- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Új hozzászólás Aktív témák
-
ElEvEn11
senior tag
válasz
#65675776 #54 üzenetére
Nem kötözködésképpen, de mi a helyzet a fizikai kapcsolós változatokkal, amin nem volt semmilyen dinamikus PWM megoldás?
Mert Én olyat használtam. Alacsony és magas fordulatszám között választhattál, aztán csókolom. Nálam az alacsony fordulatszámon járt, mert még így is elég zajosnak tartottam.
Ez a 6 év gari a HIS-nél nem járt. -
ElEvEn11
senior tag
válasz
#65675776 #52 üzenetére
Ok.
Egyébként éppen az axiális áramlású ventiknél olyan nagy a választék, hogy bőven találni ultracsendes típusokat, amilyen az IceQ nem volt. Például - most nem jut eszembe melyik gyártó - készít olyan lapátokat, amit a golflabdához hasonló mintázattal láttak el. Ez állítólag csökkenti a turbulenciákat és így a szélzajt. Na Én láttam ilyen ventillátort, de a hangját azt nem hallottam.
A csapágymegoldásokat pedig még nem is említettük. Gyanús, hogy valami sokadrangú csapágyazása volt az IceQ ventinek is. Máskülönben nem állt volna úgy be.
-
ElEvEn11
senior tag
válasz
#65675776 #41 üzenetére
Nézd! Nem vagyok nagy szakértője az áramlástannak, de nekem ez az elrendezés nagyobb szélzajt produkált. Nyilván mérni kellene, de ebbe a bordába be kell terelni a levegőt és a bordán át, a hátsó - egyébként szerintem alapvetően jó helyen lévő - rácson kitolni. Csakhogy a beszíváskor már eleve felesleges turbulenciákat kelt, a nem túl sima (kifejezetten érdesített, hogy ne legyen áttetsző) műanyag borításon és ezek az ívben meghajlított, radiális lapátok is nagyobb szelet kavarnak, ugyanakkora fordulatszám mellett. Ez a bajom vele. Nem kizárt, hogy tévedek, de szerintem ez nagyobb szélzajt eredményez. Azt pedig nem hiszem, hogy nincs egy elfogadható eredmény a légszállítás és a szélzaj között félúton. Jelzem: ezeket a megoldásokat mindig is a "halk és hűvös" jelzőkkel adták el. Hűvös, az tény. Na de, hogy halk és tartós, azt nem hinném.
Az általam tapasztalt gyors öregedésnek és meghibásodásnak szerintem egyébként éppen a silány anyaghasználat az oka. Ha most gyorsan előkapok a fejemből egy mára erősen megkopott márkát, amilyen a Zalman, hát bizony az Ő hűtőrendszereik még mindig dolgoznak egy-egy gépemben és plusz zaj képződését sem hallom. Pedig pontosan ugyanazt a karbantartást kapják, mint a HIS borda+venti kombóim. -
ElEvEn11
senior tag
Hát nem volt az!
Még levett fordulatszámmal sem. Nézd, nézzétek már meg a ventilátor-lapátokat, hogy állnak! Mindegy. Akinek tetszik és azt gondolja, hogy jó vétel, vegye. Egy darabig Én is ezt gondoltam, de rá kellett jönnöm, hogy ez az olcsó hús, meg a leve effektus többnyire.
Miért van az, hogy más márkák hűtése, nem döglött be egyszer sem nálam? Sőt! Igazán zajosabbnak sem találtam azokat. Ellenben, amikor egyszer egy hasonló lapátelrendezésű, kártyahelyre rögzíthető házhűtőt vettem, na az pont olyan zajokat produkált és nagyjából ugyanannyi idő alatt ment tönkre. Szerintem ez a konstrukció rossz. Az eddig tapasztalataim mondatják velem ezt és a többi kártyámhoz mérve. Azt ettem meg Én is korábban, hogy "ezen egy bazi nagy hűtőborda van, ami 'vakít' a fényével és szép kék a venti, akkor hű de hideg lesz majd a kártya".
Aki akarja vegye. Én többet nem. Bocs! -
ElEvEn11
senior tag
válasz
#65675776 #23 üzenetére
A fordulatszámra már nem emlékszem, de kétállású kapcsolóval lehetett szabályozni. Nálam általában a kisebb fordulatra volt beállítva mind, mert a magasabb fordulatszámnál olyan szélzaja volt, ami engem már zavart. Mindegyik esetben egyébként úgy állt meg, hogy konkrétan nem volt előjele. Egyszer csak a boot alatt hallottam, hogy nem pörögnek fel. Aztán nagy nehezen elindultak, de rövid idő múlva mind teljesen megállt. Amikor megnéztem a ventiket, azok lötyögtek a tokban, ami újonnan nem volt jellemző. Ha kézzel próbáltam megforgatni az álló gépben, akkor is érezhetően erőteljes volt a súrlódás. Pont, mint aminél a csapágy bemaródott.
-
ElEvEn11
senior tag
válasz
Mercutio_ #17 üzenetére
Éreztem, hogy valakiben felmerül annak a lehetősége, hogy ugyanezt Én nem csinálom meg.
Minden második hónapban kapom szét a gépeket és alaposan kitakarítom, kifújom.
Az IceQ mégis kinyiffant. Erre varrjál gombot!
Talán parajelenség lenne, hogy három kártyánál is ez történt úgy, hogy nem voltak felhúzva és pörgetve sem a ventik?
-
ElEvEn11
senior tag
Nekem több ilyen IceQ kártyám is volt. Soha többet nem veszek belőle. Mindnek a ventilátora ment tönkre és ehhez alig két-három év használat kellett. Ráadásul még csak nem is zúztam le őket, hanem kifejezetten vigyáztam a kártyákra. Ehhez képest már egy év után olyan zajos volt a venti, hogy túlharsogta a gép többi zajkeltőjét.
Azóta nekem ezek a hűtések inkább a vicc kategóriába sorolódtak. Mert lehet, hogy jó a hűtése, de Én egy kártyát nem feltétlenül csak két évig használok.
Az meg mégiscsak sok lenne, hogy miután kidöglik az a hűtő, amivel reklámozzák és eladják, lebontom és egy másik drága hűtővel applikálom újra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest