- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- A hónapban debütálhat a Fairphone 6
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
válasz
#19617792 #160 üzenetére
inkább te nem érted, hogy az SGS is tud úgy törni, hogy pókhálós legyen. miért osztod az észt? senki se mondta hogy nem... csak magasabbról kell leejteni, mondjuk kétemeletről, az iphone már kézmagasságból is törik mint a fene(hála a sok üvegnek)
illetve azt sem, hogy valós életben kb. nincs két egyforma esés.hát a videón egyforma magasságból, és erővel csapódtak be ugyanolyan felületre
az egyik helytállt a másik nem
most nem gyere azzal hogy az egyik 43,5 fokban, a másik pedig 51,2 fokban csapódott be az élére, sokat nem változtat a lényegen
vagy szerinted igen?
-
ForRedGlory
félisten
válasz
#19617792 #160 üzenetére
Továbbra is tartom: hol mondtam hogy SGSII nem tud törni? Linkeld hol írtam... de innentől pont a téma végén, mivel ilyet SOSEM mondtam.
A törvényre meg visszatérve, tisztában vagyok hogy nem csak ez a két adat összeszorzása teszi ki a tényleges becsapódási erő mértékét, de ahhoz jó hogy mégiscsak pontosabban megkapjuk a kívánt adatot, mint amikor te azzal jössz hogy összehasonlíthatatlan. Az egy szubjektív vélemény, ez meg egy törvényszerűség.
-
Remus389
veterán
válasz
#19617792 #152 üzenetére
kisebb valószínűséggel, feltételezve azt hogy van kiálló cucc a felületen, és nem a krómcsík érkezik meg elsőnek, hanem az üveg(ritka az ilyen)
te magad mondtad hogy ritka hogy merőlegesen pofára esik, vegyük pl 45 fokot, mi ütközik? iphone-nél az üveg sgs-nél a krómcsík
iphone ripityomra törik, sgs2nél kicsit leverődik/benyomódik a krómcsík
iphone-nél minden esetben az üvegnek kell helytálllni, elölről, hátulról
ezért van annyi tört iphone..
egyébként meg szóval nem mondtam hogy törhetetlen egy sgs2 vagy sgs1, de kétségkívűl jóval nagyobb valószínűséggel úsznak meg egy leejtést(mert védve van), annyira makacs vagy
-
Remus389
veterán
válasz
#19617792 #138 üzenetére
az sgs2 és sgs1 azért bírja jobban mert pl a kijelző üvege nem teljesen elől van van (kicsit kiálló, 1-2 mm nem tudom)műanyag krómcsík, tehát pofáraesésnél szinte minden esetben a krómcsík veszi fel a becsapódás jelentős részét, iphone-nál meg az üveg
ergo bármilyen szögbe esik, mégha totál szemből(ami ritka) akkor is a műanyag erkezik meg minden esetben és nem az üveg
akkor törhet be egy galaxy üvegje ha van valami kiálló cucc a betonon, ami ritka
ha oldalára esik sgs-eknek van úgymond "ütközője"(a műanyag), tehát bumper nem is kell rá, mert be van építve
ha hátoldalára akkor pedig műanyag ugye..
ezért bírják jobban
és ehhez hozzájön az iphone-ok súlya is, picit nagyobb erők lépnek fel
és hülyeség holmi véletlenre hivatkoznod, ki van találva a galaxy-knál
nem azt mondom, szerencsétlen esetben egy galaxy s is összetörhet, de jóval kisebb valószínűséggel, ezért lehet olyan videót is csinálni ha nagyon akarsz, bár kiváncsi vagyok hogy a műanyag krómcsík védő hatását hogy küszöbölöd ki
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#19617792 #144 üzenetére
A kulcs ott maga a rögzítés akkor is, azért bír aki akkora erőhatást, mint amekkorát kibír, szállításkor. Ez szerintem a készülékben sem működne másképp..
Plusz ugye, ami a cikkben is említve van, a vastagság...
(#146) ForRedGlory: Nem tudom elégszer leírni.. Ha Te próbálnád ki ugyan ezt, lehet, hogy Nálad az SII törne össze... Innentől szerintem felesleg ezen lovagolni..
-
ForRedGlory
félisten
válasz
#19617792 #138 üzenetére
Magadnak mondasz ellent... almás telefonnak mindkét oldala full üveg. Inkább így lenne helyes: i4 ritkán esik élére... Viszont SGSII-t nem tudták úgy leejteni hogy összetörjön a kijelzője
Ha már a szavakon és az "azonos körlményeken" lovagolsz, akkor a két telefon összehasonlíthatatlan lenne, mert nem ugyanúgy/ugyanolyan anyagból épül fel... kár ragozni -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#19617792 #138 üzenetére
Ritkán? Azért ilyet nem állítanék...Attól függ honnan esik le.. és, hogy.
Azért az üvegtábla szerintem nem jó hasonlat, mert ugye az megfelelő módon van rögzítve, megfelelő tartón... Pl. a nagyobb üveglap sarka a szállító autón lehet, hogy szabadon van, és lelóg, de a lap többsége tartón van .. stb stb.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#19617792 #134 üzenetére
Blade... Ismerősöm leejtette, kb 30-40 centiről, és elrepedt az érintőkijelző alsó sarka benne...
Én azt mondom, hogy pl. itt az SII kibírta, viszont lehet, hogy kiesne a zsebedből, pont az élére esne, és törne.. Ezért tartom hülyeségnek ezeket a teszteket.. Másik iPhone4S már lehet másképp viselkedett volna, ugyanúgy, mint egy másik Galaxy..
-
Remus389
veterán
válasz
#19617792 #134 üzenetére
megint a magyarázkodások...
azonos körülmények és erőhatások közt alulmaradt ennyi
az sgs2 és sgs1 azért bírja jobban mert pl a kijelző üvege nem teljesen elől van van műanyag krómcsík, tehát pofáraesésnél szinte minden esetben a krómcsík veszi fel a becsapódás jelentős részét, iphone-nál meg az üveg
ha oldalára esik sgs-eknek van úgymond "ütközője"(a műanyag), tehát bumper nem is kell rá, mert be van építve
ha hátoldalára akkor pedig műanyag ugye..
ezért bírják jobban
Remusz911: talán hihetetlen, hogy repült egy iPhone és mégis kibírta? nem hihetetlen, csakhát sokmindentől függ(mire esett, ugye ferdén esett és csúszott, nem merőlegesen), meghát ugye arról nincs videjó se
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iphone 14 PRO 128 GB 88% akksi
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged