- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
Milyen kontextusban került elő? Nem tudod megkülönböztetni a szenzorméreteket és hülyeségeket írsz, olyan kontextusban. KF-en sem az a cél normális portrénál, hogy a szem éles legyen, a szempilla már nem és a homlok már teljesen mosott. Márpedig a normális mélységélességű portré bőven elkészíthető a 45/1,8-cal is a 4/3 szenzoron, nem kell ahhoz kaszatibi meg a 85/1.2 L II. Az nem portré, az techdemó.
-
madgie
titán
Arról én nem tehetek, hogy annyira idióta vagy tájékozatlan vagy, hogy kompakt gépekhez hasonlítod a 16 megapixeles 4/3-os szenzorokat. Kicsi kezeddel bepötyögöd a DxOmark.com-on a Compare-ba a GH2-t, mellé mondjuk a Canon 60D és a 600D-t, aztán talán leesik, hogy akkor nevezheted kompaktosnak az emltített felbontású érzékelőt, ha a Canon APS-C vonala is az szerinted.
Persze tudjuk rég:
- a sznob (magát profinak képzelő) amatőr szerint középformátum alatt minden kompakt, beleértve a Leica képkockás gépeket is,
- a FullFrame tulajok szerint minden kisebb szenzoros gép játékszer, APS-C is bőven, a KF viszont felesleges, "úri móka",
- az APS-C tulajok szerint a szent grál pont ez a méret, pont jó a másfeles crop, levágja a lencseszéli hibákat, blabla. FullFrame minek, vegyen az "újgazdag",
- a 4/3 tulaj ugyanez, csak még tud azzal érvelni ,hogy pont a lapkájához tervezték az objektíveket, van különlegesen elérhetetlen árban két F2-es csodazúm. Micro 4/3-nál előjön még a méretfaktor, előszeretettel linkelnek (linkelünk) olyan képeket, ahol látszik, mennyivel kisebb a 7-14-es UWA bármi más hasonló üvegtől
Ja és van az igazi profi, aki röhögne a fórumhuszárokon, de nem ér rá ilyeneket olvasni. Dolgozik, pénzt keres a fotózással. Tudja, mi kell neki. Majoli kompakttal lövi a háborós portéit és nem leképezéssel technózik, az öreg Szipál egy Sony R1-gyel is elportrézik, pedig megtehetné, hogy öddémárkkettővel csöveljen, és még sorolhatnám. Számomra ők inkább profik.
-
madgie
titán
válasz
sebgutkopf #3 üzenetére
Szerintem simán duplázza a frame-eket. Még nem néztem meg a GF1-nél, az is így csinálja papíron (igaz, én hekkelésnél vissza is vettem 25p-re, felesleges ez a duplázás, inkább a bitrátát növeltem meg)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Asztrofotózás
- Tőzsde és gazdaság
- Léghűtés topik
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Apple MacBook
- Házimozi belépő szinten
- Path of Exile (ARPG)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest