- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
-
Mobilarena
Az adatokat megjelenítő térkép a képre kattintás után érhető el!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peltár
aktív tag
Szia! Nagyon szépen köszönöm!
Tegnap este kaptam kiegészítést. Azaz elment mérni, na nem úgy ahogy nekünk 100% jó lenne de már ez is mond valamit. Csatolok képet. A mérés 300-400m a toronytól történt
autóval megállt ablakok letekerve , anyós ülésen egy TP-Link M-7000 4G LTE mobile Wi-fi router ez csatlakozott egy régi tablethez. azon meg lett futtatva az Ooakla Speed test
Az első helyen 13 le 13 le a második helyen 16 le 15 fel állítása szerint mind a két hely kb egyforma távolságra volt egymástól. Szerény véleményem szerint ilyen közel a toronyhoz
azért délután 13.00 felé illett volna jobb értéket is mérni. Itt ezen a tornyon több a szolgáltató, + a cellák is átfedésben vannak. Ilyen mérés van, de így nem tudni melyik cellát tudta mérni, de arra gondoltam a nagyon gyenge eredményeket látva, hogy vagy a SIM kártya rossz, mondjuk csak 3G képes (tudom már lelőtték) de esetleg régi a kártya, vagy ez na mobil routere hibás, hibásan van beállítva. 2024-ben azért itt mértek mások is, igaz gondolom telefonnal és legalább Network Cell Info Lite applikációval, de nem tudom elképzelni hogy itt legalább 60/40 ne jöhetne össze aztán ez a 4.6km távolság miatt ahol lakik még a Mikrotik SXT LTE6 Kit 2023 routerrel is leesik 12/20 ra hiába lát rá egyenesen a toronyra még egy bokor sincs előtte mert félig a hegy alján lakik.
------------
Te hogy látod, mi erről a véleményed? Annyira hihetetlen számomra a toronynál ennyit mérni B20 és két külön cella.
-------Torony eNB ID 5244 (Macro) - LTE
MCC 216/70/3361
Bands 20
Cell 3
Cell Identifier 1342467
Köszi! -
-
4D4M
senior tag
Köszönöm, ezek hasznos háttérinfók voltak, mert amúgy nehéz választani. Én a B1+B20-ra tippeltem eddig, de lehet, hogy jobban beválik a B1+B8.
Bármilyen kedvező körülmény mellett is azt hiszem 80/50 volt a max éjjel, illetve 100 Mbites rajta az ethernet, szóval nincsenek nagyobb ambícióim. Már így is sokkal több ez, amit a rádiós távközléstől vártam volna (: -
rowley56
friss újonc
Szia!
Köszönöm a választ. Igen a bakonszűcsi toronyra csatlakozik az esetek 85%-ában, maradékban a tényőire (talán), de azon mindig nagyon rossz az adatforgalom. Helyileg Tényőn vagyunk, azt hittem van közelebbi torony is amit használni tud a rendszer....
Akkor az általad leírtak alapján felesleges lenne antennázni, mert sokkal jobb nem lesz a helyzet, amíg nem fejlesztenek Yettelék... -
Diák66
őstag
Ezek a sávok nem lesznek túl értékesek jelen helyzetben még a meglévő szolgáltatóknak sem, a 450 MHz valószínűleg marad a jelenlegi felhasználási célra, ugyan annál a szolgáltatónál. Annó se érdeklődött iránta más, most se valószínű, hogy a három hazai szolgáltatót érdekelné. Na meg ott a kiépített infrastruktúra 450 MHz-re, nem fogják azt "eldobni", max. racionálisan a fejlesztését követelni a pályázatban.
A 2100 MHz-ért lehet a legnagyobb verseny talán, a 2300 MHz-et nem tudom mennyire támogatják a mobilok (talán 5G-s telefonoknál alap lesz) a 2600 MHz pedig most se népszerű a szolgáltatók között. A GHz-es frekvenciákat saját hálózaton bell fogják használni, esetleg 5G esetében ugye a bérbeadás, üzleti infrastruktúra üzemeltetés jöhet szóba.
Viszont a járványhelyzet rendesen vissza fogja fogni a kiadásokat, a szolgáltatóknak hosszútávon kevésbé fáj ez, de hát a felhasználók, a mezei user-ek. Nem az elkövetkezendő pár év fog szólni az "okosításról", meg amire az 5G-t kitalálták. Alighanem a meglévő szolgáltatók is a jövőben inkább az üzleti szféra kiszolgálására helyezik majd a hangsúlyt.
-
Diák66
őstag
Valóban, viszont nem csak Budapesten, mert Győr, Veszprém is ugyan ilyen. Sávátrendezésre tippelek, vagy csak szimplán "cseréltek" egymás között.....bár furcsa, de nem tartom lehetetlennek. A cserékkel ugye Telekomnak lehetne 20+5, Vodának 10+10, vagy T 25 egymás mellett és V 5+15. Majd kiderül. Közös használatnál a cellaazonosító megegyezne, majd ellenörzöm. Egyébként augusztus óta már jelen vannak ezek az LTE cellák. Győrbe 10 MHz szélesek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- BestBuy ruhás topik
- Gaming notebook topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Renault, Dacia topik
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 256GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest