Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Android szakmai topik
- Mobil flották
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
engé
tag
Látom sokan lázba jöttek, és már lassan a forrasztásokhoz használt ón előállítóját is opcionálisnak vizionálják.
De nem így megy. Persze, hogy nem fognak teljesen testre szabható konfigurációkkal bíbelődni sorozatgyártásban, ahol specifikusan felkészített gyártósorok mellett nem is kivitelezhető... Maximum lesz egy giga rammal és lesz két giga rammal (vagy például lesz Snapdragonnal és lesz Tegrával), de ugyan úgy készlethalmozással. Ennyi.
-
HUNPablo
tag
Tetszik az otlet ... varos csalad ;K
-
vicze
félisten
Azért az ilyesmi nem is annyira bonyolult még tömegtermelésben sem. Meg hát szűk keretek között kell mozogjon a "testreszabás". Se a RAM-ot se a ROM-ot nem lehet tervezés után nagyon variálni, így ugye mind a kettőből max. 2-2 variáció lehetne 1-2GB és 16-32GB, éppen a tokozás mit enged meg.
Az meg hogy van mondjuk 1hónap előrendelésed és 2héttel a rendelés után a rendelések arányában kisakkozzák az elemzők, hogy miből mennyit gyártsanak le az igényeknek megfelelően, hogy ne maradjon túl sok a raktáron. Így megmarad az illúzió, hogy "te" állítod össze magadnak. -
batai15
félisten
Ezt elég necces dolognak tudom elképzelni.
Mint ahogy előttem írták 2 dolog lehetséges majd :
Vagy erősen expensive price kategória lesz, vagy pedig erősen limitálva lesz az opciók száma, ez esetben úgy tudom elképzelni hogy legyártanak ebből x darabot, meg abból y-t.
Azonban , ha ne adj isten tovább akarnak menni mondjuk választható szín és mondjuk kijelző, akkor akkár mint autó vásárlásnál , lesz egy váró idő , és mondjuk havonta meg van a lista hogy akkor kell xx db piros 2 gb ramos verzió, legyártják stb.Bár ez már erősen lehetetlen kategória.
Ahogy az is hogy reménykednek az emberek hogy válaszható legyen unibody kivitel is. illetve a processzor magok száma.
Szép is lenne ha az user a jövőbe tönkre verné a telót mért nem jó sochoz tartozó droidot frissít rá.
én annyiban látom hogy választható akku méret, hátlappal kiegészítvel, ill változó háttér táras + ram verziók.
Hátlap külön lesz beszerezhető. -
Ati1979
veterán
Ez a testreszabhatóság jó ötlet, csak várjuk meg a végeredményt.
Használható ár / érték arányú készülékeket szeretnénk látni. Nem borzasztó felárakért adott plusszokat. Szóval megvezetést.
-
|AP|
veterán
-
tjb007
nagyúr
-
B.i.L
senior tag
Moduláris telefon ,ahol későbbi bővítés megoldható lenne,mint a Pc esetébe.
Alaplap fix,proci,ram,vga,tárhely.kamera modulok,hangszórók külön beépíthetőek,és az oprendszer lemezen mellékelve a driverekkel együtt.A méret és felbontás 3,5-4-5 coll pedíg szintén válltoztatható.A kompatibilitást hagyom a mérnökökre.
Én így képzelném el a dolgot,és mindjárt megoldva a kereslet-kínálat.©Horgászni mentem...B.i.L
-
tjb007
nagyúr
Egy luxusmodelleket gyártó cégnél, mint például a Vertu vagy a Mobiado simán eltudnám képzelni ezt a fajta korlátlan testreszabhatóságot, de egy tömegtermékeket gyártó vállalatnál ez elképzelhetetlen.
Ha tényleg megvalósulna ez a Motorola esetében akkor két lehetőség lenne:
1; lenyelik azt a tetemes pluszköltséget (erre kb. nulla százalék az esély)
2; áthárítanak mindent a megrendelőre és olyan áron lehetne ezekhez hozzájutni, hogy nem lenne érdemes megvásárolni. -
FragMaster
addikt
"ahol a felhasználók állítólag a RAM és belső memória méretét is testre szabhatják majd"
Persze, meg ki lehet választani, hogy unibody, vagy pattintós, üveg vagy műanyag vagy fém és egy feltöltött formaterv alapján egyedileg le is gyártják mindezt $249-értMaximum úgy kell ezt elképzelni, hogy több ram és rom konstrukcióban ki lehet ugyan azt a készüléket választani, bár nem tudom hol éri meg ennyiféle képpen legyártani...
Jöhetne már a teljes play store hozzánk is minden esetre."FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
tjb007
nagyúr
A belső tárhely gyakorlatilag eddig is választható volt a csúcsmodelleknél, szóval ebben semmi újdonság nincs. A RAM választós dolog is beleférhet még a "testreszabásba", legyártanak X mennyiséget 1GB -tal, X=Y mennyiséget pedig 2GB-tal, plusz van még amit lehetne választhatóvá tenni (pl. szín vagy akku), de ennél többre a józan ész szerint biztosan nem kell számítani.
A Motorola nem manufaktúra, minden egyes készüléket egyedi igények alapján legyártani súlyos plusz pénzekbe kerülne nekik, amit nem igazán engedhetnek meg maguknak.Amúgy is csak egy pletyka az egész (a bradnre vonatkozó rész is), szóval amíg nincs semmiféle hivatalos megerősítés/bejelentés addig csak fikció, de legalább van miről beszélni.
[ Szerkesztve ]
-
lmisi
senior tag
Ha a testreszabhatóság lesz a lényege, akkor nálam tényleg nagy durranás és be is neveznék egyre
Nem is kellene sok opció,
ram 1 vagy 2 gia
Kijelző 4, 4.3, 4.6, 5.0
Felbontás hd, Fulhd
Proci 2, 4 magAKKU 1700, 2500, 3300 mah
Persze lennének kizáró tényezők főleg felbontás kijelzőméret, vagy akkukapacitás miatt, de ram vagy proci szabadon lenne variálható.
Ja és színválaszték
Annyira forradalmi nem lenne, kínai gyártók igen limitáltan most is biztosítanak ilyesmit persze inkább akkuméret, rootoltság, vagy eukonform rom képében. Na jó azért ez messze van az elébb vázoltakhoz.
[ Szerkesztve ]
-
sing1ep1ayer
őstag
Azért egy laptopnál megvan az az előny, hogy sok alkatrészt magad cserélhetsz tetszőleges (olcsó!) forrásból, míg a mobiltelefonoknál ezt a lehetőséget biztosan nem adják majd a felhasználók kezébe - legalábbis jó ideig - így viszont feltehetően irdatlan felárat kérnek majd minden apró bővítésért.
-
pit stop
addikt
Nono, azért ne szaladj el ennyire...
Összesen két dolgot lehet majd elvileg variálni - amitől még nem lesz egész telefon csúcshardveres:
1, Belső tárhely - ezt tudtommal legtöbb típusnál is te választod meg, nemtudom mitől lett ekkora ficsőr...
2, Ram mérete - de gondolom majd határok között meg jópénzért; de ez valóban hasznos lehet.Ha eljut Európába
[ Szerkesztve ]
Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
Pőze
aktív tag
Szerintem nagyon jó ötlet a testreszabható belső.
-
nagyúr
nézd, ha egy két-három-ötszázezres laptopot bizonyos ésszerű keretek között testre lehet szabni, és ezt emgéri így kínálni, akkor egy ezzel szinte megegyező árú mobiltelefont miért ne lehetne?
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
jr1994
addikt
"1,5 giga ramot kérek bele."
"1,7 lett, maradhat?"
Jöjjenek, jöjjenek csak a jó kis MotorolákWoT: mennyeibajnoksag --- "Az a meta, hogy a botok hülyék"
-
kelly416
veterán
Az ötlet príma, de az ára is ugyanebbe a kategóriába fog esni.
-
Integra
titán
talán mégis van rá esély, mert a google zöld utat és korlátlan büdzsét adott a motorola-nak, hogy csinálják meg a saját google phone-jukat, ami hasonló termékciklusra áll be, mint az iphone. az ökoszisztéma detto ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
nokia112
csendes tag
Már pörög is az agyam, hogy milyen felszereltségű telefont kérnék magamnak
Nagyon tetszik az ötlet. Csak remélni tudom, hogy ez nemcsak beindul a Motorolánál, de világszintű divatot teremt.
Alcatel OT 302 -> Nokia 3410i -> Nokia 3220 -> SonyEricsson w800i -> SonyEricsson w910i -> Nokia (Tubi) 5800 -> SonyEricsson Xperia X8 -> Sony Xperia P ~ eddig
-
no1r
őstag
én is kíváncsian várom mi lesz ebből az igaz. az én véleményem is az, hogy ez egy rendkívül jó elgondolás, hiszen ezzel nagyon sok, a jelenlegi telefonméretek miatt rinyáló emberhez (többek közt hozzám is) eljuthatna megfelelő HW-vel szerelt készülék.
ha az árakkal sem szállnak el, és kaphatóak lennének európában is, azt hiszem nálam nyerők lehetnének. kíváncsian várom a májust, addig úgy sem esedékes a telefoncserea gúny a győztesek kiváltsága - https://www.instagram.com/nimrodnyul/
-
Picco
addikt
ahha, ebben a formaban tul szep lenne h igaz legyen...geekheaven
(#17) Oppenheimer vegyunk egy hasonlot elnevezest, az egyik legsikeresebb telefon: iphone, na ez sokkal fantaziadusabb es nekik sem jott be
[ Szerkesztve ]
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Oppenheimer
nagyúr
Kiváló, fantáziátlan név.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
jacis
nagyúr
Ebből is látszik, hogy jelenleg a Google az egyik leginnvatívabb cég. Ezzel rengeteg telefont el lehetne adni.
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
zsigus
őstag
Én 1,99 GB-ot kérek bele.
De a viccet félretéve, azért a testre szabhatóságnak ára is van, amit a felhasználónak kell majd kifizetni. Nem véletlenül egyszerűsíti minden gyártó a palettát amennyire tudja, mert az a költséghatékony megoldás. De ne legyen igazam...
-
Paszkal3
tag
Ez nem hangzik rosszúl!Igazából az lenne a jó,lenne olyan lehetősèg,hogy ki jön egy csúcs kèszülèk nyers androiddal,nem kellene annak lenni nexus kèszülèknek.Igy sokkal gyorsabb lenne,könnyebb optimalizáció,nincs rá telepîtve gyàrtó felület stb stb
-
daniel909
addikt
nagyon jó ötlet. mintha összeraknál egy gépet
YoTube csatornám (nem csak tech) https://www.youtube.com/channel/UCuHjE5-zXaFdto2QQaNW5HQ
-
Robertoq
őstag
RAM és belső memória méretét is testre szabhatják majd
Na végre valami reménysugár! Pont múltkorába mondtam, hogy miért nem lehet ilyet, erre tessék. -
Integra
titán
csak akkor lesz igazi értelme, ha stock android lesz és ugyanúgy frissítik mint a nexusokat
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
saiyajin
senior tag
En is szkeptikus vagyok, de tetszene, ha ezt meglepnek! Meglatjuk mi lesz belole.
"I don't even close my fuckin' eyes when I sneeze"
-
ndlx
aktív tag
"...a júniusban megrendezésre kerülő Google I/O konferencia..."
-
sing1ep1ayer
őstag
Itthon úgysem lesz testreszabási lehetőség, szóval nekünk aztán mindegy mit újít a Motorola. Még az is lehet, hogy emiatt a variálhatóság miatt a szolgáltatók eleve be sem veszik a készülékeiket a kínálatba. Az utóbbi időben amúgy sem favorizálták túlzottan a céget.
-
engé
tag
Stock Androidot és up-to-date update-eket a paletta teljes kínálatára és máris rokonszenves lesz számomra!
Valamiért kétlem, hogy mi állíthatjuk majd a RAM méretét (egy azonos készüléken belül), sokkal inkább tudom azt elképzelni, hogy minden árlépcsőt átható palettáról lesz szó.
[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
Másik topikban már leírtam, de ide is bemásolom:
Ez számomra egyelőre túl szép, hogy igaz legyen
Tegyük fel lenne egy egész sorozat, egy jó formatervvel, minőségi anyagokkal mondjuk a következő méretekben: 4"-FWVGA, 4,3"-qHD, 4,7"-HD, 5"-FullHD. A vásárló ezekből tud választani és még azt is megmondhatja, hogy például mennyi RAM-ot és belső memóriát kér a készülékbe. Mindezt ráadásul normális áron.
Ha ez megvalósulna mindenkinek X phone-ja lenne De nekem mindenképpen. Kíváncsi vagyok mi sül ki ebből, de egyelőre szkeptikus vagyok.
Mindenesetre nagyon várom -
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Tetszik az egyedi konfigurálás koncepciója, megnézném mennyi felárat jelent +1 GB RAM.
<< Heimdal >>
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest