Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
Ha nem bánod nagyon akkor azt szeretném én eldönteni hogy mikor és hol mennyi feltételezést engedek meg magamnak. Ha van konkrét mérési eredményed a tesztekben szereplő lapokkal és procikkal kapcsolatban akkor azt nagyon szívesen elolvasom és érdekelne is. Ellenben én azt gondolom hogy a több éves alaplapokra támasztott tapasztalataid alapján meghozott véleményed legalább ugyanakkora feltételezés a jelenlegi tesztekre kivetítve mint az én állításom.
-
Oliverda
titán
Majd nekifekszek hátha találok valami részletesebbet eree vonatkozóan. Mindenesetre én azt hiszem hogy az oldalon tudják hogy az AMD rendszer tápellátása hogyan működik különben nem mértek volna így vagy a táblázat alatt ott lenne a megjegyzés mint ahogy az i7-re vonatkozóan ott is van. [link]
"** The Core i7 power measurements only reflect the power going into the cores but not the additional power going into the Uncore and I/Os and the numbers are therefore not comparable to the rest of the data shown. "
Azért van itt még pár érdekesség:
"The power consumption on the ASUS M3A78-T factors in at 8 W, the same system configuration but using Gigabyte's GAMA79GP-DS4H drew 13.6W (before the VRM). Note that all power measurements shown above were done at the time of the original release of the respective CPU. Especially with the early BIOS revisions, power saving features were not always fully functional. For a direct comparison of the power consumption on the same board, using the same BIOS, we re-measured the Phenom 9950 which now came in at 10.8W, quite a dramatic reduction from the previously measured 30W at idle.""
-
Oliverda
titán
Ohh..köszönöm!
A CPU-IO szekció áramfelvétele kürölbelül a CPU teljes fogyasztásának hány százaléka szokott lenni? Azt kétlem hogy az újabb AM2+ és AM3 lapok már elindulnának a kiegészítő 12V-os csatlakozó bekötése nélkül is. Sajnos az AM2+/AM3-ról még nem találtam ehhez hasonló elemzést, pedig szívesen elolvasnám.
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #142 üzenetére
Veszett fejsze nyele.
-
Oliverda
titán
Az i7 jelenleg a piac durván 1%-át érinti. Ezt jól mutatja hogy rajta kívül túl sokan nem hiányolták. Ezek a processzorok sokkal több embert érintenek mostanság mint az i7. Mellesleg gondolom nem porosodik a tesztlabor polcán egy 150K-s CPU + lap kombó.
"q9300 procim tavaly nyáron volt... azóta majdnem egy 3/4 év eltelt már..
nekem tuningban 500fsb-t sikerült kihoznom belöle , Prime Blend stabilan, ami akkoriban igencsak egyedülállo eredmény volt... ja és senki nem segitet, tapasztalat sem volt..." -
Oliverda
titán
Valószínűleg ennek is ehhez hasonló oka van.
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #128 üzenetére
-
Oliverda
titán
Ez így ebben a formában nem igaz. Például az ASUS 790GX-es lapja elég takarékos a Gigabyte hasonló megoldásához képest. Az biztos hogy minél több fázisú a CPU tápellátásáért felelős PWM annál többet fogyaszt a rendszer. Persze ezzel stabilabb is, kevesebb terhelés jut egy fázisra ezért kevésbé melegszenek az ahhoz tartozó alkatrészek. Jobb tuning, stb. Plusz még ott vannak az egyéb 1-2-3 watt teljesítményű vezérlők. Sok kicsi sokra megy.
Szerintem már ránézésre sem nehéz kitalálni hogy melyik lap fogyaszt többet.
-
Oliverda
titán
válasz
shabbarulez #73 üzenetére
Aha, és gondolom akkor az összes mag 0MHz-en és 0V-on üzemel miközben vígan áll a desktop.
Hasonlót már az AMD is tud. Smart Fetch a neve.
Amúgy ha kételkedsz a hitelességében akkor javaslom mérd ki. Vagy ha már mérted és meg tudod cáfolni akkor várjuk az eredményeidet.
Bár kétlem hogy elméleteken kívül túl sok más is lenne még a tarsolyodban...
-
Oliverda
titán
"de ez semmit se változtat a lényegen: a phenom 2 rendszer szőröstől, bőröstül többet fogyaszt a hasonló képességű yorkfieldhez képest"
A teszben szereplő Phenom II rendszer többet fogyaszt annál ami mellette a tesztben szerepel. Kb. így helyes.
Ez sem releváns mert van egy tucat féle alaplap AMD alá és mindegyiknek más a fogyasztása. Nem is kell túl messzire menni a példáért.
-
Oliverda
titán
Inkább be kellene invesztálni egy lakatfogós multiméterbe és csak az alaplap teszteknél kellene teljes rendszer fogyatászt mérni. Szívesen megtámogatom a tesztlabor felszerelését egy ilyen műszerrel, ha cserébe szerepelhet az aláírásomban a "Prohardver! részvényes vagyok" mondat.
Bluegene: Nem vagyok a barátod... isten ments.
"CPU nem csak a hozzávezető csatiból szívja el az áramot, hanem az alaplapi csatiból"
Ha a CPU egy i7 akkor ez igaz amúgy nem.
"tessék itt is veszít a PH2, pedig Msi-t kap"
MSI KDA790GX Platinum alaplap (BIOS v1.2)
fogyasztásméréshez: Asus M4A79 Deluxe alaplap (BIOS v0801)Nem ártana végre megtanulni olvasni...
-
Oliverda
titán
Lakatfogós multiméterrel megmérték a CPU PWM részhez vezető 12V-os ágon átfolyó áram erősségét majd azt megszorozták a feszültséggel (~12V). Ez a módszer csak i7 esetében nem teljesen márvadó mivel az már nem csak a +12V-os ágból táplálkozik. [link]
Nem egy kamu kispályás oldal, tehát szerintem hitelesek.
-
Oliverda
titán
Ezzel tisztában vagyok, és még rendben is lenne a dolog ha az általad tesztelt Intel processzorok alá csak és kizárólag a Gigabyte P35T-DQ6 létezne, az AMD alá pedig csak az Asus M4A79 Deluxe. Jó tudom, éppen ezek voltak kéznél és/vagy ezeket adták a sponzorok így ezekkel kellett tesztelni. Ennek ellenére ez az összehasonlítás még nem lesz mérvadó Intel vs. AMD viszonylatban.
-
Oliverda
titán
Ez a fajta fogyasztás mérés nem sokat ér ha csak a processzorok teljesítményére kíváncsi az olvasó. Az ASUS lap irreálisan sokat, sőt rengeteget zabál az Intel-es Gigabyte-hoz képest (meg úgy relatív a többi AMD-s alaplahoz képest is). Így könneny olyan látszatot keltenek ezek az értékek hogy ennyivel többet fogyasztanak a procik, de ez nem igaz.
Aki kizárólag a CPU fogyasztására kíváncsi az bogarássza át ezeket:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest