Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ntomka

nagyúr

válasz Fecow #100 üzenetére

Figyelj, tényleg csak hasra ütés volt az általam írt szám, de asszem erre utaltam is. Nem kell tényként elfogadni, nem is vártam el, de abban is biztos vagyok, hogy ha ilyen számot akarsz, a speedtest-re biztos nem hagyatkozhatsz.

"Ez mire utal?"

Pontosan leírtam. A szolgáltatók olyan sávszélességeket adnak el bagóért, ami irreális. Bambano valszeg ezt jobban meg tudná magyarázni.

"Illetve ezt nem nekem írtad, de ezen is nagyokat nézek:"

Félreérted: ahogy írtam, az interneten elérhető és forgalmazott adatmennyiség gyorsabb ütemben növekszik, mint ahogy a hálózatokat bővítik. A szűkülést ilyen értelemben írtam, és ezt bizony a Google érzi a legjobban, szóval hihető, mikor ők arra törekednek, hogy kisebb legyen az adatforgalom.

• ntomka

nagyúr

válasz Fecow #69 üzenetére

Csak ismételni tudom azt, amit már mások is mondtak itt a fórumon több topicban is, hogy akinek lassú nete van, az nem veri a nyálát a speedtest.netre, mert az tudja, hogy így is, úgy is lassú a nete. Azért nézd már meg, hogy milyen országok vannak az első sokban: Románia, Moldávia, stb. Szerinted globális méretekben ezek az elenyésző felhasználószámmal rendelkező országok képviselik a globális átlagot? Több cikk szólt már a sajtóban (itt is) arról, hogy bizony az elöregedett hálózattal rendelkező USA, nyugat EU, az alapból lassú Kína, India (melyek a globális szeletben többet szakítanak ki, mint az USA + EU) bizony nagyon lassan neteznek. Így ha egy releváns statisztika készülhetne, szerintem a globális átlag olyan 2Mbps körül alakulna. Nem mondom, hogy nem léteznek gyors netező felhasználók, de sajnos nem a DIGI jellegű szolgáltatóknál van a többség, de nem is lehetne, mert a 20-120Mbps vonalak lakossági előfizetőknek pár ezer forintos áron irreálisak, és erre bizony egyszer rá is fognak jönni az emberek, ha így folytatódik a sávszél pazarlás.

(#70) arnyekxxx: Nem én, hanem te továbbra is bizonyítod, hogy nem értesz sok mindent. Én nem látok rá globális adatokra egy ilyen méretű hálózatnál, sőt szerintem nagyon kevesen ezen a földön. De a Google szerintem az a cég, mely olyan befolyással rendelkezik a neten, ami egész pontosan meg tudja "saccolni", hogy mekkora lehet a globális átlagos sávszélesség. Ha ő azt mondja, hogy bizony szükség van az átvitt adatmennyiség csökkentésére, azt hamarabb elhiszem, minthogy te itt irreleváns fényképezőgépes hasonlatokkal jössz. Nem mondom, hogy nincs igazad abban, hogy a szolgáltatók ne örülnének, ha kevesebb helyet foglalnának a szerverükön az adatok, de arra nem gondoltál, hogy egy Google méretű adatmilliomos cégnek nem a tároló kapacitás okoz nagyobb gondot, hanem ezt forgalmazni az egyre szűkebb hálózaton?

• 7

addikt

válasz Fecow #64 üzenetére

Igazabol mobilpiacon szeretnek megvalositani tobbek kozott a (meg erosen fejlesztes alatt allo, publikusan nem is elerheto) Google Gogglest, ami viszont szerintem joval tobb adatforgalommal jar annal, minthogy egy ilyen kepformatummal pepecseljenek -- habar igaz, hasznos lehet a feltoltesi resznel, tehat belso hasznalatra esetleg alkalmazhatjak is.
    De hogy kicsit bele is meruljek, a dolog lenyege az volna, hogy ha ujsagot olvasva vagy utcan jarva lefotozol(? - meg valtozhat a koncepcio) egy reklamot az okostelefonoddal, ami tamogatja a Google Gogglest, akkor az a foto elvezethet a hirdeto oldalara, ahol tobbet is megtudhatsz az adott termekrol.

• 7

addikt

válasz Fecow #62 üzenetére

Az teny, hogy a Google tervezi megujitani az AdWordsot, de ahogy en lattam, kicsit mas formaban.

Balga lepes is lenne egy olyan kepformatumra epiteni a kulcsszerepet jatszo beveteli forrasat, aminek jo eselye van arra, hogy el sem terjed -- no meg a kepreklamok nem jelentenek akkora nagy durranast a mai vilagban, hogy csak azert egy teljesen uj kepformatumot probaljanak a nepbe sulykolni.
    Ez a lepes, ugy gondolom, ugyanugy csak arra szolgal, hogy a nepszeruseget es a Google-re valo olyan merteku rakapast (es bizonyos tekintetben a toluk valo fuggest) osztonozze, ami megerositi a ceg poziciojat. :)

De termeszetesen en is tevedhetek... :P

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés