Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Új hozzászólás Aktív témák
-
guriga1234
addikt
"keptelen vagy elrugaszkodni attol, hogy nem rolad van szo, hanem a piacrol" - te lennél a piac? Meg egyébként is, valahogy nem tolonganak az emberek, hogy okosotthonuk legyen, bármennyire is próbálják a gyártók elsütni hosszú évek óta.
"folyamatosan a sajat eleteden keresztul bizonygatod, hogy ez nem kivanatos termek" - igen, mert az én példám egy konkrétum, nem lózungokat puffogtatok. Kértem is a cikkírót, hogy az én konkrét esetemben mit lehetne tenni, de érdemi választ nem kaptam. Mint ahogy az egyik hozzászólótól a kávéfőzős kérdésemre sem.Befejeztem, álmodozzatok tovább.
-
guriga1234
addikt
Tisztában vagyok az igényeimmel és azzal is, hogy ezek közül mit akarnék okosotthon megoldással megvalósítani. Tehát: vagy maradéktalanul meg tudom minden otthonnal kapcsolatos igényemet valósítani, vagy egyáltalán nem kell, mert félmegoldásra nincs szükségem. Persze ez is csak akkor lenne az esetemben életszerű, ha most akarnék nulláról egy új házat. De mivel a jelenlegi is számomra tökéletes, így az én esetemben tárgytalan. Ettől persze másoknak, akik fogékonyak az ilyesmire, még hasznos lehet.
PS: egyébként sem szeretem a nagyon központosított és integrált megoldásokat, mert egy esetleges hiba esetén semmit sem tudsz használni.
-
guriga1234
addikt
Értelek, de az én esetemben nem életszerű, hogy születik egy gyermekem (van már, és több nem lesz), másrészt, ha olyan elképzelt helyzetben lennék, hogy születne egy gyermekem, akkor sem valószínű, hogy egy ilyet pont ebbe a rendszerbe akarnék beilleszteni, mert annak semmi értelmét/előnyét nem látom.
-
guriga1234
addikt
"A technika fejlődik, a gyártók naponta hoznak ki új cuccokat - teljesen nyilvánvaló, hogy muszáj hozzányúlnod" - ez számomra nem nyilvánvaló. Hogy miért? Ha egyszer belefognék ilyesmibe, akkor egy fullos rendszert csinálnék. Tehát olyat, ami minden igényemet kielégíti. Hiába hoznak ki a gyártók "naponta" új cuccokat, azokra ezért nem lesz szükségem, így frissítésre, reszelgetésre sem. Félmegoldások meg nem érdekelnek, vagyis bele sem fogok.
-
guriga1234
addikt
Majd ha ráérek, akkor futok egyet
Ha én ilyen okosotthonos megoldást akarnék, csak akkor vágnék bele, ha minden igényemet meg lehetne vele valósítani (gyk: minden szenzor van és a működés hibátlan). Tehát onnantól rohadtul nem érdekel, hogy milyen "új szenzoradatok (pontosabban konfigurációs fájlok)" kerülhetnének bele.
Olyan megoldás eleve nem érdekelne, amit állandóan reszelgetni kell. -
guriga1234
addikt
LOL!
Te voltál bemutatón (nem én!), gondoltam, hogy talán tudsz valamit érdemben mondani, nem tudtál. Ez nem röhej, hanem siralmas, pláne úgy, hogy hülyének állítasz be, de mindezt konkrétumok nélkül.
Nagyságrendileg azok az otthonok, ahol minden eszköz programozható és csak a rendszerbe kötés hiányzik, nos, azok száma annyira minimális, hogy ezt a terméket még rétegigénynek is túlzás lenne nevezni.
Ráadásul ez az egész egy robotnak felelne meg leginkább, ami mindig mindent ugyanúgy csinál, nem pedig embernek. Csak egy (ha jól emlékszem, rudi által felvázolt) példa: az ember az ébresztés után megihatja a frissen főtt kávéját. Nagyszerű. De a kávéfőzőnek automatának kéne lennie? Volt automata kávéfőzőm, nem lehetett semmilyen külső eszközzel vezérelni. Vagy sima kávéfőző? Ki készíti be a kávét? Valamelyik csoda Fibaro kiegészítő? Ha viszont mindent nekem kell csinálnom, akkor a kávéfőző bekapcsolása viszont elhanyagolhatóan kevés a többi előkészület mellett. Arról meg már nem is beszélve, ha megszólal az ébresztő, de úgy döntök, hogy még alszom, akkor a kávéfőző feleslegesen főzné a kávét, mehetne pocsékba.
Az összes többi "nagyon okos" megoldás is maximum egy szellemi fogyatékos számára lehet előnyös, aki képtelen arra, hogy pl. kinyissa az ablakot, beállítsa a nézni kívánt csatornát a tévén, stb. -
guriga1234
addikt
Tudod mi a csodálatos?
Hogy erre a kérdésemre: "Szerinted ilyen kialakítás mellett miért kéne százezreket kidobnom egy olyan rendszerért, ami semmit nem könnyít meg, de jó sokba kerül, hibalehetőségeket hoz be és még biztonsági aggályok is felmerülhetnek" csak mellébeszéléssel tudtál reagálni.
Korábban írtam, hogy egy nulláról kialakítandó ház/lakás esetén lehet ilyen okos(nak titulált) rendszerben gondolkodni. Egy már meglévőnél csak plusz pénzköltés, vitatható kényelmi ugrással.
Először valóban általánosságban írtam, de mivel értetlenkedtél, írtam konkrétumot is, és kértem a véleményedet, de úgy látszik, hogy az már nem megy, hogy érdemben is mondj valamit. Az otthonom nem egyedi, minden ismerősöm hasonló otthonban lakik (nüansznyi eltérések vannak). -
guriga1234
addikt
A riasztórendszerünk az egyik legjobb, nem engednék rá semmilyen külső eszközt. A termosztát egy tök egyszerű darab, de jól működik. A radiátorokon kézzel lehet egy tekerentyűvel beállítani a hőfokot, amit nem is szoktunk változtatni, maximum a víztisztítót lehetne vezérelni úgy, hogy áramtalanítjuk (de egyébként is van egy kapcsolója), nincs motoros redőny, a multimédiás eszközök használata teljesen egyedi és ad-hoc, tehát szükségtelen rá "batch"-et csinálni, az elektromos kapunak saját vezérlése van, a kamerával együtt.
Vannak viszont rádiós, távirányítású konnektorok, amivel különböző eszközöket tudok áramtalanítani/áram alá helyezni. Ide sem kell külső eszköz. Szerinted ilyen kialakítás mellett miért kéne százezreket kidobnom egy olyan rendszerért, ami semmit nem könnyít meg, de jó sokba kerül, hibalehetőségeket hoz be és még biztonsági aggályok is felmerülhetnek. Az eddigi rendszer is tökéletesen működik, igaz, nincs rásütve az "okos" titulus, de ez a legkevésbé sem zavar. Elég okosnak tartjuk magunkat, nem kell ehhez külső eszköz -
guriga1234
addikt
Biztos nagyon jó dolgok ezek, de egy már meglévő, jól működő rendszerhez ezt elég nehéz utólag beilleszteni és amellett, hogy drága, még egy csomó hibalehetőséget is a nyakába vesz az ember úgy, hogy a biztonsági kérdésekről még nem is beszéltünk.
Az ilyesmi szerintem egy nulláról kialakítandó ház/lakás esetén lehet jó olyannak, akinek van az ilyesmire igénye.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7 I9-14900HX RTX 4080
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest