- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok
valakinek van már tapasztalata az új Intel családdal kapcsolatban?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Topic kitakarítva, az OFF-okat mellőzzétek a továbbiakban!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ezek a videók annyira nem győztek meg. Ennél HD-ben is többet teljesít egy A4-1200. Így futtatni a játékokat egy Z-01-as Brazos tabletcucc is tudta két és fél éve. Ez csak azért tűnhet nagy dolognak, mert sokan nem látták, hogy a Brazos anno mit tudott. Önmagában jó egyébként, de ha összehasonlítod, hogy mit mutat fel más, akkor ez a minimum, amit egy Intel kaliberű cégtől elvársz, hogy legalább a lépést tartsa. Sajnos játékban sehol sincsenek.
-
Oliverda
titán
válasz
zotyesz66 #125 üzenetére
Már amelyik kevesebbet fogyaszt. Az eddig nálunk megfordult ultrabook (jellegű) gépek közül épp egy Kabini-alapú mutatott fel kimagaslóan jó értékeket:
Az akku méretéből és az üzemidőkből nagyon érdekes fogyasztási adatok jöttek ki. Nyugalmi állapotban a vékony, AMD-s Samsung mindössze 3,7 wattot igényel 13,3 hüvelykes monitorral, és ha lassan is, de állandóan járó ventilátorral. Hasonló teljesítményre Intel oldalon csak a legtakarékosabb Ivy Bridge és Haswell alapú megoldások képesek. Még mellbevágóbb a HD videolejátszás közben kapott 5,1 wattos érték, amit az áltagos Ultrabookok nyugalomban szoktak hozni. Teljes terhelés mellett 13 wattot igényelt az APU, memória, SSD, maximumra kapcsolt kijelző és Wi-Fi. Érdemes ezeket az adatokat összevetni a kisebb A4-1200-as APU-val, 10”-os kijelzővel és merevlemezzel szerelt Asus X102 eredményeivel: ez nyugalomban 4,3 wattot, videóval 7 wattot, teljes terhelésen 11,2 wattot igényelt.
-
-
arn
félisten
no de itt mi a feladat? jatsza le a filmet, zenet. ezt tudja - a masik, hogy a htpc hwet nem szoktam tul gyakran frissitgetni (minek?), a ket ev mulva megszuno intel supporttal nem sokra megy az ember. reszemrol ragyurok egy tdpre, es kesz. az asztali gepemben intel van, de a htpcben meg mindig elvan a ma mar oskovulet 780g a ketmagos procival (asszem negy-ot eves, xbmcvel).
kov alkalommal valszeg vmi apu kerul bele, vagy egy mac mini lesz - iosnel nem lesz problema a drv.
-
zotyesz66
őstag
-
arn
félisten
válasz
t72killer #119 üzenetére
a brazos az egy nagyon jol sikerult termek, foleg azert, mert az atom remgyenge procija mellett szinte semmi sem volt, igy barmi mankot jelentett a hasonlo kategoriaban. feljebb azonban nem ilyen rozsas a helyzet, mivel sokminden procibol is megoldhato, illetve az ujabb intel igpk ugyanugy megbirkoznak szinte mindennel, openclben meg gyakran jobbak is. ha raksz melleje gput, akkor meg nincs mirol beszelni.
reszemrol htpcben tudnam elkepzelni. az amdnek az jelenthetne a kiutat, ha egy olyan ceg vasarolna fel oket, mint pl az apple, ami siman ragyurhatna az ost az apura. a potencial benne van, de egy intel kozpontu vilagban nem fog ervenyesulni.
-
satz18
őstag
"Nemrég még azt írtad, nem elég az i5 sem - a Bay Trail viszont meggyőzött.
Ez csak nekem nem áll össze?"
Jaja, sztem csak neked. A két témának egymáshoz semmi köze. Az egyik az arról szólt, hogy nincs az AMD-nek olyan mobil CPU-ja, mi egy erősebb dGPU-t kihajt, a másik pedig arról, hogy a Bay trailnél már nincs meg az a driver probléma, ami a clover trailnál volt, és hogy a régi játékokat játszható szinten elfuttatja.
-
ukornel
aktív tag
"Pont azokra amiket felsoroltál elég egy asus transformer book t100
[...]
Az AMD pedig még mindig csak bejelentget tabokat (én speciel 2-ről tudok), és egyikőjük se jelent meg."Valóban, az a baj gyökere, hogy az AMD ugyan még bejelenti, de az Asus és a többiek nem szerelik fel velük termékeiket. Ez baj, de mi ebben az AMD hibája? Van egy versenyképes termék, és igen, alig kisebb órajelekkel kapható 3,9W és 5,9W-os TDP-vel is, de nem, vagy csak gagyibb kijelzővel, kisebb akksival, stb tudom megvenni. Ennek szerintem az az egyik fő oka, hogy a tab/noti gyártók (Asus, stb) úgy vannak vele, hogy az AMD nem eladható, mert a fejekben mélyen meggyökeresedett az "AMD gyengusz" toposz. Ezért aztán az első generációs (Nehalem) Core i, meg a még régebbi Core2 tulajdonosok is büszkén gondolják a mai napig, hogy az ő gépük különb minden AMD terméknél, "mert Intel"; sőt, a korábbi generációs, hírhedten fos Atomok is versenyképesebbek voltak. Na azért rosszak ezek a toposzok, mert gátolják a versenyt.
Az Asus Ttransformer Book T100-at össze lehetne hasonlítani a Prohardveren tesztelt Samsung ATIV Book 9 Lite-al, amibe egyedileg módosított A6-1450 került - a teszt alapján erősebb az 1,1 GHz-es Sandy alapú Celeronnál. A 30 Wh-ás akksival 8,5 órás leghosszabb üzemidőt mértek, míg a 31 Wh-ás t100 (egy 10,1'' tablet/notiba nagyobb akksit tesznek, mint egy 13,3"-asba, ha az AMD-s...) a reklám szerint tud maximum 11 órát. A tényleges fogyasztásban tehát nem lehet túl nagy különbség, annyi biztosan nem, mint amit a marketing sugall.
"Az intel HD bay trail azt egész konkrétan ez:
http://www.youtube.com/user/th3drow?feature=g-high-crv
alapján ítélem meg. Jobb híján. Itt elég sokféle játék van, és engem meggyőzött a dolog."Nemrég még azt írtad, nem elég az i5 sem - a Bay Trail viszont meggyőzött.
Ez csak nekem nem áll össze?
-
"perpill az amd apuja inkabb egy gyenge proci eros igpvel, mint amire az amd szanja. nagyon szuk az a piaci szelet, amire ez a jobb valasztas."
Én is ezt mondtam 2-3 évvel ezelőtt. Azóta a mindennapossá vált a GPU-s gyorsítás, és egy Brazos nagyon sok "normál" feladatot elvégez a fullHD filmek lejátszásáig bezárólag.A piaci reakciókat intel-AMD viszonylatban nem a teljesítmény alakítja sajnos (lásd anno milyen sokan vettek Prescottot Athlon 64 helyett). Leginkább a késztermékek elérhetősége a probléma, főleg netbook-notebook szegmensben. Míg az atom/ulv cerka/i3-7 konfikkal/netbookokkal Dunát lehet rekeszteni, jóféle AMD megoldás alig van a piacon. Különösen lejáratják a gyártót az 1GHz-es C50-C70-nel "laptopok", míg a combosabb APU-kat csak a tesztoldalakon és nem konkrét net/notebookokban láthat az ember. Anno a fél lábam lejártam egy e450-nel szerelt netbookért.
-
satz18
őstag
-
arn
félisten
arra reagaltam, hogy az amd procija 90%ban eleg - az intel igpje is
de amugy a piaci reakciokon jol latszik, hogy melyik mennyire eletkepes jelenleg. perpill az amd apuja inkabb egy gyenge proci eros igpvel, mint amire az amd szanja. nagyon szuk az a piaci szelet, amire ez a jobb valasztas.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az a baj, hogy az IGP erejét benchmarkból ítéled meg. A Intel a benchmarkra és a top játékokra optimalizál, de a régi játékokra nem.
Kétféle driverfejlesztési filozófia van és mindkettőnek megvan a maga előnye.
Az egyik, amit az AMD és az NV csinál. A driver bonyolult lesz, mert az API parancsaihoz igazítják a rendszer parancsait. Cserébe azoknál a játékoknál is gyors a driver, amire nincs direkt optimalizálás.
A másik, amit az Intel csinál. Ők azt vallják, hogy amíg a driver működése egyszerű, addig nem számít, hogy mennyi teljesítményt hagynak a rendszerben. Cserébe a direkten nem támogatott játékoknál szinte minden elveri őket.
[link] - ez itt nem a hardverek, hanem a driverek különbsége. Durvának hat, de van ennyi a szoftverben. -
satz18
őstag
Pont azokra amiket felsoroltál elég egy asus transformer book t100, ami proci erőben hozza az AMD a4-5000-et, 4 wattot eszik, van 11 óra üzemideje, elmennek rajta a régi játékok, fél kiló, nem igényel semmiféle hűtést, és csak 120k. Az AMD pedig még mindig csak bejelentget tabokat (én speciel 2-ről tudok), és egyikőjük se jelent meg.
-
ukornel
aktív tag
"35 TDP vs 35 TDP:
http://www.notebookcheck.net/AMD-A-Series-A10-5750M-Notebook-Processor.92882.0.html
http://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i7-4702HQ-Notebook-Processor.93265.0.html"A linkelt tesztekben tipikusan 50-55%-os lemaradásban látom az A10-5750M-et az i7-4702HQ-val szemben. Az továbbra is igaz, hogy ez utóbbi egy 383$-os proci; "árhátránya" kb 60 %. Az AMD tehát teljesítményének megfelelően áraz, azaz a pénzegységért kapható CPU teljesítménye nem "gyengusz".
"15 TDP.....
http://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i5-4200U-Notebook-Processor.93563.0.html
4 TDP....
http://www.notebookcheck.net/Intel-Atom-Z3770-Tablet-SoC.101424.0.html"Az AMD-nek is vannak 4, 6, 9, 15, 17, 19, 25 W-os APU-i. Célszerű lenne ezekkel összehasonlítani.
Sajnos a notebookchecken nem találtam tesztet az A4-5100, A6-5200, A8-5545M processzorokhoz, hanem csak az ezeknél gyengébb A4-5000-hez. Ott azt látni, hogy az A4-5000M kb 35-40%-kal marad el az i5-4200U-tól, eszerint pedig 30%-kal az i3-3217U-tól. Figyelembe kell venni, hogy az Az-5000M egy SOC, tehát nincs pluszban a chipset fogyasztása. Az összehasonlításban említett i5-4200U és i3-3217U 220-287$-os ára 2-3-szorosa az A4-5000-ének. Az erősebb A6-5200 Mini-ITX alaplappal együtt 130$ a neweggen...Nem azt vitatom tehát, hogy nincs az AMD APU-inál sokkal erősebb Intel. Persze hogy van. Azt vitatom, hogy "úgy általában" az AMD CPU-ban "gyengus" meg "harmatgyenge" meg "lealázzák". Az ember ugyanis pénzért veszi a procit, és adott pénzért kapható AMD-ről nem írhatók le a fentiek a hasonló árú Intelekkel szemben.
"Viszont nem ez volt a vita tárgya, hogy mi mennyibe kerül, és hogy mennyit fogyaszt.
Arról volt a szó hogy átlagos felhasználásra elég az AMD. [...]"Amit az átlagos felhasználásról írsz, nagyon szubjektív. Én azt látom, hogy parkokban, buszon, vonaton fiatalok 80%-ban filmet néznek a laptopon, azon kívül Facebookoznak, esetleg AngryBirds szintű játékokkal "nyúzzák a vasat".
Elfogadom, hogy ha napi több órát BF3 multizol a laptopon, akkor oda kevés az A10, i3 és i5, oda i7 kell. Veled együtt, fennhangon hirdetem, hogy aki megengedheti magának, az mindenképpen áldozza rá azt a plusz 3-700$-t, ami az általad küldött linken a hasonlóan felszerelt, de CPU-ban különböző notebookok között van.
De mi legyen azzal a többi 90%-kal, akinek számít az a bagatell 80-200ezet forintocska? Hülyítsük őket, hogy meg ne fontolják az AMD vételét, mert az "procierőben gyengusz"? Szerintem inkább ne...arn #112
"ezt irhatnad az intel igpjere is... az emberek 90%at kielegitimeddo vita."
Ezt valószínűleg nem nekem akartad válaszolni, tekintve, hogy semmilyen megjegyzést nem írtam az Intel IGP-kre.
Amit itt írsz, azzal különben egyet értek. De hogy jön ez ide?? -
-
Mercutio_
félisten
Az ember notin nem napi szinten és nem mai játékokkal játszik
, az ember dolgozik, médiát fogyaszt, régi kedvenc játékait néha előveszi, ha az 1-2 gyerek vagy a 10-12 óra meló után van rá ideje.
Aki notin játszik az általában még gyerek, még ha a btk alapján büntethető korú is -
satz18
őstag
35 TDP vs 35 TDP:
http://www.notebookcheck.net/AMD-A-Series-A10-5750M-Notebook-Processor.92882.0.htmlhttp://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i7-4702HQ-Notebook-Processor.93265.0.html
15 TDP.....
http://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i5-4200U-Notebook-Processor.93563.0.html
4 TDP....
http://www.notebookcheck.net/Intel-Atom-Z3770-Tablet-SoC.101424.0.html
Viszont nem ez volt a vita tárgya, hogy mi mennyibe kerül, és hogy mennyit fogyaszt.
Arról volt a szó hogy átlagos felhasználásra elég az AMD. Ez a legerősebb mobil AMD. Mi az átlagos felhasználás?, amire elég az AMD, mert akkor igazatok van. Vagy az amit az ember csinál álltalánosságban. Én specile játszom, minden nap.... ha tehetem, szóval ha én naponta játszom akkor az már átlagfelhasználás? SZVSZ amit én csinálok az átlagfelhasználás. Arra a linkelt tesztek alapján látszódik, hogy nem elég a legerősebb AMD sem. Y580 fórumon írták többen, hogy némelyik játéknak nem elég a középkategóriás NV 660m mellé még az i5 3210 sem, ami annyit fogyaszt mint a legerősebb amd és gyorsabb, hanem oda is kell a 4 magos i7-es. Konkrét példa a BF3 multi. (ez ugye elég jelentékeny játék). -
ukornel
aktív tag
"Egy kis olvasnivaló...."
A linkelt tesztekben az a "tréfás", hogy az A10-5750M-et már csak négymagos mobil Haswell i7-ekkel hasonlítják össze, ami nonszensz.
Egyrészt, mert ezek sokkal-sokkal drágábbak (350-380$), másrészt az i7-4700MQ TDP-je jelentősen magasabb (47W). Almát az almával, körtét a körtével, ugye...Ha mellétesszük a A10-4600M tesztben mutatott Cinebench eredményeket, akkor kiderül, hogy A10-5750M az i3-3110M-hez képest 1,3%-kal gyorsabb több-, és csak 17,9%-kal lassabb egy szálon; az i5-3210M-el szemben lemaradása 15,1% több-, illetve 34,4% egy szálon.
Ekkora sebességkülönbség nem indokolja azt a vélekedést, hogy az AMD mobil proci "gyengusz" lesz. Ha indokolná, akkor az i3 is az, és az i5 is nagyon necc lenne. Pedig nem az. Mindenki évek óta mondja, hogy egy i3, i5 az emberek 90%-ának minden igényét kielégíti.
Akkor nem elégíti ki, ha valaki komoly renderelést, végeselem-szimulációt, több száz nagyfelbontású kép kötegelt manipulációját, Isten tudja, mit akarna a mobil procijával csinálni. Ami szerintem jóval nagyobb hülyeség, mint IGP-vel játszani. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Egyértelműen nincs jobb. A DP előnye, hogy pontosabban számol, de ennek nem lesz lényegi hatása a képminőségere, közben viszont töredékére csökken a sebesség. A szimulációknál lehet majd ezen elgondolkodni, ott lesz olyan szituáció, ahova a DP jobb. Persze csak akkor, ha a hardverek tényleg feleakkora, azaz 1:2 (DP:SP) tempóval tudják a DP-t, mert jelenleg 1:4-től 1:24-ig van minden.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Hawaii GPU DP-ben 2316 GFLOPS-ra képes, csak szoftveresen le van korlátozva a Radeonba szánt lapka. Szóval a GPU-t nem érdemes CPU-hoz hasonlítani, mert természetes, hogy megalázza, ugyanis máshogy tervezték.
A DirectX 11.1 már ad rá lehetőséget, hogy a fejlesztők dupla pontosságot használjanak a játékokban, de egyelőre nem teszik meg, mert akkor az alkalmazás nem futna egyetlen Intel IGP-vel sem. Egy játékban egyébként nem biztos, hogy megéri a DP, főleg úgy, hogy a felhasználók által birtokolt grafikus vezérlők igen nagy része komolyan korlátozott ebből a szempontból. A Radeon VGA-kon van kicsi korlát, de ez kevés, gondolni kell a többiekre is. -
Oliverda
titán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az X1 és a PS4 most kezdi a karrierjét. Van hozzájuk egy alap fejlesztőkörnyezet, ami annyira gyenge profilozót tartalmaz, hogy sokan sajátot írtak, illetve a fő SDK-k 2014-ben jelennek meg. Persze páran már elérik az alfa verziót. Ma a két konzolból annyit tudsz kihasználni, mint egy PC-ból, kivéve, ha tele vagy pénzzel, mint az EA Sports, hiszen ők nekiálltak assembly kódot írni a gépekre. De ezt egyszerűen csak az EA engedheti meg magának, mert ők lazán fél évtizedig építenek majd az Ignite motorra, ráadásul több tucat sportjátékkal. Nekik megéri. A többieknek majd jövőre lesz Xbox One-hoz szabott C++AMP környezet, míg a Sony saját HSA SDK-t fog használni a PS4-hez.
(#90) Enszuke: Ez nem sportszerű összevetés. Természetes, hogy egy GPU szanaszét aláz egy CPU flopsokban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Formula-1
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Synology NAS
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest