- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
plus44
veterán
válasz
Remus389 #191 üzenetére
Ez mégis hogy jön ide? Mondjam hogy olvasd el a saját hozzászólásod? Szerinted azért terjed jobban az Android, mert a MM-ban 3millió forint az Iphone 4 (és jelzem van olyan hülye, aki megveszi). Ez egyszerűen fals és téves információ, ennyi. Az, hogy ott annyi, csupán a gsm és hasonszőrű boltok pénzéhes tulajainak megbomlott elméjét mutatja. Ez 0 azaz nulla hatással van bármire, főleg nem az Android terjedésére.
-
-
-
plus44
veterán
válasz
#16820480 #115 üzenetére
Van választás persze, de attól függetlenül, hogy nem Androidot használsz, attól még lehet gmail-ed, google+-od Picasa-d, de hogy elszakadjunk a Google-től és ne érjen a részrehajlás vádja, ugyanúgy jelen van ez az eset az MS-nél és az Apple-nél is. ott a bing, ott a google kereső, mindent nem tudsz kikerülni.
-
plus44
veterán
Figyelj csak zavar, hogy elbeszélünk egymás mellett. Ha néhol félreérthető voltam, akkor elnézést. Mint írtam is, minden cég ezt csinálja. Beszedi az adataidat, mert ebből élnek, ezzel nem tudsz mit csinálni, ez tőled független, és nem tudsz ellene tenni. Ezt speciel ide most csak azért raktam be, mivel a hír lényege nem az, hogy a felhasználók ebből profitáljanak, hanem hogy védve legyen egy elég nagy részben a Google feneke a perekben. Amik teljesen irrelevánsak és értelmetlenek, egy elkezdte, látta hogy van esélye és most mindenki ugrik neki barátnak ellenségnek (ha egyáltalán van ilyen...nincs). Alapvetően ez a baj, hogy itt sokan azt hiszik most majd jönnek a brutál jó google telefonok mert egy helyen van a hardver egy része meg a szoftver és lehet hogy lesz ilyen, de ennek nem ez a lényege. tehát alapvetően egyet értünk, csak lehet néhol félre érthető voltam, valamint erősen sérelmeztem a körítést és a hangnemet amit a nekem címzett hsz-eidben kaptam.
Picco: hány ilyen topik van, ahol a szakmai téma helyett egyes emberek magánélete és egyéni, piti viadalai mennek? Engedtessék meg nekem, hogy nem hagyom, ha rotate kolléga mondvacsinált szarkazmusa és iróniája mögé bújtatja a felém irányuló bántásait. (és akkor még finoman és nőiesen fogalmaztam..)
-
plus44
veterán
Először is senki sem lázít senkit Ha te nem érted miről van itt szó, akkor te vagy rossz helyen, nem a többi ember. Másodszor, nem másokat kell majmolni, hanem saját gondolatokat közölni és akkor nem esel abba a hibába, hogy leírod az utolsó mondatodat, ami egyrészt hatalmas baromság, másrészt nyilván jobban érzed tőle magad, hogy odacsapódhatsz ennek az értelmi szerzőjéhez, de ettől nem leszel itt janibb tudod, de veled a beszélgetésem lezárult, mivel semmi szakmai nincs benne, így teljesen felesleges és nem ide tartozó...
-
plus44
veterán
Nem kellene személyeskedned és többet olvasnod itt, és rájönnél hogy egyik gyártót sem szeretem, írtam, mindenki ezt csinálja, írtam. Kérdés? De most komolyan, no offense (nem úgy mint te), én hol írtam hogy csak a Google-t nem szeretem? Alapvetően ez van, tárolja mindenki az adatainkat és ezzel visszaélnek ott, ahol tudnak. Ugyan ezt mondtam, hosszú hsz-eken keresztül, ahogy azt is írtam, mindenki ezt csinálja, de most miért írjam le 20x, ha jelenleg a Google-ről beszélünk? Ráadásul az egész lényege csupán annyi volt, leírtam a legelején, hogy nem szívjóságból vásárolja fel a Google a Moto egy részét (kisebbik azért..), nem mi fogunk, mezei júzerek jól járni, nem lesz itt hibátlan telefon dömping és stb. hanem itt azt kell látni, hogy ezzel pénzhez jut a google és be van biztosítva a pici feneke egy jó időre a szabadalmi perekkel szemben. Lesznek még bőven, de jóval jóval kevesebb. Ennek a lépésnek ez a lényege.
"Csak az a nevetséges, hogy plus44 most mindenkinek megmondja ő mekkora fasza gyerek az agymosottak között. "
Már ne haragudj, de ezt miből sikerült leszűrni? "...Nekem is van gmail fiókom, google+ fiókom..." (idézet az itteni 2. hsz-emből) mondjuk. Hogy azt ne is említsem, miért kell ilyet stílusban írnod...
rotate: közöd nem volt ehhez a témához már ne is haragudj, nem is arról beszéltél, mint most PazsitZ és én, szóval go back to hsz gyűjtögetés...
-
plus44
veterán
válasz
Brutális eb #73 üzenetére
Nyilván pont a maps a baj. Ezt most komoly hsz.nek szántad?
Mert még egyszer nem írom le a lényeget, ha neked meg ennyi jött le ebből, akkor tényleg nem élsz IT-börtönben...
-
-
plus44
veterán
Nem ferdítés, tény. Sajnos. Mondom nem tudom biztosan, csak emlékszem még egy régi tesztből hogy ez MA-n is probléma volt, meg tudom érteni. Az hogy nagy probléma, vagy sem, nekem minden, egyben válaszolva a másik kollégának is. Jó a gmail ezzel semmi baj sincs, nem is ezt sérelmeztem, hanem az összes többi szoftvert, mindenhez töltheted fel a fél életedet, a keresési adatokat szépen eltárolja és kapod az irányított reklámokat, amik megmondom őszintén, idegesítő. ha azt mondod téged nem zavar, hogy minden youtube-os videónál, videás videónál, és még sorolhatnám, azzal nyitsz, hogy bezárod (
) a reklámokat, vagy azt mondod te még sohasem kattintottál rá egy nap többször is, akkor te ferdítesz. Ezzel meg szépen hozzájárulsz a google egyeduralmához, meg nyomod fel az életed a "felhőbe"...
-
plus44
veterán
válasz
Dare2Live #23 üzenetére
"te mondod meg, hogy mi kell neked."
Persze, amíg van választási lehetőséged...
Nem te gyártod a telefonokat, rá a szoftvert. te azt használod, amit neked a kezedbe raknak, meg a feneked alá pakolnak, tehát marhára semmi közöd és beleszólásod ebbe.
Igen, nem kötelező használnod az egyes szolgáltatásokat, csak érdekes, régebben (talán most is, nem tudom, nem vagyok androidos...) gmail nélkül a telefont se lehetett használni, szóval nyilván nem vagy rákényszerítve a dolgokra mi?
Az pedig vitathatatlan tény, hogy majdnem minden második ember élete ott tárolódik a google szerverein. Mit csinál az Apple és az MS. Nyilván ugyanezt, csak azért ne hasonlítsunk már egy Apple-t egy Google-höz, utóbbinak ott van megannyi saját szoftvere, ott a keresője, keresési adatok, személyes adatok, meg ezer más fent tárolt adat alapján szépen kapod a kis célzott reklámokat. És akkor de döntöd el mit akarsz mi?
lordfreyr: diktálhat persze, de nem ugyanaz ha van 4-5 darab cég, aki próbál előnyt szerezni, vagy van egy, akié minden... Az pedig erősen nézőpont és szimpátia kérdése, hogy ez most a felhasználó szempontjából előnyös, vagy előnytelen lépés volt. Fenntartom a személyes véleményemet, miszerint a felhasználók előnyhöz juttatása jobban optimalizált és támogatott eszközökkel csupán sokad rangú szempont a google-nél most (is).
enginev3.0: Igen, ez a felhasználó agyának átmosása. Egy darabig nagyon jó, hogy mindent alád pakolnak, minden megvan, ide szinkronizálsz, oda töltesz fel képket, innen ezt a reklámod kapod, onnan azt az ajánlást, végül belekerülsz ebben a szép kis IT-börtönbe és azt veszed észre, hogy nincs is életed, és nem ők alkalmazkodnak hozzád, hanem te hozzájuk. Jah, hogy ez más most is így van? Azzal nyilván semmit sem tudok kezdeni, hogy neked ez a legszimpibb, lelked rajta és biztos nem kötelezem el az életemet semmilyen cég mellett. van telefonom, gépem, TV-m, használom őket, de nem fogom Istenként imádni egyiket sem, mert addig vagy jó, míg fizetsz, és dől a lé náluk belőled, de gondolkodás nélkül kihasználnak. persze sarkítás, de azt kell látni, marhára nem te döntesz. Abban igen, hogy használod-e az általuk nyújtott szolgáltatásokat, de simán bekorlátoznak, hogy ha nem, akkor nem kapod meg ezt, ehhez ez szükségeltetik és akkor majd más merre kell kacsingatnod. Fentebb írtam a korábbi példát (nincs gmail fiók, nincs teló).
-
plus44
veterán
Ne legyen igazam, de minél nagyobb a hatalma a Google-nek, annál inkább ők diktálnak. ők mondják mi kell neked, mennyiért, így is kvázi minden második ember náluk tárolja legjobb esetben is a fél életét byte-okban. Én ezt biztos nem akarnám. Nekem is van gmail fiókom, google+ fiókom, de nem szeretném hogy a google irányítsa az életemet.
Persze lehet azzal védekezni, hogy most egy kézbe kerül a szoftver és a hardver és ez majd milyen jó lesz a júzereknek. Egyrészről azt majd meglátjuk, amikor lesz kézzel fogható bizonyíték rá, másrészről meg nem hiszem, hogy elsődleges célja lenne ezzel a Google az, hogy nekünk (a pénzforrásukból) készítsenek jobb, stabilabb eszközöket, hanem bebiztosítsák a kicsi feneküket a mostani piaci helyzetben. (kevésbé lesznek támadhatóak a szabadalmak terén)
-
plus44
veterán
Azért ez kemény. A Google nem mondom hogy ezzel akarja elejét venni a szabadalmi pereknek, de... Nyilván nem kevés motiváció volt ez, mert most aztán kvázi megvásárolnak jó sokat, így azokkal ki is bekkelnek egy csomó pert, a maradék meg most nem fogja a földbe döngölni őket. Én ennek azért annyira nem örülök. Személyes okokból azért, mert nagyon szerettem/szeretem a Motorolát, függetlenül attól, hogy olyan maradandót nem alkotott, mint a bukás előtt, másrészről meg egyre nagyobb lesz a hatalma a Google-nek, ami pedig szintén nem jó és nekünk, júzereknek lesz szar, nem semmiért állt be a WP7 mögé a Nokia (bár lett volna esze és inkább a MeeGo-t nyomják...)
Az meg csak a hab a tortán, hogy legutóbbi hír volt, hogy a Motorola ugrált nagyon a szabadalmak miatt az Androidnak (tehát részben a Google-nek is ugye), aztán visszanyalt a fagyi...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld újszerű, hivatalos garanciás, dobozos
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest