Hirdetés
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsopa
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Nyilván indulatból túloztam. Továbbá nyilván szubjektív... (pl ha valaki életében először egy Vista elé ül le, és azt kezdi használni, akár ódákat is zenghet róla, hiszten nem is tud mihez viszonyítani. Elhiheted, hogy használtam mindet, kénytelen voltam, kijárós IT szervízesként, hidd el bőven völt az összes verzióhoz "szerencsém", uszkve 25 év alatt, DOS-tól Win10-ig minden féle fajta mikrofoshoz... Ha valaki megkérdez, általában a Linux-ot ajánlom inkább (bár annak sem midnen verzióját, és nyilván nem minden célra.. játékra kénytelen az ember ugyebár MS-t ha már PC-n játszik, de inább ha kérdezik játékra meg ajánlok egy Xbox-ot még az is jobb sajnos... (mégha nyiván konzolon azt minőséget nem lehet elérni amit egy high-end gamer PC-nyilván, akkor is)... Egyébként ezt ki is hagytam a felsorolásból, hogy ráadásul még abban is MS terrordiktatúra van, hogy rákényszerítenek az oprendszer váltásra így vagy úgy előbb utóbb mindenki kénytelen frissíteni. Mivel látják általában hogy a sok kamu csaló vakítás, pánikkeltés, hiszterizálás, hogy jaj vírusok, jaj biztonsági rések, jaj elavult komponensek stb stb blablabla (több PC-t is felügyelek megsúgom, amiken XP-k futnak 15 éve és soha a büdös életben sem vírus, sem semmilyen támadás nem érte, köztük webintegrált alkalmazások, folyamtosan online, egy jó naprakész tűzfal és vírusvédelem és kész mindent megfog (ami meg átment láthatatlanul én elhiszem hogy volt ilyen, csak éppen semmi effektív kárt nem okozott ha volt is, sem adatvesztés, sem adatlopás, sem semi más kár, amit bármilyen kártevő szoftver képes produkálni SOHA SEHOL NEM VOLT a kezem alatt levő bármely verziójú operációs rendszeren, biztonsági rés meg már nem támogatott pánik és hisztéria ide vagy oda... nézzük meg hogy kormányzati szintű nagy rendszereknél a világ számos országában használnak még XP-t még ma is, mert bevált és nem kell más, nem létezik jobb csak rosszabb, mert más verziókat tesztelve, csak a galibák jöttek, bugok, komplikációk, megoldhatatlan problémák, olyannyira, hogy az MS ugyebár kénytelen volt bizonyos kormányokkal kiegyezni, hogy támogatja tovább, és az illető ország szívesen fizetett is érte inkább külön és nem kis pénzeket és nem incifinci, fagylalt recept nyilvántartásokról van szó, hanem nem riktán komoly nemzetbiztonsági vonzatú rendszerekről ugyebár...) próbálkoznak a profitért az újabb gány szemeteket ránksózni, amit összebarkácsoltak (és aztán évekig toldoznak foltoznak, eleve nincs is kész mikor kiadják ugyebár még...), de ilyen aljas patkány trükkök, hogy jaj megszűnt a támogatás sajnáljuk ezt már nem lehet támogatni... ez is kamu, mert csak szándék kérdése, akár használhatna mindenki NT 4.0 -is még most is vígan boldogan, évente egy nagy patch frissítés csomaggal megfoltozva, felújítva és kész, szépen ki lehetne még akár alatta a kernelt is cserélni egy nagy szervízcsomaggal, és maradhatna minden abszolút ugyanaz a júzer aspektusából... de nem... ráerőszakolják a balek júzerre a teljes átállásokat (amik valójában teljesen feleslegesek és értelmetlenek és az esetek többéségben az új verzióknál sokkal több galiba, hiba, bug, és falakba ütközés sok hónap vérizzadós szenvedés, aminek mint látatjuk nagy vállalati szinten sem ritkán az a vége, hogy VISSZAÁLLNAK inkább a korábbi verzióra, mert effektíve és jelentős anyagi károkat szenvednek el a sok nyüglődés toldozás fotozás, szerencsétlenkedés, és nem ritkán megugorhatatlan akadályok miatt... Egészen nyugodtan lehetne akár az NT 4 még vagy az XP... semmi szükség nem volt teljesen átszabott értelmetlenül és feleslegesen átveriált, csicslivil parasztvakító felesleges fícsörökkerl teletömött (és persze ettől jól belassuló és ugye akkor már meg is van a bartel-kartel árukapcsolás a drága a vas gyártókkal, hiszen ugyebár az új verziójú szoftver új hardvert követel blablabla... és a sok bevakított balek rohan mint a zombi upgradelni hardvert mindent, csoda hogy még új mukaruhát nem sóznak rájuk, meg fogószéket hogy az is fontos az átálláshoz, szánalmas és abszolút átlátszó biznisz-piac gerjesztés semmi más céllal mint EXTRAPROFIT.. és akkor még az oktatásról nem beszéltem ugyebár, ilyenkor mindig jön hogy, ja kérem hát új verzió azt meg kell tanulni, beiskolázzuk az egész válallatot 3 hetes gyorstalapaló office kétezer-anyjavalaga, windows százhuszorom pont hetvennégy és a sok sok vakítás és kamu, lehúzás, balek átverés... a gamereket tudják a legjobban zsarolni, mert bejelentik, hogy márpedig a legújabb directx nem fut a korábbi oprendszeren, tessék megvenni hozzá az újat, a windows7-re a világ gamer társadalma többsége is emiatt volt kénytelen átállni, ha directx11-et akart használni, kénytelen volt, egyszerűen kizsarolták, ugyanez van most a windows10-nél is, ha directx 12 --őt akarsz, muszáj fletenned, mással nem kompatibilis... és egy sor hasonló gerjesztett verzió "probléma" van, minden téren, legyen az fejlesztői környezet, adatbáziskezelő felület, irodai alkalmazás, webintegrált platformok stb stb stb Pontosan tudom, engem nem tudnak kábítani (de mondju kizsarolni rákényszeríteni tudnak az biztos) hogy megoldható lenne, mivel fejlesztgettem is egy időben, CSAK SZÁNDÉK KÉRDÉSE... mondom akár kernelt is simán le lehet cserléni egy jó szervízcsomaggal vagy folttal, bármit ki lehet cserélni, át lehet alakítani, egy oprendszer bármelyik komponensét, nincs lehetetlen csak tehetetlen, illetve simlis csaló lehúzó maffia, aki direkt aljas haszonszerézis szándékkal csinálja, hogy kopassza a tömeget kizsarolja, kisajtolja az extraprofitját... Jó oké tudom, hogy megint leegyszerűsítettem, kiéleztem, indulatból, mert nyilván azért összetettebb árnyaltabb kérdések ezek, és nyilván vannak olyan szituációk ahol tényleg muszáj ezt azt frissíteni és átállni, mert valós technológiai indoka van, és nincs más lehetőség, de az ilyen eset a ritkább kivétel...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPad A16 128GB, 1 Év Garanciával
- Thinkpad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- X1 Carbon Gen12 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 512GB magyar vilbill ujjlolv új akku gar
- Apple Macbook Pro 15.2- A1989 - 13" CORE I5 8259U
- BESZÁMÍTÁS! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Apple iPad 10th Wi-Fi + Cellular - Silver - 64GB - BONTATLAN - ÚJ
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- RTX 5090-es, 5080-as stb... GAMER laptopok + dokkolók + licencek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest