- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az "alátámasztott fej" a tanulás 3 akadályából az egyiknek a tünete.
"hosszútávú memória csak 20 nap után lép működésbe"
Ezt hogy érted?(#61) baluka26: A lényeg az, hogy van ilyen.
Ez is tanulható. Persze az más kérdés, hogy mit keres olyan előadó az előadáson aki rossz abban amit csinál. -
Az állami iskolákban rendkívül rosszul tanítanak.
Funkcionális analfabéta a lakosság ~harmada-negyede.Koncentrációról volt szó. Nem értem, hogy jön ide a megosztott figyelem.
Ez a "20percig képes valaki egyhuzamban tanulni" egyszerűen nem igaz.
Lehet, hogy te eddig elfogadtad igaznak, de szerencsére nem így van.(#55) Valty:
"Az utat figyelni, vagy egy könyvet olvasni és/vagy memorizálni nem ugyanaz..."
A szem szempontjából pontosan ugyanaz. Érzékeli az információt és továbbküldi. -
"Sorry, rosszul fogalmaztam... maga az agy 20 percig képes befogadni motorikus olvasással új információt egyhuzomban, és azt is csak olyan gyorsasággal, amilyen gyorsan képes vagy a szavakat értelmezni, utána az agy elfárad és lankad a figyelem"
A szem egy motorikus szerv, az elme nem.
Akkor lankad a figyelem, amikor olyan adatot kap az elme amit nem képes értelmezni.
Semmi köze az időtartamhoz."Szóval teljesen felesleges 5 órát egyhúzomban magolni, mert semmi értelme."
Felesleges akár 1 percet is magolni.(#51) baluka26:
"Ha rossz tanulással is el tudtam érni, amit eddig elértem, akkor nem tudom mit tudtam volna csinálni ha jól tanulok"
Valószínűleg csak ötösöd lett volna és nem utálod meg az olvasást."Egyébként teljesen más, amikor már felnőttként a saját érdeklődésednek megfelelően tanulsz, mint pl. középiskolában olyan tantárgyakat tanulni, amit pont leszarsz."
A probléma több rétű, az inkompetenst tanároktól elkezdve addig, hogy nem válaszolják meg azt a kérdést, hogy "mire jó ez a gyereknek az életben?" -
"Leülök tanulni, és azon kapom magam, hogy vagy teljesen máshol jár az agyam vagy pedig elkezdek valami mást csinálni. Nem tudok egyszerűen odafigyelni a tanulnivalóra hosszabb ideig. Az a bosszantóbb hogy nem tudom hogy ez mitől van."
A tanulás 3 akadályából az egyiket tökéletesen leírtad.
Itt az ingyenes online tanfolyam amivel megoldhatod a gondot:[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- BestBuy ruhás topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Hardcore café
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Sony PlayStation 5 (PS5) Pro Játékkonzol
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- GRADO GW100x bluetooth fejhallgató eladó.
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest