Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomboy0013
veterán
válasz 7Heads Drago #80 üzenetére
Olvasd el részletesen a tesztet tapsikolás helyett.
[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
válasz tomboy0013 #79 üzenetére
Ezek szerint te kevered. Az általad linkelt tesztben a teljes telo fogyasztását mérik. De tegyél egymás mellé egy lcd és egy amoled kijelzőt és mérd le melyik mennyit eszik fekete színnél. Te ezt akarod megmagyarázni.
Jah akkor bocs. Nincs több kérdésem.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
tomboy0013
veterán
válasz 7Heads Drago #78 üzenetére
Nem arról volt, szó, hogy melyiknek jobb az üzemideje... Hanem arról, hogy mennyit harap ki ebből az AoD. Nyilván két eltérő hardverű és akkumulátor kapacitású telónál nem lehet üzemidőt összehasonlítani. Kevered a dolgokat eléggé. Itt az AoD fogyasztásról beszéltünk ami az LG-nél alacsonyabb, ezt alá is támasztották.
A másik dolog, meg hogy linkeltem neked bizonyítékokat is az állításomra te meg szembemész velük bármilyen bizonyíték nélkül, mert te úgy gondolod akkor is igazad van.... Hát most ezzel mit kezdjek?
Jah és nem AMOLED vs IPS harcról volt szó amit éppen szeretnél elindítani amint látom, hanem két eszköz Active on Display funkciójáról. Csak megjegyzem mielőtt jön a csőcselék és nekem ugrik.
A lényeg, hogy nincs igazatok, hogy annyival takarékosabb az AoD egy AMOLED kijelzőn mint egy IPS-en,
sőt igazából az ellenkezője lett bizonyítva. Ennyi a sztori.[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
válasz tomboy0013 #76 üzenetére
Persze nyilván meg tudod magyarázni azt is hogy egy kikapcsolt amoled többet eszik mint egy feketét imitáló lcd. Az hogy a többit a gyártók hogy oldják meg a háttérben és mennyit esznek a telok már szerintem más kérdés. A szoftver se azonos rajtuk, még ha az alapjuk közös is.
-
Matada2.3
veterán
Na, akkor mate 10 majd kompenzálja az újdonságokat a p10-bol hiányoló embereket. Eddig tetszik.
Finn the human
-
tomboy0013
veterán
válasz 7Heads Drago #75 üzenetére
És ennek mi köze az AoD-hoz?
-
7Heads Drago
veterán
válasz tomboy0013 #74 üzenetére
Ilyent én is tudok: [link]
A g5 60 órát hozott össze az s7 meg 80-at. De a többi érték is rosszabb.
Üzemidőről volt szó![ Szerkesztve ]
-
tomboy0013
veterán
válasz 7Heads Drago #73 üzenetére
Mesélj miért ne gondoltam volna komolyan?
(#71) Ricardo: Attól függ, milyen szoftver van mögötte. Ez sem egzakt.
[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
válasz tomboy0013 #68 üzenetére
Ezt te se gondolod komolyan.
-
törölt tag
-
Ricardo
titán
válasz tomboy0013 #68 üzenetére
Tök mindegy az akkunak, hogy az egész kijelzőt kell működtetni, vagy csak bizonyos képpontokat?
-
tomboy0013
veterán
válasz 7Heads Drago #67 üzenetére
Én úgy látom, hogy tök mindegy az akkunak. Sőt az S7 meg a G5 tavalyi összehasonlitásánál pont a G5 jött ki takarékosabbra.
-
7Heads Drago
veterán
válasz tomboy0013 #66 üzenetére
Teljes mindegy ez szubjektív, de akkunak nem mindegy.
-
törölt tag
válasz tomboy0013 #64 üzenetére
És ezen sikerült ennyit pörögni? Nyilván számomra nincs értelme, és továbbra sincs. Meg még sok ember számára, akik inkább AMOLED-et használnak.
-
-
törölt tag
válasz tomboy0013 #62 üzenetére
A technológiából adódóan rosszabb az LCD-s, mert soha nem lesz 0 nit a fekete rajta, hiába veszi le a fényerőt, meg csinál akármit is. Az hogy téged ez nem zavar/érdekel, már más kérdés.
-
törölt tag
válasz tomboy0013 #60 üzenetére
Csak azt nem értem neked miért szívügyed, hogy én szeressem az LG megoldását...?
-
törölt tag
válasz tomboy0013 #58 üzenetére
Láttam. Használd nyugodtan, nekem nem kell. Köszi.
-
tomboy0013
veterán
válasz #16820480 #57 üzenetére
Igen? Láttál már LG telón AoD-t? Mert annyira leveszi a fényerőt, hogy alig látni hogy van háttérvilágítás viszont az időt látni. Tud ám fényerőt is állítani nem ugyanolyan fényerőn megy mindig... És elég jól működik a dolog. Semmi hátránya nincs az AMOLED-del szemben.
-
törölt tag
válasz tomboy0013 #56 üzenetére
Mert világít az egész kijelző, ami éjszaka például kiüti a szemed.
-
mikej95
aktív tag
Szépnek szép, egykezes használat is könnyebb lesz, legalábbis többen meg tudják majd fogni 1 kézzel, de kevésbé tűnik praktikusnak a forma, egyes készülékek vázai már így sincsenek a topon.
Azt viszont nem tudják, hogy mi nem tudjuk azt, amiről ők úgy tudják, hogy tudjuk.'
-
Arcképgyáros
-
törölt tag
válasz Dr. 444Hertz #51 üzenetére
Mint akármilyen fétis, ez sem mindig magyarázható, de el lehet fogadni. Én is kimondottan AMOLED kijelzőt keresek, amikor új telefont nézek. Például ezen van is értelme az AoD-nek, vagy a motorolás AD-nek.
-
Arcképgyáros
-
bali
tag
Még mindig csak sima LCD panel Amoled helyett-
Samsung Galaxy Note 20 Ultra + Watch Active 2
-
7Heads Drago
veterán
Én a honor 10-ben bízok. Hátha csak keskeny kávás lesz, hátlapi leolvasóval.
-
Z.É.T.
őstag
válasz #16820480 #45 üzenetére
Szerintem pont nem.
Ma egy órát használtam egy S8+ Samut és a Mate 8 után kínszenvedésnek hatott a legtöbb tartalmat befogadni, hatványozottan igaz volt ez weboldalak olvasásakor a keskeny display miatt. A látványos kijelző ellenére. A gazdája Mate 9 után sem tudta eddig megszokni, 2 hét alatt.
Jól megbeszéltük, hogy mennyire nem tetszik ez az irány, panaszkodtam egy sort, hogy fogalmam sincs mire váltsak, ha a dual sim + >/=6" + jó SoT + >/=6GB RAM lenne a minimális elvárásom. Kb maradt a "ki tudja jön-e EU-ba V30" és a Mate 10. Ezekről még biztosat nem tudunk, de reménykedünk.
Aztán idekattintok mobilarénára és ez a hír fogad... -
Deck
titán
18:9 a legjobb
PS5
-
H.Istvan25
senior tag
válasz Tatu-1981 #44 üzenetére
Ez így van. Én a mostani Idol 3-al mértem össze az S8+-t, és a 6,2 colos kijelzőjén kevesebb a hasznos felület mint az 5.5 colos Idolon. Főleg hogy a széle mintha nem lenne a hajlításmiatt. Elbaszott egy koncepció, menőzni jó másra nem. Veszek egy Mate 9-et, lehet hogy az utolsó valamirevaló csúcsmobil lesz, de azért bízok benne hogy a Huawei nem korcsosul el (a P10 se ment el ebbe az irányba, valamint a Porsche Design hajlítása is sokkal kevésbé szar mint a Samué).
Huawei Mate 9
-
Tatu-1981
tag
18:9-es képaránnyal a 6 collos kijelző területe jóval kisebb lesz, mint a Mate 8-9 kijelzője.
Ahogy pl. a Samsung Galaxy S8+ 6,2 collos kijelzője is jóval kisebb a Mate 8 6 collos kijelzőjénél. Összemértem őket.Ráadásul sokkal rosszabb a képarány is, hiszen a videók, fényképek, csomó alkalmazás 16:9-es kijelzőre van elkészítve, így a 18:9 kijelző két szélén szép fekete sáv van.
Múltkor Media Marktban kipróbáltam egy Samsung S8+-t, és sok tartalom kb. akkora volt a névleg 6,2 collos kijelzőjén, mint egy 5 collos telefonon.
Nagyon nem tetszik ez az irány. Ráadásul egy telefont állítva is használ az ember, akkor jellemzően nem érsz semmit azzal, hogy hosszú a kijelző, ha közben keskeny, és ehhez kell igazítani a tartalmak méretét.
-
tipuka
addikt
én azt hittem a honor 9, p10 után a mate 10-nél előre kerül az ujjlenyomatolvasó. nem igazán szeretem a telefon hátulján
-
madd dogg
senior tag
"Mindamellett ami biztos, hogy a Full Active Display lehetővé teszi az extrém keskeny kávák kialakítását, lévén a kijelző full aktív."
Ez aztán meg lett magyarázva. 🙂 Valaki segítene?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
csipszikutya
senior tag
válasz H.Istvan25 #36 üzenetére
Jogos, 6-os droid, 4.0.3. emui
-
H.Istvan25
senior tag
-
csipszikutya
senior tag
válasz H.Istvan25 #30 üzenetére
6.0-án vagyok, legutolso OTA sw-vel
-
.Szaki.
addikt
válasz #16820480 #31 üzenetére
Persze, biztosan az. Egyébként meg elég nagy öngól lenne ha most hirtelen eltüntetnék az előlapi olvasót. Náluk is akkor lenne értelme, mint az Almánál, hogy ha már sikerült a kijelzőbe integrált olvasót megcsinálni, akkor hagyják el az előlapit. Gondolom a Huawei sem véletlen állt át erre a rendszerre és igazuk is van.
-
Zsidaaj
tag
Kell *-*
186 pozitív és 0 negatív értékelés az oldalon!
-
szami777
addikt
Jöhet.
“So do all who live to see such times but that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.”
-
törölt tag
Ezt már akkor is így tolta mindenki, amikor még méteres káva meg műanyag hátlap volt a telefonokon. Minden telefon topikja előbb utóbb tok és fólia keresésbe fullad
H.Istvan25: Én pont az EMUI miatt fogok túladni a mostani telefonomon.
.Szaki.: Szerintem ez csak valami random PS munka, semmi köze a végleges termékhez. Nem is látom egyelőre, hogy miután pont most álltak át az előlapi ujjlenyomat olvasóra, visszategyék a hátlapra. Mert idén ősszel még tuti nem lesz benne a kijelzőben, szóval más opció nincs nagyon.
-
H.Istvan25
senior tag
válasz csipszikutya #27 üzenetére
A régi emui lehet hogy nem volt jó, de az 5.0 már remek
Huawei Mate 9
-
tomboy0013
veterán
Jó ötlet volt behozni a 18:9-es képarányt az okostelefonoknál, nekem kényelmesebb mint a 16:9-es méret ekkora kijelzoméretek mellett. Az LG ügyesen trendet teremtett ezzel nagyon úgy fest.
-
voyager4.4
senior tag
-
csipszikutya
senior tag
válasz H.Istvan25 #23 üzenetére
"Szeretem" és nagyon jo, amikor ugy müködik, ahogy azt megálmodták. Az apro, néha-néha, de a legrosszabbkor elöjövö bugok (bár saját topicbol kiindulva és vagyok ilyen szerencsétlen) az idegesitöek. Ha gondolod P8 topicban csemegézhetsz a hsz-eim között, joformán csak sirok bennük a bugok miatt.
Nem cserélném, ha nem szivatna orrba szájba néha -
veterán
válasz H.Istvan25 #23 üzenetére
Szerintem a Samsung rendszere a legjobb. Nekem pont az emui nem tetszik.
De kinek ez,kinek az.HARLEY-DAVIDSON
-
QwErTy42
addikt
Nekem ez a dizájn tetszene, amoled kijelzővel és kijelzőbe épített ujjlenyomatolvasóval.
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
H.Istvan25
senior tag
válasz csipszikutya #22 üzenetére
Az emui nem rakat szar hanem jelenleg a legjobb rendszer. Emiatt is akarok huaweit venni, nem valami táccsvizes elcseszett samsungot
Huawei Mate 9
-
csipszikutya
senior tag
Csak az emui ne legyen egy rakat sz@r, akkor lehet erre cserélném a p8at...
-
spawn21
veterán
Lassan foghatatlan lesz minden telefon, feláldozva a "design" oltárán.
Aztán mindenki megveszi majd sír hogy nem talál rendes fóliát sem tokot. Pláne nem olyat ami egyszerre mehet. Imádom a fórumokon írkáló emberek 90%-át. "Olyan szép telefon, de nem merem tok nélkül hordani, ajánlotok valamit. Ja! Fólia is kellene!"
[ Szerkesztve ]
s24U+15p
-
H.Istvan25
senior tag
Azt hiszem akkor jovo héten megrendelem a Mate 9-et mert ez lesz az utolsó normális okostelefon. Nem akarok hajlitott kávamentes elbaszott képarányos szutykot. De azért remélem nem lesz hasonló, a Huawei eddig se követte ész nélkül a Samsung és hasonlók borzalmait.
Huawei Mate 9
-
atike
nagyúr
Remélem ettől azért kicsit legalább de szögletesebb lesz... Na meg, hogy a kamera is rendben lesz. Akkor esélyes, hogy a V10 után újra Huawei-m lesz.
-
Decske
senior tag
Ez valami katasztrófa. Remélem nem ilyen lesz.
Bár most 2 évre Máté 9-es van tervezve, remélhetőleg ebben a hónapban meg is fog érkezni.Ezzel a nyújtott kijelzővel ki lehet kergetni a világból. Az s8 számomra túl hosszú és túl keskeny. Ráadásul hiába 5.8 col az átmérője a kijelző felülete egy 5.5 col-os hagyományos telefonnal összemérhető.
Samsung Galaxy Z Fold 3, Asus Zephyrus G14 (2020)
-
Sodomizer
csendes tag
Ha ez ilyen fasza lesz lehet hogy cserélem a mate 9-et rá
-
ZavaBalazs
őstag
feltételezem azért, mert a 18:9-et sokkal könnyebb az elterjedt 16:9-hez viszonyítani, mint a 2:1-et. ugyanígy a macbook 16:10, a surface meg 15:10, és nem 8:5, meg 3:2.
szerk. na jó, a surface-t lehet szokták 3:2-nek is hívni.
szerintem amúgy ocsmány az alján ez a logós nyúlvány.
[ Szerkesztve ]
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
Magnat
veterán
Egyszerűsítés után mondhatjuk, h 2:1-es képarányt kap
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
-FreaK-
veterán
válasz Dr. 444Hertz #1 üzenetére
Az eddigiek is igen kis kávások voltak a megjelenésük idejében, remélem folytatják a hagyományt.
Én viszont nem örülök a 18:9-es aránynak, jobban szeretnék hagyományos 16:9-et, picivel esetleg nagyobb képátlót, közel azonos méretű házban.
Elég esélyes, hogy jövőre ez fogja váltani a Mate8-am, báár az árazás kérdéses.. A Mate8 még igen jó áron volt a konkurenciához képest (ez volt az egyik ok, hogy ezt választottam), a 9 már inkább azonos árban volt mint a többi.A koncepció kép nekem tetszik, bár kicsit még elrugaszkodott
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Tetszik.
Ha hasonló lenne végleges verzió és eltüntetnék a Huawei logot az elejéről és inkább hangszórót pakolnának a helyére (felsővel együtt sztereó lenne),akkor engem megvennének. -
törölt tag
válasz kakuk.tamas #4 üzenetére
Ha tartják a konkurenciánál kicsit olcsóbb árat, akkor 250 ezer az olyan reálisnak hangzik. A Mate 9 700€-n nyitott, ami olyan 215 ezer.
-
tibor72
tag
válasz kakuk.tamas #4 üzenetére
Én elsőre, így pont a duplájára (500k) tippeltem...
-
kromatika
veterán
Érdekes lehet.
-
kakuk.tamas
addikt
Ez a kinézet max 250k (ami lehetetlen), és megvettek kilóra.
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
veterán
-
törölt tag
Na ez már nem csúnya.
-
Arcképgyáros
Jó hír
Ezek szerint ez is egy kiskávás modell lesz.A koncepciókép viszont undorító.
iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest