- Apple Whatch SE 2.generáció
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- 4 mm alá fogyhat a Galaxy Z Fold7
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Az adatokat megjelenítő térkép a képre kattintás után érhető el!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diák66
őstag
Szia!
Nem a márka (jelen esetben /Huawei/ Honor) az érdekes, hanem a chipset, ami van a telefonodban.
Gondolom HiSilicon Kirin chipset érdekelne.Talán ezek valamelyike segíthet neked.
About Phone *#*#0000#*#*
Phone Information *#*#6130#*#*
Project Menu *#*#2846579#*#*
MMI Function Test *#*#121314#*#*
Multiple test entry *#*#28447#*#* -
smokin
tag
Sziasztok!
Honor készülékekre van valami megoldás?
-
Diák66
őstag
Igen nagyjából....
Vodafone esetén B3, B7, B20 külön-külön. (B20 van túlnyomó többségben)
Telekom esetén B3, B7 külön-külön
Telenor esetén B3, B7 külön-külön
Telekom + Telenor B20 egybe.Lehetne még az LTE-A, viszont ott ugye 2 frekvenciasáv van és csak megfelelő eszközzel ellenőrizhető. Így szerintem az még maradjon ki.....
-
Arcanis
aktív tag
Beraktam egy plusz funkciót:
A jobb felső sarokban levő gombra kattintva lehet egyedi térkép URL-t kérni.
Pl: [Vodafone B3 és B20 Tatabánya környékén] -
Arcanis
aktív tag
Gondolom jelen pillanatban adott település (leginkább nagyobb város) esetén lehet nagyjából eldönteni.
Ha sok a mérési adat a környéken és csak B20-as tornyok vannak, akkor ott valószínűleg "nehezebb lesz az élet" a B20 nélküli készülékkel.
Ahol kevés az adat, ott nyilván nem lehet biztosra mondani.
(Az mindenesetre már most látszik, hogy Vodafone túlnyomóan B20-at használ.) -
A kezdeményezés alapja ha jól emlexem a kínai B20 nélküli telefonvásárlók segítése volt..
Na akkor hol látszik hogy hova tilos ilyen kínait venni..?
-
Arcanis
aktív tag
Készül egy újabb verzió: [gyebro.com/LTE/v2/]
A szűrők már működnek. -
oris
aktív tag
Abból a szempontból is örülök ennek a térképnek, hogy jobban látom, hol érdemes még mérnem. Köszönet a megvalósításért!
-
Arcanis
aktív tag
Köszi!
Tehát annak lenne értelme, hogy az adatokat szolgáltatók és frekvenciák szerint szűrve lehessen nézegetni. (Pl. Vodafone B3 és B7 együtt)
És B20 esetében Telenor-Telekom közösködés miatt érdekes lehet együtt látni a kettőt.
Van még más együttműködés a hazai szolgáltatók között? -
Diák66
őstag
"ha egymás tornyait használják, akkor hasznos lehet együtt látni a kettőt"
Vigyázat! Csak B20 esetén! (legjobb tudomásom szerint)
Csak azért írom, mert jelenleg nekem a Telekom+Telenor lehetőségre bejönnek kék , magenta és lila körök. Továbbá a kicsi (1 km) és nagy (3 km) körök is! Vagyis a B20 mellett a B3 és B7 is. (B3, B7 hálózat nem lehet közös!)
Egyébként alakul, jó lesz ez.
-
Arcanis
aktív tag
Jelenleg az adatok csak szolgáltatók szerint vannak szűrve.
Ha pl. a "Telekom" gombra klikkelsz, akkor az összes Telekom-ra vonatkozó adat megjelenik a térképen.Azok a mérési pontok ahol B20 jelen van kb. 3 km-es körként jelennek meg (tehát pl. egy olyan rekord amiben B3 és B20 együtt jelen van).
Azok a mérési pontok ahol nincs B20, kb. 1km-es körként jelennek meg a térképen.A Telekom+Telenor opció pedig mindkét szolgáltatóra vonatkozó összes mérési pontot megmutatja. (Ugyanis, ha egymás tornyait használják, akkor hasznos lehet együtt látni a kettőt)
Jelenleg sávonkénti szűrés még nincs.
-
Diák66
őstag
Hogy jött ki ez a Telekom + Telenor? Ez mit takar? Mert ahogy nézem bekerül alá simán B20 és B3 is akár. (tehát nem a közös B20-as hálót jeleníti meg)
Amúgy én vittem fel úgy adatot, hogy egy bejegyzés alá odaírtam, hogy B20,B3, B7 (akár így egymás mellé mind a 3-mat, pl Telekom Csopak) Ez nem azt jelenti, hogy ott valami "hármas összevonás" van, hanem azt, hogy külön-külön jelen van az éterben a jel. (készülék lekorlátozva egy adott frekvencia sávra)
Ezt gondolom már nem lehetne így megkülönböztetni igaz?
-
pluhm
aktív tag
Üdv! Szerintem azokat az adatokat, melyek arról szólnak, hogy valahol nincsen LTE lefedettség, másképpen kellene megjeleníteni a térképen. Most jelenleg úgy néz ki, mintha ott is lenne lefedettség, csak amikor rámegyek az adott körre, akkor tudom megnézni, hogy B3, B7, B20, vagy mint ahogyan fentebb írtam " - " jelöléssel 4G nélküli területet jelöl.
-
Arcanis
aktív tag
válasz
#45553408 #523 üzenetére
Üdv!
Olvastam a cikket, ami erre a kezdeményezésre hivatkozott.Volt egy kis időm és átkonvertáltam az adatokat szolgáltatók szerint geoJSON formátumba, valamint rádobtam őket egy térképre.
Itt a jelenlegi (szuper-fapados) verzió: [gyebro.com/LTE/](Jobb oldalt felül lehet szolgáltatót választani, az egyes mérési pontok körökként jelennek meg, az egeret egy adott pont fölé libbentve bővebb infó jelenik meg bal oldalt lent.)
A kérdésem az lenne, hogy hogyan képzeltétek el az adatok megjelenítését?
(Jelenleg a B20-as LTE kb 3 km átmérőjű zónaként, a magasabb frekvenciájúak pedig 1 km-es körként jelennek meg.) -
Diák66
őstag
válasz
Csigavair #524 üzenetére
Szia!
Mivel nem csak 800 MHz-en van 4G (hanem 1800 MHz és 2600 MHz), így akár még találkozhatsz is majd 4G, vagy 4G+ felirattal a telefonodon. Ugyanakkor ezek vélhetően teszt jellegűek még, de a jövőben biztosan a nagyobb sávszélességre törekednek. Tehát a későbbiekben kevésbé fog hiányozni.
Viszont jelenleg nem árt, ha van B20 800 MHz, mivel nagyobb az elérhető sávszélesség a 3G-hez képest. Ez főleg feltöltésben lehet jelentős.
Ha nem használsz a telefonon nagy sávszélességet igénylő alkalmazásokat (pl videó/audio streaming, cloud), akkor nem fogod hiányolni. Ellenkező esetben igen. Tehát Ö dönt!
900 MHz-en marad a 3G HSPA+ (21/5 Mbit/s) 2100 MHz esetén pedig a DC-HSPA+ (42/5 Mbit/s)
-
Csigavair
tag
Sziasztok!
Tudom, hogy rengeteg hasonló kérdés érkezik ide, de én már elvesztettem a fonalat. Nagyon megtetszett meizuék PRO 6-ja és ugye ő b20-ban hiányt szenved, a 3G sebesség nekem oda vissza elég, és Vodás vagyok érdekelne, hogy azzal a készülékkel Vodásként zavarni fog engem a B20 hiánya országon belül?
-
Diák66
őstag
válasz
#45553408 #483 üzenetére
Mikor lesz valami "kézzel fogható" eredménye az adatgyűjtésnek? Valami térkép, vagy grafikonok? Amúgy ahogy észrevettem, változtatnak folyamatosan a szolgáltatók, de a B20 az viszonylag állandó.
Már szinte mindegyik szolgáltatónál találkoztam B7 (2600 MHz-cel is) Budapest és Balaton főleg.
-
dchard
veterán
válasz
#79335424 #520 üzenetére
Nem szeretném, ha helyettem gugliznál
de ha véletlenül van linked kifejezetten a rádiós api-hoz, azt megköszönöm. Egyébként ezzel jól alátesznek a Qualcomm-nak, mert azok meg pont a zártságukról voltak híresek. Érdemes ránézni például a QXDM licencelésére, ha fejlesztőként mondjuk érdekel az alacsonyabb réteg is....
Dchard
-
törölt tag
Az MTK -nak nyílvános API -jai, és elérhető SDK -ja van. Konkrétan erre még nem láttam alkalmazást, de pl. ez a Dual SIM Control az MTK -s kódokkal operál és egy okosan megírt alkalmazás (a pro verzió Tasker beépülő).
Egyébként nincs kizárva, hogy Secure Settings -szel elő lehet varázsolni a szükséges kapcsolást. -
dchard
veterán
Lejárt a szerkesztési idő, de annyit hozzátennék, hogy az MTK engineering menüben az L1 bekapcsolása utána baromi jól mutat mindent, viszont ezt valahogy rögzíteni kéne, utána meg plottolni. Tehát az adat ott van, a kérdés hogy a fenti két program (vagy más app) miért nem nyeri ki ezeket?
Dchard
-
dchard
veterán
MTK chipseten próbálom a különböző appokat és az alábbi problémába futottam:
1. Az CellMapper mutatja az RSRP-t, RSRQ-t, SINR-t és RSSI-t, de elég pronyó a felülete.
2. A network cell info lite sokkal inkább megfelelne a céljaimnak, de nem mutatja sem a SINR-t, sem a PCI-t, sem a TAC-t.
A kérdés, hogy van-e olyan app, illetve mit érdemes még ezeken kívül kipróbálni? (engem a sáv nem érdekel). Esetleg rootolni kéne a telefont, hogy több infót ki lehessen nyerni?
Dchard
-
Diák66
őstag
Csopak strand, Magyar Telekom B3 B7 B20. Itt nem lesz hiány a frekvenciákban.
-
attiati
veterán
Nincs kedve valakinek kölcsönadni egy B20-as telót egy hétvégére?
Gyarapítanám a mérési adatokat Bp-Tatabánya-Győr-Szombathely - vas megye vonalon, vonaton ülve.Illetve rengeteget segítene nekem is a készülékválasztásban, hogy mennyire éri meg B20-as telót erőltetni a vásárlásnál.
korlátlan telenoros SIM
akármilyen gönc, kopott, tartaléktelefon jó, amin van b20 -
szakmate1993
csendes tag
Nekem Xperia Z1 Compacton sikerült megtudnom a frekvenciát az alábbi módon.
Felflasheltem a Customized__UK firmware-t, mivel alapból a telefonon lévő szolgáltatói Rom nem tartalmazta a techmode.apk alkalmazást.
Beírtam a tárcsázóba, hogy *#*#*386#*#*
Megnyílt a techmode by sony alkalmazás, itt kiválasztottam az LTE-t.
A servEARFCN értékéből ki lehet deríteni kalkulátorral, hogy milyen frequencián van épp a telefon. Azt sajnos nem tudom, hogy lehet-e külön-külön kapcsolgatni a sávokat.
forrás:
http://forum.xda-developers.com/crossdevice-dev/sony/check-band-connecting-xperia-t2914376 -
Diák66
őstag
No kérem, akit érdekel nézze meg. Érdekességnek szánom. A kép méretét le kellett kicsinyítenem, mert nem engedte feltölteni. (Azért remélem olvasható maradt)
Telekom esetében nincs LTE-n térerősségmérés, sajnos nem engedi fel a feltöltős SIM-et. (nincs aktív internet)
A mérések Győr külterületén történtek.
Vodafone 2G -> 900/1800 3G-> 900/2100 4G-> 800 MHz
Telenor 2G -> 900/1800 3G-> 900/2100 4G-> 800/1800 MHz
Telekom 2G -> 900/1800 3G-> 900 4G-> 800/1800 MHz -
PC-n is megnéztem, így már több mint 0 látszódik..
Csak azok nem amik a legközelebb vannak hozzám, sőt a 2-3 szolgáltatós helyek többsége esetén csak a legelső bérlő szerepel. Szerintem felejtős (=pontatlan-hiányos) a CellMapper-hez képest.. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra gyári billentyűzetes tok
- Ringke Xiaomi 14 edzett üveg képernyővédő.
- Apple Airtag új, bontatlan és tokok - Darabra is 1db/10eFT 2db/19eFT 3db/28eFT
- Google Pixel 8a telefonhoz Vena vCommute kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Apple Gyári Dobozos Gyorstöltő 20W USB-C - LIGHTNING (Type-C) telefon töltő (adapter, töltőkábel)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest