- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Donki Hóte #12 üzenetére
Na, az ár tekintetében viszont tévedtem, a cikkíró javította a TV árát 270 eFt-ról 370 eFt-ra
Szóval ez a TV se nem jó, se nem olcsó, a cikk többi állítása igaz
-
válasz
#72042496 #27 üzenetére
Azt próbálom kihúzni belőled, hogy miért csak IPS. Azt látom, hogy egy borzasztóan félreértett összefoglaló miatt, de ezen túl nem tudod megindokolni, mert a tévéket/paneleket te magad nem ismered.
Nézd, itt és most nem tudom és persze nem is akarom neked magyarázgatni a miérteket.
Ha most abba kötöttél volna bele, hogy állításom szerint a Föld nem lapos és nem a Nap kering a Föld körül, akkor azt sem tudnám neked olyan szinten kézzelfoghatóan bebizonyítani, hogy te is értsd, mert nincs semmi eszközöm arra, hogy egy mindent tagadó ember számára elvont egy témában felvilágosítást nyújtsak.
Ettől még a rajtad kívül álló emberek halmazában konszenzus van abban, hogy a Föld nem lapos és nem a Nap kering a Föld körül, pont úgy, mint abban, hogy egy VA panellel szerelt TV sötét szobában hozza a maga előnyeit, az IPS panel pedig világosabb szobában előnyös.
De hogy ne csak filozofálgassak, hagy idézzek neked az Rtings.com oldalról, ahol egy, a VA és az IPS paneleket összehasonlító cikkben a kontrasztra vonatkozó résznél ezt írják:
"VA panels are far superior to IPS panels when it comes to this, so if you tend to watch movies in the dark, you likely want to get a TV with a VA panel."
Vagyis lefordítva:
"A VA panelek messze felülmúlják az IPS paneleket /nyilván a kontrasztban, merthogy ebben a részben erről van szó/, így ha szereti sötétben nézni a filmeket, valószínűleg VA panellel rendelkező TV-t szeretne vásárolni. "
Itt is azt írják, hogy a VA panelek sötétben előnyösebbek
-
-
válasz
#72042496 #16 üzenetére
Nem értem, hogy világosba miért az IPS lenne a jobb
Én meg azt nem értem, hogy ezt komolyan kérdezed, vagy csak trollkodsz velem
Idézek neked a "Milyen TV-t vegyek?" topik Összefoglalójából:
b. IPS panel
Nagy látószög és magas színhűség jellemzi, ami egészen varázslatos. Inkább világosabb helyiségekben ajánlott.Ezzel szemben a VA panelről ezt írják:
a.VA panel
Jóval nagyobb kontrasztot és szebb fekete visszaadást nyújt. Sötét helyiségben ajánlottabb. -
Mivel a cikkben több helyen is 270 eFt-os árat írnak az 55 collos modell áraként, ezért nem hinném, hogy elírás lenne az ár. A TV-t egyenesen a Panasonic magyar képviseletétől kapták, szóval valószínű, hogy rövidesen ennyi lesz az ára (remélhetőleg).
Nekünk eléggé világos a nagyszobánk és szinte egész nap néz valaki TV-t, tehát nekünk IPS paneles TV a megfelelő, nem a VA paneles
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Nyaralás topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest