- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Vodafone mobilszolgáltatások
- DIGI Mobil
- Mobil flották
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
laci_csk
senior tag
Tök fölösleges az ilyen felbontás, már a mostaniak is... FullHD-nál sem látni már a pixeleket.
Amugy a Sony ezt mar regen lepipalta.
Xperia XZ3
-
Scrydhan
senior tag
Ezért kell a VR ready laptop,berakos a hátizsákba,onnan megy a vive,meg a szenzorokat is voheted így,halál menő lesz majd suliban az ebédszünetbe vérpistike és vérjancsika között.
Csak itt meg az ár nem éppen az előny.[ Szerkesztve ]
2011: "Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük."
-
Carlas
senior tag
Nem érné meg Vr teló. Gondolj bele. Akkuról kuka. Ha hálózat akkor is csak forogni tudsz + kell hozzá szemüveg ami nem lesz olcsó + a teló ami megint nagyon drága és akkor még mindig közelébe se vagyunk a valós élménynek de már 300e felett járunk. A leg elérhetőbb a PS VR lesz a közeljövőben ami elég jó minőséget ad az E3 tesztek alapján. Aztán a Rift és a Vive a jelenlegi legjobb.
Több mint 15 éve a Hardveraprón!
-
Carlas
senior tag
Hát azért ez nem így megy. A Trinus VR program tud streamelni de ennek nincs köze a samsung szemüvegéhez, itt mind1 mibe rakod a telefont mert az van rakotve a gépre usbn. de a minősége ótvar és sehol nincs a valóshoz. Sajnos arra a teló is kevés illetve az usb sebesség is mert jobb minőségben eléggé akadt eddig mindenen.
[ Szerkesztve ]
-
Carlas
senior tag
válasz fornettisuti #6 üzenetére
Egy valamit felejt el mindeni. A Mobilos VR semmire nem jó max 5-10 percig bámulni aztán a fiók aljára kerül. A PC és PS Vr-hoz köze sincs és nem is lesz jó ideig. Az atom gagyi hullámvasút és társai miatt meg elég felesleges.
-
törölt tag
#kékes525 Na ja...
Amúgy annyira jól sikerült az s7, hogy nem igazán érdekel az s8 csak azért mert dupla kamerás. Ha jól tudom akkor leicáék sem hozták közelebb a napot vele .
A vr pedig szégyellem, de abszolút nincs az érdeklődési körömben, engem mem vett meg, pedig próbáltam. Biztos nem az én korosztályom játéka. Felőlem már bukhat is mint a 3d.
[ Szerkesztve ]
-
.Szaki.
addikt
Tulajdonképpen már amikor átvetted az új telefont már elavult, olyan tempóval haladnak, ilyen szempontból szerintem az Apple politikája nem rossz, 2 évente egy teljesen új, közte pedig egy facelift. Csak ezt nem csak a felső, hanem a közép és alsó szegmensben is, minden gyártótól, bőven lenne még akkor is választék.
-
ctvagyok
őstag
Kicsit uncsi már, a két kamera hülyeség mantra. Bőven ki lehetne hozni a 2 kamerás rendszerből jobbat is, mint amiket eddig láttunk. Az LG féle megoldás nekem például nagyon tetszik. Ha egy hasonlót meglépne a Samsung, azt tuti kajálná a nép.
Sőt szerintem a Huawei megoldása sem lenne rossz, ha normális szoftver lenne alatta, vagy egy fokkal jobb tulajdonságú kamerát pakoltak volna bele.[ Szerkesztve ]
-
*Mukeey*
addikt
Ezek a kedvenc bejegyzéseim...lehet,talán,esetleg,valaki valahol látta/hallotta...
iPhone 15 Pro, Mi Pad 5
-
veterán
De hogy minek...
LG-nél még egész jó funkciója van (nagyobb látószög),de pl a Huawei Leica-s éjjel elvileg szuper fotót csináló kamerája nem lett akkora durranás mint ahogy azt beharangozták.
Kb olyan fotókat csinál mint az S7 1 kamerával.Ha bizonyos esetekben hangyányival mégis jobb képet lő a huawei p9,annyira nem eszrevehető a különbség szerintem,szóval perpill sok értelmét nem látom a dupla kamerának. -
Halkow.
senior tag
2017-ben úgy látszik a dual kamera lesz az új divat.
-
veterán
Elszomorító,de mint minden cég,a hasznot tartja a legfontosabbnak és a piaci versenyben csak a szakadatlan fejlesztésekkel és az újabb és újabb készülékekkel tudnak fentmaradni.Nekik pont az a lényeg hogy ha mindig a legjobb és legújabb kell,akkor vedd meg,akár félévente.
Nekik az csak jó hogy félévente 200+ ezer forintot raksz a zsebükbe,jobb mintha ugyanezt csak 2 vagy 3 évente tennéd.
Vásárlói oldalról ez dühítő és elszomorító,viszont gyártói oldalról teljesen érthető.Egyik cég se a saját pénzének az ellensége. -
tevike
senior tag
Kezd kicsit a mobil technologia rohejes lenni.
Mindenki nagyobbat akar f*ngani a masiknal.Eleg lenne minden cegnek 2 evente 3 tipusu es aru telefont kiadni.
Es akkor talan azok olyanok is lennenek.
Szomoru ez a tarsadalmi kereslet, hogy ilyen piacot epitettek ki, de nem csak mobil hanem minden teren.
Vedd meg, de egy percig se elvezd es orulj neki mert amit vettel csak 1 hetig slager utana a csillagokbol jovo tudasu S65 fog jonni 70x uhd keppel.
Akkora torz groteszk az egesz..komolyan elszomorit, vagy csak engem?
-
veterán
válasz guriga1234 #28 üzenetére
[link] például.
Amúgy nem teljesen tiszta hogy hogyan is van a gépre rákötve.
Azt tudom hogy a szemüvegen is van egy microusb,azon keresztül lehet menet közben tölteni a telót,de hogy az csak töltésre jó csak,vagy megy rajta adat is ha kell,nem tudom.
Amúgy ez amolyan stream féleség,ahogy néztem sok helyen,van egy kis input lag,ami azért erősen befolyásolja a játék élményt.helixP
Ezzel teljesen egyetértek.
Ha plusz üzemidőt és plusz tartalék erőt nyerhetnék vele,nekem is elég lenne egy FHD kijelző az S7-be.
Amilyen gyakran vr-ozok nem lenne nagy érvágás az FHD,amúgy se szép még QHD-n se a VR.Amúgyis annyi samsung teló már a piacon,elférne már az az 1 vagy 2 VR-ra specializált
S8/S8E mellé jöhetne egy S8 VR is mondjuk 5,5"-el 4K felbontással,akár erősebb hardverrel is drágábban.
Az S8/S8E meg maradjon QHD (FHD-re úgyse fognak visszatérni),akár kicsit gyengébb de meg mindig felsőkategóriás hardverrel,nagy akkuval.Kamerában,alapkinézetben egyezhetnek az nem zavarna.
Így mindenkinek jó lenne,de sajnos nem így lesz.
1 félét (plusz edge) fognak gyártani,nekik így lesz költséghatékony és így lesz a legnagyobb a nyereség,az nekik nem lényeg hogy mi esetleg olyanért fizetünk amit nem is használunk ki.[ Szerkesztve ]
-
nkmedve
őstag
"Most a VR az új 3D,most minden gyártó erre megy rá."
Kiváncsi vagyok, hogy pont olyan bukás lesz-e mint a 3D. Nem lepődnég meg rajta ha igen, és talán nem is bánnám, kicsit ijesztő látvány amikor töb ember összegyűlik és VR-eznek (lásd itt), szép jövő elég nézünk ha ez elterjed.
Attól függetlenül hogy mi lesz a VR sorsa, telefonos vonalon szerintem semmi értelme eröltetni, még egy erős PC-vel, a legjobb létező felszereléssel is nagyon sokan rosszul vannak tőle. A Samsung is okosabb lenne ha szétválasztaná a VR telefonjait a normális S és Note vonalaktól, és nem azokat barmolná szét, azért hogy a user-ek néhány %-a tudja használni a bepattintós VR szemüvegeit. Jeleneleg a technológia ott tart hogy simán tudnának olyan telefont csinálni ami több napig birná akkuval és hosszú ideig elég erős lenne a hardvere (ie. nem kéne minden évben cserélni), de nem, inkább rajkunk bele még nagyobb felbontású kijelzőt, hogy biztos ne birja megint 1 napnál tovább és a GPU izzon még egy Angry Birds mellett is. Persze 1 év után kelljen eldobni, mert nem fogja már birni a GPU intenziv játékokat, de talán már az egyszerű UI animációkat sem néhány frissités után.
-
veterán
Ez ember függő,de ez egyelőre átalános probléma a VR-ral,de ahogy olvasom a neten,már keresik rá a megoldást.
A szédülés abból adódik,hogy az szemeden keresztül teljesen más infókat kap az agyad,mint az egyensúlyi központtól.
A VRban billegsz, forogsz és mozogsz, de a tested ezt nem érzékeli valójában (talán a a HTC megoldása miatt ott kevésbé jön ez elő,ott te is mozogsz nem csak a kép).Van aki kevésbé érzékeny rá,van aki jobban,de egyelőre hatékony megoldás nincs rá.
Én kb 20-30 percig bírom,de 15-20 perc után már jön az émelygés,40 perc után már egyáltalán nem bírom,de van olyan barátom aki már 10 perc után ledobja mert olyan rosszul van..Szaki.:
Én ettől még se a könyveket,se a mozit,se az embereket nem kerülöm és nem is fogom.
Viszont azokat akik majd a nagy VR-r korszakba születnek bele,elég nagy eséllyel szippantja be a virtuális valóság,ami viszont valós veszély.
Meg kell csak nézni a mai fiatalokat,pontosabban gyerekeket.Rengeteget iszonyotaosan beszippantott az okostelefon és a számítógépvilág a valós világ kárára.Igazából nem feltétlen a technológia a gond,hanem a szülői hozzáállás.Azoknak a mostani gyerekeknek akik online élik az életüket,nagyrészt a majdani gyerekei is sokkal jobban kilesznek téve a VR veszélyének.Nem törvényszerű,de nagy rá az esély.[ Szerkesztve ]
-
.Szaki.
addikt
Ez a baj, hogy bármilyen kamera lehet a telefonban, nem azon múlik, hanem a fotóson, de hát ott már akadnak hiányosságok.
Erről a VR-ról meg annyit, hogy lassan be fogják tiltani a könyveket, komolyan. Virtuális valóság, az agyamat eldobom. Kíváncsiságból már utánanéztem, hogy mi ez az elmebetegség, azt hiszem a HVG-n láttam egy tesztet, ahol filmet néztek, és azért jó VR-on nézni, mert kizárja a valóságot és úgy nézhetsz filmet, mintha egy moziban ülnél. Ez volt az indok.. Magyarán nehogy véletlen a valóságban felállj és elmenj emberek közé, egy moziba, legyél teljesen antiszociális. Borzalom ez az egész, persze gondolom most kapni fogom a savat rendesen, de én ezt az egészet betiltanám a fenébe, mert nagyon veszélyes lehet.
-
Fejvadi
nagyúr
Beállnak ők is a 2 kamerások sorába. Kell is, mert már mindenki profi fotós lett.
-
Kékes525
félisten
Vajon visszakerül a wolfson chip?
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
mrThomi
addikt
Aki VR-ozott már nem lett tőle hányingere ? én egy huawei mate 8-hoz rendelten egy kinai vr szemüveget de 10 perc utan rosszul lettem...
-
NandorHUN
addikt
Utóbbiról nem tudok, bár lehet vannak ilyen összetákolt megoldások. Ami biztos, hogy mobil részlegen VR maximum marketing fogásnak lesz jó. Ugyanaz lesz vele mint a mobilos játékokkal: AAA címek közelébe sem érnek max eladásokban.
VR játékon kívül pedig még 100 másik dologra lehet használni, de ha nincs alatta vas, akkor sok értelme nincs ez pedig megint csak PC esetén tud csak megvalósulni.
Bár tippem, hogy pár év és jön a hivatalos támogatás is.
Mindenesetre ilyen árazással a VR nem fogja meghódítani a világot még legalább 5 évig.
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
veterán
válasz NandorHUN #16 üzenetére
Most még elég karcsú a felhozatal,de ahogy egyre elterjedtebb lesz és egyre jobban fejlődik,úgy lesznek rá majd hasznos dolgok is.
Ez kicsit olyan mint annak idején a kamera amikor bekerült a telefonokba.Akkoriban sok ember mondta hogy felesleges,tudásban és minőségben sehol sincs egy fényképezőhöz vagy kamerához képest,erre hol tartunk most!?
Gyakorlatilag a jobb telefonos kamerák miatt küszködik a kompakt digitálisgép piac,szépen lassan kiforrta magát ez a szegmens és még nincs vége.
Hasonló lesz valószínűleg a VR piac is,most még nagyon az elején vagyunk,majd meglátjuk mit hoz a jövő.Ja amúgy lehet használni pc-hez a Samsung VR-ját,keress rá youtube-on,sok pc játékos videó van ahol a teló a vr szemüveggel rá van kötve a pc-re.Tolnak vele sokféle játékot,Doomtól kezdve,Tomb Raideren át GTA5-ig mindent.
[ Szerkesztve ]
-
menyus8705
csendes tag
Szerintem még 4K-val is pixeles lenne a vr. Note 4-hez akartam venni, de jó, hogy kipróbáltam egy S7-tel mert így már annyira nem vagyok oda érte. Tök jó meg minden, de kevés a QHD hozzá, meg hamar a polcon végezné mert egy idő után ráunna az ember. Bocha is így volt a Htc félével, pedig az brutál holmi lehet.
-
NandorHUN
addikt
Még nem próbáltam VR-t, de PC-hez kiadott VR-ek se 4k fognak menni, Oculus is csak 2160 x 1200.
Amúgy ezt a VR őrületet megérteném a mobil részről HA PC kompatibilisek lennének, mint pl Oculus vagy Vive. Akkor lehet én is beruháznék egybe, de így filmnézéshez meg a 10 gagyi 3D játékhoz minek?
-
menyus8705
csendes tag
válasz NandorHUN #11 üzenetére
Ha nevetséges és felesleges akkor miért vettél olyan telefont? Én például P8-cal még nem értem el annyi kijelzőidőt, mint a Note 4-gyel szoktam. G4-nek és a P8-nak meg nagyjából egyforma szokott lenni. Tesómnak Galaxy Alpha van, aminek a kijelzője hd 4,7 colon. Meg se kottyan a telefonnak annyi pixelt mozgatni, ennek ellenére nem bírja sokáig töltő nélkül.
-
veterán
válasz NandorHUN #11 üzenetére
Még mindig sokan nem értik,hogy ez a felbontás VR-hoz kell,nem a jampizáshoz.Próbáltam S6-tal a VR-t de ahhoz a QHD is kevés,ehhez kell a 4K.
Most a VR az új 3D,most minden gyártó erre megy rá.
Mondjuk ha nem VR-ozik valaki,akkor persze felesleges a 4K,de csak emiatt nem fog 1 gyártó se 2féle kijelzőt rakni a telefonjaiba.
Bár nem lenne rossz ötlet ha kicsit olyan Huawei,vagy Sony féle módszerrel működő kijelzőt raknának bele,vagy legyen manuálisan állítható a felbontás (Huawei),vagy legyen automatikus és alapjáraton menjen FHD-n kicsit,viszont ha belepattintod egy VR szemüvegbe,akkor menjen UHD-n.
Kecske is jól lakna és a kaposzta is megmaradna tipikus esete! -
szupermacs
veterán
Much innováció
Such egyediség
Very fantasztikus -
NandorHUN
addikt
Telefonban már QHD is nevetséges és felesleges volt, emiatt ne kerüljön már többe egy készülék. Csak többet fogyaszt vele.
-Mondom ezt úgy hogy nekem is volt QHD-s telefonom, de inkább visszatértem sima FHD-ra.
-
mate9312
csendes tag
Nem úgy volt, hogy a sAMOLED-nek mindegy, hány pixelt mozgat? Magyarul nem a kijelző merítené a telefont, hanem a nagyobb erő, ami kell a pixelek mozgatásához, tudtommal. Bár ha a snap830 erősebb lesz, és kevesebbet is fogyaszt, akkor kb. ugyan ott lyukadunk ki, mint egy fHD-s vagy QHD-s s820-al. Szerintem..
Ez a dupla kamerás dolog, meg egy nagy marhaság, én semmi értelmét nem látom.. Helyette inkább tényleg rágyurhatnának az akkura. Bár nekem úgy is jó, ha kibírja a nap végét, de akkor úgy is bírja ki, ha egész nap fülemen van a telefon.
-
Plafoon
tag
Már kínjukban nem tudnak más újdonságokat kitalálni, jövőre jöhet a két kijelzős telefon, aztán a 3 kamera.
-
.Szaki.
addikt
Úgy néz ki az ez évi selling point a dupla kamera, minden valamire való márka ezzel hülyíti az embereket. Egyszer már olyan alapvető dolog is lehetne a fő téma, hogy bírjon ki legalább egy napot a közép és felső kategóriás telefon is. Baromi vékony már az összes, talán még jobban is a kelleténél, minden van már bennük, már csak az akksi hiányzik. Ami egy telefonnál nem lenne hátrány..
-
Dr.FantastiK
őstag
a Samu megint a Top -on lessz !!
Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!
-
Ic3man
tag
Tök fölösleges az ilyen felbontás, már a mostaniak is... FullHD-nál sem látni már a pixeleket.
Méltassuk már a fórumtársunkat válaszra, még ha az nehezünkre is esik!!! www.devpara.hu
-
Scrydhan
senior tag
És még alig fejlődünk,gyakorlatilag megelőztük a PC ipart
Mondjuk akkut is fejleszthetnének ilyen ütemben2011: "Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük."
-
szabyka95
őstag
eleg hamar elerjuk a 10 nanometert o.O
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Le Mans Ultimate
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Építő/felújító topik
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation tulajok OFF topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest