nem 780MHz-ra dobja majd vissza a frekvenciát, hanem mondjuk 500MHz-re...
-
Egon
nagyúr
Az egyetlen dolog, ami érthetetlen, hogy erre a Microsoft miért nem figyel
A monopolhelyzetbe (OpenGL más ligában játszik) könnyű belekényelmesedni. A DX évekig használhatatlan volt: muszáj volt intenzíven fejlődnie, amíg Glide-dal és OGL-lel kellett megküzdenie. Vannak paraméterek, amik sokáig változatlanok voltak, aztán nagy ugrás történt.
Nem kizárt, hogy az említett szűk keresztmetszet a következő DX-ben megszűnik (pontosabban közelíteni fog a konzolokhoz, jó kompromisszumot kínálva a fejlesztőknek). Persze más forgatókönyvek is jöhetnek. A Mantle nem igazán lesz hosszú életű, azt mindketten tudjuk (ha mégis, az nagyon rossz lesz az iparnak). -
Egon
nagyúr
Kiragadsz egy részletet, miközben a 3D-s grafika fejlettségének szubjektív, felhasználók általi (tehát a legfontosabb) megítélése még száz paraméter függvénye.
Értem én, hogy portolhatóság, de mindketten tudjuk, hogy van még egy tucat lehetőség a PC-ben a grafika felturbózására, ami a konzolokban nem lesz adott (más kérdés, hogy élnek-e vele a fejlesztők).Rypejakten: ha nem tetszik, ignorálsz, ennyi. A fórum adta keretek között, azt írok bele amit akarok, és halál hidegen hagy, hogy erről kinek mi a véleménye. Oliverda nagy bánatára, aki nagyon szerette volna, ha elhúzok a fórumról, ha éppen olyanom van (meg ráérek, és nincs jobb dolgom), akkor leírom a véleményem. Szokott ez másképp is lenni: a nyáron kb. 2 hónapig be sem léptem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Környezetvédelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Milyen egeret válasszak?
- Éjszakai műszak
- További aktív témák...
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest