Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hugo chávez

aktív tag

válasz GerykO #53 üzenetére

"Vagy a növeljük meg a GPU részt 50%-al az a finomhangolás?"

Hát, ez nézőpont kérdése, de én a gpu rész növelését (és képességeinek bővítését) még nem nevezném architekturális váltásnak. Ilyen alapon akkor a Westmere-ket is lehetne architektúraváltásnak nevezni, mert a Nehalem-ekhez képest hozzácsaptak plusz 2 magot a Gulftown esetében és megkapták az AES-NI utasításkészletet is.

"A kérdésem az Intel marketingjére vonatkozik, nem kell erős IGP, mert a CPU a fontos (a "proci" 1/4ét tegye ki az IGP mérete), itt most ez is csúnyán borul."

"Szóval most már érted miért kérdeztem amit? :U És remélem az iróniát is érzed már. ;)"

Erre azt tudom mondani, hogy az NV is mondott olyasmit, még a Fermik debütálása előtt, hogy: "a DirectX 11 nem dobja majd meg az eladásokat", de azért mégiscsak kaptak DX11 támogatást a Fermik. Tehát, amíg egy cég terméke nem rendelkezik valamilyen képességgel, amivel a konkurencia terméke igen, addig persze, hogy szavakban fikázza, de, ha az adott képességtől jobban eladhatóvá válna a terméke, akkor a cég, amennyiben lehetősége van rá, akkor fel fogja ruházni a saját termékét is azzal a képességgel. (Bár, konkrétan a DX11 a hype-on kívül eddig nem igazán mutatott fel semmi olyat, pláne a játékokban, ami miatt jelenleg mindenáron szükséges, hogy a gpu-k támogassák, de, majd talán a BF3... Végül is, a remény hal meg utoljára.)

Úgyhogy természetesen érzem az iróniát. :)

• hugo chávez

aktív tag

válasz stratova #46 üzenetére

Köszi, de ebben is azt írják, amit már korábban is lehetett olvasni néhány helyen, mármint, hogy az LGA2011-es procikban lévő PCI-E vezérlő támogatni fogja a PCI-E 3.0-át, ezért is kérdeztem, hogy van-e új és ezzel ellentétes infó.
    Az LGA1356-ról meg mindig felröppennek hírek, de nekem kissé valószínűtlennek tűnik, hogy lesz ilyen foglalatos alaplap, mert akkor már 3 különböző foglalat lenne egy processzorgenerációhoz, bár, mondjuk, az Inteltől nem lenne elképzelhetetlen egy ilyen húzás, mindenesetre remélhetőleg nemsokára kiderül.

(#44) hugo chávez:

"Már van arról információ, hogy az LGA2011-es procik nem fogják támogatni az USB 3.0-t és a PCI-E 3.0-t? :F "

Vagyis, helyesebben: és az X68(?)-as chipset az USB 3.0-át?

• hugo chávez

aktív tag

válasz GerykO #15 üzenetére

"Vajon mitől van ez a Pál-fordulás, hogy a procihoz nem nyúlunk hozzá, de az igp-n 50%-ot növesztünk? ;] "

A Tick-Tock mond neked valamit? ;)

(#8) DemonDani:

"baj lesz drága intel :N "

(#36) zz top:

"Én csak azt nem értem hogy akkor minek jön ősszel az LGA2011, ha abban nem lesz se natív USB 3.0, se PCI-E 3.0?"

Már van arról információ, hogy az LGA2011-es procik nem fogják támogatni az USB 3.0-t és a PCI-E 3.0-t? :F

Új hozzászólás Aktív témák