- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hokuszpk #106 üzenetére
meglátjuk, szerintem ők is rájöttek talán a helyes irányra és képesek lesznek biztosítani megfelelő konkurenciát tovább.
Inkább úgy gondlom, a megtorpanás megint szoftveres téren lesz,főleg játékok terén, már látom előre, hogy új DX modell jön ami majd kiforr egyszer, többszálas rendszerek is kifújnak majd 12-16 szálnál. Addig persze lehet majd gyorsulni és fejlődni, de aztán elérünk oda,nem is olyan sokára, hogy megint jelentős IPC növekedés kellene, vagy egy teljesen új modell, akár kvantum, akár bármi más...és szerntem ez most már nem évtizedekben mérhető. -
válasz
E.Kaufmann #103 üzenetére
Te Hol láttál olyat hogy ez örömteli?
hokuszpk: Szerintem, lesz fejlődés minden téren, nem 1-2 %. Már az Icelake is más konstrukcióra épül, utána meg jön az új arcitecht.
-
a cikk amit linkeltem pont arról szól, hogy a 14 nm mekkora szívás volt nekik, jó darabig nem is profitáltak belőle semmit, sőt, ezért kell nekik kihozni belőle amit tudnak.
A mérnökökkel viszont valóban megszívták, kár volt és hiba volt. szerintem igazából mosta 10nm azért fontos nekik, hogy addig kihúzzák, amíg nem jön a 7 nm az új gyárukból, de azért nem szabad leírni őket,szerintem ha megrázzák magukat akkor ott lesznek a nehézségek legyűrése után. -
válasz
Geri Bátyó #86 üzenetére
Ha hozza a szokásos minőséget ezen a téren az Intel, akkor az a 10 nm akár előrébb is mutathat,-(de az biztos, hogy utolérheti,)- mint a konkurencia 7nm variánsa.
Az új gyáruk, ahol majd a 7 nm lesz állítólag Star wars lesz, nagyon fogadkoznak. -
Az ok, hogy alapjaiban régi arch, mint ahogy a ryzen is az marad.
A cikkben viszont ez van írva:"kap új alapokra épített processzormagokat, szintén új alapokon nyugvó IGP-t, nyilván nem fog hiányozni a szokásos körítés, mint a memóriavezérlő, a PCI Express vezérlő, és ami még kell a PC-s működéshez. Ami viszont érdekes, hogy elképesztően ki lesz tömve fixfunkciós blokkokkal is. Lesz benne egy úgynevezett computer vision koprocesszor, ami mellé egy combos is ISP társulhat,"
Tehát a dizájn itt is már merőben más irányt vesz fel, amit ezek szerint 1 vagy 2 évig akarnak csak megtartani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xbox Series X|S
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- E-roller topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged