- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
Hirdetés
-
Mobilarena
Az adatokat megjelenítő térkép a képre kattintás után érhető el!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arcanis
aktív tag
Gondolom jelen pillanatban adott település (leginkább nagyobb város) esetén lehet nagyjából eldönteni.
Ha sok a mérési adat a környéken és csak B20-as tornyok vannak, akkor ott valószínűleg "nehezebb lesz az élet" a B20 nélküli készülékkel.
Ahol kevés az adat, ott nyilván nem lehet biztosra mondani.
(Az mindenesetre már most látszik, hogy Vodafone túlnyomóan B20-at használ.) -
ManY
senior tag
Aha
Szerinted mennyire hiteles forrás amit küldtél?
Én eddig ezt találtam: [link]
Sokkal reálisabbnak tűnik mint a cellmapper.
Campona környékén lakok 22. kerületben. Sokkal valószínűbbnek tartom hogy a közeli pláza tetejéről kapom a netet mint ahogy az általam küldött térkép is mutatja.
Celmapper szerint 2X olyan messziről kapom valahonnan az autópálya közepéről :/ -
woodworm
veterán
Látom részedről csak a kötekedés van. Ne csak olvass, értelmezd is.
"Hacsak nem sávra korlátozottan, tudatos kizárással és ismételt méréssel, oda b20, vissza b3."
"2-3 település egy részét kivéve, amit lassan pótolok"
Az általam eddig rögzített pontokon egyedül Karcag ahol van b3 is, Mezőtúr egy részén, de a rögzített pontokon nincs. -
woodworm
veterán
Lehet vannak egyedi igényeid és a jelenlegi felmérés+játék nem elégíti ki, de kár nekem szövegelned, a házigazda megerősítette, hogy továbbra is b20 méréseket kér.
Ha megnézed a táblázatot, láthatod mekkora területet bejártam és hány településen végeztem mérést, b3 nincs sehol, 2-3 település egy részét kivéve, amit lassan pótolok.@dokee78
A cellmapper adatbázis nem segít az itteni felmérésben, a táblázatba is kéne felvinni néhány értéket. -
woodworm
veterán
Látszik nincs tapasztalatod b20-as területen, szinte soha nem fog váltani.
Még mindig ott tartunk, hogy szerinted inkább manuálisan, egyesével rögzítsem a pontokat, mint logból dolgozzak, ha már az a program nem képes rögzíteni azt a fránya frekvenciát. Mert ördögtől való célirányosan, frekvenciát fixálva logot készíteni.
-
woodworm
veterán
Nem érted! Ha nem logolja a frekvenciát, honnan tudom mikor vált?
Egyébként is honnan gondolod, hogy pont a b3 az alapértelmezett és onnan vált b20-ra, nem pont fordítva? Szerintem b20 lefedett területen pont az az erősebb és szinte egyáltalán nem vált b3-ra, csak ha a telefon alkalmas a sávösszevonásra sebességre. -
woodworm
veterán
Ha azt csinálom, amit bodrik11 kért, akkor elsősorban b20-at mérek, szerinted a b3 a fontosabb. Amint látod a két vélemény ütközik.
Mivel mtk-s telefonokon csak az engineer menüben lehet band-et nézni, menet közben ezt elég macerás pontonként megtenni. Sokkal egyszerűbb ezt frekvenciára korlátozva végezni és a jelenlegi szál innen indult, azt mondtad ennek semmi értelme.(#409) kutkut
Ezt írta bodrik11
"Adatbázis épül..de LTE adatbázis. Azon belül is a B20-as frekvencia a lényeg. Az egész onnan indult, hogy a kínából érekző telefonok jelentős része nem ismeri az ominózus frekit."Mondjuk ahol én mozgok frekvencia hiányában szinte nem is lenne mérésem, ha a b3-at mérném.
-
woodworm
veterán
Gyakorlatilag teljesen szembemész a cikkíró gondolatával, ráadásul egy olyan programot és eljárás menetet propagálva, amivel az emberek egy része semmit sem tud kezdeni és az itteni adatbázis sem fog bővülni. Fejtsd már ki nekem, hogy ha egy program nem tudja a telefonból kinyerni a pontos frekvenciát, márpedig a szerencsések között vagy, a nagy többségnél ez nem megy, akkor milyen módszerrel lehet logolni mégis a frekvenciát. Hacsak nem sávra korlátozottan, tudatos kizárással és ismételt méréssel, oda b20, vissza b3.
Még egyszer, a cikkíró szerint a b20 a fontosabb, ezért azt mérem, ha lehetőségem van ismétlésre, akkor a b3-at.
-
woodworm
veterán
Már bocsánat, egy szavam nem volt arra, hogy ki, mit használ.
Arra próbáltam utalni, hogy mi lehet a magyarázat a frekvencia rögzítésének a hiányára. Természetesen a rootoláson kívül, mert azt alapkövetelményként írja. Egyébként hatalmas tévedésben vagy az arányokkal kapcsolatban, hogy mennyi telefonon működik a freki rögzítés és mennyin nem. -
nem értelmezted megfelelően, amit írtam.
összevont (eltérö frekvenciás) cellákhoz buta is bizonyos tekintetben a telefonod, de külön tudod nézni azzal is, ezért nem mindegy, hogy milyen elvárásaid vannak - összeadva írtad korábban a két frekvnciát, nem pedig x és y módjára, láthatod, ez másnak is feltűnt -, illetve milyen infókat adsz meg. -
gerii
addikt
Igen, miután ráböksz a B3 vagy B20-ra már azon is lesz. Az egyik képeden ellenőrizheted is. Alaphelyzetbe visszaállítani én csak a restart-ot találtam megoldásnak.
-
gerii
addikt
LG Leon-on így van: Band Selection, ugyanígy van lista ráböksz a B3-ra, onnantól azon lesz. Bemész az engineering módba ott láthatod hogy azon van. Ha a B20-ra böksz a listában akkor azon lesz (a térerő is elárulhatja hogy melyiken vagy, pl nálam a B20-ra téve csak 2 csík van.)
Viszont ha hívnak akkor foglaltat fog jelezni, így a mérés után restart fog kelleni. -
tehetek majd be, ha olyan helyen járok, de attól a te problémád még nem oldódik meg...
a "támadás" helyett írhatnál inkább infókat, hogy milyen készülékkel tesztelsz...stb., mert ha az általad korábban írt g2-vel, akkor abban például csak cat 4 4g/lte wifi modul van, ami csak 150 Mbps és egyéb tekintetben is korlátos.
amúgy, amikor a hazai szolgáltatók közül elsőnek a telekom üzemeltetni kezdett összevont 4g/lte hálót - bár az azonos helyen elérhető két 4g/lte frekvencia még nem jelent összevontat is, ezért inkább csak példának írom -, már akkor az előző telefonom is cat 6 4g/lte wifi modullal rendelkezett és lte helyett lte+ jelzéssel mutatta, ha olyan helyen voltam, ahol eltérő frekvenciás cellák voltak elérhetők összevonva (telekom előfizető vagyok, az infopark és a szolgáltatós székház környékén összevont 1800 és 2600 MHz cellák), így ha nem tudtam volna megnézni a szervizes menüben, akkor is láttam volna a lte+ jelzésből és a 150 Mbps feletti mérésből, hogy összevont cellákról van szó - f-s note 4, a témájában megtalálod a kapcsolódó hozzászólásokat, mert mások is írták ott is az lte+ dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Fogyjunk le!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Linux Mint
- Debian GNU/Linux
- Azonnali játékos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3070
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest