Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
joysefke #101 üzenetére
Az SC2 a kedvenc game-em.
A 3v3, de még inkább 4v4 módja tényleg rendesen megizzasztja a procit. Erős, magas órajelú kétmagos proci kell hozzá (valamiért az Intelt sokkal jobban szereti mint az AMD-t), de több mag felesleges, mert a program csak ennyit használ. A topicjában már sokszor volt erről szó.
-
Tuco Ramirez
őstag
A BF3/4-et én is említettem mint kivételt.
Az eredeti hozzászólásomban kifejezetten a nagy (értsd milliós) tömegeket vonzó multis játékokat említettem (a BF-eken kívül a WoW, a WoT, az SC2, a LoL, a DotA2 és a CoD-ok). Szerintem az FC3 és a Crysis nem ez a kategória, de lehet hogy tévedek. De mindegy is, mindenki vegyen olyan procit a gamer PC-jébe amilyet jónak lát. Peace.
-
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
cskamacska #87 üzenetére
Egy vékony hardcore réteg kivételével a PC játékosok többsége 30-50k körüli VGA-ban gondolkodik egy új gép vásárlásánál, emellé pedig az esetek többségében bőven jó egy i3-as proci is (egy ilyen konfig kb. egy újabb konzol ára, tehát még versenyképes alternatíva a konzolokkal szemben). Kevés olyan játék van, amihez egy ilyen kombó kevés, max valamennyit vissza kell venni a grafból, amiből egy pörgősebb játék közben amúgy sem sokat vesz észre az ember. Négy magot még mindig viszonylag kevés játék használ ki. Az igazi tömegeket vonzó multiplayer játékok közül (WoW, LoL, DotA2, SC2, BF-ek, WoT, CoD-ok), amiknek igen nagy részben köszönhető, hogy a PC mint játékplatform még nem ment a levesbe, szerintem a BF3/4 az, ami tényleg erős hardvert kíván. Nyilván hosszabb távra érdemesebb 4 magos prociba beruházni, ezt tettem én is négy éve a Core i5-750-e (ami még ma is bőven kiszolgálja az igényeimet).
-
Tuco Ramirez
őstag
Azt, hogy egy 4 generációval újabb proci van a gépedben? Kb minden alkalmazásnál.
Gyorsabban, simábban futnak a programok (a játékok is), egy csomó újabb utasításkészletet támogatnak, kevesebbet fogyaszt stb. Félre ne érts, a maga idejében istenkirály proci volt a C2D (nekem is volt), de már eljárt felette az idő. A Nehalem nagy ugrás volt utána, a Sandy Bridge pedig még ez utóbbit is rendesen lepipálta. A Sandy óta meg már +2 generációnál járunk. Persze ha a C2D most is elég arra, amire használod a géped, akkor valóban felesleges cserélned.
-
Tuco Ramirez
őstag
Nagyon alapos, részletes teszt. köszönjük!
Én is osztom a véleményt, hogy jelenleg a játékok többségéhez bőven megfelel az i3 is. A kivételt főleg a multis játékok képezik, de ott sem mind. Az SC2 két magot használ, a WoT pedig (ha jól tudom) csak egyet. Viszont hosszú távra (3-4 év) mindenképpen van létjogosultsága az i5-nek szvsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Yettel topik
- Milyen program, ami...?
- BestBuy topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged